Şimdi Ara

Köpeğimin Agresif Hareketleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar.


    7-8 aylık bir alman kurdum var. 1,5-2 aylıkken bir arkadaşımdan ücretsiz edindim.


    Köpeğim 3-4 aylıkken eli ısırmaya, paçalara saldırmaya başladı oyun amaçlı. Bunu ne yaptıysam önleyemedim.


    5 ayı doldurunca temel itaat eğitimine verdim. Bekle, otur, yat, gel gibi basit komutları öğrendi.


    Eğitimde yaklaşık 35 gün kaldı.


    Geri gelince eğitimci boğma eğitim tasması verdi, bir süre onunla devam ettik ancak köpeğim bir süre sonra eski davranışlarına geri dönmeye başladı.


    Son bir haftadır 3-4 aylık olduğu dönemin 1 tık daha üstünde agresif şekilde el ve paçayı ağza almayı, üstüne zıplamaya vs başladı yine hırlayarak.


    Eğitim tasmasını 2-3 haftadır takamıyorum küçük geldiği için, yurt dışından yenisini sipariş verdim (özel macaristan üretimi TR'de yok) gelmesini bekliyorum.


    Ben bu durumun sadece temel itaat eğitim ile alakası olmadığını düşünüyorum. Bana karşı bu davranışları başka birine çok fazla sergilemiyor.


    Köpeğim iş yerimin üstünde bahçede kalıyor gün boyunca. 20 metrelik bir tel gerip, zincirle de tele bağladım orada istediği gibi dolaşabiliyor. Günde 2 defa besliyorum, günlük ortalama 450-550 gram arasında mama yiyor. Müsait oldukça bahçede 1-2 saat tasmasız salıyorum. Müsait oldukta günde yarım saat bir saat yürüyüş yapmaya çalışıyoruz.


    Benim köpeğe davranışlarımda ise kesinlikle şiddet yok, tam aksine hayvanlara karşı çok şefkatli biriyimdir. Canı acıdığında, canım acır o şekilde.


    Deneyimli arkadaşlar sizce nasıl bir yaklaşım sergilemem gerekli, hata benim davranışlarımda mı? Tavsiyelerinizi bekerim.


    Köpeğimin Agresif Hareketleri



  • Muhtemelen kucuklugunden kalma aliskanliga bagli olarak sizle oyun oynama seklini bu dogrultuda belirlemis. Benim kopegimde de tarif ettiklerinizin daha hafif seviyesi mevcut, dediginiz gibi sadece bana karsi yapiyor bunlari. Cok ileri seviye olmadigi icin ekstra bir onlem almaya herek duymadim, hatta onu yorabilmek adina ben de destekliyorum cogu zaman.

    İlk yasini yeni bitirmisken ben de bakmistim bu davranisi pekistirmemek adina neler yapilabikir diye. Ogrendigim şey şu oldu: "Kopeginiz sizin istemediginiz bir sekilde oyuna giristigi anlarda, hicbirsey yapmadan durun, sizin oyuna dahil olmadiginizi anlayip geri cekilince de oyunu bitirip yanindan ayrilin. Boylece yaptigi davranisin yanlis oldugunu, bunu yapinca oyunun sona erdigini anlayacaktir."

    Oyun esnasinda o davranisi sergilediginde de hayır komutu ile hareketin yanlis oldugu pekistirilebilir yine.
  • o haraketleri yapmaya başlayınca ona sert çık , karşı koy , bağır . kırmızı çizgilerinizi çizmemişsin dostum , bu yaptıkları çok doğal .
  • Dediğim gibi 3-4 ay civarında bu alışkanlık başladı. Başlarda çok küçük olduğu için izin vermişliğim olmuştu. Eğitime gitti geldi 1-1,5 ay kesildi ancak şimdi yine başladı. Şu an 8 aylığa doğru gidiyor, şimdiden kocaman oldu ve yavruyken acıtmaya bu hareketleri acıtmaya başladı.


    Elime bir oyuncak vs. aldığımda onun peşine yönelip bırakıyor. Yanımda oyuncak falan yoksa koşturarak, dikkatini dağıtmaya çalışarak çözmeye çalışıyorum.


    Yaşına girdiğinde falan düzelir mi acaba, yoksa bu davranış daha sert bir önlem almazsak devam eder mi.

  • Kendiliginden duzelmesini beklemeyin, onlarda bu sekilde bir dogru-yanlis ayrimi yok, neyin dogru neyin yanlis oldugunu sizin ona belli etmeniz gerekir. İstemediginiz seyleri yaptiginda sert sekilde uyarin, oyunu birakin. Boylece bu davranisin yanlis oldugunu kavrasin. Tabii ki bu bir-iki gunde olmayacak, surekl, tutarli ve istikrarli olarak bu tepkinizi tekrarlamaniz gerekir ki kopeginizde aliskanlik yaratsin. Ayni zamanda oyun aliskanligini ds degistirebilirsiniz. Mesela farkli bir oyuncak ya da farkli bir oyun sekliyle o aliskanligi unutturabilirsiniz. Birkac hafta ile 1 ay arasinda bir sure sonra etki etmeye basladigini fark edeceksiniz diye dusunuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.