Şimdi Ara

Konya'da Sarıkız paniği!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kulu Katır Tepe mevkiinde bulunan Selçuk Üniversitesi Kulu Meslek Yüksekokulu yakınlarında bulunan Kredi Yurtlar Kurumu yurdunun Müdürü Seyit Ahmet Serbest, bu yıl içerisinde 8-10 adet etobur örümceği yakalayarak öldürdüklerini ifade etti. Etobur örümcekten bir tanesini daha canlı yakaladıklarını belirten Serbest, “Nereden geliyor, nasıl ürüyor bilmiyoruz. Ama çalışan ve öğrencilerimiz için tehlike arz ettiğinden dolayı bunu gerekli yerlere bildirdik. İlçe Tarım da bununla ilgili internetteki bilgileri verdiler. Başkada bir şey söylemediler. Ama buna acilen bir çözüm bulunması gerekiyor. Çünkü ne zaman nereden çıkacağı belli değil. Zehirli olduğu için de hayati bir tehlike arz etmektedir” dedi.

    Örümceğin görünümünün de korkunç olduğunu söyleyen Serbest, “Geçen yakaladığımız birkaç misli daha bundan büyüktü. O inanılmaz daha korkunçtu. Bu sanki biraz yavrusu onun. Bölgemizde pek sık görülmüyor ama burada kıraç olduğu için her halde sık rastlıyoruz. Genelde Güneydoğu Bölgesi iklimine uygun bir böcek türüymüş ama yetkililer bu çok zehirli eti çürüten bir zehri olduğunu söylemektedirler ondan dolayı da bizde de bir tedirginlik oluşmuştur. Bu böceğin halk arasındaki adı ‘sarıkız'mış, etobur bir böcek olarak bulunup etlerle beslendiği ifade ediliyor. Isırıp yediği etleri de çürüttüğü ifade ediliyor. Isırdığı zaman herhangi bir acı vermemesine rağmen ciddi anlamda hasarlar oluşturuyormuş. Bu konuda da edindiğimiz bilgiler bunlar” diye konuştu

    Kaynak:
    https://www.google.com.tr/amp/www.sozcu.com.tr/2017/gundem/konyada-etobur-orumcek-sarikiz-tedirginligi-1989287/amp/

    https://www.google.com.tr/amp/m.yenisafak.com/amphtml/gundem/konyada-sarikiz-tedirginligi-2785914

    Arkadaşlar bu olay:Kayseri,Sivas,Niğde ve Nevşehir gibi yerler de yaşanıyor,yetkililer halen bir sey yapmiyor.Vatandaş halen mağdur.Vatandas ölmüş yada bir sey olmus veya olmemis umurlarinda bile değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 25 Ağustos 2017; 21:58:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • https://en.wikipedia.org/wiki/Solifugae

    1)Haberdeki içerik yalan zehirli değil, zaten bu örümcek de değil, gece avlanıyor, insan etiyle falan ilgilenmiyor.Genelde kuru ve sıcak iklimlerde çöllük alanlarda yaşıyor.Isırırsa patojen ve tetanoz bulaştırma riski var.
  • Allahın gazabı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 milyon ne idiği belirsiz insanı ülkesine alan adamlar sarıkızdan korkuyor.puhahahaha
  • Hep Akp yüzünden oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.