Şimdi Ara

Konuyu Silinsin (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
11
Favori
65.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Beyler konu baya eski hortlatmak falan gibi olacak belki ama bende de olmaya başladı bu, son 4-5 gündür aşırı az uyuyorum farkındayım bunun, bunun sebebi bu uykusuzluk olabilr mi acaba onu düşünüyorum ? Nadirde olsa bazen aldığım nefes yetmiyormuş gibi hissediyorum sanki yeterli oksijen gelmiyor gibi :( Cidden sebebi psikolojik midir sizce ?
  • Aynısı suan bende var aşırı stres var üzerimde napcagimi bilmiyorum herkes psikolojik diyo arkadaslarimlayken fazla olmuyo mesala strese bağladım ben tamamen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende oluyordu.1-2 gün sonra aşırı olmaya başladı bir süre sonra boğuluyormuşum gibi saatlerce sadece nefes aldım başka birşey yapamayacak hale geldim sadece derin derin çok hızlı şekilde nefes alıp veriyordum.Neyse saatler sonra azaldı ama yine de acile gittim.Doktor bir sıkıntı olmadığını sınavın veya stress yaratacak birşey varsa olabilir dedi ama yoktu.Kafein içeren kola kahve gibi içecekler içme dedi.Kahve içmesem de kola tüketirdim.Son olarak gelişim çağındalar ciğerleri gelişmiş göğüs kafesi de henüz buna ayak uydurmamış olabilir dedi.Lisedeydim bunlar olduğunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bendede var Unutamıyorum. 6 yıldır sigara içiyorum. İlk öncelerde az az vardı. Fakat zamanla çok olmaya başladı. Uykuma veya günlük yaşantıma sorun yok. Unutulası bir şey değil yani Acaba nefes darlığımı diye tedirgin oluyorum. Sigarayı sevgilisine tercih eden biri olarak sigarayı bıraktırcak seviyede korku başladı.
  • psikoljik kanka bendede oldu antidepresan falan kullaniyom

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şeyde ilaca sarılmayın hemen her şeyden önce bir doktora çıkın farklı bir şeyde olabilir :) aynı şey başıma geldiğinde ben çözümü burada bulmuştum.

    burnunuzdan temiz hava çekerken beyaz ve havayı düşünün, ağzınızdan da verirken siyah kirli havayı düşünün.

    OLAY BU

    Hayata her zaman olumlu bakın :) iyi forumlar
  • Ben de bu durumu yaşadım iki hafta önce. Sebebi çoğunlukla strestir diye düşünüyorum. Ama işin nefes alıp verdiğinin farkına varıp varmamakla pek alakası yok. Elinde olan bir durum değil. Bende dün geceden beri başladı tekrar yatakta nefes alamıyorum doğrulup almam gerekiyor. Geçen hafta ciğerlerime baktırdım kalbime de baktırdım hiçbir şey yok dedi doktor çok şükür. O psikolojik olabilir demişti ben pek ihtimal vermiyordum ama geçen hafta vizelerim bittikten sonra azaldı önce sonra tamamen geçmişti. O zaman psikolojik olduğunu anladım. Bir süre boyunca nefes alırken acaba alabilecek miyim diye stres olmaya devam ettim ama daha önce ciğerlerimi doldurmaya uğraştığımın yarısı kadar çabayla nefes alabiliyordum artık. Tamamen iyileştiğimi düşünmüştüm çok rahatlamıştım insan nefes alabilmenin kıymetini daha iyi anlıyor bunu yaşayınca. Ama dün gece tekrar başladı. Herkesin yaşamı kendine göre zordur tabi ama çok büyük sıkıntılar var üzerimde ve bunlar yüzünden olduğunu biliyorum. Ve maalesef vizelerimin olduğu döneme rastladığı için de sınavlarımın kötü geçmesine sebep oldu. Bunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem stresten uzak kalın. Nefes alırken acaba alabilecek miyim diye düşünerek kendinizi daha fazla strese sokmayın. Alamasanız da yapamadığınız tek şey ciğerlerinizi tamamen dolduramamak sadece küçük küçük nefes almaya devam edin. Bu durum hayat kalitesini düşürse de ucunda ölüm yok. He unutmadan ben de bu durum olmadan önce birkaç aydır sürekli öksürük problemi vardı. Üstüne bu nefes alamamaya da başladığımda ben ciğerlerimde sıkıntı olduğunu düşündüm doktora gitmeden önce. Tüberküloz olduğumu sanıyordum. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar önce bir hastanenin göğüs hastalıkları bölümüne gitsinler ciğerlerine baktırmaya. Herkese geçmiş olsun.




  • bende otobüste ayaktayken nefes alamaıyorum normalde sorun yok
  • Aynı sorudan muzdaripim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende polen mevsiminden ötürü oluyor ara ara. Tam tarif ettiğin şey fakat pek rahatsız etmiyor artık.
  • Bir dönem bendede vardı, yakın arkadaşım stres yaşadığın olaylardan bir süre uzak dur dedi. Okula 1 hafta gitmedim. Evde rahattım. Sonra 2-3 gün stres yaşamadıgim icin rahatlatim. Bir şey farkettim. Beni strese sokan durumlardan uzak durunca nefes alma ihtiyacıymis gibi durumda olmuyordum. Kalbim sıkışyormuş gibi hissediyordum. Kesinlikle stres alakali. Yani ben mesels bağırarak konuşan insanlara cok sinirlenirdim. Birde annem çok bağırırdi. Adam gibi konuştuk tan sonra böyle bir sorunum olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.