Şimdi Ara

KONUT SEKTÖRÜ BÜYÜK KRİZDE SAKIN EV ALMAYIN. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
22
Favori
143.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
282 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zero-man kullanıcısına yanıt
    Sen demirden 500kg alırsın bunlar 500 ton alır . Sen tek düze bir şey yapmak için tek seferlik adamlarla çalışırsın bunlar aynı anda 10 yerde bina dikerler . Şu an maliyet arttı fakat 5 katlı bir lüks binayı 1 trilyona mâl edip , 1 daireyi en az 750 bin satıyorlar . Zengin bulurlarsa en az 1 trilyon fiyat çekiyorlar . Sonuca gelirsek 50-300 oranı 1 e 6 çıkıyor bizim ki 1 e 5 . Pekte yanlış sayılmaz .
  • başlığa bak resmen ekmeğimizi baltalıyor. 3 nesildir inşaatla uğraşıyoruz kac yıldır ne inşaat yapabiliyoruz ne de elimizdekileri satabiliyoruz gelmiş sakin ev almayin diyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekirin kullanıcısına yanıt
    Üçkağıtçı müteahhitlere para yedireceğime 81 ili kirada dolaşırım daha iyi.sülük gibi emdiniz doymadınız.karton gibi eve 350k veren adamında aklını severim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Niye 2 yılda bir ev değiştirsin ? memurlar bile en az 4-5 yıl oldu bu saçmalıkla baştan kaybettin zaten .
  • Karton gibi evde o zaman 1300 1500 kiraya yada rutubet dolu yerde 600 900 kiraya oturt aileni devam et ömür boyu muteahhit e yedircegine ev ev dolas hem kira ver hem ayar ye ev sahibinden :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 müteahhitler 2. Turizmciler. Bunlar isler iyiyken milleti dudukleyip kotuye gidince devletten yardım eli istemiyorlarmı çildiriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu piyasada kimse birşey almaz.Zaten parada yok millet te karnını zor doyuruyor.Batsinlarda kurtulalım şu çakallar dan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsinin fiyatı şişirme hocam faiz düştü haberi geldi ya aç müteahhitlerle mal sahipleri şişirdi piyasayı ama kimsede para yok evler ellerinde kalacak mecbur düşürecekler 200bine hatta daha aşağısına.Ev alacaksınız sanırım icralıklarla,bankalara baktınız mı hiç?
  • Kardesim adam akilli yer diyince sizin gibilerin anliyabileceginu dusunmedim zaten. Cebinde belkide paran yok iskembeden salla yorum olsun mesaj sayim artsin :) kimse diyosun muteahhit koynuna girmez diyosun ama bos diyosun su dolar bilmem ne faiz cart curt artmadan once hangi muteahhitin koynuna girsem diye dusunuyordun sadece secme sansin buydu :) gireceksiniz girecek yine ama sunu unutmayin kazikda yine sizin gibi dusuncede olanlara girecek :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurtarın böyle müteahhitleri



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul’dan şu anda ev almak hiç akıl işi değil bana göre, beklenen doğa olayı gerçekleşirse paranız direk çöp olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa hep serbesttir söz konusu inşaat sektörü olduğunda. İnsanlar müteahhitler fiyatları yükseltti derken yanılıyorlar. Müteahhit dediğin insanların bir çoğu hatta sayıca yüzde 80i arsayı kendisi almaz.
    1) ya kentsel dönüşüm yapıp mülk sahibiyle anlaşır
    2) ya da arsa sahibiyle anlaşır belli bir yüzde ile müteahhitle anlaşır.

    İnşaat sektöründeki talebin artması bir zamanlar yüklenicinin yüzde 30 ile aldığı arsayı ve ya yenilecek binayı yüzde 50 ile kimi yerlerde yüzde 80 (bağdat caddesi mesela) gibi oranlarda iş almasına sebep oldu.

    Bunun yanı sıra bir çok komisyoncu türedi. Bir arsa için anlaşmayı planlıyorsun yok oranın kapıcısı var bu kadar istiyor, o emlakçı var yüzde 10 komisyon istiyor gibi vakalar fiyatları yukarı taşıdı.

    Üçüncüsü ise son 2 yılda dramatik bir şekilde yükselen ancak ondan önceki 6 7 yıl ilçesinde gerçekleşen kur artışı da inşaat maliyetlerini arttırması.

    Yani müteahhit fiyat arttırma fiyatı insanlar belirler. Müteahhit dediğin adam yaptığı isten yüzde 50 kazanmaya bakar. Adam zaten 18 24 ay boyunca ya sermayesini ya da kredi kullarak kazancının bir kısmını kaybeder (son iki yıllık enflasyon yüzde 40a yakın olsa da normalde iki yılda yüzde 25 kayıp olur). Kısaca yüklenici firma aslında yüzde 25 30 arası kazanmaya bakar. Sonra başka projeye başlar. Bunun değer kazanması insanların al sat yapma sürecinde dairenin prim yapmasıyla olur.

    Gelelim günümüz şartlarında bir müteahhit kazanıyor mu sorusuna.

    Diyelim ki 100m2 inşaatın var. Bunun yüzde 50 sini arsa sahibiyle anlaştın. Yer İstanbul beylikdüzü adnan kahveci mahallesi olsun. Bunun m2 maliyeti şuanda 1600tl/m2 dir(10 üzerinden 8 lik bir bina için). Ortalama Rayiç bedel için sahibindenin emlak endeksine baksan 2900tl diyor. Hadi senin rapacağın bina Rayiç bedeli ortalamanın yüzde 20 üstünde olsa 3480tl yuvarlak hesap 3500tl /m2 yapar. Yüklenici yaptığının yarısını arsa sahibine verdiğinden bina 3200tl/m2ye mal oldu. Satış bedeli ise 3500tl/m2. Para enflasyon kurbanı oldu bile. Bilmem anlatabildim mi?

    Bir zamanlar inşaat sektörü kazanırken herkes kazanıyordu. Şimdi ise herkes kaybediyor. Bence en büyük problem küresel genişleme olurken paranın hep betona yaptırılmasıydı. Keşke biraz daha yüksek teknoloji ürünlerinin yapılması için gerekli olan fabrikaların yapılmasında değerlendirilseydi. Dünya genelindeki parasal genişletmeyi iyi değerlendiremedi. Bugün de ceremesini çekiyoruz. Şuçu müteahhite atmanın bir mantığı yok. Benzer sorumsuzluğu asgari ücretle kredi çekip güncel İPhone modeli alan kullanıcı da yaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adam akıllı bilgi almak isteyen dinler, pozisyonunu ona göre alır.

  • Bekirin kullanıcısına yanıt
    Olup olmadığını yada kaç tane dairem olduğunu nerden biliyorsun yada yüksek nakiti olan yatırımcı çevremin olmadığını?Ne müteahhit koynundan bahsediyorsun kardeşim biz fırsatçıyız düştümü kafamıza yattımı alırız.Ucuzu gerçek değerini bulduğumuzda alırız.Çok şükür haram parayla mercedese bmw ye binen ensesi kalın müteahhitlerede inşaat şirketlerinede para kaptırmadım para kaptırmayı bırak trafikte bile yol vermem.Adam niye müteahhite muhtaç olsun birsürü ikinci el konut var.İlerleyen zamanlardada ellerinde patlayacak o sıfır evler araplara ev kaktırma devri bitti.Kaç tane inşaat şirketi konkordato,iflas verdi haberin varmı senin?
    Sen gelmişsin buraya 300bine mecbur alacaksınız müteahhitler 50bine yapıp 300 bine size kakalamaya devam edecekler diyorsun.Biraz vizyonunu geliştirip farklı bakış açılarıyla bakmalısın.Adam gibi yer neymiş madem bizim gibiler anlamazsa anlatta bilelim?
  • Peki bu evleri sattıkları fiyatın ederinde kalitede bari inşa ediyor mu müteahhitler?

    Yani kaç liradan sonra evlerin iç duvarlarında tuğlanın üstüne alçı değil de çimento sıva yapmaya başlıyorlar, kaç liradan sonra komşunun bağrışmalarını duymamaya başlıyorsun?
  • Bizim burdada ayni şey kiyi seridi 3 kattan baksan deniz gorecen hemen hemen sattiklari evleri deniz manzarali diye 1milyondan asagiya satmiyorlar kafayi yemiş bunlar ya.
    Tekirdağ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin niyet belli parasi olan senin gozune batmis burdan zaten 5 kurussuz bos adam oldugunu anliyorum yol bile vermem diyosun. Bmw, mercedes e bunlara binenlerin alninda muteahhit mi yaziyor bilader :) ensesi cok kalin cikar o yola malesef sizi gomer.

    Zaten o kaptirmadim etmedim diyenlerin alayina haberleri olmadan muteahhitler kaptirdi neyse.

    Bende zaten diyorum suanda sizin gibi firsatci dolu ortalik 500 luk eve 250 verim bilmem ne ya bide diyosun 50 ye mal et 250 ye sat la nerde oyle para 50 ye mal edilen daire mi olur siz isi bilmeden konusuyorsunuz. Zaten bir dunya bos beles isten anlamayan cebinde 500 u olan muteahhit bu sozler yuzunden oluyor.

    Bunun harclari, vergileri, ssk, projesi, arsayi yuzde 50 den mi aldi 60 dan mi zaten maliyet 100 ise bunu 2 ile carpiyorsun ki biri arsa sahibinin dairesi :) ki 120 den asagiya maliyet yok imkansiz :) ustude lukse bagliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holy Templar

    bu ev işlerinde deli para dönüyor. bir yabancı gelip burada ev almak istiyor, evi gösteren kişi fiyat olarak 450 bin diyor, alıcı ise hemen tamam deyip alıyor.
    buraya kadar her şey normal değil mi? önemli olan satıcı 450 bin TL derken alıcı 450 bin DOLAR ödeme yapıyor. gerisini siz düşünün.
    İyi sallamışsın sen de hocam Yabancı da o kadar salaktı değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.