Şimdi Ara

Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
61
Favori
127.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yüzde 2 konut kredisini erken kapatma masrafı yargıdan döndü... haberimizle ilgili yanlış mahkeme metni yayınlamışım özür dilerim..

    http://forum.donanimhaber.com/m_53429259/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53643051
  • %2 erken kapama ücreti yasada yer alıyor, yasal olmayan fek ücreti gibi sözleşmede yer almayan tutarlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun...kredi çekmek üzereyim....
  • Takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: connectpeople

    %2 erken kapama ücreti yasada yer alıyor, yasal olmayan fek ücreti gibi sözleşmede yer almayan tutarlar..

    paylaştığım haber doğru ise aynı bankada yapılandırma yapanlara mahkeme, müşterinin borcu bitmediği (sadece yapılandırmış, borç devam ediyo) için erken bitirme cezasını uygun görmemişler..
  • mesajım bulunsun
  • Bende takip edeyim,önceden ödeyince para alınması ne kadar saçma birşey ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muksit_aksu

    tarih
    TÜRKİYE ******************ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE ;
    Aşağıda açıklaması yapılan hukuki sebebe istinaden, ********* tarihinde kapatılan konut kredisi için, ******* nolu hesabımdan tahsil edilen ***** TL’lik ipotek FEK komisyonunun tarafıma iadesini, reddi sözkonusu ise şubeniz tarafından yazılı açıklamanın aşağıda belirttiğim mail adresine ya da fax numarasına gönderilmesini bilgilerinize arz ederim.

    Hukuki Sebep : 5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun,24.maddesi, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 6. ve 31. maddeleri, 4822 Sayılı Kanunla Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 6. maddesine dayanarak hazırlanan Tüketici Sözleşmelerindeki Haksız Şartlar Hakkında Yönetmeliğin 7. maddesi ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesi 23.11.2005, E.2005/11428-K.2005/17306 ve 02.06.2008 tarih E.2008/4345-K.2008/6088 sayılı kararlarında belirtilen “satıcı, sağlayıcı ve kredi veren tarafından tüketici ile akdedilen sözleşmede kullanılan haksız sözleşme şartları geçersizdir.” hükmüne göre ayrıca ilgili Banka savunmasında fek ücretinin alınmasına gerekçe olarak gösterilen sözleşme hükümleri incelenmiş, sözleşmede fek ücretinin alınacağı ve ne kadar alınacağının açıkça yazılı olmadığı, oysa kredi kullanan tüketicilerden alınacak masraf ve kesintilerin sözleşmede açıkça yazılı olması gerektiği. Kaldı ki ipotek işlemi bankanın kendi alacağını garanti altına almak için yapmış olduğu bir işlem olup fek ücretinin de kendilerince karşılanması gerektiği, bu nedenle yasanın 4/A ve 10. maddelerine göre, tüketici talebinin yerine getirilmesi gerekmektedir.

    Ad Soyad : İmza :
    T.C. Kimlik No:
    Cep Tel No: Fax NoE-Mail :

    Mahkemeden önce bankaya yazmanız gereken dilekçe

    supersin
  • icraya veririm avukata veririm deyip, müşteri hizmetlerine şikayet ettim şubeyi cuma günü. banka paramı bugün iade etti.. hamdolsun şükürler olsun Rabbime.. yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler ayrıca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabiaga -- 17 Ekim 2011; 16:43:43 >
  • mesajım bulunsun
  • Benim de mesajım bulunsun

    Birgün olur da kredi çekersek lazım olur. Gördüğüm iyi oldu.
  • Bu siteyi kesinlikle seviyorum. Onlarca kişi hakkını arayıp , havadan para kaptırmamıs. Parasını geri alan herkese , gule gule harcamak nasip olsun :))
  • bankanın tarafıma açtığı itiraz davası reddedildi.
  • takip edelim.Teşekkürler hiç bilmediğim bir durumdu.
  • siteye üye olduktan sonra ne kadar çok maddi kazancım oldu Sıcak fırsatlardan indirimleri takip edip ihtiyacım olan ürünleri alıyorum, böyle örnek dilekçelerlede haksız yere alınan paralarımızı alıyoruz. Babam konut kredisi çektiğinde krediyi kapatırkan 400-500 tl bir para alınmıştı. Hemen bir dilekçeyle bankaya başvurmasını sağlıyacağım. Kendimde kredi kartları aiadatıyla ilgili tüketici hakem heyetine dilekçe vericem.


    Yalnız babam konut kredisini 3 sene önce kapatmıştı yinede geri alma durumu varmıdır ?
  • Finansbanktan aldığım konut kredisinin fek ücretini 200 lira bugün yatırdım sözleşmede ipoteğin kaldırılması için gereken masrafların müşteriye ait olduğunu belirten ibare var bu parayı geri alabilirmiyim.
  • Süper haber. Pazartesi başvuruyorum.Teşekkürler.
  • bende yeni kredi cektim geldi süslü bi eksper abla m2 ölctü eve bakti gitti sonrada dedi ki evin planlari yok e dediler bina yapilali 17 sene olmus nerden bulucaz plani bilmemne ok vermediler sonra surundurduler sonra ok dediler tapuyada gondermis bi avukat kil bi kadin, benim emlakci daldi kadina is bitiminde elinden zor aldik hala mahkemelikler! Bi bankalara aman vermeyin derim arkadaslar hepsi ayni muamele kredi alirken bi dunya masraf kaparken masraf bugün tefeciler daha uyguna para veriyo valla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keklikçi

    Finansbanktan aldığım konut kredisinin fek ücretini 200 lira bugün yatırdım sözleşmede ipoteğin kaldırılması için gereken masrafların müşteriye ait olduğunu belirten ibare var bu parayı geri alabilirmiyim.

    http://www.memurlar.net/haber/191074/ bu sayfayı inceleyin.
  • arkadaşlar bende garanti bankasından kredi çektim vakıfbanka transfer ettim transfer sırasında garanti bankası benden ipoteki fekki ücreti adı altında 1000 tlye yakın para aldı bu para yasalmıdır geri alabilirmiyim ilginize teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.