Şimdi Ara

Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
61
Favori
127.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim sonucu bildirmeyi unuttum şu şekilde oldu zaten üst tarafdada mesajlarımdada belirtmişdim çorum tüketici hakem heyetıne verdım yaklasık 2ila 3ay arasında sonuc ev adresıne geldı ılgılı kagıtta benim haklı bulunduğum bankanın savunmaya dahi gelmedıgınden bahsedıordu gelen kagıtla bankaya gıtmemı 15gun ıcınde tarafıma gerı odenmez ıse icraya vermem yazıyordu akbanka gıttım kagıdı onlara verdım bı fotokopıısını genel merkeze gonderdıler merkezdn sıze haber gelıcek fln yıne bi burun kıvırmalar tmm dedım 15günbekledım tık yok 16ncı gun genel merkezi aradım dedimki bugun ıcınde odemez ısenız icraya veriyorum beyefendi gün içinde size dönücez dedi kadın sonra aksam hesaba bigirdim bakdım kesilen 300tl hesabımdaydı cekdim geri parayı sımdıde dosya masrafları ve yapılandırma ucretı adı altında 2defa kesıntı yapıldı bende bunun ıcın tekrar mahkemeye basvurucagım

    BENİM GERİ ALDIĞIM İPOTEK FEK ÜCRETİ ADI ALTINDAKİ FAİŞ ÜCRET




  • takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.gokmen

    Arkadaşlar benim sonucu bildirmeyi unuttum şu şekilde oldu zaten üst tarafdada mesajlarımdada belirtmişdim çorum tüketici hakem heyetıne verdım yaklasık 2ila 3ay arasında sonuc ev adresıne geldı ılgılı kagıtta benim haklı bulunduğum bankanın savunmaya dahi gelmedıgınden bahsedıordu gelen kagıtla bankaya gıtmemı 15gun ıcınde tarafıma gerı odenmez ıse icraya vermem yazıyordu akbanka gıttım kagıdı onlara verdım bı fotokopıısını genel merkeze gonderdıler merkezdn sıze haber gelıcek fln yıne bi burun kıvırmalar tmm dedım 15günbekledım tık yok 16ncı gun genel merkezi aradım dedimki bugun ıcınde odemez ısenız icraya veriyorum beyefendi gün içinde size dönücez dedi kadın sonra aksam hesaba bigirdim bakdım kesilen 300tl hesabımdaydı cekdim geri parayı sımdıde dosya masrafları ve yapılandırma ucretı adı altında 2defa kesıntı yapıldı bende bunun ıcın tekrar mahkemeye basvurucagım

    BENİM GERİ ALDIĞIM İPOTEK FEK ÜCRETİ ADI ALTINDAKİ FAİŞ ÜCRET



    Ayne bizimde bugun elimize tebligat geldi. İpotek fekk ücretini banka b,ize geri ödemesi gerekiyormuş Kısaca haklı bulmuşlar. Bakalım bizde bankaya götürelim . Sanırım güzellikle ödemiyorlar..




  • konuyla tam olarak ilgisi yok ama ipotek fek ücreti yatırıldıktan ne kadar sonra ipotek kalkıyor. banka türkiye finans.
  • Herkese merhaba,

    Bankanın bu ipotek fekki masraf talebi yüzünden borcumuzun bittiğine sevinemedik.
    İnsanoğlu gerçekten çiğ süt emmiş.
    Kardeşim, zaten bir sürü masraf almışsın krediyi açarken, faizini almışsın: ne ipotek fekki? Bir ane A4 kağıdı için 360TL istiyorlar.

    Arkadaşlar, ben de bankaya -ismini vemeyeyim ama burada en çok şikayet edilen- 360TL ödedim. Şimdi tüketici hakem heyetine götüyürorum.
    Bir dilekçe örneği buldum. Dekont yanımda. Ancak sözleşme yok.
    Krediyi açarken sadece ödeme planını almışım.
    Yeni kredi alan arkadaşlara en azında tüm imza attıkları belgelein fotokopilerini en baştan talep etmelerini tavsiye ederim.
    Tecrübe işte.

    Her neyse, bu başlık açılalı yıllar olmuş.
    Bu süre zarfında hukuki tarafta, davalarda neler değişti bilmiyorum ama benim başvurum durumu özetleyecektir sanırım.
    Artık bankalar örnek teşkil etmesi için karşı dava açıyorlarmış...

    Umarım olumlu sonuçlanır.

    Bilgi vereceğim.




  • bankalar taktik gereği dava açıp işi uzatıp gerektiğinde yargıtay aşamasında davayı sürüncemede bırakma çabasında.
    bu sürede parayı arka planda işletip duracaklar. yargıtay kararları var kredi masraflarını geri alabilirsiniz ama damga ve BSMV yi geri alamazsınız.

    arkadaşım yeni parayı aldı (yapı kredi 500 tl komisyon ve masraf kesintisi adı altında para almış)
    arkadaş kararı tarayıcıdan geçirmeme izin vermedi o sebeple tüketici hakları kararındaki hüküm kısmını aynen yayınlayayım :
    ...
    ...
    ...
    HÜKÜM :
    Yukarıda belirtilen gerekçeye dayanarak tüketiciden komisyon ve masraf kesintisi adı altında alınan 475 Tl nin geri iadesine,
    vergi sigorta bsmv isimler altında alınan 25 Tl nin iade talebinin reddine, alınan kararın taraflara bildirilmesine oybirliği ile karar verildi.

    arkadaş parayı almak için bankaya gidince hesap açın parayı hesaba yatıralım demişler
    arkadaş hesap mesap açmıyorum parayı elden teslim edin demiş
    biraz işi yokuşa sürecek olmuşlar arkadaş bağırıp çağırınca müşteriler rahatsız olmasın diye elden parayı vermişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 8 Mayıs 2014; 19:34:52 >




  • Benden de ipotek tesis ve fek ücreti adı altında 210 tl kesmısler, yalnız benden kesılen kredının acılısında kesılmıs.
    Ben simdi bu ipotek tesis ucretını gerı alabılıyorum yaptıgım arastırmalarda ama hıc ornek dılekce yok ipotek tesis ucretıyle ilgili yardımcı olucak arkadas var mı yada daha once hazırlamıs olan ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airspeed -- 27 Mayıs 2014; 12:40:49 >
  • ILKERATLIILKER I kullanıcısına yanıt
    Merhaba İlker Bey,
    Gecikme için kusura bakmayın. Pek sık giremiyorum siteye.
    Sonuca gelecek olursak davamı elbette ki kazandım. Ama banka kıllık yapıp beni aramadı, hesabıma parayı göndermedi. Aradığımda "bu işlerle genel müdürlük ilgileniyor" dedi. Bende vakit kaybetmeden bankayı icraya verdim. Sonucunu bekliyorum şimdi. Sonuç büyük olasılık lehime gerçekleşecek diye düşünüyorum. Bir avukat yardımcısı arkadaşım öyle söyledi. :) Bu arada ben kazandığım esnada yani 2014' ün başında da yeni bir düzenlemeyle artık bankalar ipotek fek komisyonu alamayacaklar. (muhtemelen yeni bir isim altında geçirmasyona devam). Durum budur..:)
  • mühim bir konu lazım olacak, Paylaşanlara teşekkürler
  • arkadaşlar halkbankasından kullanmış oldugum konutkredisi dosya masrafını almış bulunmaktayım 500 tl

    thh başvuru yaptım evraklar elime geçmeden hesaba paraya yatırmışlar kaymakamlık thh diye yazıyor

    bu günde garanti hesap işletim üçreti kesmiş 58 tl onu vermeye korkuyorum karşı dava açıyorlar diyorlar verme diyenler var
  • Arkadaşlar ben Türkiye Finans Katılım bankasından konut kredisi kullandım(2011) Sonra hakem heyetine ipotek tesis ücreti 300 tl , ipotek fek ücreti 300 tl , ve komisyon masrafı olarak 350 tl tarafımdan alınmış konuyu hakem heyetine taşıdım hakem heyeti davanın reddine karar verdi.(Trabzon Akçaabat Hakem Heyeti) Ben karara itiraz etmedim. Sorularım:1-ipotek fek ücreti iadesi için tekrar hakem heyetine başvuru yapabilirmiyim?v2-komisyon masrafı için tekrar hakem heyetine başvuru yapabilir miyim. Son çıkan bankacılık kanunu ile neler değişti. İlgili ve bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • Slm arkadaslar. Bende is bankasindan cektigim kredinin dosya masrafi olan 1000 TL yi aldim. Yalniz ekspertiz ucretini alamadim ve toplam 1500 TL olan kesintinin 500 tl'sini ekspertiz ucreti olarak göstermisler.Sizcede fazla degil mi? Bi kesfe gelip 500 tl yi cebe indiriliyor. Ohhhh ne guzel memleket...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipotek fek ücreti isteyen banka hala var mı?
  • slm
    nisan veya mayıs 2015 konut kredisi çekeceğim o zamana unuturum mesajım bulunsun burayı okuyup gitmekte fayda var emeği geçenlere teşekkürler
  • Merhaba....
    ben bir kaç gün içerisinde konut kredisi kullanacağım. Daha önceden çekip de masraflar için (dosya-exper-vs. vs.) herhangi bir ispat unsuru daha sonrasında ne gibi evraklar almam gerekiyor. ve nasıl bir yol izlemem gerekir. bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevirim....

    Şimdiden herkese teşekkürler....
  • Kredi çekerken halkbank ipotek ücreti adı altında 250TL aldı benden. Bu ipotek fek ücreti mi oluyor yoksa tapuda ipotek koydurduğu için avukat masraf filan mı?
  • konut kredimi erken yatırarak kapattım.fek ücretini de ödedim.ama bugün banka aradı ve borcun miktarında yanlışlık olduğunu söyledi ve 2000 küsür lira daha ödemem gerektiğini söyledi.oysa ben müşteri hizmetlerini de arayarak teyit ettirmiştim borç miktarını.neyse borcu kapattım.şimdi internet bankacılığında da borcum görünmüyor zaten.banka bu miktarın yatırılması gerektiğini söylüyor.bunu yatırmaya hiç niyetim yok.bugün tapuya gittiğimde ipoteğin kalkmadığıı gördüm.ipoteği kaldırmama gibi bir durum olabilir mi?sonuçta kredi borcum yok şuanda.
  • Henüz tüketici hakem heyetine başvurmadı iseniz artık (TBB)Türkiye Bankalar Birliği Hakem Heyetine başvuru yaparak da masrafları iade alabiliyorsunuz.
    Ekteki yazı faydalı olabilir.

    http://www.kucukpara.com/gundem/bankalardan-dosya-masraflarini-ve-diger-tahsilatlari-nasil-iade-alabilirim/
  • Önümüzdeki hafta inşallah konut kredisi borcumu bitireceğim ve FEK ücreti denen illetle karşılaşma ihtimalim olduğu için nette biraz araştırma yaptım.

    Belki birilerinin de işine yarar diye paylaşıyorum.

    3 Ekim 2014 tarihli yönetmelikte diyor ki :

    (2) Taşınır ve taşınmazlara ilişkin rehin, ipotek ve ekspertiz işlemlerinde yalnızca
    üçüncü kişilere ödenen ücretler alınabilir.


    http://www.bddk.org.tr/WebSitesi/turkce/Mevzuat/Finansal_Tuketicinin_Korunmasina_Iliskin_Duzenlemeler/13586finansal_tuketicilerden_alinacak_ucretlere_iliskin_usul_ve_esaslar_hakkinda_yonetmelik.pdf



    21 Ağustos 2014 tarihli duyuruda da kaldırılan ücretler arasında İPOTEK FEK ÜCRETİ de geçiyor.

    http://www.bddk.org.tr/WebSitesi/turkce/Duyurular/Basin_Aciklamalari/13403finansal_tuketicilerden_faiz_disinda_alinacak_ucret_komisyon_ve_masraflara_iliskin_usul_ve_esaslar_hakkinda_yonetmelik_taslagina_iliskin_basin_aciklamasi.pdf

    Haftaya ne olacak bakalım, bekliyorum. Eğer bu ücreti alırlarsa kredimle birlikte bütün hesaplarımı ve kartlarımı da kapatacağım. Sonra doğru THH'ne. (Banka Akbank)




  • Kemal kullanıcısına yanıt
    bu sene mart ayında ipotek kaldırdım (türkiye finans katılım bank.), ipotek fek ücreti istemediler, kaldırıldı dediler...
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.