Şimdi Ara

Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
61
Favori
127.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TSHH nin kararında Hayat sigortasına özel bir gerekçe belirtilmemiş yalnız karar kısmında Hayat sigortası iadesinin reddine dosya masrafı ve ipotek fek ücretinin iadesine karar verilmiştir demiş bana göre de kesinlikle iade edilmesi gerekirdi ancak benim bunun için ayrıca tekrar dava açmam gerekiyordu bende gerek görmedim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vasco1925

    bakalım 15 gün içinte itiraz gelicek mi ........
     Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak

    15 gün doldu arkadaşlar bi itiraz mektubu yada başka bişi gelmedi. bankayı arasammı şimdi ? ne yapma gerekiyor iadesi için?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vasco1925

    quote:

    Orijinalden alıntı: vasco1925

    bakalım 15 gün içinte itiraz gelicek mi ........
     Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak

    15 gün doldu arkadaşlar bi itiraz mektubu yada başka bişi gelmedi. bankayı arasammı şimdi ? ne yapma gerekiyor iadesi için?

    e-devlet adına dava açılmışmı bakarsan görebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır.

    diyor. bankaya dfilekçe yazıp biran önce iade edilmesini istediğimi kararla birlikte faksladım
  • aslında benim kazandığım bir dava var paylaşmak isterim.

    kredi kullananlar bilir kkdf oranın %10 dan %15 e çıktığı bir dönem vardı yaklaşık 6-7 ay haaksız bir şekilde 2 kredime toplamda 5-60 tl arası zam gelmiş gibi fazladan para ödedim.geçmiş gün tam hatırlamıyorum 220 tl biri 250 tl biriydi sanırım birden bire ödediğim para 500 üzeri oldu.bu kkdf artışının hal-i hazırda kredisi olanları etkilememesi gerektiğini ve yanlızca %15 e çıktığı tarihten sonra çekenlerin etkilenmesi gerektiğini sebep göstererek tüketici hakem heyetine başvurdum sonuçta benim çektiğim krediler 5000 ve 6000 tl idi.geri dönüşü 30-40 şeklinde oldu.daha fazla kredi çekipte bundan haberi olmayan arkadaşlar için haberleri olsun istedim.eğer ilgilenen arkadaşlar olursa bir ara hakem heyeti kararını yüklerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkan38 -- 12 Mayıs 2013; 21:14:47 >
  • paramı geri aldım yapıkrediden darısı başınıza arkadaşlar. hesabımıda kapattım .
  • merhaba arkadaşlar bizim de bir konut kredisinden TSHH kanalıyla dosya masrafı ve expertiz ücreti talebimiz oldu. her ikisinin de geri ödenmesini karar alan TSHH kararıyla banka dosya masrafını verdi fakat expertiz için dava açtı. ama expertiz ücretini vermeden dava açtı. haziran 6 gününe duruşma vermişler ben itiraz dilekçesi yazmıştım. banka avukatı "evin değeri için değerlendirme ücreti ilgili şirkete verildiğinden... " falan filan yazmış. avukat bir arkadaşım sıkıntılı bir sonuç çıkabilir en iyisi davayı kabul et bari duruşmaya çıkmayıp avukata boşa para verme dedi. ne yapsam acaba bir önerisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cellman64

    merhaba arkadaşlar bizim de bir konut kredisinden TSHH kanalıyla dosya masrafı ve expertiz ücreti talebimiz oldu. her ikisinin de geri ödenmesini karar alan TSHH kararıyla banka dosya masrafını verdi fakat expertiz için dava açtı. ama expertiz ücretini vermeden dava açtı. haziran 6 gününe duruşma vermişler ben itiraz dilekçesi yazmıştım. banka avukatı "evin değeri için değerlendirme ücreti ilgili şirkete verildiğinden... " falan filan yazmış. avukat bir arkadaşım sıkıntılı bir sonuç çıkabilir en iyisi davayı kabul et bari duruşmaya çıkmayıp avukata boşa para verme dedi. ne yapsam acaba bir önerisi olan var mı?

    Durumunuzun detaylarını bilmiyorum ama kendi durumumu anlatayım benzer durum söz konusu, bende Dosya masrafı+Hayat sigortası+İpotek Fek ücreti için TSHHne başvurdum hakem heyeti hayat sigortası hariç iade kararı verdi. Banka İpotek Fek ücretini iade etti. Dosya masrafı için Tüketici mahkemesine gitti. Hiçbir avukat desteği almadan internetten araştırarak cevap hazırladım birkaç tanede emsal karar mahkemeye sundum. 07 Mayısta duruşma oldu ki çok heyecanlı ve stresliydim ilk defa duruşmaya çıktım ama düşündüğümden de kolay rahat ve hızlı sonuçlandı. Mahkeme lehime sonuçlandı yani dava reddedildi. Geçen perşembe günü kararı aldım şuan güzellikle bankanın iadesini bekliyorum olmazsa önce uyaracağım gerekirse icraya vereceğim. Hatta banka avukatı duruşmaya zamanında gelmediler Hakime hanım avukatı arayın dedi o da yoldayım dedi beni beklettiler o ara herhalde bunların arası iyi davanın lehime sonuçlanması zor dedim ama o kadar kolay oldu ki usulen zaten genelde tüketici mahkemeleri TSHH nin kararına göre sonuçlandırıyor davaları...Hatta benden dosya masrafı diye alınan ücretin bir kısmı sanırım ekspertiz ücreti vb. imiş banka böyle savunmuş dosya masrafı zaten talep ettiği kadar değil u kadar demişler ama gene de kaybettiler. avukat arkadaşınızın ne demek istediğini anlamadım uzlaşın mı demek istiyor yenilgiyi hemen kabul edin mi? davayı kabul edince duruşmaya çıkmıyor musunuz anlamadım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: konutkredicisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: cimboli

    Arkadaşlar 2008 mayıs ayında akbanktan aldığım kredi 2011 ağustos ayında bitti. 200 tl ipotek fekki ve 50 tl hesap işletim ücreti istediler. ekteki yazıyı banka şubesine iadeli taahhütlü gönderdim.6 eylül de ellerine ulaştı.(mektubun ulaştığına dair kağıt gelecek sakın atmayın) ayrıca tüketici hakem heyetine gittim ve bankadan gelecek cevap için 30 iş günü bekleyip başvurmamı söylediler.bugün bankayı aradım yetkili kişi dosyamı işleme koyduklarını ve herhangi bir ücret almayacaklarını söylediler.hayırlı günler


    23.08.2011
    İHTARNAME


    MUHATAP : banka şube

    KEŞİDECİ : ad soyad adres


    KONU: İpotekli taşınmazlar üzerindeki ipotek şerhinin ücret alınmadan kaldırılması istemidir.

    BANKANIZ ……… ŞUBESİ …. NO.LU HESABA BAĞLI KONUT KREDİSİ MÜŞTERİNİZİM. BU KREDİNİN TEMİNATINI TEŞKİL ETMEK ÜZERE ADIMA İSTANBUL İLİ, … MAHALLESİ, …PAFTA, ..PARSELDE KAYITLI TAŞINMAZ ÜZERİNDE BANKANIZ LEHİNE İPOTEK TESİS EDİLMİŞTİR.

    KULLANDIĞIM KREDİNİN TAKSİTLERİ GÜNÜ GÜNÜNE ÖDENMİŞ EN KÜÇÜK BİR GECİKME DAHİ OLMAMIŞTIR.BU HUSUS KAYITLARINIZ İNCELENDİĞİNDE AÇIKÇA ORTAYA ÇIKACAKTIR.

    GÜVENİLİR VE DÜRÜST BİR MÜŞTERİNİZ OLARAK KREDİ TAKSİTLERİMİ BİTİRDİKTEN SONRA İPOTEK TESİS EDİLEN TAŞINMAZIMIN ÜZERİNDEKİ BANKANIZ LEHİNE İPOTEKLİDİR KAYDININ KALDIRILMASI İÇİN KREDİ KULLANDIĞIM KADIKÖY ŞUBESİNE BAŞVURDUM.

    ŞUBENİZDEN ALDIĞIM YANIT TAPU KAYDINDAKİ ŞERHİN KALDIRILMASI İÇİN AVUKATLARINIZIN YETKİLİ OLDUĞU VE 200 TL ÖDEMEM GEREKTİĞİ ŞEKLİNDE OLDU.

    KREDİLİ MÜŞTERİNİZ OLARAK SORUMLULUĞUMU EKSİKSİZ YERİNE GETİRDİKTEN SONRA TAŞINMAZLARIMIN ÜZERİNDEKİ İPOTEK ŞERHLERİNİN KALDIRILMASINI İSTEMEM EN DOĞAL HAKKIMDIR.

    KALDI Kİ, GEREK TAPU DAİRELERİ, GEREKSE HUKUKÇULARDAN ALDIĞIM BİLGİ VE TÜM MEVZUATA GÖRE İPOTEK KALDIRMA İŞLEMİ İÇİN BANKANIZ VEKİLLERİNE HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEMEK ZORUNLULUĞU ALTINDA DEĞİLİM, ZİRA İPOTEK KALDIRMA İŞLEMİ TARAFINIZIN YAPMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU BİR İŞLEMKEN BU ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİNİZİ MAĞDUR ETMENİZ HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRIDIR.

    SONUÇ VE İSTEM

    GENEL MÜDÜRLÜK VE ŞUBE NEZDİNDE DOSYAMDA MEVCUT, TEMİNAT OLARAK VERİLEN TAŞINMAZIM ÜZERİNDEKİ İPOTEK ŞERHİNİN İŞ BU İHTARNAME TEBLİĞ TARİHİNDEN İTİBAREN 3 GÜN İÇİNDE KALDIRILMASINI AKSİ TAKDİRDE YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIMI İHTAREN BİLDİRİRİM.

    Ad soyad
    imza


    Bu konuda daha önce verilen dilekçenin aynısını kendinize uyarlamanız yeterli olacaktır. cimboli adlı kullanıcı dilekçeyi daha önce yayınlamıştı.

    İstenen ücreti vermeden ihbarnameyı gondererek gelen cevapla da tuketıcı heyetıne basvurabılıyoruz mu? yoksa ıstenılen ucretı odedıkten sonra mı basvuralım arkadaslar hangısı daha mantıklı?




  • Arkadaşlar bugun bankaya gittim ipoteği kaldırmak için ipotek fekki yatırmanız gerekiyor 325lira dedi dedim bu yasal degıl bılıyorsunuz birçok dava acılıp geri alınabılıyor konuşmamız oldu yetkili kişi bunu dava acabılmenız ıcın bunu odemenız gerekıyor dedi bende herneyse para yatırdım yatırırken dedım makbuzun ustune not düşün ipotek fek ücretidir die dedim bu sekılde olmuyor dedı dosya numaranızı merkeze bıldırecegız ipoteğiniz kaldırıldıgana daır kagıt gelıcek daha sonra yatırdıgınız ve kesılen ipotek fek ücretinin oldugu makbuzu sıze verecegım sızde o kagıt ile dava acıcaksınız dedı

    anladıgım kadarıyla bu parayı yatırmadan dava acmamız mümkün olmuyor herneyse 1hafta ıcınde ipotegınız kalkdıgına daır kagıt ulasıcak dedı

    umarım yanlış birşey yapmamışımdır
  • m.gokmen kullanıcısına yanıt
    Ben de ödemek istememiştim ama ödemek zorundasınız dendi ödedim ve dekontta fek ücreti olduğu yazılıydı ödedikten sonra belge verdiler o belgeyle tapuya gittim ve ipoteği kaldırttım. Sonrasında TSHHne başvurdum ve iade ettiler. Geçen hafta da Dosya masrafını iade ettiler mahkeme kararı sonucu bir tek hayat sigortası iade edilmedi onu da TSHH maalesef reddettiği için...
  • Arkadaşlar Kasım ayında Vakıfbank'tan konut kredisi çektim;

    Dosya Ücreti +Hayat sigortası + Ekspertiz ücreti verdim.

    Bunlardan hangileri için TSHH'a başvurabilirim ve işlemlerimin hızlanması için hangi dilekçeleri kullanmalıyım, neler yapmalıyım.

    Şimdiden teşekkürler, SAYGILAR
  • Konut kredisini Ziraat bankasından çekip fek ücretinden kurtulabilen var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sekilde akbank bugun fek ucreti icin 300 tl istedi. moralim acayip bozuldu. odeyip mi itiraz edilecek acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fagala

    Ayni sekilde akbank bugun fek ucreti icin 300 tl istedi. moralim acayip bozuldu. odeyip mi itiraz edilecek acaba.

    bizdende 325TL istendi benım anlamadıgm bunlar kafalarına goremı fiyat verıyorlar herneyse yatırdık merkezden dosyanızı ıstedık fln dendı 1hafta gecdı cuma gunu ugradım dosya gelmş ama avukat'a vekaletmıdır ne haltsa o yazı gelicekmiş yarın ugruyıp tekrar sorucam salı gunu mutlak gelır denmişdi yarında olmazsa iyi bir cingan cıkarıcam lanet olası bankada durumdan haberdar ederim o parayı yedirmem bankaya
  • Arkadaslar, tapu senedine acil ihtiyaciniz yoksa, parayi odemeden bankanin genel mudurlugune dilekce verin. Onlarfan gelecek yazili cevapla gidin mahkemeye. Onlar dusunsun birakin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde arkadaşlar bankalar dosya masrafı iadesi almayacağımıza dair dilekçe doldurtuyorlar. Bu dilekçeye rağmen dosya masrafını/ipotek ücretini geri alan varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasintekgoz

    Arkadaşlar Kasım ayında Vakıfbank'tan konut kredisi çektim;

    Dosya Ücreti +Hayat sigortası + Ekspertiz ücreti verdim.

    Bunlardan hangileri için TSHH'a başvurabilirim ve işlemlerimin hızlanması için hangi dilekçeleri kullanmalıyım, neler yapmalıyım.

    Şimdiden teşekkürler, SAYGILAR

    ben d eaynı vakıfbanktan cektim dosya masrafı icin ilin tuketici mahkemesine dilekce verdim beklemedeyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: narsess

    quote:

    Orijinalden alıntı: yasintekgoz

    Arkadaşlar Kasım ayında Vakıfbank'tan konut kredisi çektim;

    Dosya Ücreti +Hayat sigortası + Ekspertiz ücreti verdim.

    Bunlardan hangileri için TSHH'a başvurabilirim ve işlemlerimin hızlanması için hangi dilekçeleri kullanmalıyım, neler yapmalıyım.

    Şimdiden teşekkürler, SAYGILAR

    ben d eaynı vakıfbanktan cektim dosya masrafı icin ilin tuketici mahkemesine dilekce verdim beklemedeyim



    Ne yapmamı önerirsiniz? Ben de başvurmak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasintekgoz


    quote:

    Orijinalden alıntı: narsess

    quote:

    Orijinalden alıntı: yasintekgoz

    Arkadaşlar Kasım ayında Vakıfbank'tan konut kredisi çektim;

    Dosya Ücreti +Hayat sigortası + Ekspertiz ücreti verdim.

    Bunlardan hangileri için TSHH'a başvurabilirim ve işlemlerimin hızlanması için hangi dilekçeleri kullanmalıyım, neler yapmalıyım.

    Şimdiden teşekkürler, SAYGILAR

    ben d eaynı vakıfbanktan cektim dosya masrafı icin ilin tuketici mahkemesine dilekce verdim beklemedeyim



    Ne yapmamı önerirsiniz? Ben de başvurmak istiyorum

    burdan forumdan bi avukat basvuryu yapın sonuç olumlu da olosa olumsuz da olsa parayı alırz demıstı ben sonucu bekliom




  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.