Şimdi Ara

Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
61
Favori
127.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: konutkredicisi

    Merhaba,

    Finansbank'tan çekmiş olduğum konut kredimi kapattıktan sonra ipotek fekki için istedikleri 420 TL ücreti vermemek için internetten indirdiğim dilekçeyi bankaya elden verdim. Dilekçemi işleme koydular ve 2 dakika sonra cep telefonu mesajı ile şikayet takip numarası gönderdiler. Dilekçe verişimin 3. günü arayıp ipotek fek yazısını şubeden alabileceğimi söylediler. Ve ben de gidip şubeden hiç bir ücret ödemeden aldım. Yukarıda yazılanları okuyunca beni fazla uğraştırmadıklarını anlıyorum. Hepinize bu konuda kolaylıklar diliyor ve dilekçe örneğini internete koyan arkadaşa teşekkürlerimi iletiyorum.

    Ne kadar güzel sizde dilekçeyi burada yayınlarsanız belki benzer durumda olan arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimboli

    Arkadaşlar 2008 mayıs ayında akbanktan aldığım kredi 2011 ağustos ayında bitti. 200 tl ipotek fekki ve 50 tl hesap işletim ücreti istediler. ekteki yazıyı banka şubesine iadeli taahhütlü gönderdim.6 eylül de ellerine ulaştı.(mektubun ulaştığına dair kağıt gelecek sakın atmayın) ayrıca tüketici hakem heyetine gittim ve bankadan gelecek cevap için 30 iş günü bekleyip başvurmamı söylediler.bugün bankayı aradım yetkili kişi dosyamı işleme koyduklarını ve herhangi bir ücret almayacaklarını söylediler.hayırlı günler


    23.08.2011
    İHTARNAME


    MUHATAP : banka şube

    KEŞİDECİ : ad soyad adres


    KONU: İpotekli taşınmazlar üzerindeki ipotek şerhinin ücret alınmadan kaldırılması istemidir.

    BANKANIZ ……… ŞUBESİ …. NO.LU HESABA BAĞLI KONUT KREDİSİ MÜŞTERİNİZİM. BU KREDİNİN TEMİNATINI TEŞKİL ETMEK ÜZERE ADIMA İSTANBUL İLİ, … MAHALLESİ, …PAFTA, ..PARSELDE KAYITLI TAŞINMAZ ÜZERİNDE BANKANIZ LEHİNE İPOTEK TESİS EDİLMİŞTİR.

    KULLANDIĞIM KREDİNİN TAKSİTLERİ GÜNÜ GÜNÜNE ÖDENMİŞ EN KÜÇÜK BİR GECİKME DAHİ OLMAMIŞTIR.BU HUSUS KAYITLARINIZ İNCELENDİĞİNDE AÇIKÇA ORTAYA ÇIKACAKTIR.

    GÜVENİLİR VE DÜRÜST BİR MÜŞTERİNİZ OLARAK KREDİ TAKSİTLERİMİ BİTİRDİKTEN SONRA İPOTEK TESİS EDİLEN TAŞINMAZIMIN ÜZERİNDEKİ BANKANIZ LEHİNE İPOTEKLİDİR KAYDININ KALDIRILMASI İÇİN KREDİ KULLANDIĞIM KADIKÖY ŞUBESİNE BAŞVURDUM.

    ŞUBENİZDEN ALDIĞIM YANIT TAPU KAYDINDAKİ ŞERHİN KALDIRILMASI İÇİN AVUKATLARINIZIN YETKİLİ OLDUĞU VE 200 TL ÖDEMEM GEREKTİĞİ ŞEKLİNDE OLDU.

    KREDİLİ MÜŞTERİNİZ OLARAK SORUMLULUĞUMU EKSİKSİZ YERİNE GETİRDİKTEN SONRA TAŞINMAZLARIMIN ÜZERİNDEKİ İPOTEK ŞERHLERİNİN KALDIRILMASINI İSTEMEM EN DOĞAL HAKKIMDIR.

    KALDI Kİ, GEREK TAPU DAİRELERİ, GEREKSE HUKUKÇULARDAN ALDIĞIM BİLGİ VE TÜM MEVZUATA GÖRE İPOTEK KALDIRMA İŞLEMİ İÇİN BANKANIZ VEKİLLERİNE HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEMEK ZORUNLULUĞU ALTINDA DEĞİLİM, ZİRA İPOTEK KALDIRMA İŞLEMİ TARAFINIZIN YAPMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU BİR İŞLEMKEN BU ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİNİZİ MAĞDUR ETMENİZ HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRIDIR.

    SONUÇ VE İSTEM

    GENEL MÜDÜRLÜK VE ŞUBE NEZDİNDE DOSYAMDA MEVCUT, TEMİNAT OLARAK VERİLEN TAŞINMAZIM ÜZERİNDEKİ İPOTEK ŞERHİNİN İŞ BU İHTARNAME TEBLİĞ TARİHİNDEN İTİBAREN 3 GÜN İÇİNDE KALDIRILMASINI AKSİ TAKDİRDE YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIMI İHTAREN BİLDİRİRİM.

    Ad soyad
    imza


    Bu konuda daha önce verilen dilekçenin aynısını kendinize uyarlamanız yeterli olacaktır. cimboli adlı kullanıcı dilekçeyi daha önce yayınlamıştı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: remurat

    quote:

    Orijinalden alıntı: mmemory

    arkadaslar benim de kredim bitti fek yaısı istedim 300tl hesaba yatırın yazıyı verelim dediler. yasal değil yaptığınız dedim genel merkez alıyor bizimle ilgisi yok dedi şube. thh ye başvurunca bu parayi geri alırım biliyorsunuz değilmi dediğimde öyle yapın o zaman dedi şube. ben de yazıyı getirtmelerini söyledim ve haber bekliyorum. parayı vermeden almak mümkün olmayacakmı acaba
    mahalledeki bodyguard arkadaşları toplayıp müdürün gözünümü korkutsam acaba :)
    yoksa kuzu kuzu 300 tl yatırıp yazıyı alıp sonra mı uğraşmak gerekiyor?

    Biraz zorlayın hatta emsal kararlarla banka merkeziyle de iletişime geçebilirsiniz bazı bankalar geri adım atıyor ama bazıları diretiyor ama sonunda mutlaka alırsınız sadece biraz zaman kaybınız olacak...



    şikayetvara yazdım 1 gün sonra banka genelmerkezden aradılar ve fek yazısını şubeye göndericez ücretsiz alabilirsiniz dediler.
    henüz almadım ama bu kadar kolay olabileceğine hiç ihtimal vermiyordum.
    fek yazısını alalım da sırada dosya masrafı mücadelesi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmemory -- 26 Ocak 2013; 15:07:27 >




  • merhaba,

    ben bankaya elden dilekçe verince gün sonunda genel merkeze fakslıycaz diyorlar.vermeyip ben faksladım ama sürekli e-mail ile cevaplıyorlar.ben tarafıma şubeniz tarafından red yazısı tebliğ edilsin istiyorum ki thh veya mahkemeye gidebileyim.Ben fek yazısını önce yaztırdım be dekontunu aldım,daha sonra yelefon ile arayarak iade edilmesini istedim.hesabıma iade ettiler.Hesap harektlerimde bu girş çıkış mevcuttur.Şimdi ise ipotek fek yazısını vermiyceklerini söylüyorlar.Dairemi sattığım arkadşın bankası 2.dereceden ipotek koyduğu için rahatsız tabi evi alan arkadaşım da öyle.şimdi bankaya olan borcumu kapattığıma göre,alıcının kredi kullandığı banka benim bankama neden yaptırımda bulunamıyor? konutu alan arkadaşın kredi sürecinde kredi aldığı bankaya gönderdiğiş yazıda " sözkonusu kreedi borcunun kapatma bedeli olan tutarın hesabımıza intikali ile kayıtsız şartsız ipoteğin kaldırılıcağı"" yazıyor.Çıkamadım işin içinden,banka kullandırdığı krediyi önceden aldığı yazıya istinaden evde 1. derece olan bankaya kapatma bedelini eft yapıyor,evin eski sahibide şerhli olan bu paradan kredi borcunu tamamen kapatıyor.Ama banka halen borcu yoktur kağıdını illaki bana SORMA VER adı altında 150+BSMV 7,50=157,50 tl yi ver öyle vereyim yoksa ipotekli kalır diyor...???




  • Yakın zamanda, Garanti Bankası'ndan alınan konut kredisi bitip FEK ücreti vermeyenler ya da ödeme yapıp iade alanlar var mı?
  • Konu onemli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -.......2008 tarihinde akbanktan 50.000tl. konut kredisi kullandık ödeme planında ve dekontta 750 tl (yukarıda belirtien şekilde sistemden hesaplanan işlem masrafı+bsmv)ytl işlem masrafı şeklinde açıklama girilmiş ve bu plana ben ve eşim imza atmışız.

    -daha sonra krediyi 1,45'ten 1,10 a indirmek için 1000tl masraf ödemeyi kabul ediyoruz diyerek imza atmışız sanırım bu 50.000Tl'nin %2 erken ödeme ücreti

    -daha sonra krediyi 1,10'dan 0,92'ye indirmek ve kalan vadeyi 35 aydan 29 aya indirmek için 350tl masraf ödemeyi kabul ediyoruz diyerek imzalamışız

    -kredi bitti 300 tl. ipotek kaldırma adı altında para istediler bunuda yatırdık.

    yani toplamda bankaya 2400 tl yatırmışım



    Bu veriler ışığında ben tüketici mahkemesine'mi hakem heyetine'mi dava açabilirim ne kadarlık ücret için dava açmam lazım?



    mümkünse zamanınızda varsa bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler




  • Türkiye finans katılım bankasından konut kredisi kullandım.300 Tl ipotek tesis ücreti 300 tl komisyon ücreti 350 tl ipotek fek ücreti aldılar ben bunladı geri almak için türkiye finansa sözleşmeyi ve ekstreleri onaylı olarak istedim iadeli taahhütlü yazı ile bundan sonraki aşamaları size yazacam bu konuda tecrübe sahibi kişilerden bilgi edinmek isterim.
  • bakalım 15 gün içinte itiraz gelicek mi ........
  • Teşekkürler.
  • Kredi kullanırken, fek ücretini kabul ettiğimize dair taahhütname gibi bir şey imzalatıyorlar. Yine de dava açıp alma şansımız var mı
  • Arkadaşlar daha önce bahsetmiştim bugün duruşmam vardı. Bilmeyenler için kısaca özetleyeyim. 2008 yılında aldığım konut kredisi ile ilgili TSHH'ne gerek dosya masrafı gerek Hayat sigortası ve gerekse de ipotek fek ücreti'nin iadesi için başvurdum. Bana kredi alırken ödeme tablosu haricinde ektra ücret alınmayacağı söylenmişti. Aslında ben Dosya masrafı ve Hayat sigortası içinde başvuru yağmayacaktım ancak kesinlikle her türlü haksız olarak alınan ipotek fek ücreti beni açıkçası sinirlendirdi. Ve bende tüm masraflar için başvurdum. TSHH Hayat sigortası hariç diğerlerinin iadesine karar verdi aslında bana göre hayat sigortası da benden habersiz müzakere yapılmadan alındığından geri ödenmeliydi ama TSHH böyle karar verdi. Banka Fek ücretini iade etti ancak dosya masrafı için Mahkemeye gitti.
    Bugün duruşma yapıldı. İlk defa mahkemeye gittiğimden çok heyecanlıydım avukatım da yoktu neyi nasıl yapacağımı bilmediğimden tedirgindim. Asliye Hukuk olduğundan mıdır bilmem gayet sakin ortamlardı. Karşı tarafın avukatı gecikti tanıdık olmalılarki teşefonla aradılar gelecek misin diye o da yoldayım dedi Hakime hanım bana izleyici yerinde oturup bekle dedi. ve diğer davalara geçtiler 2 dava görüldü Avukat Hanım geldi ve davaya devam ettik 5 dk. felan sürdü. Hakime Hanım davayı reddetti yani ben kazandım çok şükür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: remurat

    Arkadaşlar daha önce bahsetmiştim bugün duruşmam vardı. Bilmeyenler için kısaca özetleyeyim. 2008 yılında aldığım konut kredisi ile ilgili TSHH'ne gerek dosya masrafı gerek Hayat sigortası ve gerekse de ipotek fek ücreti'nin iadesi için başvurdum. Bana kredi alırken ödeme tablosu haricinde ektra ücret alınmayacağı söylenmişti. Aslında ben Dosya masrafı ve Hayat sigortası içinde başvuru yağmayacaktım ancak kesinlikle her türlü haksız olarak alınan ipotek fek ücreti beni açıkçası sinirlendirdi. Ve bende tüm masraflar için başvurdum. TSHH Hayat sigortası hariç diğerlerinin iadesine karar verdi aslında bana göre hayat sigortası da benden habersiz müzakere yapılmadan alındığından geri ödenmeliydi ama TSHH böyle karar verdi. Banka Fek ücretini iade etti ancak dosya masrafı için Mahkemeye gitti.
    Bugün duruşma yapıldı. İlk defa mahkemeye gittiğimden çok heyecanlıydım avukatım da yoktu neyi nasıl yapacağımı bilmediğimden tedirgindim. Asliye Hukuk olduğundan mıdır bilmem gayet sakin ortamlardı. Karşı tarafın avukatı gecikti tanıdık olmalılarki teşefonla aradılar gelecek misin diye o da yoldayım dedi Hakime hanım bana izleyici yerinde oturup bekle dedi. ve diğer davalara geçtiler 2 dava görüldü Avukat Hanım geldi ve davaya devam ettik 5 dk. felan sürdü. Hakime Hanım davayı reddetti yani ben kazandım çok şükür.


    Çok iyi.. Karar metni yayınlanınca buraya eklerseniz çok iyi olur..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: remurat

    Arkadaşlar daha önce bahsetmiştim bugün duruşmam vardı. Bilmeyenler için kısaca özetleyeyim. 2008 yılında aldığım konut kredisi ile ilgili TSHH'ne gerek dosya masrafı gerek Hayat sigortası ve gerekse de ipotek fek ücreti'nin iadesi için başvurdum. Bana kredi alırken ödeme tablosu haricinde ektra ücret alınmayacağı söylenmişti. Aslında ben Dosya masrafı ve Hayat sigortası içinde başvuru yağmayacaktım ancak kesinlikle her türlü haksız olarak alınan ipotek fek ücreti beni açıkçası sinirlendirdi. Ve bende tüm masraflar için başvurdum. TSHH Hayat sigortası hariç diğerlerinin iadesine karar verdi aslında bana göre hayat sigortası da benden habersiz müzakere yapılmadan alındığından geri ödenmeliydi ama TSHH böyle karar verdi. Banka Fek ücretini iade etti ancak dosya masrafı için Mahkemeye gitti.
    Bugün duruşma yapıldı. İlk defa mahkemeye gittiğimden çok heyecanlıydım avukatım da yoktu neyi nasıl yapacağımı bilmediğimden tedirgindim. Asliye Hukuk olduğundan mıdır bilmem gayet sakin ortamlardı. Karşı tarafın avukatı gecikti tanıdık olmalılarki teşefonla aradılar gelecek misin diye o da yoldayım dedi Hakime hanım bana izleyici yerinde oturup bekle dedi. ve diğer davalara geçtiler 2 dava görüldü Avukat Hanım geldi ve davaya devam ettik 5 dk. felan sürdü. Hakime Hanım davayı reddetti yani ben kazandım çok şükür.


    Çok iyi.. Karar metni yayınlanınca buraya eklerseniz çok iyi olur..

    Bana aşağıdaki tutanak verildi ayrıca bir şey gerekir miydi? Gerekçeli karar felan tebligat mı yapılacak...




  • Arkadaşlar ben garantiden konut kredisi çekeceğim. bana hayat sigortası ve konut sigortası zorunlu değil dediler.

    Konut kredi sözleşmelerinde eğer bu hüküm geçiyor ise üstünü mü çizmeliyim yoksa sözleşmeye madde mi eklemeliyim. Sözleşmeler benim bildiğim matbu hazırlanıyor.

    Fek ücreti olacak. Onu alacağız dediler. Şimdi bunu da çizersem kredi vermekten cayabilirlirler ki zaten düşük oran ve masraf ile kullanacağım krediyi.
  • Merhaba

    Bende otomobil taksidimilerimi bitireli 5 yıl kadar oldu. sırf üzerindeki banka kredisi ni kaldıracağımdan para alacaklar diye hala bankaya başvurmadım.

    Ev kredim biteli de 1 yıl oluyor ona da başvurmadım. Araba kredimi Akbank dan ev kredimi ise vakıfbank dan çekmişdim.

    Şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar. Yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remurat

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: remurat

    Arkadaşlar daha önce bahsetmiştim bugün duruşmam vardı. Bilmeyenler için kısaca özetleyeyim. 2008 yılında aldığım konut kredisi ile ilgili TSHH'ne gerek dosya masrafı gerek Hayat sigortası ve gerekse de ipotek fek ücreti'nin iadesi için başvurdum. Bana kredi alırken ödeme tablosu haricinde ektra ücret alınmayacağı söylenmişti. Aslında ben Dosya masrafı ve Hayat sigortası içinde başvuru yağmayacaktım ancak kesinlikle her türlü haksız olarak alınan ipotek fek ücreti beni açıkçası sinirlendirdi. Ve bende tüm masraflar için başvurdum. TSHH Hayat sigortası hariç diğerlerinin iadesine karar verdi aslında bana göre hayat sigortası da benden habersiz müzakere yapılmadan alındığından geri ödenmeliydi ama TSHH böyle karar verdi. Banka Fek ücretini iade etti ancak dosya masrafı için Mahkemeye gitti.
    Bugün duruşma yapıldı. İlk defa mahkemeye gittiğimden çok heyecanlıydım avukatım da yoktu neyi nasıl yapacağımı bilmediğimden tedirgindim. Asliye Hukuk olduğundan mıdır bilmem gayet sakin ortamlardı. Karşı tarafın avukatı gecikti tanıdık olmalılarki teşefonla aradılar gelecek misin diye o da yoldayım dedi Hakime hanım bana izleyici yerinde oturup bekle dedi. ve diğer davalara geçtiler 2 dava görüldü Avukat Hanım geldi ve davaya devam ettik 5 dk. felan sürdü. Hakime Hanım davayı reddetti yani ben kazandım çok şükür.


    Çok iyi.. Karar metni yayınlanınca buraya eklerseniz çok iyi olur..

    Bana aşağıdaki tutanak verildi ayrıca bir şey gerekir miydi? Gerekçeli karar felan tebligat mı yapılacak...


    Bu tutanak.
    Mahkeme sonucunda bir karar metni verirler ancak galiba o daha sonra hem size hem de bankanıza tebliğ edilir.(yanlış biliyorsam avukat arkadaşlar düzeltsin)




  • Arkadaslar zorunlu yapilan hayat sigortasi ucretini geri alabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim hayat sigortası zorunlu değil ama bankalar alıyor ben iadesi için TSHHne başvurdum ama reddetti nedense...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remurat

    Benim bildiğim hayat sigortası zorunlu değil ama bankalar alıyor ben iadesi için TSHHne başvurdum ama reddetti nedense...

    Red gerekcesi neymis hocam? Birkac haber okumustum iade ediliyor falan yazmislardi sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.