Şimdi Ara

Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
61
Favori
127.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepinize iyi akşamlar.
    Benimde 2009 yılında ing banktan aldığım 24.000 tl lik konut kredisi 2 gün sonra bitiyor.Dün bankadan aradılar DASK ve hayat sigortanızı yenilememiz lazım falan dedi kadın.
    Bende 2 gün sonra bankaya gelip son taksidimi ödeyeceğimi o zaman bunları görüşürüz falan dedim.Kadın da tabii hesaba biraz fazla para yatırmamı fek ücreti masrafı falan olduğunu söyledi.
    2009 yılında sözleşme örneğini istemiştim veremeyiz dediler.
    1900 tl civarı masraf ödedim. başka herhangi bir masrafım var mı dedim. yok dediler.şimdi perşembe sabahı gideceğim son taksidimi ödeyeceğim.ipotek ile ilgili yazıyı vermelerini isteyeceğim.
    Ücret talep ederlerse yasal olmadığını falan belirtirim.Hatta masraflarla ilgili de ücret iadesi talep edeceğim.bakalım . Umarım sorunsuzca halledebiliriz.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrixfx -- 13 Mart 2012; 20:43:46 >
  • Mesajım bulunsun...
  • Bu sayfada faydalı ve gerekli bilgiler bulabilir.Tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz..

    https://www.facebook.com/TuketiciHaklariniKorumaPlatformu
  • beyler yarın konut kredisi çekiyorum iş bankasından bu ipotek fekki ve masraflarla ilgili ayrıca bir yazı yazmışlar onu imzalattılar ve konut sigortası mecburi değildir ama yaptıracağım şeklinde bir yazı var onuda imzalattılar mecburi olarak yoksa vermiyoruz diyorlar.Bu şartlarda almak zorundayım ancak yinede tüketici mahkemesine başvuracağım acaba sonuç alabilirmiyim
  • Arkadaşlar müjdeli haberi cuma günü aldım banka benden aldığı 1632 lira yeniden yapılandırma ücretini iade etti. hemde daha süreç devam ederken. Yani il hakem heyetinde dava görülürken. Bildiğiniz gibi il hakem heyetinin 1160 lira üstü davalarda icra kabiliyeti yoktur. Sadece karar lehinize olursa 1. derece delil teşkil eder. Mutlaka tam sonuç almak için tüketici mahkemesine başvurmak gereklidir. Anladığım kadarıyla banka mahkeme süreci başlamadan parayı iade ederek yasal masraflardan kurtulmayı başardı. Darısı sizlerin başına.
  • Darısı bizim başımıza.Benim de alacğım 1360 lira ama il hakem heyetine mi gitsem tüketici mahkemesine mi gitsem karar veremiyorum.Tüketici mahkemesinde ne kadar masrafımız oluyor acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdalnihal

    Arkadaşlar müjdeli haberi cuma günü aldım banka benden aldığı 1632 lira yeniden yapılandırma ücretini iade etti. hemde daha süreç devam ederken. Yani il hakem heyetinde dava görülürken. Bildiğiniz gibi il hakem heyetinin 1160 lira üstü davalarda icra kabiliyeti yoktur. Sadece karar lehinize olursa 1. derece delil teşkil eder. Mutlaka tam sonuç almak için tüketici mahkemesine başvurmak gereklidir. Anladığım kadarıyla banka mahkeme süreci başlamadan parayı iade ederek yasal masraflardan kurtulmayı başardı. Darısı sizlerin başına.

    Arkadaşım tebrik ederim senin adına çok sevindim.bizde ipotek fek ücretini aldık şimdi 4 bin tl nin üzerinde olan hem ilk kredimdeki dosya masrafı ve diğer masraflar hemde 2. kez yapılandırdığımda hem yüzde 2 kapama hemde dosya ve diğer masraflar adı altında 4300 tl ödemiştim onlar için başvurumu yapmaya hazırlanıyorum. 1162 tl geçtiği için direk tüketici mahkemesine başvurmayı düşünüyordum ama senin haberini duyunca acaba tüketici mahkemesinemi başvursam diyede düşünmüyor değilim.

    Ayrıca konuyla ilgili bankaya gönderdiğin sanırım ihbarname gönderdin.. ve tüketici hakem heyetine gönderdiğin dilekçe örneğin varsa facebookda kurduğumuz " https://www.facebook.com/TuketiciHaklariniKorumaPlatformu" örnek dilekçe ve ihbarnameni ve başka elinde bu konuyla ilgili dosya varsa benimle özelden iletişe girsende bu platformda herkesin paylaşımına sunsak. sizleride facebook sayfamıza bekleriz. sayfamızda hem kredi kartlarının geçmişe dönük hemde konut kredisinin bu masrafları geri almakla ilgili kararlar ve tüketici haberleri sunuluyor..




  • Evet arkadaslar alan arkadaslar yardimci olurlarsa cok dua alirlar.Bi cok kisi bilmediginden alamiyor
  • Arkadaşlar Tüketici Hakem heyetine başvuranlar krediyi aldıkları ilçenin merkezine mi başvurdular yoksa krediye söz konusu olan
    konutun bağlı olduğu ilçenin Tukoder'ine mi?
  • ekiz25@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. saygılar.
  • ikamet ettiğiniz adresteki hakem heyetine başvuracaksınız.
  • çok önemli konular bunlar ben de çektim 2 yıl önce halkbank dan masraf olarak yaklaşık 1500 tl gibi bi rakam aldıılar ilk başta. kredi bittikten sonra istemeyi düşünüyorum ben geriye yani 6 yıl sonra
  • ben de vakıfbanktan konut kredisi çektim 1 ay önce.750 tl dosya, 500 tl ekspertiz ücreti alındı.dekontları elimde, ama sözleşme örneğim yok o kadar çok imza attım ki neler yazıyor bilemiyorum.ödeme planını verdiler kredi çektikten sonra orada kredi tahsis ücreti olarak belirtilmiş.ayrıca daha ekspertiz ücreti alınmadan ekspertiz ücretini kabul ediyorum diye bir evrağa imza attığımı hatırlıyorum. tüketici hakem heyetine kredi bittiği zaman mı (5 senelik bir kredi) başvurmalıyım yoksa şimdi mi.acaba nasıl bir sonuç çıkar müracaat halinde?
  • Yaklaşık 2 aylık bir süreçten sonra bende talep edilen 350 tl fek ücretini ödemeden fek yazısını almak üzereyim.Almak üzereyim diyorum zira yazı hazır olduğunda -muhtemelen önümüzdeki hafta-
    beni arayacaklar....
  • kredi ödemesi bitince lazım olacak
  • isin içinden çıkamayan arkadaşlar için yazıyorum;
    avukatım..bankalara karşı FEK iade talepleriniz geri çevriliyorsa hiç uğraşmayın..Gidin bir avukata vekalet verin, kalanına karışmayın..
    Fek davalarının TAMAMINI kazandık bu zamana kadar..
    Pm den yardımcı olunur detay isteyen varsa..
  • ben bir şey sormak istiyorum. Aldığım ev başkasının üzerine kredideydi. Ben bankamdan eft yaparak kredi kapattım fakat %2 ceza ve ipotek fekki aldılar. Ben bu ücreti tahsil edebilir miyim kendilerinden yoksa kredi kapatmadan önceki kredinin sahibi mi başvurmak zorunda?
  • tüketici mahkemesinden olumlu yazı geldi. şimdi ne yapmam lazım. banka kendiliğinden hesabıma parayı yatıracak mı? 15 gün itiraz etme hakkı varmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anvil

    tüketici mahkemesinden olumlu yazı geldi. şimdi ne yapmam lazım. banka kendiliğinden hesabıma parayı yatıracak mı? 15 gün itiraz etme hakkı varmış.

    Tüketici mahkemesimi? yoksa tüketici hakem heyetimi? hakem heyeti ise 15 gün içinde itiraz süreleri var bu süre içindede yatırabilirler yada yatırmayıp itiraz edebilirler. takipçisi ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksaray1

    quote:

    Orijinalden alıntı: anvil

    tüketici mahkemesinden olumlu yazı geldi. şimdi ne yapmam lazım. banka kendiliğinden hesabıma parayı yatıracak mı? 15 gün itiraz etme hakkı varmış.

    Tüketici mahkemesimi? yoksa tüketici hakem heyetimi? hakem heyeti ise 15 gün içinde itiraz süreleri var bu süre içindede yatırabilirler yada yatırmayıp itiraz edebilirler. takipçisi ol.

    yanlış kavram kullanmış olabilirim. hakem heyeti doğrudur. takip edecem. inşallah yatırırlar da uğraştırmazlar. teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.