Şimdi Ara

Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
61
Favori
127.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Okumuş hali senin gibiyse beni cahilligimle ödüllendirin.
    Senin işin orda hizmet etmek kimse bankacı olmak yada öyle düsünmek zorunda degil ole olsa senin ne isin var orda ..
    Kredi vermezmis ciddimisin?
    Sen hizmet edeceksin yardimci olacaksin yaptıgin işin hizmet olduğunun farkinda degilsin senin karakterinin zayıflığı bu kitap okumakla felan çözülmez ciddi sorunların var. Kitap sen genede oku yanlıs yönlendirmeyelim sende insan sayılırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar1457 -- 8 Şubat 2012; 22:01:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

    Arkadaşlar bırakın şu sömürücü düzenin savunuculuğunu yapanlarla didişmeyi de şu yapılandırma paralarını nasıl geri alacağız onu tartışalım.Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor onun muhabbetini yapalım bence.

    Haklısın akbabalara selam foruma devam
  • Senin tavrın yanlış uslubun yanlıs yılların verdigi birikimle degil ukalalıgıyla konusuyosun
    Sistemden bahsediyorsun.

    Biz senin savundugun sistemde devletin bize verdigi yasal haklarimizi kullaniyoruz
    yillik kart aidatimida sigortada ödemiyorum isteyen oder

    Hayat zor sinekten yağ cıkarmayanların sonu bankalarda icralarda mahkemelerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeIIoweeN

    quote:

    Orijinalden alıntı: serdar1457

    Senin tavrın yanlış uslubun yanlıs yılların verdigi birikimle degil ukalalıgıyla konusuyosun
    Sistemden bahsediyorsun.

    Biz senin savundugun sistemde devletin bize verdigi yasal haklarimizi kullaniyoruz
    yillik kart aidatimida sigortada ödemiyorum isteyen oder

    Hayat zor sinekten yağ cıkarmayanların sonu bankalarda icralarda mahkemelerde.


    Peki ukalalık diyelim. Ama uslup derken, ilk yazdıklarına bir bak istersen eğer editlememişsen. Hakaret içeren kelimeler ilk sende var. Sonra ben de kullandım tabi. Hakaret varsa, ukalalık yapmış olabilirim farkında olmadan.

    Bak hala savunuyorsun diyorsun. Ben sevmiyorum bu sistemi, eleştiriyorum da. Bankacılığı da sevmiyorum, parası için çalışıyorum. Geldim keyfimden mi uzun uzun açıkladım bazı şeyleri sence? Bir şeyin ne olduğunu bilmeden, ona karşı duramazsın. Ben sadece olanı açıkladım. Ha, bir de sadece kendi tarafınızdan baktığınızı belirttim. x masraf alınmamalı diyorsunuz, ben adam alır, ürünü satan o diyorum. Halbuki, sen "ya bu masraflar fazla" desen, aynı fikirde olacağız zaten. Bence bankaların aldıkları masraflar fazla. Fazla ise ne yapıyorum ben? Kendi bankam dışında, mecburen aldığım bir kredim var, onun dışında işim yok. Kredi kartı falan yok başka bankalardan. Neden bir sürü kredi kartına bir sürü ücret ödeyeyim?

    Yasal hak? Her zaman yasal hak olmuyor işte. Hangi durumlarda yasal hak olabileceğini, nasıl yasal hak olamayacağını anlattım kendi bildiğimce. Daha ne istiyorsunuz? Kendi görüşümü de koydum, kendimden örnek verdim.

    Sana tek şunu soruyorum. Kendi kredimden örnek.

    Ben kredi aldığımda bu olaylar yoktu, illa sözleşmede belirtilecek alınacak her masraf diye. Adamlar bana söylediler bunu bunu alıcaz diye. Baktım, en uygunuydu, tamam dedim öderim. Yasa diyor ki, yazılı olacak sözleşmede. Şimdi yasal yola başvursam geri alabilirim büyük ihtimalle bazeı paraları. Ama sence hakkım mıdır bu? Adamlar söylediler bana, ama sözleşmede yok, yazılı olarak yok. Sözle kabul etmişim ben. İtiraz edip paramı almam ne kadar etik? Ortada kötü niyet yok, adamlar yazmadılar sadece sözleşmeye. Ben almıycam, itiraz etmiycem. Çünkü yasal olsa da her ne kadar, benim hakkım değil o. Zamanında en ucuzunu verdiler bana.

    Size en başta söylenmeden alınan ne kadar masraf, komisyon varsa itiraz edin, tamamen hakkınız zaten bu.




    hala haklıyım diyosun uslubunun sebebine ise benim hakaret ettiğimi gösterip editlenmiş mesajların olabilir diyerek beni suçluyorsun. Bunları yazmadan bi bakar insan alıntı yaptığın mesajlar var orda hakaret nerde
    Sanırım sen okudugunu anlayamiyorsun sana bol kitap okumanı öneriyorum bi filozof arkadaş tavsiye etti banada.

    Konu cok gereksiz yerlere geldi forumdaslar kusra bakmaz umarim diyip susuyorum
  • Bankacı arkadaş,
    Konu çok uzadı fakat söylemeden duramıyacam,
    Bende banka sektöründe çalışıyorum fakat,
    Bankaların kanunlarda benim bilmediğim haklarımı suistimal ederek mesela iptal davasında gerekçe olarak mahkeme bir ürünü satarken başka bir ürünü yanında mecburi koşamaz hakkımı bilmiyordum. Herkez kredi uzmanı veya hukuk uzmanı değil. Bilen vatandaş dava açıyor kazanıyor, bizde onu delil göstererek hakkımızı alıyoruz. Ben gidip bankaya evimi sigortalatırsam o ayrı ve istediğim zaman sigortamı bitirebilirim.
    Herkes hem fikirdir ki bankacılık kadar karlı bir iş yok bu memlekette (Milyar dolarlar seviyesinde kar ediyorlar)
    nasıl sizin dediğiniz o cahillerden para kopararak, haklarını bilmeyenlerden, aramayanlardan, takip etmeyenlerden.
    Hakkını arayan insanları madem beğenmiyorsanız, eğer banka veya bir ticari işletme açarsanız kapısına yazarsınız,
    hakkını arayan insan giremez diye. tabii müşteri olmadan nekadar açık kalırsınız bilemem o tamamen sizin dükkan sahibine ve çalışanlarınıza karşı iyiniyetinize kalmış.
    Ben tüccar değilim fakat müşteri herzaman haklıdır prensibi bence çok önemli. Haklı omasa bile haklı gibi hissettireceksiniz. Ticaretin kuralı; yoksa sinek avlarsınız benden söylemesi.
    Bu konuyuda daha fazla uzatmayalım bence. Herkes bildiğini yapsın. Ayrıca banka hakkını aramadığın için sana madalya vermeli :)
    iyi geceler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burusuk35

    quote:

    Orijinalden alıntı: burusuk35

    Kredi yapılandırmasında benden tam olarak 1.yapılandırmada 1.279,26TL kredi kapama ceza faizi,2. yapılandırmada ise 1.090,38TL kullandırım komisyonu adı altında paralar alınmış.dilekçemi tekrar yazarak bankaya elden+bankanın internet sitesi şikayet kısmında mail yolu ile gönderdim.bakalım sonuç ne olacak.dilekçe örneğini isteyenler için aşağıda veriyorum.


    31-01-2012
    ........... BANKASI ......... ŞUBESİNE

    Sayın yetkili .../..../...... tarihinde .............. şubesinden .........TL,lik çekmiş olduğum konut kredi faizlerin düşmesi sebebi ile .../.../...... ve .../..../...... tarihlerinde 2 defa yapılandırılmıştır.Bu yapılandırmalar süreci içersinde benden kredi kapama ceza faizi,kredi kullandırım komisyonu adı altında yüksek miktarda ücretler alınmıştır.Yaptığım araştırmalar ve başka şahısların konu ile ilgli açtığı davalar neticesinde bu ücretlerin alınmasının yasal olmadığını tespit etmiş durumdayım.Benden tahsil edilen bu ücretlerin geri iade edilmesini talep ediyorum.İade edilmemesi durumunda ihtarname,tüketici hakları mahkemesi ve dava açma yollarına başvuracağımı bildirmek isterim.

    AD SOYAD


    İMZA



    bankanın cevabı:(

    T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

    SERMAYE: 2.500.000.000 TÜRK LİRASI

    03.02.2012
    KONU: Müşteri İletişim Hattı Bildiriminiz


    İLGİ : 02.02.2012 14:49:53 ve 9547 sayılı bildiriminiz.
    İlgide belirtilen bildiriminiz Bankamız mevzuat hükümleri çerçevesinde değerlendirilerek Kurumumuz cevabı aşağıda sunulmuştur.

    Saygılarımızla
    T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
    Kurumsal İletişim
    Bölüm Başkanlığı


    Sayın

    31.01.2012 tarihinde bilgi edinme sistemi aracılığıyla Bankamıza iletmiş olduğunuz konut kredinize ilişkin dilekçeniz Bölge Yöneticiliğimize ulaşmış olup, konu hakkında inceleme devam etmektedir.

    Durumu bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

    İzmir 1. Bölge Yöneticiliği


    Bankanın olumsuz cevabı aşağıdadır.Şimdi tüketici hakları heyetine başuvuruda bulunacağım:))


    İLGİ : 31.01.2012 12:59:16 ve 8841 sayılı bildiriminiz.
    İlgide belirtilen bildiriminiz Bankamız mevzuat hükümleri çerçevesinde değerlendirilerek Kurumumuz cevabı aşağıda sunulmuştur.

    Saygılarımızla
    T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
    Kurumsal İletişim
    Bölüm Başkanlığı


    Sayın ..................,

    Türk Ticaret Kanunu_nun "Ücret isteme hakkı" başlıklı 22'nci maddesinde, _Tacir olan veya olmayan bir kimseye, ticari işletmesiyle ilgili bir iş veya hizmet görmüş olan tacir, münasip bir ücret isteyebilir_ hükmü bulunmaktadır. Bankaların Türk Ticaret Kanunu_na göre tacir olması nedeniyle yukarıda belirtildiği şekilde ücret alma hakkı bulunmaktadır.
    Diğer taraftan, Bankacılık Kanunu_nun 144. maddesi hükmü ile yetkili kılınan Bakanlar Kurulu_nun 16.10.2006 tarih ve 2006/11188 sayılı karara dayanarak T.C.Merkez Bankası_nca çıkartılan ve 9 Aralık 2006 tarihinde Resmi Gazete_de yayınlanan 2006/1 sayılı Tebliğ_de; _Bankalarca sağlanacak diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak masrafların nitelikleri ve sınırları serbestçe belirlenir._ hükmü yer almaktadır.
    Dolayısıyla, hizmetlerinin devamlılığı için kaynaklarını en etkin ve en verimli biçimde kullanmaya çalışan Bankamız, bu çerçevede müşterilerine verdiği hizmetler karşılığında operasyon maliyetleri ve piyasa koşullarını da dikkate alarak fiyatlama yapmaktadır.

    Kullanmış olduğunuz kredinin yeniden yapılandırma işlemi esnasında _Tahsil edilen Komisyon ve Masraflar_ da bahsi geçen esasa göre fiyatlandırılmıştır. Ayrıca, Bankamız ve şahsınız arasında müzakere edilerek imzalamış olduğunuz Bireysel Kredi Sözleşmesinde de, müşteriden tahsil edilebilecek masraf ve komisyonlar açıkça belirtilmiş ve bu kapsamda tahsilât yapılmıştır.

    Bu çerçevede, kredi kullandırım / yeniden yapılandırma aşamasında tahsil edilen komisyon ve masrafların iadesine yönelik talebinizin olumlu karşılanması mümkün bulunmamaktadır.
    Bankamız ile ilişkilerinizin artarak devam etmesini umut eder, esenlikler dileriz.
    T.C.Ziraat Bankası A.Ş.
    İzmir 1. Bölge Yöneticiliği
  • Hocam bende bu cevabı bekliyordum merakla.Paylaştığınız için teşekkürler.Şimdi önce ben ziraat bankasından yapılandırmada kestiği ücretindetayını isteyeceğim.Sonra da dava açacağım tüketici mahkemelerine.
  • Orijinalden alıntı: HeIIoweeN






    Sana tek şunu soruyorum. Kendi kredimden örnek.

    Ben kredi aldığımda bu olaylar yoktu, illa sözleşmede belirtilecek alınacak her masraf diye. Adamlar bana söylediler bunu bunu alıcaz diye. Baktım, en uygunuydu, tamam dedim öderim. Yasa diyor ki, yazılı olacak sözleşmede. Şimdi yasal yola başvursam geri alabilirim büyük ihtimalle bazeı paraları. Ama sence hakkım mıdır bu? Adamlar söylediler bana, ama sözleşmede yok, yazılı olarak yok. Sözle kabul etmişim ben. İtiraz edip paramı almam ne kadar etik? Ortada kötü niyet yok, adamlar yazmadılar sadece sözleşmeye. Ben almıycam, itiraz etmiycem. Çünkü yasal olsa da her ne kadar, benim hakkım değil o. Zamanında en ucuzunu verdiler bana.

    Size en başta söylenmeden alınan ne kadar masraf, komisyon varsa itiraz edin, tamamen hakkınız zaten bu.



    Bankacılıkla alakam yok sadece banka müşterisiyim ama sizin sözlerinizin çoğuna katılıyorum. Banka bana kart verirken ya da kredi verirken kendini düşünerek bir takım masraflar almayı sözlü ya da yazılı bildirmiş olabilir ve bende bunu kabul etmiş olabilirim. Ancak yasalarla ya da mahkemelerin verdiği kararlarla yazılı ya da sözlü fark etmez banka ile müşterisi arasındaki bir takım anlaşmaların müşteri aleyhine olduğuna karar verilmişse bankanın bana sözlüyü bırak sözleşmede yazılı imzam bile olsa lehime karar vermesi normaldir. bende hiçbir kredi kartım için neden aidat alıyorsunuz almayın kardeşim demedim. Ancak aidat zamanı geldiğinde telefon edip ben aidat ödemek istemiyorum dedim. Aidat almamaya karar verirlerse o bankanın kartı ile yoluma devam ettim. yok kesinlikle alırız derlerse o zaman kartımı kapattırmak istiyorum dedim. Bu sözle bazıları kapattı bazıları da peki almayalım dedi. Bazıları da 30 puan 50 puan verelim dedi.Ben hiçbir zaman aidat almalarına karşı puan vermelerini kabul etmedim. Benim isteğim aidat ödememekti kabul eden bankalarla yoluma devam ettim.
    Çektiğim konut kredisi için de dask konut sigortası yaptırdım ve yıllık yenilemelerde devam ediyorum. Hayat sigortası yaptırmak istemedim banka ile anlaştım ve yaptırmadan aldım kredimi. ancak yapılandırma talebim sonrası %1 komisyon istendi ve bende KABUL ETMEK ZORUNDA KALDIM. Çünkü kabul etmeseydim yapılandırma yapmayacaklardı.Ancak yapılandırmada alınan komisyonun yasal bir zemini yok. Erken kapama ücreti derseniz kanunda yazar. Ancak yeniden yapılandırmanın bildiğim kadarı ile kanuni bir zemini yok. Madem böyle.. Banka ile sözleşmede yer almayan ancak sözel olarak anlaşmış olduğumuz %2 ödediğim komisyonu geri iade almayı kendimde hak görüyorum. NEDEN? Çünkü yasal olarak bir zemini yok ve ben mecbur kaldım yapılandırma yapabilmek için bunu ödemeye. Banka ile sözlü anlaşmadan caymak etik değil diyorsunuz ya.... Banka ile sözlü olarak anlaştığım bir konuda ilerleyen zamanda banka biz böyle bir söz vermedik sözleşmede yer almıyor diyebiliyorsa.... Ve ben sözlü olarak bunu söylediniz dediğimi ispatlamak s-zorunda kalıp da ispatlayamıyorsam.. Anlatabildim mi......
  • konut kredisini kapattık 6 ay kala ..krediye başvurduğumuzda
    1 komisyon masraflar adı altında 1300 lira
    2 yapılandırma da gene dosya masrafı ve komisyon adı altında 1215 lira
    3 ipotek fekki 262 lira
    4 erken kapatma cezası 145 lira
    aldılar şimdi tam olarak bu 4 maddeden hangilerini alabiliyoruz

    makbuzlar elimde hepsi mevcut...tüketici mahkemesine başvurmak için hangi evraklara ihtiyacımız var bilgilendirirseniz sevinirim....
  • bulunsun mesaj
  • bu konu öldü mü yahu hiçbir gelişme yokmu bu konularda........
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zozolu

    konut kredisini kapattık 6 ay kala ..krediye başvurduğumuzda
    1 komisyon masraflar adı altında 1300 lira
    2 yapılandırma da gene dosya masrafı ve komisyon adı altında 1215 lira
    3 ipotek fekki 262 lira
    4 erken kapatma cezası 145 lira
    aldılar şimdi tam olarak bu 4 maddeden hangilerini alabiliyoruz

    makbuzlar elimde hepsi mevcut...tüketici mahkemesine başvurmak için hangi evraklara ihtiyacımız var bilgilendirirseniz sevinirim....

    Birde kredi sözleşmeni al zaten diğer ödeme dekontları mevcutmuş. bunların üstüne birde tüketici hakem heyetine dilekçe yazıcan. Çıkan mahkeme kararlarının açıklamalarına uygun veya googleden ararsan bulursun örneklerini sanırım. bu kadar. sonra bekleyecen inşallah olumlu yanıt çıkmasını.. Bende belgeleri bu hafta içinde banakadan talep edip başvuracam. Bugün 2003 den bugüne kadar olan kredi kartı aidat ücretlerini aldım sıra buna geldi.
  • Değerli kullanıcı;
    Konut sahibi olmak herkesin hayali, tam beğendiğiniz evi almaya karar verdiniz fakat yeterli nakit yok, muhtemelen banka kredisine yöneliyorsunuz. Daha önce bilmediğiniz, duymadığınız fakat ödemelerinizi ve yaşam kalitenizi etkileyecek bir dolu şartlarla vs. karşılaşıyorsunuz. Süre kısıtlanıyor sanki, bir yandan evi kaçırma ihtimali, bir yandan satıcı ve konut kredilerle ilgili fazla bir bilginiz de yoksa, o beğendiğiniz evi kaçırmamak için önünüze çıkabilecek tüm gereksiz ve haksız şartlara razı olmak, merak etmeyin bir çoğumuzun yapabildiği bir hata.

    Daha önce konut kredisi kullandıysanız ve artık kredizedeyseniz; veya konut kredisi kullanmak istiyor fakat işin tiyolarını bilmiyor gereksiz masraflardan süreç içinde arınmayı da istiyorsanız vb.. daha önce bu süreçten geçmiş bu kredizedenin tecrübesinden faydalanmak, benzer hataları yapmamak ve rızası olmadığı halde bankalar tarafından talep edilen haksız masrafları ödeyipte kanuni yollardan geri almak istiyorsanız bu yazını devamı ilginizi çekebilir,

    Detaylı bilgi ve danışmanlık için irtibata geçebilirsiniz.
  • Ben de bu konu uzerine bankaya yazi yazdim ama red cevabini aldiktan sonra hakem heyetine basvurdum. Sonuclaninca buraya yazarim.
  • arkadaşların mahkeme sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kredizede

    Değerli kullanıcı;
    Konut sahibi olmak herkesin hayali, tam beğendiğiniz evi almaya karar verdiniz fakat yeterli nakit yok, muhtemelen banka kredisine yöneliyorsunuz. Daha önce bilmediğiniz, duymadığınız fakat ödemelerinizi ve yaşam kalitenizi etkileyecek bir dolu şartlarla vs. karşılaşıyorsunuz. Süre kısıtlanıyor sanki, bir yandan evi kaçırma ihtimali, bir yandan satıcı ve konut kredilerle ilgili fazla bir bilginiz de yoksa, o beğendiğiniz evi kaçırmamak için önünüze çıkabilecek tüm gereksiz ve haksız şartlara razı olmak, merak etmeyin bir çoğumuzun yapabildiği bir hata.

    Daha önce konut kredisi kullandıysanız ve artık kredizedeyseniz; veya konut kredisi kullanmak istiyor fakat işin tiyolarını bilmiyor gereksiz masraflardan süreç içinde arınmayı da istiyorsanız vb.. daha önce bu süreçten geçmiş bu kredizedenin tecrübesinden faydalanmak, benzer hataları yapmamak ve rızası olmadığı halde bankalar tarafından talep edilen haksız masrafları ödeyipte kanuni yollardan geri almak istiyorsanız bu yazını devamı ilginizi çekebilir,

    Detaylı bilgi ve danışmanlık için irtibata geçebilirsiniz.

    Burası paylaşım platformu, insanlar birbirinden karşılık beklemeden yardımcı olmaya çalışırken siz burayı da kullanmaya başlamışsınız. Yönetici arkdaşlar umarım fark ederler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kredizede

    Değerli kullanıcı;
    Konut sahibi olmak herkesin hayali, tam beğendiğiniz evi almaya karar verdiniz fakat yeterli nakit yok, muhtemelen banka kredisine yöneliyorsunuz. Daha önce bilmediğiniz, duymadığınız fakat ödemelerinizi ve yaşam kalitenizi etkileyecek bir dolu şartlarla vs. karşılaşıyorsunuz. Süre kısıtlanıyor sanki, bir yandan evi kaçırma ihtimali, bir yandan satıcı ve konut kredilerle ilgili fazla bir bilginiz de yoksa, o beğendiğiniz evi kaçırmamak için önünüze çıkabilecek tüm gereksiz ve haksız şartlara razı olmak, merak etmeyin bir çoğumuzun yapabildiği bir hata.

    Daha önce konut kredisi kullandıysanız ve artık kredizedeyseniz; veya konut kredisi kullanmak istiyor fakat işin tiyolarını bilmiyor gereksiz masraflardan süreç içinde arınmayı da istiyorsanız vb.. daha önce bu süreçten geçmiş bu kredizedenin tecrübesinden faydalanmak, benzer hataları yapmamak ve rızası olmadığı halde bankalar tarafından talep edilen haksız masrafları ödeyipte kanuni yollardan geri almak istiyorsanız bu yazını devamı ilginizi çekebilir,

    Detaylı bilgi ve danışmanlık için irtibata geçebilirsiniz.

    kaç para isten bakem :-))
  • Arkadaşlar merhaba;

    Bir soru sormak istiyorum. Bankadan çektiğim kredimi gecen sene erken kapatmıştım. Benden erken kapatma komisyonu kestiler % 2 oranında.

    Ayrıca konut kredisi icin ara ödeme yaptım bu sene toplam 3 defa ve hepsinde de % 2 ara ödeme komisyonu kestiler.

    Bu bankayı THH ye verip kesilen komisyonu geri alabilirmiyim. Durumum icin Yargıtay kararı varmı acaba. Banka beni mahkemeye verirmi.

    Konu hakkında bilgisi olan arkadaslardan bilgi alabilirmiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankanın 'dosya masrafı'na iade kararı (15.02.2012)

    Kastamonu'da tüketici mahkemesi, bir bankanın, konut kredisi kullanan tüketiciden aldığı dosya masrafının tamamı ile ekspertiz ücretinin bir kısmını tüketiciye geri ödenmesine hükmetti.

    Kastamonu'nun Abana ilçesinde bir kamu kurumunda çalışan ve bir süre önce bir bankadan 78 bin 500 TL'lik konut kredisi kullanan D.G.Ç, kendisinden komisyon ve çeşitli masraflar adı altında bin 570 lira fazla ücret alındığını öne sürerek tüketici mahkemesine başvurdu.

    Dava dilekçesinde bankanın verdiği kredi ödeme planında komisyon ve masraflar adı altında alınan ücretten bahsedilmediğini vurgulayan davacı, evrensel tüketici hakları arasında bilgilendirme hakkının olduğunu, bankanın kullanacağı kredinin tüm koşullarını ve içeriğine kendisine anlatmak, kendisini bilgilendirmek ve aydınlatmak zorunda olduğunu ifade etti.

    Davacı, bunların hiç birinin yapılmadığı gibi, önüne sayfalar dolusu bir sözleşme konulduğunu ve imzalamasının istendiğini, bu sözleşmeleri okumasının mümkün olmadığını ve okusa da içeriğine etki etmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

    Dilekçesinde bunun, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'nun 6. maddesi gereği haksız şart teşkil ettiğinin açık olduğunu öne süren davacı, komisyon ve masraf altında alınan bin 570 liranın tarafına iadesine karar verilmesini talep etti.

    Bankanın mahkemeye gönderilen savunma dilekçesinde ise müşteriye hangi şartlarda kredi kullanabileceği ve kredi koşulları hakkında konut finansmanı sözleşme öncesi bilgi formu düzenlenerek verildiğini ve formun müşteri tarafından incelendikten sonra imzalanarak şubeye teslim edildiği öne sürüldü.

    Davacıya sözleşme öncesinde bilgi formunun masraf ve giderler başlıklı bölümünde düzenlemenin yer aldığı iddia edilen dilekçede, çeşitli giderler için toplam bin 570 TL'nin davacıdan kredi kullandırma aşamasında peşin olarak tahsil edildiği hatırlatıldı.

    Dilekçede, davacının, bankanın kendisini masraf ve gider oranları hakkında ve kredi sözleşmesinin içeriği hakkında bilgilendirmediği yönündeki iddialarının asılsız olduğu belirtilerek, davanın reddedilmesi, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davalı tarafa yükletilmesi talep edildi.

    Tüketici mahkemesi sıfatıyla davaya bakan Abana Asliye Hukuk Mahkemesi ise bilirkişi raporu doğrultusunda başvuruyu kısmen kabul ederek, 785 liralık dosya masrafı ücreti ile ekspertiz ücretinin 285 lirasının D.G.Ç'ye geri ödenmesine karar verdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karantina61

    Arkadaşlar merhaba;

    Bir soru sormak istiyorum. Bankadan çektiğim kredimi gecen sene erken kapatmıştım. Benden erken kapatma komisyonu kestiler % 2 oranında.

    Ayrıca konut kredisi icin ara ödeme yaptım bu sene toplam 3 defa ve hepsinde de % 2 ara ödeme komisyonu kestiler.

    Bu bankayı THH ye verip kesilen komisyonu geri alabilirmiyim. Durumum icin Yargıtay kararı varmı acaba. Banka beni mahkemeye verirmi.

    Konu hakkında bilgisi olan arkadaslardan bilgi alabilirmiyim.


    hukuki.net de sanırım bunlarla ilgili mahkeme kararları var yargıtay onamış çünkü.Ayırca googleden de ararsan çıkıyor ben bununla ilgi belge toplamaya başladım tamamlayınca sizede yollarım.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.