Şimdi Ara

Konut Balonu Ne Zaman Patlar? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
6
Favori
17.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: banzar

    Bunların patladı patlayacak şeklinde söylemleri araştırma veya belgeye dayanmıyor. Birkaç gazete ınternet sitesi vb. Kaynaklar ve tamamen kendi dusunceleri ve gelecekte görmek istedikleri pozisyonları. Ama bir de gerçek var. Ve gerçek acımasızdır. Anlatsan da anlamak istemeyecekler. Çünkü 500.000 liralık evleri 150.000 liraya almak gibi hayalleri var. Ve bir de avuçları.

    Sana tüik in verilerini gosterdim hala kaynak yok falan diyorsun utanman da mi yok? 2 - 3 kisi surda balon yok diyen dikkatinizi cekerim onlar da sektorun icindeyim diyenler. Yukarida da arkadas maliyet artiyor demis. Ekonomiden zerre anlamayan mutahit kafasinda insanlar oldugunuz ortada arZ - talep dengesi nedir nasil isler once bunu anlayin. Abd mortgage krizi nasil olustu nasil gelisti bunu arastirin oyle gelin burda sahip oldugunuz daireleri satabilme cabasiyla konut propagandasi yapin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Onixon

    Kusura bakma da evlerin değeri 150.000 lira zaten millete 500.000 liraya iteliyorunuz. Ben Bağdat Caddesi'nde Şaşkınbakkal'da sahil tarafında oturuyorum. 2010'da bizim apartmanın 9. katı 469.000 liraya satıldı. En pahalı fiyatlar bunlardı. Şu anda burda 2 milyonun altında fiyat yok. Bunu bana açıklar mısın bir zahmet? Bu fiyatları sizin gibi düşünen zihniyet bu noktalara getirdi. John Perkins de söylüyor Amerika'da 300 binlik evleri 500 bine sattık diyor videoda. Maksat fiyat tabanını yukarı çekmekti ve başardığınız sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Avucu kimin yalayacağını göreceğiz hem de çok yakın zamanda. Bu yazdıklarımız burada duruyor o zaman görüşürüz. Temel tezimi söyledim üretmeyen ülke çökmeye mahkumdur.

    Kassady sana daha önce yazdığım cevap yukarıda. Yeni birşeyler yazmayı uygun görmüyorum.


    The onixon

    Kimseye birşey iteledigim yok. Müteahhit inşaatçı emlakçı vs. değilim.
    Bir gayrimenkulün evin fiyatı neden yükselir ? Bazı sebepleri var bunun.
    Fiyat artışı evin kalitesinden, bulunduğu semtten veya şehirden, bulunduğu yerde konut ihtiyacı ya da nitelikli konut ihtiyacı olduğundan, kişilerin parasını daha iyi değerlendirebileceği bir yatırım enstrümanı bulamadığından vb. Birçok sebepten olur. Şimdi Türkiye de üretim ihracat vb gibi diğer konulardan herkes şikayetçi. Bi sanayi ülkesi olamadık. Tarım yerlerde.hayvanciliktan çok uzagiz. Aferdersiniz ama bunu 7 yaşındaki bebe de biliyor. Kimse buna itiraz etmiyor ki. Ancak gayrimenkul piyasasının geçmişine bakmaniz gerekir. Eski gazetelere bakın okuyun inceleyin. Eski insanları dinleyin. Bakın evlerin maliyeti öyle aman aman artmış değil. Arsa fiyatlarında bir artış var. Fazladır çoktur ben o kısmıyla çok ilgilenmiyorum. Yoksa 100 m2 bir evin maliyeti ortalama bir kalitedeyse 60-70 bin lira arasındadır. Kalanı arsa fiyatı firmaya kalan vs. Amerika da şu olmuş bu olmuş bilmiyorum. Burası Amerika değil Türkiye.

    Türkiye de özellikle İstanbul da konut fiyatı kolay kolay düşmez. Neden ?

    1. Nüfus her geçen gün artıyor. İstanbulda artık yer kalmadı. Artık kuzeye ve batıya ilerliyor. Anadolu kısmında da aynı şekilde.
    2. Her ne kadar kabul edilmese de gelir düzeyi yükseliyor. ( Maalesef yoksul hala yoksul )
    3. Geniş aile yapısı yıllar öncesinden çekirdek aileye dönmüş durumda. Yani insanlar kendi çekirdek ailesiyle evlerinde yaşamak istiyor.
    4. Kadın iş hayatında daha aktif. Artık birçok eve en az 2 maaş giriyor ve insanların kendi evini alma isteği artmış durumda.
    5. Evlilikle birlikte boşanmalar da artıyor ve insanlarin bir kismi bireysel olarak yaşamak istiyor.
    6. İstanbul da okuyan üniversite öğrencilerinin büyük kısmı evlerde kalmak istiyor. Kiralıyor veya ailesi satın alıyor. Bunu aynı zamanda yatırım olarak dusunuyorlar.
    7. Kendi işini eline alan gençlerin bir kısmı da aileden ayrılıp yalnız eve çıkmak istiyor.
    8. Anadolu dan İstanbula çalışmaya gelenler kiraya çıkıyor.
    9. Suriye den Türkiye ye ve İstanbul a gelenler ya satın alıyor ya kiralıyor. ( Türkiye geneli 2 milyondan fazla Suriyeli dusunuldugunde )
    10. İstanbula yerleşen Araplar ve diğer yabancılar.
    11. Yatırım yapmak isteyen diğer körfez yatırımcıları.
    12. Türki cumhuriyetlerden gelen kalan ve yatırım yapmak isteyenler.
    13. Sadece İstanbul da her yıl 70.000 konut ihtiyacı olduğu. Her yıl 70.000.
    14. Yenilenmesi gereken onbinlerce konut, kentsel dönüşüm vs.
    15. Türk insanında konut anlayışı. Altın döviz ve faiz her ne kadar yatırım aracı olarak dusunulse de en güveniliri gayrimenkul ve konuttur.
    16. Anadolu nun birçok yerinde evi olmayana bazı aileler maalesef kız vermiyor. Bu da konut ihtiyacını doğuruyor.

    Ve daha birçok sebep.

    Şimdi bütün bunlar gözönünde bulundurulursa kötü ekonomi senaryosunda dahi konut fiyatlarının istanbulda Türkiye de düşmesi çok zordur. Yerinde bir müddet sayabilir bunu söyledik. Ama geriye düşmesini beklemek özür dilerim ama biraz cahillik olur. Allah korusun ne zaman bir ırak Suriye oluruz, işte o zaman durumun rengi değişir. Brexit e bakın bu aralar. Biz yine iyiyiz.

    İsteyen vatandaş ev sahibi olabilmeli. Konut fiyatlarının kontrolsüz artmasından yana da değilim. Bundan hoşlanmıyorum. Ama bu isteklerim gerçekleri görmemi engelleyemiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neyse beyler bayanlar ben bilgilerimi paylaştım yorum sizin, daha fazla uzatmanın anlamı yok,

    Ben burda kimseye yaranmaya çalışmıyorum, burası benim müşteri alanım değil, velev ki buradan birisi bana müşteri olsun yine aynı şeyleri yazarım, sizde haklısınız sırf parası olduğu için müteahhit olan, dolandırıcı müteahhitler, satış yapıcam diye kırk takla atan emlakçılar sayesinde bu işi yapanlara güven sıfırın altında, haliyle sektör içinden yazanların yanlı yazmasının beklenmesi normal.

    banzar 16 maddede fiyatların niye yükseldiğini özetlemişsin seninle aynı şeyleri anlatıyoruz amacımız fiyatların artmasından sevinmek değil, fiyatların niye yukarı çıktığını, niye yüksek düşüş yaşamayacağının nedenlerini göstermek.

    Bir arkadaş 150bin tl'lik evi 500bin e iteliyorsunuz demiş, orası neresi hemen oraya gelelim:) Böyle şeyler kalmadı artık müteahhit karı çok düştü, artık arsa sahipleri müteahhitin ne kazanacağını hesaplayıp arsasını öyle veriyor. Bu oranda kazançları şuan arsa sahipleri yaşıyor.

    Herkes civarindaki evlerin fiyatını, kirasını bugün tarihli not alsın her sene karşılaştırsın totalde artış mı var düşüş mü var patlıyo mu çatlıyo mu görür?
    Benim tahminim 2017 nin ikinci çeyreğinde aşırı bir talep olacak.


    Kassady dünyadan bihabersin be kardeşim Amerikada mortgage krizi 2008 de oldu, sene olmuş 2016 ABD'de konut satışları son 9 yılın en yüksek seviyesine gelmiş, surekli bir hakaretler, aşağılamalar yok ekonomiden anlamıyormuşuz vs. vs. tamam ben anlamıyorum söylesene bu balon ne zaman patlayacak?




  • Bu sektörün içindeyim ve sürekli alım-satım yapıyorum. Temennimiz her zaman piyasanın iyi olması. Ama şuanda dal kıpırdamıyor. Sadece inşaat sektörü için değil diğer sektörde görüştüğüm iş adamları da aynı konuda hemfikirler. 8-9 ay önce aldığım 3 parça arsayı satamıyorum. Piyasanın altında fiyat veriyorum ama telefonum bile çalmıyor. Halkta siyasi olaylardan dolayı bir tedirginlik havası var. Parası olanlar da yatırım yapmak, tüketim yapmak istemiyorlar. Aynı bölgeden 2 yıl önce aldığım ve 1 ay içinde sattığım arsalar şuanda elimde kalmış durumda. Umuyorum ki yılbaşından sonra açılır piyasa.

    1 yıl önce aldığım çarşı merkezde ticari alan arsamda inşaata başlamayı düşündüm. Konumundan dolayı satılmasının çok kolay olduğunu bildiğim inşaatı şuan için rölantiye almış durumdayım. Sizin ekonomi konusundaki düşünceniz nedir bilmem ama inşaat için ayırdığım aynı miktarda parayla yaklaşık 300 kW'lık bir güneş enerjisi santrali kurup lisanssız elektrik üretimi yapmayı planladım ve uygulamaya da geçtim aslında fakat önümdeki bürokratik işlemler ve engeller bezdirdi beni vazgeçtim. İşte bu devlet politikasının bir sonucu ve yanlış bir politika bana göre. Şartlar böyle gelişince tekrar inşaat işine yöneldim ama bekleme konumundayım şuan. Biraz kıpırtıyı hissettiğim, tedirginliğimin geçtiği an kazmayı vururum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/yatirim-icin-konut-alinir-mi-2-1439954/

    Güzel tespit. Daire olarak yaklaşık 17 yılda amorti ettiğini hesaplamış. Piyasadaki istenilen daire fiyatlarını kiraya oranladığında 30-35 yılda amorti ediyor yatırımını. Dükkan fiyatları da yaklaşık 20 yılda amorti ediyor. Üniversitede aldığım gayrimenkul değerleme derslerinde öğrendiğim bir gayrimenkul yatırımının karlı olması için 7 yılda kendini amorti etmeli. Üstüne çıktığı takdirde mantıklı bir yatırım olmadığı yönünde idi. Tabi yukarda hesaplanan zaman diliminde aldığınız gayrimenkul de prim yapıyor o ayrı mesele fakat şuan hiçbir gayrimenkul yatırımı fiyatları şiştiğinden dolayı kendini 7-8 yılda amorti etmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/yatirim-icin-konut-alinir-mi-2-1439954/

    Güzel tespit. Daire olarak yaklaşık 17 yılda amorti ettiğini hesaplamış. Piyasadaki istenilen daire fiyatlarını kiraya oranladığında 30-35 yılda amorti ediyor yatırımını. Dükkan fiyatları da yaklaşık 20 yılda amorti ediyor. Üniversitede aldığım gayrimenkul değerleme derslerinde öğrendiğim bir gayrimenkul yatırımının karlı olması için 7 yılda kendini amorti etmeli. Üstüne çıktığı takdirde mantıklı bir yatırım olmadığı yönünde idi. Tabi yukarda hesaplanan zaman diliminde aldığınız gayrimenkul de prim yapıyor o ayrı mesele fakat şuan hiçbir gayrimenkul yatırımı fiyatları şiştiğinden dolayı kendini 7-8 yılda amorti etmiyor.

    Ha ağzına sağlık sonunda biri beni anladı. Hala burda başakşehirdeki beylikdüzündeki esenyurttaki kendini 30 senede bile amorti edemeyen konut projelerini bana salyaları aka aka savunan insanlar var. Konut yatırımı mantıklı değil insanlara artık mantıklı gelmiyor bunu fark ettiler bundan dolayı da yatırım yapmıyorlar işte sorun burdan kaynaklanıyor ama anlatamıyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp

    Bu sektörün içindeyim ve sürekli alım-satım yapıyorum. Temennimiz her zaman piyasanın iyi olması. Ama şuanda dal kıpırdamıyor. Sadece inşaat sektörü için değil diğer sektörde görüştüğüm iş adamları da aynı konuda hemfikirler. 8-9 ay önce aldığım 3 parça arsayı satamıyorum. Piyasanın altında fiyat veriyorum ama telefonum bile çalmıyor. Halkta siyasi olaylardan dolayı bir tedirginlik havası var. Parası olanlar da yatırım yapmak, tüketim yapmak istemiyorlar. Aynı bölgeden 2 yıl önce aldığım ve 1 ay içinde sattığım arsalar şuanda elimde kalmış durumda. Umuyorum ki yılbaşından sonra açılır piyasa.

    1 yıl önce aldığım çarşı merkezde ticari alan arsamda inşaata başlamayı düşündüm. Konumundan dolayı satılmasının çok kolay olduğunu bildiğim inşaatı şuan için rölantiye almış durumdayım. Sizin ekonomi konusundaki düşünceniz nedir bilmem ama inşaat için ayırdığım aynı miktarda parayla yaklaşık 300 kW'lık bir güneş enerjisi santrali kurup lisanssız elektrik üretimi yapmayı planladım ve uygulamaya da geçtim aslında fakat önümdeki bürokratik işlemler ve engeller bezdirdi beni vazgeçtim. İşte bu devlet politikasının bir sonucu ve yanlış bir politika bana göre. Şartlar böyle gelişince tekrar inşaat işine yöneldim ama bekleme konumundayım şuan. Biraz kıpırtıyı hissettiğim, tedirginliğimin geçtiği an kazmayı vururum.

    Güneş santrali konusunda çok iyi düşünmüşsünüz hocam , umarım başarabilirsiniz . Şu an bunu yapabilecek param olsa yaparım. Dolarla alım garantisi ve teşvikler bu konu için çok cazip.. Millet bir şekilde arazi buluyor bürokrasiyi geçiyor. Teiaş ın yatırım yapması gereken olaylar var sanırım bazı yerlerde trafo bağlantıları dolu oluyor duymuştum birkaç kişiden ..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/yatirim-icin-konut-alinir-mi-2-1439954/

    Güzel tespit. Daire olarak yaklaşık 17 yılda amorti ettiğini hesaplamış. Piyasadaki istenilen daire fiyatlarını kiraya oranladığında 30-35 yılda amorti ediyor yatırımını. Dükkan fiyatları da yaklaşık 20 yılda amorti ediyor. Üniversitede aldığım gayrimenkul değerleme derslerinde öğrendiğim bir gayrimenkul yatırımının karlı olması için 7 yılda kendini amorti etmeli. Üstüne çıktığı takdirde mantıklı bir yatırım olmadığı yönünde idi. Tabi yukarda hesaplanan zaman diliminde aldığınız gayrimenkul de prim yapıyor o ayrı mesele fakat şuan hiçbir gayrimenkul yatırımı fiyatları şiştiğinden dolayı kendini 7-8 yılda amorti etmiyor.

    Hocam inşaat sektörünün Türkiye'yi bataklığa sürükleyen bir sektör olduğu fikrindeyim . Ama dünyada 7 senede amorti eden bir konut yatırımı var mı ki ? Konut yatırım olarak saçma bir araç çünkü ürettiği bir değer yok . Eleştiri olarak değil bilgi edinmek için soruyorum yanlış anlamayın ..

    Kaynağa ne kadar güvenilir bilemem.

    Konut Balonu Ne Zaman Patlar?


    kaynak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersin07

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp

    Bu sektörün içindeyim ve sürekli alım-satım yapıyorum. Temennimiz her zaman piyasanın iyi olması. Ama şuanda dal kıpırdamıyor. Sadece inşaat sektörü için değil diğer sektörde görüştüğüm iş adamları da aynı konuda hemfikirler. 8-9 ay önce aldığım 3 parça arsayı satamıyorum. Piyasanın altında fiyat veriyorum ama telefonum bile çalmıyor. Halkta siyasi olaylardan dolayı bir tedirginlik havası var. Parası olanlar da yatırım yapmak, tüketim yapmak istemiyorlar. Aynı bölgeden 2 yıl önce aldığım ve 1 ay içinde sattığım arsalar şuanda elimde kalmış durumda. Umuyorum ki yılbaşından sonra açılır piyasa.

    1 yıl önce aldığım çarşı merkezde ticari alan arsamda inşaata başlamayı düşündüm. Konumundan dolayı satılmasının çok kolay olduğunu bildiğim inşaatı şuan için rölantiye almış durumdayım. Sizin ekonomi konusundaki düşünceniz nedir bilmem ama inşaat için ayırdığım aynı miktarda parayla yaklaşık 300 kW'lık bir güneş enerjisi santrali kurup lisanssız elektrik üretimi yapmayı planladım ve uygulamaya da geçtim aslında fakat önümdeki bürokratik işlemler ve engeller bezdirdi beni vazgeçtim. İşte bu devlet politikasının bir sonucu ve yanlış bir politika bana göre. Şartlar böyle gelişince tekrar inşaat işine yöneldim ama bekleme konumundayım şuan. Biraz kıpırtıyı hissettiğim, tedirginliğimin geçtiği an kazmayı vururum.

    Güneş santrali konusunda çok iyi düşünmüşsünüz hocam , umarım başarabilirsiniz . Şu an bunu yapabilecek param olsa yaparım. Dolarla alım garantisi ve teşvikler bu konu için çok cazip.. Millet bir şekilde arazi buluyor bürokrasiyi geçiyor. Teiaş ın yatırım yapması gereken olaylar var sanırım bazı yerlerde trafo bağlantıları dolu oluyor duymuştum birkaç kişiden ..

    Evet belli bölgelerde trafo kapesiteleri mevcut değil. Güneş paneli yatırımı için arazi seçerken çok dikkatli ve titiz bir çalışma yapılması gerekiyor. Her türlü araziye izin verilmiyor. Tarım dışı (marjinal) tarım arazisi yazısını almanız gerekiyor Tarım İl Müdürlüğünden ilgili parsel için. Bununla da kalmıyor mevzii imar planı için alacağınız parselin kadastro yoluna cepheli olmadı lazım. Bunun dışında bağlantı yapacağınız OG (Orta Gerilim) elektrik hattına max 3 km uzaklıkta olması gerekiyor vs vs birçok prosedür mevcut 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersin07

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkrcp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/yatirim-icin-konut-alinir-mi-2-1439954/

    Güzel tespit. Daire olarak yaklaşık 17 yılda amorti ettiğini hesaplamış. Piyasadaki istenilen daire fiyatlarını kiraya oranladığında 30-35 yılda amorti ediyor yatırımını. Dükkan fiyatları da yaklaşık 20 yılda amorti ediyor. Üniversitede aldığım gayrimenkul değerleme derslerinde öğrendiğim bir gayrimenkul yatırımının karlı olması için 7 yılda kendini amorti etmeli. Üstüne çıktığı takdirde mantıklı bir yatırım olmadığı yönünde idi. Tabi yukarda hesaplanan zaman diliminde aldığınız gayrimenkul de prim yapıyor o ayrı mesele fakat şuan hiçbir gayrimenkul yatırımı fiyatları şiştiğinden dolayı kendini 7-8 yılda amorti etmiyor.

    Hocam inşaat sektörünün Türkiye'yi bataklığa sürükleyen bir sektör olduğu fikrindeyim . Ama dünyada 7 senede amorti eden bir konut yatırımı var mı ki ? Konut yatırım olarak saçma bir araç çünkü ürettiği bir değer yok . Eleştiri olarak değil bilgi edinmek için soruyorum yanlış anlamayın ..

    Kaynağa ne kadar güvenilir bilemem.

    Konut Balonu Ne Zaman Patlar?


    kaynak

    Sadece konut için değil de yapacağınız her türlü gayrimenkul yatırımının 7 yılda amortismanı olması karlı bir yatırım. Artık halk bilinçleniyor yavaş yavaş ihtiyacı olmadıktan sonra yatırım amacıyla konut alıp kiraya vermenin artık mantıklı olmadığını yavaş yavaş anlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar emlak balonu patlaması için Suudi arabistan katar gibi ülkelerinde patlaması gerekir. Neden? Çünki RTE buradan iyi adam çekti para aktı devamlı. Musluk kapatılırsa emlak da patlar he ilerde patlayack da şuan sadece gecikitiriliyor mesela bakın Seapearl Ataköy 11 Milyon 200 bin TL'ye 4+1 daire

    SeaPearl Ataköy Örnek daire
  • proya kullanıcısına yanıt
    İnşaat ve emlak sektörü istanbulda nasıldır bilmem ama hangi şirketle konuştuysak işlerinin gayette hızlı olduğunu söylediler siyasette bizim burda gayettt mükemmel SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIDA ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN O GELDİĞİNDEN BU YANA MEMLEKET İŞ GÖRDÜ ÇALIŞMAK GÖRDÜ YUKARIDA PROYANINDA DEDİĞİ GİBİ EMLAK SEKTÖRÜNDE NE PATLAMA NE ÇATLAMA NEDE BAŞKA ŞEYLER VAR BEKLEYEN ARKADAŞLAR BEKLEMESİN AYDIN-DİDİMLİ OLARAK ŞUN SÖYLİYEBİLİRİM BU SEKTÖR YILLARDIR AYAKTA ŞUNUDA UNUTMAYIN TÜRKİYEYİ AYAKTA TUTANDA EN BÜYÜK SEKTÖR İNŞAAT SEKTÖRÜDÜR eyer çökmesini bekleyen arkadaşların beklentileri bir gün gerçek olursa anlarsınız İNŞŞAT SEKTÖRÜNÜN TÜRKİYEMİZ İÇİN NEKADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU SAYGILAR SEVGİLERLE YANLIŞIM VARSA AFFOLA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Didimleey

    İnşaat ve emlak sektörü istanbulda nasıldır bilmem ama hangi şirketle konuştuysak işlerinin gayette hızlı olduğunu söylediler siyasette bizim burda gayettt mükemmel SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIDA ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN O GELDİĞİNDEN BU YANA MEMLEKET İŞ GÖRDÜ ÇALIŞMAK GÖRDÜ YUKARIDA PROYANINDA DEDİĞİ GİBİ EMLAK SEKTÖRÜNDE NE PATLAMA NE ÇATLAMA NEDE BAŞKA ŞEYLER VAR BEKLEYEN ARKADAŞLAR BEKLEMESİN AYDIN-DİDİMLİ OLARAK ŞUN SÖYLİYEBİLİRİM BU SEKTÖR YILLARDIR AYAKTA ŞUNUDA UNUTMAYIN TÜRKİYEYİ AYAKTA TUTANDA EN BÜYÜK SEKTÖR İNŞAAT SEKTÖRÜDÜR eyer çökmesini bekleyen arkadaşların beklentileri bir gün gerçek olursa anlarsınız İNŞŞAT SEKTÖRÜNÜN TÜRKİYEMİZ İÇİN NEKADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU SAYGILAR SEVGİLERLE YANLIŞIM VARSA AFFOLA

    Turkce bitmis. Turkce yazmayi bilmeyen adamin, cok belli emlakci falan oldugu,nesini dinleyip dikkate alacagiz. Buradan cumhurbaskanina yanlamak nedir ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Max_Payne


    quote:

    Orijinalden alıntı: Didimleey

    İnşaat ve emlak sektörü istanbulda nasıldır bilmem ama hangi şirketle konuştuysak işlerinin gayette hızlı olduğunu söylediler siyasette bizim burda gayettt mükemmel SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIDA ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN O GELDİĞİNDEN BU YANA MEMLEKET İŞ GÖRDÜ ÇALIŞMAK GÖRDÜ YUKARIDA PROYANINDA DEDİĞİ GİBİ EMLAK SEKTÖRÜNDE NE PATLAMA NE ÇATLAMA NEDE BAŞKA ŞEYLER VAR BEKLEYEN ARKADAŞLAR BEKLEMESİN AYDIN-DİDİMLİ OLARAK ŞUN SÖYLİYEBİLİRİM BU SEKTÖR YILLARDIR AYAKTA ŞUNUDA UNUTMAYIN TÜRKİYEYİ AYAKTA TUTANDA EN BÜYÜK SEKTÖR İNŞAAT SEKTÖRÜDÜR eyer çökmesini bekleyen arkadaşların beklentileri bir gün gerçek olursa anlarsınız İNŞŞAT SEKTÖRÜNÜN TÜRKİYEMİZ İÇİN NEKADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU SAYGILAR SEVGİLERLE YANLIŞIM VARSA AFFOLA

    Turkce bitmis. Turkce yazmayi bilmeyen adamin, cok belli emlakci falan oldugu,nesini dinleyip dikkate alacagiz. Buradan cumhurbaskanina yanlamak nedir ya.

    Burdan ben cumhurbaşkanına yanladım daha kimler nerelere yanlıyo :) türkçem iyidir sallayabilecek başka bişey bulamadında tükrçememi salladın boşver sen onu bunu hayırlı işler hayırlı cumalar.




  • Konutların yeni konutların sağlam olmadığından bahsedilmiş..Evet aynen sağlam değiller..Ses ısı yalıtımları eski evler kadar değiller genelde.

    Alırken nasıl bakmalı kontrol etmeli ben de bilmiyorum ?

    Neyse..Fiyatlardan bahsedecek olursak takip ettiğim bölgeler var 1.5 yıldır..

    Ataşehir.
    Öyle genel olarak bellendiği gibi fiyatlar 1.000 milyondan baslamıyor.Tabi 2+1 ler için..Yani 450.000 den başlıyor diyelim.Ataşehir'in kötü yerleri değil tabi.

    Geçen sene 425.000 alınan evler şimdi 470-490.000 lira civarı mesela bir yerde..Aynı geçen sene 510.000 lira olan şimdi 580.000 lira..Bazı sıfır binalar başlamamış yerler hemen ilk fıyatları 540.000 liradan açıyor.

    Yani artış yılda 60.000-90.000 civarı oluyor.
  • Yatırım amacıyla eve para gömen adam yatırımdan paradan anlamıyordur açık ve net. Şuanki dev teknoloji şirketlerinin vb. bir çok şirketler çok küçük paralarla biraz arge biraz azim ile bugünlere geldi. Paradan parayı kolay bir şekilde kazanmak isteyen bu insanlar, ülkemizdeki bu tembel insanlar yüzünden hem konutlar ihtiyaç olmaktan çıkıp lüksleşiyor hemde ülkeye dışardan para girmiyor para döngüsü kısırlaşıyor. İthalatımız artıyor lakin ihracatta iyileşme yaşanmıyor.

    1 evden fazlası hiçbir şey kazandırmaz. Yatırım amacıyla ev mi alınır? Olası bir iç piyasa durgunluğunda olası bir kaosta görürsünüz evinizin ederini. Darbe gerçekleşseydi görürdünüz ev yatırımını. Bunun yerine enflasyon oranı düşük olan bir para biriminde global bankalarda paranı tutsan çok daha güvende olursun. Türk lirası ile ev alıp kiraya vereceğine paranı direk dolara çevir koy bir bankaya daha az zarar edersin.

    Ev fiyatları artıyor,değerleniyor diyen sayın arkadaşlar. Ev fiyatları sadece gelişmemiş muhitlerde ev üretimi çok talep az iken alınıp sonrasında semtin birden inanılmaz gelişmesi (değerli okullar,üniversite,hastane vb. yapıların hemen inşa edilmesi) ile gerçekleşir. Bunun dışında siz 5 yıl önce aldığınız evi aynı niteliklere sahip bir yerde %30 - %40 daha yüksek ücrete sattığınızda kâr falan etmiyorsunuz. Siz o 5 yıl aradaki enflasyon farkının karşılığını alıyorsunuz.

    2011'de oturduğum bölgede 140 bin lira gibi fiyata iyi güzel bir ev alınabiliyordu şimdi 300 bin liraya doğru dürüst ev alınamıyor. Ve o 140'a alınan ev belki şimdi aynı şekilde inşa edilse rahat 500 bin lira eder ama o alınan evin yaşı 5-6'ı geçti artık ve o zaman ki 140 bin lira zaten bugünün 300-400 bin lirasına eş değer. 3-4 sene daha otursan olacak 10 sene. 10 senelik olası depremde ne olacağı nasıl hasar alacağı bilinmez. 10 senede yaşanan enflasyon akıllara zarardır. Düşünün ki 2010-2011'de araç fiyatları nasıldı, maaşlar nasıldı. 5 senede fiyatlar nasıl 3-4x birim artarken maaşlar x,2x kadar arttı. Yani fiyatlar farzı misal %20 artarken maaşların %10 artıp yaşanan %10 kayıp gibi düşünmek lazım.




  • alemci83 bir mesajımı alıntılamışsın ama konuda göremedim, silindi sanırım. Konuyu hortlatalım biraz bu vesileyle.
    Hürriyet emlak, emlak indeksinden bir örnek paylaşayım, şuan yaşadığım, uzun süredir satın almak için yaşanabilir bir ev aradığım ardından aramaktan vazgeçtiğim muhitten. Yaşanabilirden kasıt bitişik nizam olmayan, salonu yatak odası makul genişlikte, kollarını açıp kendi etrafında döndüğünde ellerinin duvara çarpmadığı odalara sahip. Neyse uzatmayalım efendim endeks aşağıda.
    Konut Balonu Ne Zaman Patlar?
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/984780/e8f5d012-037c-4e8b-b631-e684b5c10bab.jpg

    Göreceğiniz gibi 1 senede metrekare fiyatı 2.700TL'den 4.300TL'ye çıkarak %59 gibi önemsiz bir fiyat farkı doğmuş, ki bu mahalleye bu yıl açılan 3 üniversite, 2 hastane+avm kompleksi (bakın ne kadar yeni bir konsept), biri direkt fransaya diğeri moskovaya giden 2 yüksek hızlı tren hattını ve önümüzdeki yıl açılacak uzay üssünüde düşünürsek bu artış gayet doğal. Muhitin yetiştirdiği picasso'ya, nietzsche'ye, beethoven'a ve einstein'a taş çıkartan elit insanlarından bahsetmeye gerek bile duymuyorum. Nedirki %59, her sene aldığımız %75'lik maaş zammımızın yanında değilmi. Balon yok, var demeyin, taş olursunuz.




  • konut balonu biraz zor patlar gibime geliyor adamlar 20 yılın hesabını yapmışlar.

    http://emlaktahaber.com/20-yilda-67-milyon-konut-yikilip-yeniden-insa-edilecek/3908
    uzun vadede gayrimenkul sürekli değer kazanacak gibi gözüküyor. değer kazandıkşada balon devam eder



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevgiolmez -- 30 Ekim 2016; 9:11:36 >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Eyvallah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.