Şimdi Ara

Konut Balonu Ne Zaman Patlar? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
6
Favori
17.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • melalcholic kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle benim kastettiğim de bu. İnsanlar sırf proje diye istanbulla alakası dahi olmayan ilçelere milyonlarca lira döküyor. Balon bu tip semtlerde şişti ve yaklaşık 1 -1.5 senedir de hızla iniyor. Şehir merkezi daha fazla prim yapmaya başladı çünkü insanlar anladı ki beylikdüzünde başakşehirde ev alıp yaşayınca istanbulda olduğunun farkına varamıyor. Bi sahile ineyim dese 1 saatten aşağı zaman zarfında inemiyor.
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    " Konutlar peynir ekmek gibi gidiyor!", " Balon falan yok şimdi alacaksanız alın seneye oturacak ev bulamayabilirsiinz yapılan konutlar yetmiyor"

    Ben böyle cümleler kurmadım, iftira atıyorsun, biraz yüzün varsa söylediklerini ispatlarsın.
    Ayak üstü kırk yalan atıyor olmanla emlakçı olman isabet olmuş.
  • proya kullanıcısına yanıt
    Sayfalar önce daha bu konuyu ilk açtığımda söylediklerin aşağı yukarı bunlardı. Şuan emlak piyasası cortlayınca kılıf bulmaya çalışmışsın kendince. Yalan atmak istesem sektörden nemalanan insanlar gibi konuşurum. Ev alın derim, peynir ekmek gibi gidiyor derim, 1 varsa 1 tane daha alın derim gördüğün gibi aksini söylüyorum.
  • yüzsüzsün,tırnak içine aldığın cümleleri bul bana kıvırma emlakçı.
  • işte (bu kavgalar) bunlar hep komisyon:)
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    insanlar ev almasın mı sana göre ne zaman alsın ? ev fiyatları her yıl artıyor dikkatini çekerim sabit yerinde durmuyor yani
  • proya kullanıcısına yanıt
    Argumanin kalmayinca anca hakaret edersin seviyeni belli ettin bu saatten sonra kaale alip cevap da vermem sana once okudugunu anlamayi sonra hakaret etmeden insan gibi tartismayi ogren.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oturacaksan konut ihtiyacin varsa el mecbur alacaksin sokakta yatacak halin yok. yatirim icinse artik yatirim olmaktan cikti zaten konut yatirim unsuru olarak goruldugu icin bu kadar sisti normal bi vatandas sifirdan baslayarak kendi evine ruyasinda sahip olu6or ancak. yukarida altin alir gibi konut almanin neden kotu bir yatirim oldugunu uzun uzun anlattim. ozetle sebep, nakite donusturulmesinin zor olmasi. bir yatirimi ihtiyac duydugunda nakite ceviremiyorsan o yatirim ölüdür!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 7 Eylül 2017; 11:55:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu başından sonuna kadar okuyanlar senin seviyeni de, benim seviyemi de görür.


    ben sana yüzün varsa iftiranı ispatlarsın dedim, sende kıvırdın haliyle kendini bu duruma sen düşürdün.

    işin rast gelsin.
  • Bence fiyatların yükselmesi spekülasyon, dövizlerin artışı ve başka yatırım araçlarına güvenilmemesinden.
    Geçen seneye göre fiyatlar inanılmaz arttı ve artık alınmaz bir seviyeye geldi. Alayım diyordum vazgeçtim.
  • Balon patladı mı bilemem ancak arz-talep dengesinin bozulması ile birlikte ortalıkta bir sürü satılamayan boş daireler türedi.İnşaat firmaları ederinin çok üstünde fiyat koyduklarından alan yok.Bir süre sonra batmamak için fiyatların sert bir şekilde düşeceğine inanıyorum.
  • Konut yatırımının 2015 itibariyle neden bir yatırım şekli olmadığını ve ihtiyaç dışı konut almanın mantıksızlığını yukarıda defalarca yazdım. Okumaya üşenenler için tekrar yazıyorum.

    "
    Diğer bir sebep de kiracı unsuru. 300.000 liraya alınan bir ev yerine göre değişmekle birlikte kişiye aylık 1000 lira bile zor getiriyor. Her sene aylık 2-3 kira bedelinin gelir vergisi olarak devlete gittiğini ve kiracının daireden çıkmadan önce içine edip ve muhtemelen son ayın kirasını takıp çıkmasından bahsetmiyorum bile. Diyebilirsiniz ki istediği kadar bozsun veya kira ödemesin, konumundan dolayı dairenin fiyatı artıyor. Evet artıyor ama sadece kafanızda. Reel piyasada artmıyor. İlan verdiğinizde o daire o fiyata gitmiyor. Nakite çeviremiyorsunuz. Bunu yapamayınca da bir anlamı kalmıyor. Bunu söylemeye çalışıyorum. Özellikle son zamanlarda vadeli mevduat faizleri %13 lere çıkınca insanlar gördü ki 300.000 i daireye gömüp kiracının akarı kokarıyla uğraşıp üstüne de sadece 1000 TL civarı alacağıma vadeliye yatırırım aylık 3500 liraya yakın para alırım üstelik nakitim de istediğim zaman elimin altında olur. İstediğim zaman vadeyi bozarım acil durumda kullanırım... Diğer bir grupta şu doların en son kasım ayında sadece 2 hafta içinde 2.90 seviyelerinden 3.90 a yükselmesiyle artık TL nin nasıl çöp bir para birimi olduğunu fark ederek parasını dövize yatırmaya başladı. Dediğim gibi sektörün içinde biri olarak gördüklerim bunlar. Siz istediğiniz gibi görmeye devam edebilirsiniz."




  • Kassady kullanıcısına yanıt
    peki ne yapmak lazım onu yazmamaışsınız
  • yazdim ama pek okumayi sevmiyorsunuz sanirim. yukaridakk yazimdan sonra ne yapmaniz gerektigini anlamadiysaniz birkac defa daha okuyun bence.





    Tum yazinin tek cumlelik ozeti;

    yatirim icin konut alinmaz oturulacaksa alinir.(Nokta)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatırımlık bir durumu kalmadı dairelerin. 1+1İ 300bine satıyorlar, ileride 500bine mi satacaksın sanki muhtemelen zor. İnanılmaz lüks konut arzı var ama alan yok. 1milyona mezarlık manzaralı 2+1ler satılıyor yahu.
    Yinede yatırım yapmak istiyorsanız yeni değilde 5-10-15 yaşlarında metroya veya yapılacak olan metro istasyonlarının güzergahlarına yakın yerlerden kira çarpanı 250 ve altı bir daire bakabilirsiniz.

    Kira hesabıda 250 aylık kira=ev fiyatı
    1000 tlye kiraya veriliyorsa 250bin maksimumdur ederi. 1500 ise maks 375bin vs daha fazlası verilmez. Unutmayın evi alırken kazanmanız lazım
  • inşallah devlet müdahale eder yatırım için değil oturmk icinistiyoruz
  • Gaziantepte ne umutlarla dükkanlar yapıldı.Metrekaresi 9-11 milyar arasına satıldi ort 800bin-1.1milyon fiyatı vardı.Aradan 1 yıl geçti ne kiraya verdiler istedikleri fiyattan ne satabildiler.Şuan 500bin istiyorlar ama satılmıyor.
  • Söylemeye çalıştığım buydu. Fiyatı koyuyorsun ama o fiyata gitmiyor. İnsanlar buna inanmak istemiyor maalesef.
  • Son vergi artışından sonra yatırım amaçlı ev alan pek kalmadı....Oturma amaclı alanlarda proje fiyatından % 2o-25 iskonto yaptırabiliyor...Piysada emlak zarar ettirmez algısı yerleşmiş durumda...


  • quote:

    Orijinalden alıntı: melalcholic

    Konut fiyatlarının tamamında değil belli bir kısmında önemli oranda balon var bu doğru. Balon pahalı konutlardan ucuza doğru kademeli azalıyor. Lüks konutlar ve pahalı muhitler başı çekiyor. Kira çarpanı 400 ayı geçmiş bazı yerlerde. Gerçeği konut balonu patlasa bile zaten balonun patlamasını bekleyenler, bu tip lüks daireleri yine alamayacak. 2milyonluk ev 1milyona düşer ve yine parası olan alır sadece. Lüks dışına bakmak lazım.

    Hesap basit. Her bölgenin kendine göre şartları olmakla birlikte Türkiye için ortalama kira çarpanı 220 ay. Örneğin İstanbulda normal bir muhitte standart bir daireyi ele alırsak. Bu daire ilana konulduğunda kısa sürede en fazla 1500TLden kiraya verilebiliyorsa değeri 330.000 olmalı. Bu ev 420.000 TLye satılıyorsa fiyatında %27 balon var demektir.

    İşte balon aniden patlarsa olacak olan fiyat düşüşü en fazla bu olur. Yoksa kimse bu ev 200.000 olacak diye beklemesin. Hele daha düşük fiyatlı evlerde hiç hayale gerek yok. Atıyorum 200.000lik bir ev ne olacak yani 100.000 mi? En az %50 düşecek beklentisinde olanları gördüm. Şaka gibi.

    Türkiye gibi nüfusun sürekli arttığı bunun yanında şehirleşen ve göç alan bir ülkede konut talebi çok zor kesilir. İstatistiklere bakın en basitinden. En fazla olacağı son 2 senede olduğu gibi talep yavaşlar, belli aralıklarla fiyatlar sabit kalarak veya düşük oranlarda azalarak fiyat zamanla düzelir. Yatırımcı bir süre başka araçlara para yatırır ama Türkiyedeki konut ihtiyacı bile fiyatları belirli seviyede tutar.

    En az 3 senedir konut balonu patladı patlayacak deniyor ama görüldüğu gibi patlamadı. Türkiyenin dinamiklerini okumak lazım. Dünyadaki durumlara bakmak lazım. En başta Türkiyede konut fiyatları benzer klasmandaki ülkelere göre pahalı değil. Balonun patlamasını bekleyenler de dahil olmak üzere çoğu insanın hayali ev alabilmek. Bu bile yeter.

    Buyuk bir ekonomik sıkıntıda ( Allah korusun ) ne yazik ki %50 oraninda bile dusus gorulebilir. Farkinda olmasakta cidd borclarimiz var paramiz inanilmaz deger kaybetti ithalat kalemlerimizi azaltamadik hatta ihrac ettigimiz seyleri artik uretemedigimiz veya sahibi olamadigimiz gibi ithal etmeye basladik.

    Toplumumuzda ev sahibi olmak ilk oncelik fakat para olmadiginda bu olgu uzun sure devam edemez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.