Şimdi Ara

Konuşmak Üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ortam değiştirdim ve galiba artık daha iyiyim. Sorun çözülmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LightUponLight -- 16 Ekim 2016; 12:59:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Bir insanın ne kadar akıllı olduğunu nasıl anlarsın?"

"Konuşmasından" demiş.

"Ya hiç konuşmuyorsa?" demişler.

"O kadar akıllı birini görmedim" demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 30 Mart 2016; 1:40:06 >

Orijinalden alıntı: LightUponLight

İstikrarı nasıl sağlayacağım hocam. En ciddi sıkıntı bu. Gereksiz yere mi mücadele veriyorum. Öyle olunca ağırlığımı vazifelerimi ve hayallerimi daha kuvvetli hissediyorum

Konuşma kardeşim. Hayatım boyunca, -topluluk önleri dışında- pek konuşmadım, rahatım. Zor değil yani. Etrafımda olup biteni pek umursadığım söylenemez.

"Bana ne" demeyi öğrenmen gerekiyor galiba.

çok konuşmak kötüdür ama ondan daha kötüsü boş konuşmaktır :)
    birde sanki kendini çok fazla eleştiriyorsun gibi geldi
    sen en azından mantıklı konuları işliyorsun
    bu forumda hiç bilgisi olmadığı halde ,çok biliyor gibi göstermeye çalışan bir sürü genç var
    ayrıca edep adap sınırlarında konuşuyorsan ,şaka zamanı şaka ,ciddi zamanlarda ciddi olabiliyorsan bir sorunun yok demektir
    çevrene bir baksan senden çok daha kötüleri olduğunu hemen göreceksin :)
    çağımızın en büyük hastalıklarından bir tanesi bu oldu ,çok konuşup boş konuşma işi

Orijinalden alıntı: LightUponLight

Hocam buna aile de dahil. Ben ailem ile bile az konuşmak istiyorum. Ciddi rahatsızım çünkü . Ancak artık daha çok zorlayacağım

Bence kendini de ağır eleştiriyorsun biraz.

• Konusma ve "Bana ne" onerileri hos degil.Konusmayi yerinde yapmalisin.Bazen bos bogaz da olmalisin yoksa ortam da sohbet,muhabbet olmaz.Cunku bazi ortamlar da ilk atesi birinin yakmasi gerekiyor.Zamanin da ve yerinde konusmak en guzeli.Kendine bazi ilgi alanlari belirle ve bu konuda kitaplar oku.Bu seni biraz frenleyecektir.

Mühendis
  • Sizin durumunuz ilginçmiş, isteyipte konuşamayanlar var sizde isteyipte susamıyorsunuz demekki :)
    Çok konuşanlarda rastladığım bir yön varsa oda maneviyatı fazla önemsemedikleridir, ''an'' cı yaşarlar.
    Tavsiyem kitap okumaya ağırlık verin, böylece zihninizin düşünme evresini artırırsınız, konuşmanızı azaltır.

Bende fazla muhabbete gelemem, heleki ilgi alanım dışındaysa tahammül edemem.
    İşim gereği birçok farklı insanla muhatabım, bazıları o kadar konuşkan ki bi yerden sonra beynimi başka yere yönlendirip, konuşan kişiyi sessize alırım, cümle sonunda adam bakar benden hareket yok dürter beni o anda he derim konu biter
    Daha Fazla Göster
  • LightUponLight kullanıcısına yanıt
    bence sen çok kafaya takan birisin :)
    zamanla her şey yerli yerine oturur merak etme ,sadece biraz sabırsızsın gibi geliyor
    belli yaşlarda bazı bunalımlar yaşanıyor ve bunu hemen herkes yaşıyor
    sende bu evredesin :)
    Mesela her konuya atlama.Bazen bildigin konular bile olsa ortami şoyle bir suz, iate o an dediginde basla konusmaya.Bunun yaninda espiri yapmak icin yapilmaz tamamen duruma gore dogal olarak olusabilecek bir seydir.Aslinda sana sunu soyliyeyim altin kuraldir.Bildigin her seyi her zaman soyleme.Ozellikle Muhendislikte altin kuraldir bu.Bazen insanlara kendini muhtac etmen gerekiyor

Mühendis
  • LightUponLight kullanıcısına yanıt
    bende çoğu kez bazı kararlar alıyorum ,şunu şunu bir daha yapmayacağım diye
    ve bir dönem uyguluyorum da ,lakin çevre mi zorluyor yoksa ben mi dayanamıyorum bilemiyorum
    her defasında eski halime dönüyorum :)
    unutma ki her insan farklı yaratılmış
    kimisi aşırı derece de sabırlı ,kimisi çok sabırsız
    kimisi çok konuşur ,kimisi çok az
    kimisi çok güler ,kimisi çok az
    hiç birimiz kusursuz değiliz :)
    Mesnevi ve Aşkın gözyaşları serisini tavsiye ederim, çok etkileyici ve sürükleyici anlatımları var.
    Allah de Ötesini Bırak'ıda tavsiye ederim.
    Bunlar konuşmanız azaltmassa başka birşey azaltamaz

• Dinimizce çok konuşmak iyi değildir. Bunu birden kesemezsin. Yavaş yavaş yapacaksın. Birden kendini konuşmadan kesersen biraz geçtikten sonra daha çok konuşmaya başlayacaksın.

Resulullah (Aleyhi Salatu ve selam) buyurmuştur;

Az konuşmak imandan, çok konuşmak nifaktandır.

Faydasız boş sözlerle hiç uğraşma uzak dur. Gıybet gibi şeylerden de uzak dur. Hatta yapılan ortamdan bile kaç, elinden geldiğince.

Uzuvlarımızdan en çok isyan edeni dildir. Kolaylıkla istediği tarafa gider. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Her sabah, bütün uzuvlar, yalvararak dile derler ki: Bizim hakkımızı gözetmekte, Allah’tan kork, kötü söz söyleme, bizi ateşte yakma! Bizim dine uyup uymamamız senin sebebinledir. Sen doğru olursan biz de doğru oluruz. Sen eğri olursan biz de eğri oluruz.) [Tirmizi]

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben yeni tanistigim biriyle bazen rahat hissedemem kendimi, konusmak satranc oynuyormusum hissi verir. Boyle dersem soyle anlar, bunu dedigine gore muhtemelen soyle biri o zaman bunu hic demeyeyim vs gibi. Bazi insanlarla da cok rahat olurum. Ikili iliskilerde kesin bir dogru yok, o yuzden icinden geldigi gibi davranmayi ogrenmek uzun vadede en yararlisi :)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.