Şimdi Ara

Konularda Unutkanlık Olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkardaslar simdi konulari işleyip soru cozup geciyoruzda daha sonra bu konulari unutma gibi bir şey olur mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y -- 29 Ocak 2021; 23:42:25 >
  • Olamaz mı ?
  • Ne yapmamiz gerek hocalar ?

• konuya ilk çalıştığın zaman iyice çalışırsan arada hatırlamak için kitaptan veya defterden hızlı hızlı oku veya çalıştığın konuyla ilgili 2 hafta sonra felan bi iki test daha çöz unutmazsn umarım karışık ya pek de yapacak bişi yok
  • Surekli test cozmeye devam edeceksin, ornegin mat1 testlerine ygsye kadar devam edeceksin yoksa gidiyor. Ama lys de durum boyle degil belli kalip bilgi sorulari, 500-1000 soru cozup tamamdir bitirdim diyebiliyorsun yinede her turlu tekrar sart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

meridyenin özelliklerini düşünürsün mesela , konuyu çalışmışsındır aradan zaman geçmiştir bakmadan içinden tekrar etmeye gelince hatırlayamazsın o an " aaa unuttum " dersin ama tekrar etmeden 1 soru çözsen hatırlayamadığın maddelerle de alakalı olsa soruyu çözersin . ya konularla ilgili geri dönüp test çöz , ya da konuya hızlı göz at hemen " haa tamam hatırladım " olursun

geçen sene de girdim sınava bu sene de gireceğim bana şu özellikleri say deseler sayamayabilirim , hatırlayamam ama testi getirsinler o konuyla alakalı çözerim

Download Speed: 50.62 MB/s
    Upload Speed: 5.12 MB/s
  • Konuyu öğrendiysen unutmazsın, tabi bu matematik için geçerli. Çünkü matematikte biraz düşündüğün zaman aklına gelebilecek kolay yöntemler çalışıyor. O yüzden unutulması en zor alan belki matematik. Diğer alanları sorarsan bilemem tabi onları unutursun örneğin biyoloji kolay unutulur aynı şekilde kimya da öyle.
  • Günlük sistemli,düzenli çalışmalar ve tekrarlar.Haftalık aylık günlük tekrar iyi olabilir.Ayrıca dersi dinlerken ilgi göster,odaklan ve derste aktif ol.Soru sor.Sıkıldığını hissettiğinde anlasan bile soru sor.Allah hayırlısını versin.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.