Şimdi Ara

Konu çalışmak cidden bu kadar gereksiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an 12. sınıfım önceki senelerden dünya kadar konu eksiğim var. Çok fazla odaklanma sıkıntısı yaşadığım için derste anlatılanlarda bile kaçırdığım tonla konu var. 9, 10 ve 11. sınıfım sağlık sorunlarıyla geçtiği için çoğu şeyi bilmiyorum zaten. Bu sene kendimi toparlayabildim, başarım da iyi bir noktaya geldi sayılır ama çok çok fazla konu eksiğim var hem tyt hem ayt. Fizik hiç yapamıyorum. Biyolojim bir tık iyi ama ayt çok eksik. Ayt matematikte çok eksik var. Kimyam da çok eksik. Şimdi benim okuldaki çoğu hocam ve babam "konu çalışma 12. sınıfta konu çalışılmaz not tutulmaz vakit kaybı, sürekli soru çözmen lazım konu çalışma sakın video izleme kendin çözmeye çalış" diyor. Ulan hiç bilmediğim konu bana vahiyle mi inecek acaba? Adama "hocam basınçla ilgili hiçbir şey bilmiyorum" diyorum bana hala "video izleme kendin yapmaya çalış yoksa beynin hazıra alışır" diyor ben ilahi bir yaratık falan mıyım, basınç konu anlatımı şak diye yukarıdan mı gelecek? Bir yerde hak verip böyle saatlerce özet yazmıyorum.

Mesela esş basınç ve dinamik derslerini aldım pdf si olmadığı için bir taraftan dinliyorum bir taraftan hızlı bir şekilde tablete not alıyorum.

Biyolojiden fundamentalsten bitki dinliyorum aynı şekilde tablete yazıyorum. Emin olun test çözsem daha kolay, daha eğlenceli. Konu çalışmaya bayılmıyorum ben de, harbi sıkıcı bir iş. Ulan kaç saat kendimi paralamışım hala babam burun kıvırıyor çalışmama kafayı yiycem. Ben mutlu mesut diyorum ki "bugün bir sürü çalıştım tablete bir sürü not aldım" hala diyor ki "sen neyin notunu alıyorsun, bu sene not falan olmaz bitti artık o iş" ve sadece önemli yerleri yazıyorum özet olarak, esş beş sayfa konu anlatıyor benim tablete yazdığım iki sayfa, daha ne kadar özetleyebilirim?

Sizce hiç bilmediğiniz (gerçekten hiçbir fikrinizin olmadığı) konulara çalışmak cidden vakit kaybı mı? Gerçekten fikir almak istiyorum. Bazı hoca da diyor ki tabii ki konuyu bilmeden çözemezsin. Herkes ayrı şey diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 16 Kasım 2021; 22:40:28 >

• seni dinlemeden direkt konu çalışma diyen kimseyi dinleme. bilmeden neyin sorusunu çözeceksin ki mantık olarak saçma zaten kendin de demişsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet kendim doğru bildiğim bu benim ama bilen bilmeyen o kadar çok dedi ki bunu artık sinirim bozulmaya başladı kendimden şüphe ediyorum. Hocanın biri diyor ki "konu çalışıyorum deyince ürktüm, test çözmen lazım" bildiğim konunun tabii ki testini çözüyorum. Dikkatim dağınık diyorum anlamıyorum geçen seneler çok kötüydü diyorum bin kere anlattım hocalara anlamıyorlar, her öğrenci farklıdır falan hikaye hepsi. Cevabın için çok teşekkürler, haklısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 16 Kasım 2021; 22:54:45 >
    Geçen sene benim fizim hocam da konu calisma biz anlatiyoruz zaten direk sb aban demisti. Bazı konularda hocanın dedigi gibi sb abandim, bazı konularda ise neredeyse hiç sb cözmedim. Sb abandığım konuları daha erken unutmaya başladım( konu eksigim fazlaydi tekrara da pek önem vermedim, bunlar böyle birikti, bunalttı beni son 1-2 ay ders fln calismadim neredeyse ,sonuç mezun)
    Nasil daha iyi ögreniyorsan öyle çalış. Önemli olan senin konuyu anlamış olman. Benim iki arkadas vardi biri her dersten 3-4sb bitirdi digeri 1-2 tane sbdan anlamadigi konuları cözüyordu sadece sonucta ikisi de benzer sıralamayi yaptilar( biri 1.5 k digeri 2k)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yoksa ölüler mi görürdü o sözün doğrusu en iyisi araştırıyım biraz.

• Uğraşmamak için uyduruyorlar. Hepsini boşver otur konuları çalış. Önce konular, sonra sorular. Bu dedikleri şey sadece problemlerde falan kısmen geçerli. Bilmeyen adam nereye denge nereye organik çözüyor amınakoyim. Metan gazı görünce de osurup inceler artık içindekileri.

Daha Fazla Göster
  • niclas ne dediyse tersini yapın hocam. doğru yolu bulursunuz gerisi önemsiz. bu eleman üst seviye bir eleman forumdan kimi elesem kardır mantığıyla gidiyor.

Senin fizik hocan benim fizik hocam olabilir mi acaba :) çok haklısın teşekkür ederim

Ben de bu şekilde yargıya varmalarını anlayamıyorum zaten, enteresan tipler gerçekten

Alnıma bu mesajı yazıp gezmek istiyorum ancak öyle anlarlar sanırım :)

Kaldırımların üstünde ne güzel bağırılır ve şarkı söylenir; kaldırımların üstünde ne güzel yıldızlara bakılır; arkadaşlarla ne coşkun kahkahalar fırlatılır ve yalnızken ve ağır ağır yürürken, için için ne güzel ağlanır.
  • Bir konuyu çalışmak beraberinde soru çözmeyi de barındırır zaten. Böyle bir dilemma, karşıtlık yaratmanın her iki taraf için anlamı ne onu çözemedim. Otur efendi gibi konunu öğren hem de soru çöz, daha zaman var. Babana da söyle gereksiz telaş yaratmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alverist -- 17 Kasım 2021; 4:49:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • olum hiç bilmediğin konunun sorusunu nasıl çözeceksin  normal çalış işte.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.