|
Şu an 12. sınıfım önceki senelerden dünya kadar konu eksiğim var. Çok fazla odaklanma sıkıntısı yaşadığım için derste anlatılanlarda bile kaçırdığım tonla konu var. 9, 10 ve 11. sınıfım sağlık sorunlarıyla geçtiği için çoğu şeyi bilmiyorum zaten. Bu sene kendimi toparlayabildim, başarım da iyi bir noktaya geldi sayılır ama çok çok fazla konu eksiğim var hem tyt hem ayt. Fizik hiç yapamıyorum. Biyolojim bir tık iyi ama ayt çok eksik. Ayt matematikte çok eksik var. Kimyam da çok eksik. Şimdi benim okuldaki çoğu hocam ve babam "konu çalışma 12. sınıfta konu çalışılmaz not tutulmaz vakit kaybı, sürekli soru çözmen lazım konu çalışma sakın video izleme kendin çözmeye çalış" diyor. Ulan hiç bilmediğim konu bana vahiyle mi inecek acaba? Adama "hocam basınçla ilgili hiçbir şey bilmiyorum" diyorum bana hala "video izleme kendin yapmaya çalış yoksa beynin hazıra alışır" diyor ben ilahi bir yaratık falan mıyım, basınç konu anlatımı şak diye yukarıdan mı gelecek? Bir yerde hak verip böyle saatlerce özet yazmıyorum. Mesela esş basınç ve dinamik derslerini aldım pdf si olmadığı için bir taraftan dinliyorum bir taraftan hızlı bir şekilde tablete not alıyorum. Biyolojiden fundamentalsten bitki dinliyorum aynı şekilde tablete yazıyorum. Emin olun test çözsem daha kolay, daha eğlenceli. Konu çalışmaya bayılmıyorum ben de, harbi sıkıcı bir iş. Ulan kaç saat kendimi paralamışım hala babam burun kıvırıyor çalışmama kafayı yiycem. Ben mutlu mesut diyorum ki "bugün bir sürü çalıştım tablete bir sürü not aldım" hala diyor ki "sen neyin notunu alıyorsun, bu sene not falan olmaz bitti artık o iş" ve sadece önemli yerleri yazıyorum özet olarak, esş beş sayfa konu anlatıyor benim tablete yazdığım iki sayfa, daha ne kadar özetleyebilirim? Sizce hiç bilmediğiniz (gerçekten hiçbir fikrinizin olmadığı) konulara çalışmak cidden vakit kaybı mı? Gerçekten fikir almak istiyorum. Bazı hoca da diyor ki tabii ki konuyu bilmeden çözemezsin. Herkes ayrı şey diyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 16 Kasım 2021; 22:40:28 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
.
Hızlı