Şimdi Ara

Konu Çalışma Aşamasında Çok Tereddütlüyüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mezun olarak çalışıyorum.Geçen sene umduğumu alamadım.Bu sene normal olarak hedef büyüdü.Ygs fizik konularına tekrar baştan başladım soru kaçırmamak için.En temeli tekrar eksik taşlar varsa dolduruyorum.Mesela optik çalışyım lys optikle mi çalışayım ygs yi tekrar yaparken yoksa ilk olarak ygs yi tekrar bitirip sonra mı Palme fizik alıp lys ye başlayayım ?Lütfen yardım edin bu plan işlerinde malesef başarılı değilim ne yapmalıyım ?

Soruna gelince, bence ygs'yi halledip bitirmen en mantıklısı zaten hakkıyla çalıştığın vakit 2 ayda bitmeyecek bir şey değil. ki zaten ygs kolay kısım zorlamıyorlar doğal olarak en basitinden lys optik gerçekten zor sorular olmakla birlikte ygs de sadece yoruma dayalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: billgates-microsoft

Arkadaşlar mezun olarak çalışıyorum.Geçen sene umduğumu alamadım.Bu sene normal olarak hedef büyüdü.Ygs fizik konularına tekrar baştan başladım soru kaçırmamak için.En temeli tekrar eksik taşlar varsa dolduruyorum.Mesela optik çalışyım lys optikle mi çalışayım ygs yi tekrar yaparken yoksa ilk olarak ygs yi tekrar bitirip sonra mı Palme fizik alıp lys ye başlayayım ?Lütfen yardım edin bu plan işlerinde malesef başarılı değilim ne yapmalıyım ?

lys daha önemli.hele ki fizikten eksiğin varsa mutlaka eksik olduğun konulara şimdiden aban.mesela ben geçen sene organik bilmiyordum,ygs çalışırken ilk aydan itibaren organiği de halletmeye çalıştım.hazirana kadar organiği 4 kez baştan çalışıp bitirmiş oldum ve eksiğim kalmadı.şimdi sen ygs derdine düşüp lys'yi ertelersen ilerde çok sıkışırsın.yapabiliyorsan ygs'yi en geç eylül ve ekimde çalışarak kasım ayına kadar bitir.kasımdan şubata kadar,şubat dahil,bütün lys'yi bitir.geri kalan yaklaşık bir ayda lys'yi tamamen bırak ygs denemlerine aban.ygs'yi atlatınca elinde kalan son 2 ayda önceden bitirmiş olduğun lys'leri en baştan tekrar et ve denemeler çöz.

• VALLAHİ ZAMAN BOL GEREKİRSE UYKUDAN KIS YGS LYS ORTAK OLAN HAREKET OPTİK ELEKTRİK GİBİ KONULARÌ AYNI HAFTA HEM YGS KİTABINDA HEM DE LYS KİTABINDA BİTİRİYORUM BEN
    BİR İŞ YA TAM OLMALI YA DA OLMAMALI

Orijinalden alıntı: xsilein

quote:

Orijinalden alıntı: billgates-microsoft

Arkadaşlar mezun olarak çalışıyorum.Geçen sene umduğumu alamadım.Bu sene normal olarak hedef büyüdü.Ygs fizik konularına tekrar baştan başladım soru kaçırmamak için.En temeli tekrar eksik taşlar varsa dolduruyorum.Mesela optik çalışyım lys optikle mi çalışayım ygs yi tekrar yaparken yoksa ilk olarak ygs yi tekrar bitirip sonra mı Palme fizik alıp lys ye başlayayım ?Lütfen yardım edin bu plan işlerinde malesef başarılı değilim ne yapmalıyım ?

lys daha önemli.hele ki fizikten eksiğin varsa mutlaka eksik olduğun konulara şimdiden aban.mesela ben geçen sene organik bilmiyordum,ygs çalışırken ilk aydan itibaren organiği de halletmeye çalıştım.hazirana kadar organiği 4 kez baştan çalışıp bitirmiş oldum ve eksiğim kalmadı.şimdi sen ygs derdine düşüp lys'yi ertelersen ilerde çok sıkışırsın.yapabiliyorsan ygs'yi en geç eylül ve ekimde çalışarak kasım ayına kadar bitir.kasımdan şubata kadar,şubat dahil,bütün lys'yi bitir.geri kalan yaklaşık bir ayda lys'yi tamamen bırak ygs denemlerine aban.ygs'yi atlatınca elinde kalan son 2 ayda önceden bitirmiş olduğun lys'leri en baştan tekrar et ve denemeler çöz.

Benim planim da aynen bu

• o zaman kesin kararım lys ve ygs konularını ortak götürmek.Bugün optik karekök bitti yarın tüm kaynaklarla genel bakış yapayım 3 gün konu sonra soru çözmek mantıklı.
  • YGS ve LYS fizikte ortak konular vardır, ortak konuları LYS seviyesinde çalış. Elektrik, optik, denge vs. Mesela YGS elektrikte ne gelir basit bir akım bulma, voltmetre okuma vs. ve parlaklık sıralaması gelir, LYS'de kirchoff kullandıran soru gelir. YGS optikte biraz düşündüren düz ayna sorar, LYS'de küresel aynada/mercekte odak formülünü kullandırır. Zor seviyedeki soruları yaparsan basitleri zaten aradan çıkarmış olursun. Sonra da önce YGS'leri bitir, ardından YGS seviyesinde deneme çözerken LYS'ye başla. Bu şekilde gidersen hem vakit kaybını minimuma indirirsin hem aynı konuları iki kez çalışmaktan kurtulursun.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.