Şimdi Ara

★ KONU AÇMADAN ÖNCE OKUYUN ★ TEKNİK YARDIM BÖLÜM KURALLARI ★

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
4
Favori
37.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ## TEKNİK YARDIM BÖLÜM KURALLARI ##



    1] Yeni konu açmadan önce forum içinde arama yapınız.

    2] İllegal içerik paylaşımında ya da isteğinde; özelden ya da konu içinden, bulunmayınız. İllegale yol göstermek, program ismi vermek, ima etmek kesinlikle yasaktır. (Crack,serial,lisans,key vs.). (Forum ve bölüm üzerinden Torrent , Emule, Usenet ile ilgili her türlü paylaşımın yapılması da yasaktır.)

    3] Konu başlıkları anlaşılır ve konuyla alakalı olsun. Açtığınız konu başlıklarında tamamıyla büyük harfler kullanmayınız. Yanlış/gereksiz/fazla vb. noktalama işaretlerinin kullanımından kaçınınız. Aksi davranışlarda konu silinebilir.

    “Acil yardım”, “Lütfen yardım”, "İmdat" , “Uzman sorusu”.. gibi konuyla alakası olmayan kural dışı başlık kullanan konular , aramıza yeni katılmış, belirli bir rütbeye ulaşmamış üyeler tarafından açıldı ise; yönetici tarafından kural hatırlatılacak ve konuyu açanın başlığı değiştirmesi beklenecektir. Bekleme süresi sonunda kural dışı başlık değiştirilmedi ise konu" Kural dışı başlık kullanımı" nedeni ile gösterimden kaldırılacak, yönetici taktiri ile ceza verilebilecektir.

    Belirli bir mesaj sayısına ulaşmış ve rütbeli üyeler, bu kural dışı davranışı yapmış ise, konu başlıkları direk kilitlenecek ya da silinecektir. Konuları, " Kural dışı başlık kullanımı" nedeni ile gösterimden kaldırılacak, yönetici taktiri ile ceza verilebilecektir. .


    4] Yardım istediğiniz konularda sorununuzu açıkça belirtiniz. (Sorununuzla ilgili ne kadar çok ayrıntı verirseniz, çözüme ulaşmanız o kadar kolay olur.)

    5] Kişilere ve kurumlara hakaret içerikli veya rencide edici mesajlar yazmayiniz. Firmalar hakkında küçük düşürücü, aşağılayıcı ve ispat edilemeyecek içerikte mesajlar yazmayiniz. Bu kurala uymayan konular kilitlenecek/silinecek, konu sahibi ise uyarı alacaktır.

    6] Konu içinde kesinlikle tartışmayınız. Rahatsız olduğunuz mesajlara cevap vermek yerine Şikayet Et
     [sizer]★ KONU AÇMADAN ÖNCE OKUYUN ★ TEKNİK YARDIM BÖLÜM KURALLARI ★
    butonunu kullanarak bize bildiriniz.


    7] Cezalı üyelerin 2. bir hesap(sahte-fake) alması kesinlikle yasaktır. Aksi davranışta bulunan üyelerin yeni hesapları sınırsız kapatılacak, kendi hesaplarının cezası da uzatılacaktır.

    8] Silinen veya kilitlenen bir konuyu ısrarla tekrar açmak ceza sebebidir.

    9] Açtığınız bir konunun ilgi görmemesi sonucu, aşağıya düşmesi durumunda, ısrarla gereksiz mesajlar yazmak (smile koymak,"up,güncel" yazmak v.b.)yasaktır. Bu şekil davranışta bulunarak konuyu üste taşımanız flood suçundan uyarı almanıza neden olur.

    10] Sürekli olarak büyük harf kullanmanın "bağırmak" anlamına geldiğini unutmayın. Mesajlarınızı sürekli olarak büyük harf kullanarak yazmaktan kaçının.

    11] Teknik Yardım bölümünü sadece kendi amacı için kullanınız ve gereksiz konu açmaktan kaçınınız.

    12] Konularınızı açarken ya da herhangi bir konuya ileti atarken Türkçe Dil Bilgisi Kurallarına(noktalama işaretlerine,imla kurallarına..vs) uymaya; iletilerimizi yazarken yabancı kelimeleri mümkün olduğunca kullanmamaya, bunun yerine varsa Türkçe karşılıklarını kullanmaya özen gösterelim. İletilerimizi yazarken noktalama işaretlerini de mutlaka kullanalım. Çünkü noktalama işaretleri anlamı güçlendirir,bunu unutmayalım. Bu kurala uymayan, dikkat etmeyen kullanıcıların konuları kaldırılır,iletileri de silinir.

    13] Burada yazmayan fakat Forum Genel Kurallarına aykırı olan tüm kurallar ve yaptırımlar bu bölüm için de geçerlidir.

    * Bölüm içerisindeki tüm kullanıcıların yukarıdaki kuralları okumuş ve kabul etmiş olduğu var sayılır. Mevcut kurallara uyulmaması halinde, üyelere yöneticinin takdiri ile ceza verilecek ya da süresiz olarak Donanım Haber Forumlarından uzaklaştırılacaklardır..!


    Ayrıca;
    Son günlerde başlık mevzusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Açılan konulara yaşanılan sorunla ilgili en ufak bilgi vermeyen,anlamsız,ilgisiz başlıklar konulmaktadır. Örnegin ; Acil Yardim , Çok Acil, Ustalar Bi bakın,Yardım Edin,Beyler İçeriii, Yok mu yardım eden, Uzmanlar buraya..vs gibi

    Bu durum hem görüntü kirliliğine neden olmakta hem de yardım etmek isteyen kullanıcıların şevkini kırmaktadır. Eğer konunuzu daha dikkat çekici hale getirmek ,daha fazla kullanıcıyı konunuza çekmek ve kısa zamanda sorununuza çözüm üretmek istiyorsanız lütfen konunuza atacağınız başlıklar sorununuz hakkında ipucu verici olsun.

    Mesela sorununuz bilgisayarın reset atması ile ilgili ise başlığınız şu şekilde olabilir. "Bilgisayarım reset atıyor, Reset sorunu"...gibi

     [sizer]★ KONU AÇMADAN ÖNCE OKUYUN ★ TEKNİK YARDIM BÖLÜM KURALLARI ★


     [sizer]★ KONU AÇMADAN ÖNCE OKUYUN ★ TEKNİK YARDIM BÖLÜM KURALLARI ★



    < Bu konunun sahibi cro@oan iken cro@oan tarafına aktarılmıştır -- Eki 23 2018 3:25PM >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.