Şimdi Ara

Kontorland 8857 GamePad İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkeze merhabalar.Street fighter 4 ile beraber pc için uzun zamandır sönük kalan dövüş oyunları sıkıntısı biterken beraberinde bir takım gereksinimleride getirdi.PC konfigirasyonu dışında bu oyunu zevki ile oynamak için birde sağlam bir joystick kumandasıda edinmek artık bir nevi "mecburiyet" oldu.Bende uzun zamandır edinmek istediğim kontorland ın arcade gamepadini alıp denemek istedim.İncelememi mümkün olduğunca tarafsız bir şekilde yazamaya çalışacağım zira olumlu ve olumsuz durumlar mevcut olduğundan kimsenin aklını karıştırmak istemem.Almak isteyenler için bir rehber olacağını düşünüyorum.

    İlk etapda gamepadi güvendiğim bir site olan webdenal.com dan aldım.Ürünü 24 saat içerisinde teslim aldım.Ürün toplamda 40 tl ye mal oldu bana.
    Daha sonra içerik olarak baktığımda gamepadin pc,ps2 ve ps3 girişlerini desteklediğini gördüm.Bu çoklu platformlar için güzel bir ayrıntı.

     Kontorland 8857 GamePad İncelemesi
    Gamepad şık bir korumalı ambalajında geliyor.Ürün pc,ps2 ve ps3 desteği sunuyor


    Driver cdsi ile sistemim vista 64 bitte kolayca tanıttım.Tuşlar ve sol kolda herhangi bir problem görmedim.Özellikle sol kolun dip yapısı (yön bağlantıları) değişik bir şekilde tasarlanmış şöyleki normal bilindik plastik tepkimeli değilde çıt çıt sesli bir yapıda tasarlanmış.Sanırım sert oyuncular için uzun ömürlü düşünülerek yapılan bir tasarım.Sol kolun üstündeki kırmızı renkli top belki bazı oyuncuların tercih edebilceği bir şey değil ama bu topun içinde titreşimi sağlayan bir motor var.Sol kolun altında bulunan bir diğer yön tuş takımı ise en az normal kol kadar rahat kullanımlı basit tasarlanmış bir yön takımı.Bu yön tuşlarının sağ tarafında ise select-start tuşları ve macro denilen tuşlar var.Macro tuşları street fighter için değilde özellikle tekken oyunlarındaki kombolar için biçilmiş kaftan bir atama tuşu olmuş.Şöyleki 15 farklı tuş kombinasyonunu tek bir tuşa atama imkanınız var ancak bu tuşlara yön tuşları dahil değil dolayısı ile tekken oynayanlar için uzun soluklu kombolarda kullanılabilcek çok pretik bir özellik.

     Kontorland 8857 GamePad İncelemesi
     Kontorland 8857 GamePad İncelemesi
    Gamepad hemen hemen bir klavye boyutunda


    Yİne gamepadin tam ortasında bulunan ve genelde logitech rublepadlarde bulunan ufak yön tuş takımıda konulmuş.Bu yön tuşlarına ister hareket ister yön tuşu atamanız mümkün.
    Sağ tarafta bulunan ve kırmızı renklerde olan standart tuş takımı gayet şık duruyor.8 tuşlu olan bu gamepaddeki tuşlar normal sertlikde olup rahatsızlık vermeyecek kalitede üretilmiş.Alt tarafı ise 4 büyük vantuzu ile masalara çok sağlam ve kaymayacak şekilde oturtulabiliyor.

     Kontorland 8857 GamePad İncelemesi

    Bu 8 tuş takımından 3 tuşa macro olarak tuş kombinasyonları ekleyebiliyorsunuz.Aynı şekilde gamepadin ortasındaki ve sol altındaki yön tuş takımı ile select altındaki l3 tuşunada macro kombinasyonlar vermeniz mümkün.Görülebiliyorki macro tuş atamaları bakımında çok seçeneğimiz var.

    Hemen street fighter 4 ile bir test yapmaya başladım.Training bölümünde standart olarak ken,ryu ve feilong gibi karekter ile oynadığımda pek sıkıntı çekmedim.Sol kolun biraz sert oluşu yön hareketlerinde biraz sıkıntı yapsada bu karakterlerin normal kombo ve ultra kombolarını rahatlıkla yapabildim.Sol alttaki yön tuşları ile ultra komboları yapmak ise hernedense bana daha kolay geldi.Sanırım elimin logitech rumblepade alışmış olmasının verdiği avantaj ile kolay yapabildim ultra komboları.Standart sol kol ile alıştırma ettikçe komboları yapabilmeye başladım,sonuçda ilk kez oynadığım bu gamepad ile biraz alışma devresi geçirmem gerekti.


    Herkezin merka ettiği meşhur "guile ultra kombo" olayına geçmek istedim.Bu karekterin komboları hakikatten zor zira aldığım bu gamepad ile bu komboları rahatlıkla yapacağımı düşündüm.İşin gerçeği bu tarz kollara alışık değilim ve genelde kullandığım logitech rumblepade elimin çok yatkın olması nedeni ile itiraf etmeliyimki biraz zorlandım.Bu araba kullanırken motorsıklete binmek gibi bir şey dolayısı ile sıkıntı kaçınılmaz oluyor.Guile ile ultra kombo alıştırmaları ederken başıma ne yazıkki çok kötü bir talihsizlik geldi ve sol kolun üstündeki kırmızı top kırıldı.İlk önce ne olduğunu anlamadım ama kalitesiz üretilmilmiş bir plastik koruma olan bu top başlık alt tarafından kırıldı ancak metal kolda herhangi bir sıkıntı oluşmadı.Anlayacağınız guile gamepadi benden önce "K.O." yaptı

     Kontorland 8857 GamePad İncelemesi
    Guile ve ultra combo ile gamepade yaptıkları

    Tabi üst top baş kısmı kırılınca altta kalan metal kolla oynamak çok zorlaşdı çünki kısa kalan metal kolla hareket kabiliyeti düşdü.
    Kırmızı başlığa baktığımdada içerisinde titreşim yapan motor olduğunu ve onu kaplayan kırmızı top başlığın kalitesiz üretildiğini gördüm.Gamepaddeki tuş takımlarındaki kalitesini bu kolda görmek çok zor çünki bugün elimde kalmasa yarın kesin kalacak gibi bir tasarımı var.Şöyle bir inceleme yaptığımda bu kırmızı top yerine elime uygun sert plastik yada ahşap bir kol ayarlayarak metal kol üzerine monte etmek sureti ile kullanabilirim zira orjinal top tasarımı gereçekten kalitesiz.


    Gamepadi ayrıca fifa ve NFS serilerindede kullanıp deneme imkanım oldu.Herhangi bir sorunla karşılaşmadım ve oyunları rahatlıkla oynayabildim.

    Tarz olarak genelde dövüş oyuncularına hitap eden bu gamepadin çok üst kalitede olduğunu söylemek yanlış olur zira daha kaliteli ürünler var ancak pc versiyonları bakımından rahatlıkla bulunabilinecek bir ürün olduğundan almayı tercih ettimi,tabi fiyatı bakımındanda ağır gelmedi zira logitech rumblepad piyasada 55-60 tlye satılıyor.
    Standart tuşları ve makro tuş atamaları bakımından geçer not alan bu gamepad sol taraftaki ana kumanda kolundan geçer not alamıyor ne yazıkki.Bu kolun iç yapısından değilde üst tarafındaki kırmızı top kısmı çok dandik olduğundan kırılmaya elverişli dolayısı ile sıkıntı yaratabilcek bir durum bu.Ben artık o kırmızı top başlığı yerine başka bir alternatif bulacağım zira yaptırma imkanım olsada yaptırmam çünki gene aynısı olacakdır.


    Umarım aklında olanlar için güzel bir inceleme olmuşdur zira almak isteyen arkadaşlar vardı.Gamepadin tek kötü tarafı sol taraftaki top başlığı bana göre ama tercih elbette sizin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 25 Temmuz 2009; 1:23:04 >







  • Verdiğin emek için teşekkürler. Güzel bir inceleme olmuş. Zaten ben top olayına karşıyım. Bende zaten onu söker yerine resimdeki kol gibi bişey yaptırırdım. Sanırım bende alacam bitane
     Kontorland 8857 GamePad İncelemesi
  • Ellerinize sağlık almak isteyenler için çok yararlı bir inceleme olmuş.
  • Atari kolu markasıydı o yaw

    ben klavye ile devam edeyim
  • Geçmiş olsun, bu kollar arcade kollar gibi değiller daha sakin oynamak gerekiyor.
    Zaten kontorland ürünlerinin ucuz olmasının sebebi malzeme kalitesinin düşük olması ama fiyatına göre gerçekten çok iyi ürün. Top yerine arkadaşın resmini eklediği gibi bir baş yaptırırsan zaten sorun kalmayacaktır, bir de bence titreşimi açma bu kolların analogları çok hassas online maçlarda titreşimle hareket kaçırman olası.
  • @Arsenic

    Zaten öyle yapacağım,ahşap yada sert bir plastik bulmama gerek onun haricinde idare eder beni bu gamepad.Top başlığın içindeki motoru alabilcek bir malzeme bakmalıyım.
  • görünüş olarak fena değilde marka pek güven vermiyor.
  • Bunlardan alacaktım Allah^'tan son anda vazgeçip almışken iyisini alalım dedimde X-Arcade aldım.Geçmiş olsun hocam.Size tavsiyem SF4 gibi oyunlar oynamak istiyorsan Hori yada SF'ın Offical Arcade FightStick' inden şaşmayın böyle plastik vari şeylere para vereceksiniz.
  • Arkadaslar kolun aynisindan bendede var ve arkadasin basina geldigi gibi bendede kirmizi top kirildi... Onun yerine baska bir kol monte edebilirmiyiz ve o kolu nereden bulabiliriz.... O tur kollarda soyle bir sey var ilk aldiginizda hareketleri komple elinizle yapmaya calisiyosunuz ve kol saga sola kayiyo :) altindaki vantuzlarda pek ise yaramiyor diyebilirm... Fakat belli bir zaman sonra hareketleri bilekle yapmaya basliyosunuz... Fiyatina gore guzel bir urun ama kirmizi topa biraz daha onem verselermis cok guzel olucakmis...goldenlight hocam gosterdigin resimdeki kolun fiyati nedir ve Turkiye`de satiliyor mu?...Saygilar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PC_mk -- 3 Ağustos 2009; 6:14:13 >
  • Konuyu hortlatacağım ama bunun driver ını nereden bulabilirim?
    Eğer elinizde varsa bir yerlere upload yapabilir misiniz?
  • Bu stiği nasıl översiniz bende de var bundan fakat bedava verseler bile almam şimdiki aklım olsa,rezalet ötesi bir stick
  • bu stick ten bende de var. rezalet ötesi bir şey. klavye bundan 100 kat iyidir.
  • Merhaba. Bu ürünün driver'ını bulamıyorum. Elinde olan var mı?
  • Bu ürünün driver ı lazım arkadaşlar elinde olan var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.