Şimdi Ara

KONSOLLAR İÇİN TV ARAŞTIRMASI YAPTIM;PAYLAŞIMLAR VE SONUÇLAR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
0
Favori
7.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: jarvised

Arkadaşlar Selamlar,

Yeni bir üye olduğum ve ilk mesajım olduğunu belirterek mesajıma başlıyorum.

360 için kullandığım ayarlar ;

Resim modu : Standart
    Arka Işık : 2
    Kontrast : 82
    Parlaklık : 50
    Renk : 48
    Renklerin Sıcaklığı : Sıcak 1
    Keskinlik : 25
    Gürültü Azaltma : Kapalı
    Mpeg G. Azaltma : Kapalı
    Gel. Kontrast Zeng : Kapalı
    Canlı Renkler : Kapalı

önereceğiniz ayarları beklemekteyim.

Öncelikle foruma hoşgeldin ve yeni tv'in hayırlı olsun.

Ayarların benim kullandığım (SD-BLU-RAY-PS3) ayarlara çok yakın. İmzamdaki "Lcd ve plazmalar için basit görüntü ayarları..." konusunda anlatmış olduğum şekilde ortaya çıkan ayarlardır bunlar. Bu ayarları aynı konuda da yazmıştım. İstersen o ayarlar ile bir karşılaştırma yapabilirsin.

Görüntülerde sorun olarak algıladığın şeylerde bana göre normal. Lcd'lerle bayadır haşır neşir olduğum için hareketli sahnelerde flulaşma tarzında durumlar nerdeyse hepsinde oluyor desem abartmış olmam sanırım.

Highway dostum;V4000,V4500 ve W4000 için ayarlar aynı sonuçları mı verir?Çözünürlük farkı hiç etki etmez mi?Cevabın için şimdiden teşekkürler.

Saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: jarvised

Arkadaşlar Selamlar,

Yeni bir üye olduğum ve ilk mesajım olduğunu belirterek mesajıma başlıyorum.

1 yılı aşkın süredir 17" tüplü monitörümden 360 takılan biri olarak, yeter artık bir lcd almalıyım artık diyerek araştırmalarıma başladım. İnternetten yaptığım uzun soluklı araştırmalar sonucu, daha çok donanım haber forumundan, sony 32v4500 modelini geçen hafta almış bulunmaktayım.

lcd'yi yanlızca 360 için aldım. ilerde blueray yaygınlaşırsa hd filmlere de takılırım tabi ki.

tv ile ilgili olarak iyiki almışım diyorum. Görüntü kalitesi, renkler akıcılık çok güzel.

tv'yi daha etkin kullanmak için yönelteceğim soruları yanıtlayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum

360 için kullandığım ayarlar ;

Resim modu : Standart
    Arka Işık : 2
    Kontrast : 82
    Parlaklık : 50
    Renk : 48
    Renklerin Sıcaklığı : Sıcak 1
    Keskinlik : 25
    Gürültü Azaltma : Kapalı
    Mpeg G. Azaltma : Kapalı
    Gel. Kontrast Zeng : Kapalı
    Canlı Renkler : Kapalı

önereceğiniz ayarları beklemekteyim.

Görüntülerde bir sorun olabilir mi diye şüpheci incelemelerim sonucu birkaç hata ( hata denirse tabi ) ile karşılaştım. Bunları sizinle paylaşarak acaba benim tv'demi sorun var yoksa en uygun ayarları seçmemiş miyim sorularıma cevap arıyorum.

Direkt olarak oyunlardan örnek vereceğim.

1- PES 2009'da replayde kamera topa odaklı iken topa zoom yapınız ve topu etrafında kamerayı sürekli döndürünüz. Burada görüntü sürekli netliğini kormuyor. arada top bulanık olarak gözüküyor, sonra tekrar netleşiyor. Sanki lcd görüntüyü vermek için işlem yapıyor yapıyor, yapamadığı yerde kendini salıp ( bulanık görüntü ) tekrar kendini toparlıyor. Oyun esnasında böyle birşeyi farketmek zordur tabi ama dikkatimi çektiği için yazıyorum.

2- Call Of Duty : World At War oyununda Hard Landing bölümünde ( sanırım 3. bölüm - japonlara karşı sulak ormanlık alanda başlayan bölüm ) farkettiğim bir durum ise ghosting sorunu oldu. baraka içindeki japon bayraklarında farkettim sorunu. bayrağa bakarken curserı bayragın sagına soluna getirdiğinizde bayragın hem eski yerinde bulanık olarak kaldığını hem de yeni pozisyonunda olduğunu gözlemledim. kırmızıdan beyaz renge geçişte yetersizlik gerçekleşti.

Yukarıda bahsettiğim sorunlar için önerileriniz ve/veya tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese İyi Pazarlar Dilerim.

Saygılarımla,

Hayırlı olsun arkadaşım Tv bölümünü unuttum ben bayağıdır...

Bende son bir kaç gündür sürekli ayar denemesi yapıyorum,seninkilere baktım hemen hemen aynı ayarlarda kullanıyoruz,bende bir tek arkaışık=3 ve kontrast=85 ve son iki ayar düşüğe ayarlı,ve ben renk modu olarak oyunlarda soğuğu tercih ediyorum,oyunlarda maviye yakın görüntü daha çok hoşuma gdiyor....

Bahsettiğin sorunlara incelemede ben de değindim anlıkta olsa hızlı sahnelerde çok dikkatli bakınca netliğin kaybolduğunu görebiliyorsunuz,bu durum düzelmiyor malesef,HiGHWAY hocamın dediği gibi olağan bir durum....

• quote:

Orjinalden alıntı: bluelabel

Highway dostum;V4000,V4500 ve W4000 için ayarlar aynı sonuçları mı verir?Çözünürlük farkı hiç etki etmez mi?Cevabın için şimdiden teşekkürler.

Saygılar..

Tabi bu ayarlar farklı modellerde farklı sonuçlar verebilir ama çok fazla Sony lcd kullandığım için deneyimlerime göre bu farklılıkların sınırlı kalacağını sanıyorum.

Hatta evdeki aydınlatma, ışık durumu bile farklı sonuçlar doğmasına sebep olabilir. Bunları da kabul etmek lazım.

Ama işte bire bir doğru sonuç vermese de benim bulduğum ayarlar, hazır tv fabrikasyon ayarlarına göre yine de daha doğru sonuç vereceğini tahmin ediyorum.

Orjinalden alıntı: JOSEPH_STALin

Hayırlı olsun arkadaşım Tv bölümünü unuttum ben bayağıdır...

Dostum boşlama burayı,daha çok foto isterimŞu 360'ı alayım bi,daha çok rahatsız edicem seni zaten

Saygılar..

Görüntüler GEARS OF WAR 2 den Tv "Default Canlı" ayarından çekilmiştir sadece backlight "min" seviyededir...

KONSOLLAR İÇİN TV ARAŞTIRMASI YAPTIM;PAYLAŞIMLAR VE SONUÇLAR

• arkadaşlar tesekkurler once cok bilgilendirdiniz beni..bende Xbox360 kullanıcısıyım ve 32" lcd full hd tv arıyorum

acaba 32LG7000 hakkında ne dusunuyorsunuz maks. 1500ytlye cıkabiliyorum yardım ederseniz cok memnun olurum
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.