Şimdi Ara

KONSOLLAR İÇİN TV ARAŞTIRMASI YAPTIM;PAYLAŞIMLAR VE SONUÇLAR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
0
Favori
7.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: KYSER

Sn. Josep_Stalin
    Bu Tv yi acaba şu anda alınacak bir orta seviye ekran kartı ile PC ye bağlayıp HD DivX izleyebilirmiyiz?

1280x720 çözünürlükte DivX Download edip seyretmekten bahsediyorum..Birde bu çözünürlükte Plazma kadar başarılı olurmu görüntü kalitesi??Plazmalar hoşuma gidiyordu genelde DVD izleyeceğim için Fakat internetteki HD DivX leri görünce LCD bu kullanımda daha iyi olabilir diye düşündüm.Bravia 2 de önemli bir gelişme çok fark ediyormuş eskiye nazaran SD de.

Yeni çıkan 16:9 formatlı mönitörlerde kafamı karıştırdı..TV gibi 1920x1080 16:9 formatında ve oyun oynama artısı var ama malum fiyat neredeyse 32"TV fiyatına yaklaşıyor..

Birçok soru sordum galibaBiraz karıştı..Böyle karışık benim kafa..Teorik olarak bilinmesi gereken herşeyi biliyorum cihazlar hakkında..Ama bir noktadan sonra Pratik bilgiye ihtiyaç var..Benim bittiğim nokta bu..

Bahsettiğim 1280x720 DivX leri ve sd DVD leri izlerken monitör kullanımı(yeni 16:9 olanlar) ile V4500 kullanımı arasında fark nasıl olur görüntü kalitesinde mesela Bu önemli...KAlite olarak birbirine yakınmı olur yoksa TV belirgin bir fark atarmı?

KYSER Selamlar

Kusura bakmayın nasıl olduysa sorunuz gözümden kaçmış topiğe uğramadım çok uzun süredir...

Sorunuza gelirsek öncelikle DVİ-HDMİ,HDMİ-HDMİ veya VGA bağlantısı yaparak PC yi Tvye bağlayabilmen pek tabi uygun

Ancak ben HD Divx nedir tam olarak anlamadım,sanırım HDRip demek istediniz lakin Divxler in o çözünürlükte olması mümkün değil sadece CONVERT edilmiş olabilir.

Divx izleyecekseniz çok iyi bir performans beklemeyin orta şekerli deyim ben size..

Plazmalar daha iyi olurmu derseniz açıkçası plazmaların PC performansı hakkında hiçbir bilgim yok.............

Sizin izlemeniz gereken ve Tvnin asıl performansını ortaya çıkaracak olan olan filmler HD-DVD veya BLU-RAY dir.Bunlar orjinal disklerinden kopyalanarak malum sitelere upload ediliyor yaklaşık 15-20gb büyüklüğünde,gerçek HD keyfi için bunları izlemeniz gerekir ancak bunları yüklemek bi dert,muhazafa etmek başka bi dert indirirken dosyaların kaybolması çok ayrı bi dert,o yüzden bunlara ulaşmak biraz zor.....................

Onun dışında yukarıda albani usta değinmiş bunlarında riplenmiş 4-5gb boyutunda olanları var diye,tamamen yukarıdakiler gibi değil ama en azından Divxlerden kat be kat daha iyi bir görüntü alabilirsiniz lakin ben indirip arada izliyorum görüntü kalitesi çok iyi

Monitör olayına gelirsek Tvde sadece yukarıda bahsettiğim HD-RİP film izleyecekseniz Tvden çok yi bir performans alıcaksınız dediğm gibi ancak iş oyuna gelirse monitörden çok daha iyi performans alırsınız kanımca......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 31 Ekim 2008; 20:11:24 >

• Yeni görüntülerle devam edeyim

Mirror's Edge PS3

KONSOLLAR İÇİN TV ARAŞTIRMASI YAPTIM;PAYLAŞIMLAR VE SONUÇLAR

• JOSEPH_STALin selamlar ben görüntüleri film sandım ciddiyim Çok iyi panel Bu arada Samsung olayı için teşekkür ederim tekrar , arkadaşın işine yaradı , Saygılar....

Gerçek zamanlı oynadığımı göstermek için bazı resimlerde ellerini göstermeye çalıştım karakterin

Panelden çok memnunum+oyun motorunun hakkınıda yememek lazım ama çok değişik tarzda mükemmel bir oyun...

SAMSUNG olayı için rica ederim,konu SAMSUNG olursa her soruya açığım(Çok çektim ondan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 31 Ekim 2008; 20:28:27 >

orkun arkadaşımıza da bir yardımcı oluver. Onu buraya ben yönlendirdim. Mahçup olmayalım şimdi...

Birde bu oyunu ben hatırlıyorum. Bir zaman ön izlenimini okumuştum. Bu full oyun mu? Demosu psn'de var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 31 Ekim 2008; 20:31:52 >

Demosu UK PSNde mevcut 917mb indirip deneyebilirsin...

Ben orkunun yeni konu açtığını gördüm o yüzden cevaplamadım senin yönlerdirdiğini bilmiyordum hemen cevaplayayım...

Sevgili orkun

Ps3 cafe açıcaksan bana göre içlerinden en ucuz hangisiyse onu al,ps3 cafeye gelecek adamlar LCD ye değil oyununa bakar,CREA bile alsan kafi lakin geçenlerde uğradığımız bi cafe tamamen CREA döşemişti,hepsi 42" idi sordum,1700liradan almış hepsini............

Dediğim gibi cafeye gelicek adama LCD olsun yeter gerisi önemli değil sen maddi durumunu zorlama,hiç gerek yok,benim memlekette bi arkadaşım açmıştı PS3 cafe,borç-harç içindeydi,bi girdim dükkana 10 tane 40" SAMSUNG M almış,bundan 1 sene önce idi fiyatları düşünün artık,niye aldın dedim ben pek anlmıyorum dedi...........
  • bence konuyu açan arkadaşın önce garantiye dikkat etmesi lazım. sabhtan akşama kadar çalışacak bir tv için sony nin 5 yıl garantisi çok büyük bir avantaj bence. ayrıca darty de duyurulan 40u4000 için 1799ytl fiyat da full hd için daha önce pek duymadığımız bir fiyat yanılmıyorsam.

Orjinalden alıntı: bigmaster077

bence konuyu açan arkadaşın önce garantiye dikkat etmesi lazım. sabhtan akşama kadar çalışacak bir tv için sony nin 5 yıl garantisi çok büyük bir avantaj bence. ayrıca darty de duyurulan 40u4000 için 1799ytl fiyat da full hd için daha önce pek duymadığımız bir fiyat yanılmıyorsam.

Hocam,

Konuyu açan arkadaşımız Joseph, 32v4500 aldı.

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

bence konuyu açan arkadaşın önce garantiye dikkat etmesi lazım. sabhtan akşama kadar çalışacak bir tv için sony nin 5 yıl garantisi çok büyük bir avantaj bence. ayrıca darty de duyurulan 40u4000 için 1799ytl fiyat da full hd için daha önce pek duymadığımız bir fiyat yanılmıyorsam.

Hocam,

Konuyu açan arkadaşımız Joseph, 32v4500 aldı.

• JOSEPH_STALin
    sn ustam biraz geç oldu ama hayırlı olsun.
    çok güzel yazışmalar bilgi alış verişleri olmuş teşekkür ederim.
    Üstadlarım sizleri izlemeye zevkle devam edeceğim.
    neden 32V4500 de bunlar degil...sırf geniş ekran için mi...
    bir uzuncana kıyas yapabilirmisin üstad
  • istemedende olsa konuyu upluyorum

hocam bende bunun 4000 modelini alacağım USB girişinden başka fark varmı almaya değermi sence 360'da kullanacağım.

Orjinalden alıntı: sleepless^

istemedende olsa konuyu upluyorum

hocam bende bunun 4000 modelini alacağım USB girişinden başka fark varmı almaya değermi sence 360'da kullanacağım.

Konuyu hortlatalım4000 modeliyle en büyük farkı BE 2 olması.Tabii 32V4000 düşünüyorsan,yoksa daha büyük 4000'lerde de BE 2 var zaten.

Saygılar..

JOSEPH_STALin dostuma yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.Tabii başta GOGOMEZ olmak üzere yardım eden tüm arkadaşlara da.

Henüz 360'ı alamadığım için yorum yapamıyorum.Gerçi konsol performansı hakkında yeteri kadar bilgi mevcut konuda.SD performansına gelirsek,sanki iade ettiğim Philips'in SD performansı az da olsa daha iyiydi.Ama normal anten kullandığım için çok da geçerliliği yok tabii SD performansının.Yine de söyleyeyim dedim.

Eski xbox ı da denedim hemen.Philips de 2-3 oyunda bariz bir şekilde hissettiğim lag sorunu kesinlikle yoktu.Görüntü hemen hemen aynı olmakla beraber Sony'nin ekranı tabii ki soluk değildi

DVD performansı da Scart bağlantıyı düşünürsek idare eder.Yaklaştıkça pikselleşme baya var.Şunu tekrar belirtmekte fayda var;bu tv ler SD veya DVD performansıyla değerlendirilmemeli.Kullanım amacı ağırlıklı SD yayın olan arkadaşlar da mutlaka HD receiver kullanmalı.

Saygılar..

• Arkadaşlar Selamlar,

Yeni bir üye olduğum ve ilk mesajım olduğunu belirterek mesajıma başlıyorum.

1 yılı aşkın süredir 17" tüplü monitörümden 360 takılan biri olarak, yeter artık bir lcd almalıyım artık diyerek araştırmalarıma başladım. İnternetten yaptığım uzun soluklı araştırmalar sonucu, daha çok donanım haber forumundan, sony 32v4500 modelini geçen hafta almış bulunmaktayım.

lcd'yi yanlızca 360 için aldım. ilerde blueray yaygınlaşırsa hd filmlere de takılırım tabi ki.

tv ile ilgili olarak iyiki almışım diyorum. Görüntü kalitesi, renkler akıcılık çok güzel.

tv'yi daha etkin kullanmak için yönelteceğim soruları yanıtlayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum

360 için kullandığım ayarlar ;

Resim modu : Standart
    Arka Işık : 2
    Kontrast : 82
    Parlaklık : 50
    Renk : 48
    Renklerin Sıcaklığı : Sıcak 1
    Keskinlik : 25
    Gürültü Azaltma : Kapalı
    Mpeg G. Azaltma : Kapalı
    Gel. Kontrast Zeng : Kapalı
    Canlı Renkler : Kapalı

önereceğiniz ayarları beklemekteyim.

Görüntülerde bir sorun olabilir mi diye şüpheci incelemelerim sonucu birkaç hata ( hata denirse tabi ) ile karşılaştım. Bunları sizinle paylaşarak acaba benim tv'demi sorun var yoksa en uygun ayarları seçmemiş miyim sorularıma cevap arıyorum.

Direkt olarak oyunlardan örnek vereceğim.

1- PES 2009'da replayde kamera topa odaklı iken topa zoom yapınız ve topu etrafında kamerayı sürekli döndürünüz. Burada görüntü sürekli netliğini kormuyor. arada top bulanık olarak gözüküyor, sonra tekrar netleşiyor. Sanki lcd görüntüyü vermek için işlem yapıyor yapıyor, yapamadığı yerde kendini salıp ( bulanık görüntü ) tekrar kendini toparlıyor. Oyun esnasında böyle birşeyi farketmek zordur tabi ama dikkatimi çektiği için yazıyorum.

2- Call Of Duty : World At War oyununda Hard Landing bölümünde ( sanırım 3. bölüm - japonlara karşı sulak ormanlık alanda başlayan bölüm ) farkettiğim bir durum ise ghosting sorunu oldu. baraka içindeki japon bayraklarında farkettim sorunu. bayrağa bakarken curserı bayragın sagına soluna getirdiğinizde bayragın hem eski yerinde bulanık olarak kaldığını hem de yeni pozisyonunda olduğunu gözlemledim. kırmızıdan beyaz renge geçişte yetersizlik gerçekleşti.

Yukarıda bahsettiğim sorunlar için önerileriniz ve/veya tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese İyi Pazarlar Dilerim.

Saygılarımla,

• Öncelikle hayırlı olsun,huzurla kullanırsınız umarım.

Ben de sizin gibi sadece 360 için aldım ama henüz 360'ı alamadığım için yorum yapamıyorumSorularınıza JOSEPH_STALin arkadaşımız cevap verir mutlaka.

Buarada diğer oyunlarda herhangi sorunla karşılaştınız mı acaba?Genel olarak 360 performansından memnun gibi konuşmuşsunuz da.

Saygılar..

Orjinalden alıntı: jarvised

Arkadaşlar Selamlar,

Yeni bir üye olduğum ve ilk mesajım olduğunu belirterek mesajıma başlıyorum.

360 için kullandığım ayarlar ;

Resim modu : Standart
    Arka Işık : 2
    Kontrast : 82
    Parlaklık : 50
    Renk : 48
    Renklerin Sıcaklığı : Sıcak 1
    Keskinlik : 25
    Gürültü Azaltma : Kapalı
    Mpeg G. Azaltma : Kapalı
    Gel. Kontrast Zeng : Kapalı
    Canlı Renkler : Kapalı

önereceğiniz ayarları beklemekteyim.

Öncelikle foruma hoşgeldin ve yeni tv'in hayırlı olsun.

Ayarların benim kullandığım (SD-BLU-RAY-PS3) ayarlara çok yakın. İmzamdaki "Lcd ve plazmalar için basit görüntü ayarları..." konusunda anlatmış olduğum şekilde ortaya çıkan ayarlardır bunlar. Bu ayarları aynı konuda da yazmıştım. İstersen o ayarlar ile bir karşılaştırma yapabilirsin.

Görüntülerde sorun olarak algıladığın şeylerde bana göre normal. Lcd'lerle bayadır haşır neşir olduğum için hareketli sahnelerde flulaşma tarzında durumlar nerdeyse hepsinde oluyor desem abartmış olmam sanırım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.