Şimdi Ara

KONSOLLAR İÇİN TV ARAŞTIRMASI YAPTIM;PAYLAŞIMLAR VE SONUÇLAR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
7.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

P.M alımını kapatmışsın mesaj gönderemedim,bana ne sormak istiyorsan mail at,sorularını detaylıca yaz elimden geldiğince cevaplarım...

bu adrese at..

h_tekeroglu@hotmail.com

KONSOLLAR İÇİN TV ARAŞTIRMASI YAPTIM;PAYLAŞIMLAR VE SONUÇLAR

Bu ss görünce 32M ile verdiğin ss ler aklıma geldi ama seninde suçun vardı UNREAL TOURNAMENT 3 aşırı renkli ss lerden

SAMSUNGda aslında yaptığım özel bişey yoktu,Tvyi sadece dinamik moda alıyordum otomatik olarak kontrast fulle geliyordu,SONYdede durum aynı,VİVİD modunda o da,yani kontrast sonda yine ama fark ortada,SONY renkleri olması gerektiği gibi gösteriyor...........

Bunun sebebi sadece adı mı çok merak ettim.LCD konusunda fazla tecrübeli değilim,saçma bir soru sorduysam şimdiden affola

Saygılar..

Orjinalden alıntı: bluelabel

Aklıma takılan birşey var.Full HD olmamasına rağmen fiyatı aşırı pahalı.Toshiba XV ve Samsung 6 serisinden alınacak yerlere göre 300-500 YTL fark var.

Bunun sebebi sadece adı mı çok merak ettim.LCD konusunda fazla tecrübeli değilim,saçma bir soru sorduysam şimdiden affola

Saygılar..

Garanti süresinin uzun olması en büyük etkenlerden biridir diye düşünüyorum. Alım heyecanı içinde pek sağlıklı düşünemiyoruz ama şöyle sakin bir kafayla düşündüğümüzde imkanı olan herkes, heralde ekstra her bir yıl garanti için en azından 100 ytl. verir.

• HiGHWAY +1

Onun dışında neden XV veya 656 serisine para vermedimde Hd-Ready bir panele 1800ytl verdim sorusuna gelirsek bunun cevabını önceki mesajlarda ve incelememde yeterince verdiğimi sanıyorum,hiçbir sıkıntısı olmayan sorunsuz bir panel olduğu için desek özeti olur sanırım.................

Birde bu panel Hd-Ready de sayılmaz aslında çünkü ben konsolları 1080pde kullanıyorum yaw sadece downscale gerçekleştiriyor,diğer Hd-Ready paneller zaten konsollarda 1080p sinyali alamadığı gibi 1080p filmlerde önce downscale sonra upscale ederek daha fazla görüntü kaybı yaşatıyorlar....

Orjinalden alıntı: JOSEPH_STALin

HiGHWAY +1

Onun dışında neden XV veya 656 serisine para vermedimde Hd-Ready bir panele 1800ytl verdim sorusuna gelirsek bunun cevabını önceki mesajlarda ve incelememde yeterince verdiğimi sanıyorum,hiçbir sıkıntısı olmayan sorunsuz bir panel olduğu için desek özeti olur sanırım.................

Birde bu panel Hd-Ready de sayılmaz aslında çünkü ben konsolları 1080pde kullanıyorum yaw sadece downscale gerçekleştiriyor,diğer Hd-Ready paneller zaten konsollarda 1080p sinyali alamadığı gibi 1080p filmlerde önce downscale sonra upscale ederek daha fazla görüntü kaybı yaşatıyorlar....

Öncelikle senin ve HIGHWAY arkadaşımızın cevapları için teşekkür ederim.

1800 YTL'ye aldıysan sorumu geri alıyorum1-2 yerde 2000 YTL üstü fiyat gördüğüm için bu soruyu sormuştum.Başta siyah kalitesi olmak üzere niye bu tv yi seçtiğini biliyorum,sadece yüksek fiyatı merak etmiştim onu da öğrenmiş oldum.

Buarada daha çok 360 fotosu bekliyorum haberin olsun

Tekrar hayırlı olsun,güle güle kullan

Saygılar..

• JOSEPH_STALin

Aslındda sen samsung ta doğallığı yakalardın ben bu forumda bir çok ayar verdim ve xbox live dende bir çok arkadaşa tv ayarı verdim ve bir çoğu dediği şuydu ''ben bu tv yi aldığımdan beri bu kadar iyi hoş sade ve güzel görüntüde oynamadım'' yanı aşırı renklenmenin sebebide sensin kabul et artık

TV nın parlaklık ayarınını ne kadar kısarsan renklerde o kadar ortaya çıkar pasteleşir sende 32M de bunu yapıyordun vede tv yi dinamik ayarlarda kullandığın için aşırı renkler oluyordu .

Birde senin tv nin 1.1 mappig yaptiği çözünürlük nedir acaba . Benim kanımca 1360.768 olması gerekiyor.

1080p yani full hd bir tv yi konsollarda 1920.1080 çözünürlüğüne getirenin sebebi bu çözünürlüğe 1.1 mappig yaptığı çin göze daha iyi gelir vede bütün ayarların açık olmasıdan kaynaklanıyor.

• Konumu canlandırayım

Xbox360 NBA 2K9

• Buradaki top üç boyutlu gibi. Ekrandan dışarı çıkmışta üzerimize doğru geliyor sanki.
    quote:

Orjinalden alıntı: JOSEPH_STALin

Seyircilerden oyunculara,yedek klubesinden antrenöre,hatta sahayı paspaslayan adama kadar herşey dört dörtlük olmuş,çok keyif alıyor insan....

FAR CRY 2 XBOX360

• JOSEPH_STALin @ öncelikle hayırlısı olsun güzel bir tv almışsın...

alakasız olacak ama şu HD METALLICA klibini nereden indirdin ? tv logosu PRO7 ye ait ama ..bana bir link ya da bulabileceğim bir kaynak söylersen çok sevinirim..
    saygılar...

ps: FARCRY 2 ye bittim ,ps3 te beklediğim bir oyun

psn : demirarca
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirarca

alakasız olacak ama şu HD METALLICA klibini nereden indirdin ? tv logosu PRO7 ye ait ama ..bana bir link ya da bulabileceğim bir kaynak söylersen çok sevinirim..
    saygılar...

buldum hocam gerek kalmadı

• Hi hi tamda yazıyordum

Aslında ben bi çok video indiriyorum ama hiçbiri söylendiği gibi çıkmıyor çok azı gerçekten HD keyfi veriyor,Nothing Else Matters da onlardan biriydi çok kaliteli gerçekten...

• HDRip
    ----------
    Her ne kadar bunlar 1080i/p veya 720p olarak geçiyorsada aslında öyle değildir!!! dalgaya düşmeyin 1080p indirdimde izledim diye

BD/HDDVD 25/50Gb* lık özel media-kayıt ile disk haline getiriliyor! bunu 4/5Gb* gibi 5/10 katı sıkıştırıp ripleyipte izleyince elbette ne adı 1080
    olur hatta 720 nede bekledeğiniz görüntü veya daha teknik tanımıyla FULLHD bir görüntü olur!!!

Ama elbette normal SD bir görüntüden kat-be-kat iyidir!

*bu örneği Cinema-Film ler için verdim++
    ----------------------------------------------------------

Aslında eskiden bildiğim bazı siteler vardı ve burada BD/HDDVD filmin orijinalini veriyorlardı(RS.COM dan)25/4050Gb gibi ve bunu açabilecek software de bulunuyordu!
    böylece indirdiğiniz film "harbi 1080p" oluyordu ancak PC de bu kadar muazzam bir alanı kaplayan film sonra ne olacak,sorun burada idi,kimileri olayı BD-W ile
    HDDVD-W ile kayıt ediyordu,kimisi 10 tane DVD ye çekiyordu v.s v.s

Bu siteler kapandı,benim bildiğim yok artık,ama HDRip heryerde bulunuyor,ben artık bıraktım D/L etmeyi HDRipleri++

Selamlar

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Sn. Josep_Stalin
    Bu Tv yi acaba şu anda alınacak bir orta seviye ekran kartı ile PC ye bağlayıp HD DivX izleyebilirmiyiz?

1280x720 çözünürlükte DivX Download edip seyretmekten bahsediyorum..Birde bu çözünürlükte Plazma kadar başarılı olurmu görüntü kalitesi??Plazmalar hoşuma gidiyordu genelde DVD izleyeceğim için Fakat internetteki HD DivX leri görünce LCD bu kullanımda daha iyi olabilir diye düşündüm.Bravia 2 de önemli bir gelişme çok fark ediyormuş eskiye nazaran SD de.

Yeni çıkan 16:9 formatlı mönitörlerde kafamı karıştırdı..TV gibi 1920x1080 16:9 formatında ve oyun oynama artısı var ama malum fiyat neredeyse 32"TV fiyatına yaklaşıyor..

Birçok soru sordum galibaBiraz karıştı..Böyle karışık benim kafa..Teorik olarak bilinmesi gereken herşeyi biliyorum cihazlar hakkında..Ama bir noktadan sonra Pratik bilgiye ihtiyaç var..Benim bittiğim nokta bu..

Bahsettiğim 1280x720 DivX leri ve sd DVD leri izlerken monitör kullanımı(yeni 16:9 olanlar) ile V4500 kullanımı arasında fark nasıl olur görüntü kalitesinde mesela Bu önemli...KAlite olarak birbirine yakınmı olur yoksa TV belirgin bir fark atarmı?

• sony 40v4000 philips 42pfl5603 lg 40lg5000 samsung le40a558.. ps3 cafe acıcamda hangısını almamı tavsıye edersınız....cok kararsız kaldım...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.