Şimdi Ara

KONSOLLAR İÇİN TV ARAŞTIRMASI YAPTIM;PAYLAŞIMLAR VE SONUÇLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
0
Favori
7.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Roman gibi yazmışsın yaw. Bir çırpıda sıkılmadan okudum. Eline sağlık.

Tavsiye de yapmak isterdim ama sen tavsiye alacak sınırı geçmişsin, tavsiye alınır duruma gelmişsin.

Umarım gönlüne göre uzun yıllar huzurla kullanacağın bir alet alırsın. Kolay gelsin...

Tavsiye de yapmak isterdim ama sen tavsiye alacak sınırı geçmişsin, tavsiye alınır duruma gelmişsin.

Çok teşekkür ederim dostlar

"huzurla kullanacağın bir alet "

İşte bu laf benim için o kadar değerli bi haldeki şu anda,tavsiye alınacak duruma gelmemin nedenide yine bu kapıya çıkıyor,kullandığım Tv canımı o kadar sıkıyor ki aman bu sefer hata yapmıyım aman şunada bakıyım bunuda inceleyim okuyum derken manyak oldum işte
  • Sayın joseph dikkatlice sizi izliyorum yazılarınızı okuyorum....ilk defa lcd almaya karar verdim izleme mesafem sizin gibi 2,5 metre gibi ama ben oyun için değil sadece seyretmek amacı ile oyun ikinci plan sizin en iyisini bulacağınızdan şüphem yok onun için izlemeye devam diyorum...(yeni çıkan ... sitesinde olan 37 lg 7000 serisi fena değil gibi ama gelmemiş,pek anlamam sadece verilere göre yazdım)

Aslında bahsedecektim ama yazı çok fazla uzamasın diye vazgeçtim ama madem siz söylediniz LG lerede bi değineyim.Şu meşhur 5000,6000 serilerinide yakından inceleme fırsatı buldum.Aslında inceleme demesem daha doğru olur lakin mağazalarda sağlıklı inceleme imkanı kesinlikle yok daha çok bayilerde istediğinizi yaptırabiliyorsunuz hoş SAMSUNG tüm isteklerimi geri çevirdi ya neyse.......

Mağazaya girdiğinizde bi kere görüntü kalitesini kesinlikle önemsemeyin,adamlar x3500e bile nasıl ayar çekmişler ve nasıl bağlantı kurmuşlarsa en kral Tvyi bile yolundan çıkarmışlar,o derece.

Lg leri gördüğümde oldukça kalitesiz bi görüntü vardı(es geçtim tabiki) ama es geçemeyceğim bi olay vardı bunlarda,yaw bunlardada acayip bi oranda ışık sızıyor, arka ışık seviyesi hangi seviyede bilmiyorum ama hangi seviyede olursa olsun kardeşim mağaza apaydınlık,nasıl bu kadar bariz görebilirim ben bunu??? Eve getirdim perdeleri kapadım koydum bi korku filmi siyah diye bişey yok oldumu şimdi...

7000 serisi nasıl olur bilemiyorum çünkü LG konusunda neredeyse hiçbir bilgim yok,ben ilgilendiğim tvleri artık hem buradan hemde İngiltere kaynaklı AV-FORUMS dan takip ediyorum ve şu ana kadar orada LG duymuşluğum bir elin parmaklarını geçmez(Satamadıkları belli bu yüzden sürekli fiyat kırıyolar zaten)

Orada tüm tvlerin serilerinin hatta bazen " lerine kadar dahi ayrı konu açılır ve dolup taşar,LG nin ise tüm tvlerinin tek konusu var(tüm seriler aynı konuda) ben oradaki ilk başlığıda yazayım sana

Backlight Bleeding help."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 29 Eylül 2008; 23:18:43 >

• İyi akşamlar

Konuyu güncelliyorum çünkü paneli aldım,salı günü gelip kuracaklar

Günün özeti:

Bugünkü amacım ulaşamadığım diğer teknolojik mağazalarada ulaşarak,kafamda herşeyi şekillendirip paneli almaktı.

İlk durağım VATAN BİLGİSAYAR oldu,buraya TOSH XV leri görmek için gittim ki daha girer girmez 42 ve 32 XV beni karşıladı hemen incelemeye koyuldum.Görüntü kalitesini es geçerek hemen siyahlarına ve diğer forumda bir kaç kullanıcının şikayet ettiği "Viewing Angle" a odaklandım.Malesef dedikleri gibi var,dik olarak karşıya bakınca herşey güllük gülistanlık lakin başınızı biraz oynattığınız zaman beyaz ve siyahlar kendilerini kaybediyorlar.Sonuç=Elendiler

Aklımdan XV lerin ne kadar hoş ve ince kasa yapısı olduğu geçerken karşıda gördüğüm XF ler ağzımın yere düşmesine neden oldutamam bu forumda da resimlerini gördük ne kadar ince olduğunu biliyoruz ama insanın kendi gözleriyle görmesi kadar olmuyor.Yahu adamlar panelden fışkıracak gibi duruyor bu ne güzel tasarım,hayranlık verici!!! Diğer insanlar da teker teker panelleri gezerken,XFe geldiklerinde apışıp kalıyorlar vallahi.Sadece bu da değil siyahları,görüntü açılarıda muhteşem,yalnız feci ısınıyorlar....................

XVlerden vazgeçtikten sonra bayilere uğramadan önce,Teknosa ve Bimeksleri gezdim,bu gezileri es geçiyorum çünkü fiyatlarda ve kampanyalarda hiçbir farklılık olmadığı gibi "o yok ama bu var abi" tarzı ifadelerle de karşılaştığım için fazla kalmadım buralarda(artık Tv görmekten de usanmış bi haldeydim)...

Son olarak 2 SAMSUNG ve 1 SONY bayisi gezdim,daha öncede gezmiştim ama şimdi şu konuya değineceğim "Satış sonrası destek".Artık fiyatları,özellikleri adım gibi ezberlediğim için bu sefer bu konuda bişeyler öğrenmek adına bayilere daldım:

1.SAMSUNG BAYİ

BEN:656 ları iyi hoş beğendik yalnız servis getirip kurduğu zaman hiçbirşeyi imzalamadan backlight,clouding,ölü piksel her halta bakarım,memnun kalmazsam aynen geri yollar değişimini isterim uygun mu???

BAYİ:("Yok yaw yanında çay kahve başka bişeyde istermisin" tarzı bir bakış attıktan sonra)Efendim herhangi bir şekilde arkaışıktan şikayeçi olursanız,servisi arayıp panelin kontrolü için gelip almalarını isteyebilirsiniz,ölü piksel durumundaysa biz prosedürleri takip ediyoruz yani 5 ölü piksele kadar asla değişim yapamayız.....................

Zaten Samsung panellerin dengesizliğinden yılmış olan ben vazgeçerek oradan ayrıldım...

2.SAMSUNG BAYİ

BEN:Soruyu tekrarladım...

BAYİ:Paneli kurduğunuz anda ölü piksel görürseniz anında değiştiririz,ama arkaışık konusunda servisle görüşmeniz gerekecek...

Vazgeçerek oradan da ayrıldım...

SONY BAYİ

BEN:Bu sefer V4500 için soruyu tekrarladım.

BAYİ:Efendim gelip ücretsiz kurulumu biz yapacağız zaten,geldiğimiz zaman hem arkaışık hemde ölü piksel kontrolünü yapabilirsiniz ve Tvyi istediğiniz kaynağa bağlayarak test edebilirsiniz,eğer sorun görürseniz hemen geri alır yenisiyle değiştiririz...

BEN:İşte istediğim cevap(Adamlar panellerine güveniyor bea!)

Diyerek 1300 ü nakit geri kalan 500 lirası taksitli olmak üzere ödemeyi yaparak,32V4500 ü gönül rahatlığıyla almış bulundum...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 4 Ekim 2008; 21:02:58 >

• Hadi hayırlı olsun dostum. Kendim almış kadar sevindim. Ellerinde vardıysa kucakladığın gibi getirseydin yaw. Ben bekleyemezdim doğrusu...
  • Güle güle kullan , baktım yazmış'sın Kesin aldı dedim , Hayırlı uğurlu olsun Ayrıca iyi bir seçim , 46V4500 iyi bir fiyat duydunmu acaba , Saygılar... Bu arada baya bir gezmiş'sin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 4 Ekim 2008; 21:19:05 >

Şu anda nasıl yorgunum anlatamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 4 Ekim 2008; 21:19:04 >

Orjinalden alıntı: Cannibal Corpse

Olucak o kadar , panel alma işi kız alma işini geçti yawwww

Aynen öyle valla

Araştır,karıştır ,incele,oku oku oku,karar ver sonra uygun fiyat ara,kampanyaları kolaçan et.Hayırlısıyla Tv kurulduktan sonra biraz kendimi oyunlara verip panel dünyasından bi süreliğine uzak kalmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 4 Ekim 2008; 21:25:18 >
  • Hayırlı olsun,umarım huzurla kullanırsın.Geldiğinde,360 performansıyla ilgili bilgi verebilirsen çok sevinirim.Buarada inşallah 360 çalışmaya devam ediyordur.Forumdan az çok bilgi sahibiyim senin 360'la ilgili

Saygılar..

Xboxın hali malum ama elimden geldiğince performansı konusunda bilgi vereceğim

Orjinalden alıntı: JOSEPH_STALin

Selamlar

1 Seneden bu yana kullanmış olduğum SAMSUNG 32M87BD televizyonumu değiştirmeye karar verdim.Değiştirmek istememin nedeni tvden 2 konuda müzdarip olmam.

Birincisi renkler,ilk aldığımda oldukça memnundum ama artık doğal ve gerçek renkler istiyorum...

İkincisi backlight,parlak ekran olmasının avantajıyla gündüz kendini belli etmeyen arkaışık gece tabiri caizse kabak gibi ortaya çıkıyor,bırakın filmleri oyunlarda dahi artık çok rahatsızlık vermeye başladı bu yüzden bu durumdan bir an önce kurtulmak istiyorum...

Özetle sıkıntılarım bunlar.

Şimdi bütçeden,ne için ve nerede kullancağımdan bahsedeyim;

Bütçe maximum 1800ytl ve Tv tamamen konsollar için(Ps3 ve Xbox 360) kullanılacak SD yayınla kesinlikle işi olmayacak,ancak biraz yer sıkıntım var şöyleki.....

KONSOLLAR İÇİN TV ARAŞTIRMASI YAPTIM;PAYLAŞIMLAR VE SONUÇLAR

Odada kullanacağım için mesafe malesef bu kadar az,aslında SAMSUNG un sitesinden aldığım verilere göre bu mesafeden HD yayın için 40" den bile yeterli performans alabileceğim görülüyor şöyleki:

576P 720P 1080P
    32" 8' 6' 4' --feet (1 feet=30.5 cm)
    37" 10' 7' 5'
    40" 10.5' 8' 5'

İlk sorum burada bu mesafe için sizce kaç " uygun olur????

Eğer 32" uygun derseniz sahip olduğum bütçeyle alabileceğim en iyi Tv ler SAMSUNG 32A656 ve SONY 32V4500 olarak karşıma çıkıyor,her ikisinin kısaca öne çıkan özelliklerine bakarsak...

SAMSUNG A656

FULL HD 1080P 1920X1080
    24P COMPATIBLE
    100Hz(not the 32")
    USB 2.0
    4XHDMI 1.3 anynet
    Crystal Design
    Freeview
    SRS TRU surround XT
    DLNe pro
    Movie Plus
    Ultra Clear Panel(not the 37")

SONY V4500

Aktif Çözünürlük 1366x768
    BRAVIA ENGINE 2
    Entegre DVB Tuner
    6,2 Mega Pixel Ekran
    Live Colour Creation
    HD 1080p Compatible
    24p True Cinema

İki Tv arasındak en önemli fark 656 nın FUL HD olması ancak bana göre 32" te kriter alınacak bi olay değil,fark anlaşılmaz diye düşünüyorum...

Onun dışında contrast ratio lar yine bana göre kriter alıncak bi nokta değil ancak burada şöyle bi durum ortaya çıkıyor;32V4500 abisi 40V4000 ile her anlamda aynı özelliklere sahip iken(ki bu siyah seviyesinin ve renklerin her anlamda birebir 40" modeliyle aynı olduğunu gösterir).

32A656 hem contrast ratio hemde 100hz eksikliği ile 40" modelinden ayrılıyor bu da acaba siyahta ve renklerde büyük kardeşi kadar kaliteli değil mi? Sorusunu akla getiriyor....

İkisi arasında tercihim ne olmalı sizce????

NOT:Karşılaştırmaya 32W4000 i dahil etmedim lakin V4500 ün çözünürlük farkı haricinde bu Tvden herhangi bir farkı bulunmuyor ve 32W buna reğmen 500ytl kadar daha pahalı...

Son olarak tercihim 40" olursa önümde fazla bi alternatif görünmüyor.Bütçeyi biraz daha zorlayabilirsem SAMSUNG A5***,TOSH XV505 ve SONY S4000 geliyor karşıma,lafı daha fazla uzatmayayım 40" derseniz bunların arasındanda bi öneride bulunursanız sevinirim.

Saygılar

Arkadaşım bu devirde ; SONY almayanı Dövüyorlar hatta önümüze geleni ezeriz yapıyorlar artık sen düşün

OZAMAN SONY BRAVIA RULEEEEZZZZzzz

Tek bir şey söylicem sen karar ver ama sonra git kendin bak farkı gör bana inanmazsan ! "Live Colour Creation" denen olay var BRAVIA'da onu HIGH yap sonra oyunlarda o mavi ve kırmızının ve bütün canlı renklerin farkını gör diyorum başka birşey demiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OyunElestirmeni -- 5 Ekim 2008; 3:37:48 >

• JOSEPH_STALin

Hayırlı olsun.

Neden full hd modelleriden almadın konsollarda 1920.1080 çözünürlüğünü açınca fark bariz anlaşılıyor samsung 40m87 ile test ettim tv 1080p ye 1.1 mappig yapıyor genelde büyün 1080p tv ler yapar ve bu şekilde bütün görüntü ayarları açık bir halde( renk -, netlik..) çok daha bir görüntü elde adılıyor .

Görüntüde pullaşma olmuyor ve bir çok şey senden olmasam daha yeni olan tv yi başka bir full hd modeli ile değiştirirdim.
    bende 40d3500/3550 40v4000/4500 40w4000/4500 arasındayım kasım ayında param hazır ama w4000/w4500 icin kampanya kovalayabilirim, benmde mesafem 2.5 metre olacak tv ile aramda ama odamı degistirme durumum sözkonusu, bu yüzden 40" tercihinde bulunuyorum
    tv incelemesini yaparsan sevinirim
    saygılar

fh-b170

saolresim vereceğim bu konuda şüphen olmasın

OyunElestirmeni

Bu Live Colour Creation olayını bence biraz abarttılar,girdiğim her teknosada bu demoyu koyup bu mode un nasıl farklılık yarattığını göstermeye çalışmışlar,hayır öyle bi fark ki SAMSUNG kullanan bilir,DNİ motoru açıldığında nasıl görüntüye bi canlılık gelir,demoda da aynı şey oluyordu.

Son derece mat bi resim üzerinden Live Colour Creation geçiriyorlar Aman Tanrım her yer cıvıl cıvıl oluyor,bana göre tamamen saçmalık...

V4000 ve diğer Live Colour Creation a sahip olmayan tvlerden alanlar direk intihar etsin o zaman,geçin bunları yaw olmaz böyle bişey.......

ridvan1903

teşekkürler dostum

Çok araştırdım,sordum soruşturdum sen 40"te görmüş olabilirsin ama 32" te inan belki bi en az 50 kullanıcının yorumunu okudum adamlar bu ebatta fark görememişler.SONY CENTER lara 32W4000 almak için giden heriflerin tamamı 300 euro yu cebine koyup V4500 alıp çıkmışlar neden??yahu fark yok diyorlar!!

Onun dışında V4500ler "1080p compatible" olarak geçiyor yani konsollarda bu çözünürlüğü seçmeye izin veriyorlar ve diğer HD-READY tvlere göre kaybı en aza indirerek downscale i gerçekleştiriyorlar.

Desktop olayı olursa bu çözünürlük işe yarayabilir o ayrı...

Kısaca aldığım tvden son derece eminim,umuyorum bu kararlılığımında hakkını verecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 5 Ekim 2008; 14:53:01 >

• 1080p ini faydası baya bir hissedilir .

Benim çok iyi gözlerim var yoksa bazıları bu farkı anlamıyormu.

1920.1080 çözünürlüğüne 1.1 mappig yapan bir tv nin native çözünürlüğü 1080p olduğundan xbox , ps3 pc den 1080p çöznürlüğü verildiğinde aşırı muntazan bir görüntü veriyor ve tv her türlü görüntü ayarı yapmaya izin veriyor ( 40M87 modeli denedim)

Hd ready tv nin 1366.768 navite çözünürlüğü olduğu için vede konsollardan 720p seçildiğinde yani (1280.720) aynen çözünürlüğü düşürülmüş bir monitör gibi görüntü kalitesi düşüyor ve ince pullanmalar ortaya çıkıyor.

Konsoldan hd ready tv de 1360.768 seçildiği zaman( sadece hdmi den seçile bilir) ise tv 720p de olduğu gibi etkileyici göstermiyor bir çok ayarı değiştirilemiyor ve resmen görüntü modu değişiyor aşırı sade bir görüntü veriyor.

32'' de aradakı farkı ben bariz görüyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.