Şimdi Ara

Konsol fiyatları düşmeye başladı: Xbox Series X, 7.499 TL; Xbox Series S, 4.499 TL (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
3
Favori
20.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir buçuk ay önce amazon.de'den her şey dahil 3800TL'ye almıştım baya düşmüş fiyatlar evet. 

  • Gamepad hakkında ben de senin gibi düşünüyordum taa ki xbox kullanana kadar. Artık pc ye bile gamepad takıp oynuyorum :D

  • Oyun konsolundan bile ekstra vergi alacak kadar aç mı bu ülke ?

  • Ben de bilgisayarda Xbox One S gamepadini kullanıyorum, çok rahat ama ama fps/tps türünde klavye-mouse inanılmaz rahat geliyor bana.

  • pikalos kullanıcısına yanıt

    Neden vergi almasın bir sakıncası mı var ?   

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Neden vergi almasın bir sakıncası mı var ?   

    Payitaht seyret sen boşver. Yorma kafanı bunlarla.

  • 12 13 bin bandın da Ps5 satanlar var idi sahibinden de. İlanları favoriye eklemiştim bilerek bakalım nereye gidecek diye. 3 4 tanesi ilanları kaldırdı yeniden açtı 10 bin civarlarından. Bazıları 9 8500 e kadar indiler 😈 Daha çok inerler yeterki alıcı olmasın. Çünkü niyet belli kullanmak için değil kar gutmek için alınmış şeyler. Ps5 stok gelince yine hurra saldırır isek fahis fiyatlar dan Sony ve ara firmalar da de aynısını yapacak nasılsa satılıyor pahalıya gönderelim gitsin diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeyi ithalat cenneti haline getirmemek için,gerekirse %150 vergi alınmalıdır.Bunları bilmeniz gerekiyor. 


    Sadece konsollara vergi geliyormuş gibi algı yaratmayın. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 20 Ocak 2021; 20:9:12 >
  • Asgari ücretli bir genç bu cihazı üç ay çalışarak alabilir, yol ve yemek parasını kısarak ,Allah yardımcımı olsun.

  • mertyilmazdeu kullanıcısına yanıt

    hocam bende yurtdışından nintendo switch almayı düşünüyorum amazon'dan alınca kapıda ekstra vergi ödediniz mi gümrük vs. için ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Ülkeyi ithalat cenneti haline getirmemek için,gerekirse %150 vergi alınmalıdır.Bunları bilmeniz gerekiyor. 


    Sadece konsollara vergi geliyormuş gibi algı yaratmayın. 

    Yerli üretim ikamesi olan ithal edilen ürünlere cari açığı düşürmek amacıyla ek vergi koyulur evet. Peki yerli üretim ikame konsol mevcut mu? Hayır.


    Bunları bilmeniz gerekiyor diye konuşmakla olmaz, o koyulan ek verginin altında yatan mantıklı sebep var. Her ek vergiyi meşrulaştırmak için ezbere yazmayın sizin de bunları bilmeniz lazım.





  • Ps5 max 3500-3900 eder daha da vermem sanki bi işe yarıyor oyunu filan yok ki ne yapayım. Pro 1.600 liraya almıştım ona bile fazlaydı neyse en iyisi olsun diye almıştım herhalde daha da konsol almam boşa para mis gibi torrent var.

  • amazon vergiyi peşin alıyor kapıda ödeme yapılmaz.. sepette gümrük kargo hepsini peşin ödersiniz, hesaptan daha düşük vergi çıkarsa iade alırsınız..

  • Hayır hocam. Yanlış bilmiyorsam satıcı amazonsa satın alırken bütün vergileri ödüyorsunuz zaten.

  • berk768 kullanıcısına yanıt

    Moğolların kökü kurudu sadece sen kaldın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forumda yurtdışı sipariş konusu var

    Burda bedava hizmet yapalım kimse uzun uzun araştırmak hesaplamak zorunda kalmasın

    Bir de bu fiyatlara indirim diyenler belki utanır


    3-6 ay içinde stoklar bollaşıp tüm avrupa amazonlarında bu cihazlar alınabildiğinde prime ile kargosuz almak isteyenler az çok şu fiyatları ödeyecek


    Xbox Series X/Ps5 5500-6000

    Ps5 dijital 4500-5000

    Xbox Series S 3500-4000


    Aralık yazmamın sebebi şu:

    Bu konsolların avrupa amazonlarında “Türkiyeye teslimat” seçeneği mevcut olanları genelde normal fiyatın 30,40,50,60 euro üstünde olabiliyor.

    Mesela nintendo switchden örnek vereyim

    Adres olarak orjinal ülke seçtiğinizde direk kendi fiyatı olan 300 euroluk ürünler karşınıza çıkar

    Türkiye teslimat olanları filtrelerseniz 300 euroluklar bazen kaybolur ve 330,340 hatta bazen350 euroluklar çıkar.Şanslıysanız veya sürekli takipte olursanız orjinal fiyattan da bulabilirsiniz.

    Bu arada bunları da amazon satar ve paketler ama ülke dışına kargo maliyetli olacağından genelde fiyatı orjinalin üstüne çıkarır.

    Aynısı Ps5 ve Xbox one x’de de geçerli.

    Forumda alanların çoğu orjinal fiyata almış ama olur da biraz fazla fiyatlı ürün çıkabilir diye aralıklı yazdım.

    Bu fiyatlar forumda alanların kargo hariç ödedikleri fiyatlar.Tabii ki hesap özetlerinxe euro olarak fiyatlar gözüküyor ben şimdiki kurdan çevirdim.

    İsteyen gidip yurtdışı Ps5 konusunda galeriye bakıp görür.


    Sonuç olarak 3 ay hadi bilemedin 6 ay içinde bu fiyatlara alınabilecek cihazların 600-700 lira fiyatı düşünce kimse buna indirim demesin.


    Birileri bu forumda propaganda yapıyor.

    “En fazla 7500 olur bilemedin 7000 olur,kendinizi kandırmayın” gibisinden konuşanlar var

    2 ay öncede vergi inmeyecek hatta artacak diyorlardı.

    Belki de şu bu sitede şuan 10 küsür bine Ps5 satan adamlar bu forumda bi kaç kişinin aklına girerim de stoğumu eritirim elimde patlamaz derdinde mesajlar atıyor

    Birileri sony microsoft ile anlaşmış fiyat belirleye çalışıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu fiyat konularına başından beri hiç girmedim ama bazı yorumları okudukça şaşırıyorum. Bazı arkadaşlarımız ya anne baba evinde yaşıyor ya da ev geçindirmekten haberi yok ya da cidden hiç paraları yok. Bakın arkadaşlar bu ülkede orta halli bir ailenin alacağı bir kalıp beyaz peynir 50-60 TL civarlarına çıktı. Zeytinyağı, ayçiçek yağı uçuşa geçti, bazı yerlerde tereyağına alarm takıldı. Et pahalılaştı, çünkü ülkende yetişen hayvanın yediği saman yurtdışından gelmeye başladı...


    Neyse gelelim konsol mevzusuna. Ürün yurtdışında üretiliyor ve fiyatı belli. Senin ülkendeki döviz kuru belli, devletin bu ürüne uyguladığı vergiler belli. Yıllardır dünyanın en pahalı benzinini kullanan bir ülke olarak, ürüne uygulanan vergilerden birisi %50'den %20'ye düşünce komple ürünün fiyatının %30 düşeceğini ummak çok akla mantığa yatkın gelmiyor. Çünkü söylenen bazı fiyatlara bakınca komple ürün fiyatının %40 civarı düştüğünü görüyorum.


    Bakın ikinci çeyrekte Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceği ve bu konuda desteklendiği söyleniyor. Faiz indirimi demek, döviz kurunun yükselmesi demektir. Sen şimdi Sony ya da Apple olsan bu duruma karşı nasıl önlem alırsın. Ha keza oralarda senin benim gibi kıt bilgiyle ekonomiden anlayan adamlar değil, bu işin piri olmuş kişiler çalışıyor.


    Yurtdışı amazon vs. buraya daha uygun fiyata gönderiyor olabilir ama siz konsol alan topluluğu donanımhaberdeki 30-40 kişiden mi ibaret sanıyorsunuz? Bu dediğinizden haberi olmayan, olsa bile uğraşmayacak bir sürü insan var.


    Bir de şu spotçu mevzusu var. Yıllar önce kutulu oyun konusunda spotçuların bu işi yasal yapan bazı firmalar tarafından nasıl desteklendiğini, hatta oraların yan kuruluşları olduğuyla ilgili bir dedikodu okumuştum. Hayatım boyunca bir defa olsun ne spot oyun aldım, ne spotçudan telefon, konsol vs. aldım. Burada spotçulara küfür eden çoğu insan konsolu alınca koşa koşa gidip o spotçulardan ucuza oyun almaya çalışacak. Yani demek istediğim o canavar yoktan var olmadı, onu bu bahsettiğim kesim yarattı. O yüzden kendi düşen ağlamaz diyorum... Forumda bile geçen gün bu kesime laf eden birisi, kendi cihazını aldığı fiyatın üstüne sattığını mesaj olarak yazdı. Şaka gibi :D Eline fırsat geçince insan her şeyi yapıyor demekki.


    Sonuç itibariyle fiyat 7 mi olur, 7,5 mu olur bilemem ama yorum yaparken toz pembe hayallerden ziyade birazcık ülke gerçeklerini görerek yorum yapmakta fayda var.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Neden vergi almasın bir sakıncası mı var ?   

    Yok kardeşim yok.1 fil yetmez,2 fil daha versin.

  • Gamepad fiyatları düşmeyecek mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.