Şimdi Ara

Konkordato Acı Tecrübesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
14
Favori
56.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
604 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mako3e kullanıcısına yanıt
    Olay senin kapasitenin kat ve kat üzerinde troll...
    Zaten yarım akıllı yandaş firmalar korunduğu için bu hale geldik.
  • Hocam olayin özeti aynen yazdiginiz gibi.Olaya başka açidan bakan arkadaşlar bu tip ve benzeri durumdan dolayi en ufak maddi zarar görselerdi olaya tepkileri farkli olurdu.



    Ben burada ticari risk yada olabilecek olumsuz seylerden sikayet etmiyorum.Ticarette herşey herzaman yolunda gitmeyebilir.Ancak konkordato semsiyesi altina siginip altta kilere yaşama hakki vermiyorsaniz adalet ve esitlikten söz etmek anlamsiz oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konkordato yapmış bir firmadan düzenli ödeme alıyoruz. Ticari ilişkiyi zedelememek bunu gerektirir. Bu işten sıyrılır o firma ayakta kalamaz, iş yaptıracak adam bulamaz.
  • Paikolojik panoa paikolojik. Kriz miriz yok bakın burası çok önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 kasımda ankarada bir müşterimiz konkordato ilan etti alüminyum sektöründe büyük satıcılarından birisi banka teminatı bile aldık 22 kasımda bizde olan çeklerinin ödemesi vardı ancak öğrendikki adamlar çoktan konkordato ilan etmiş teminatı var dedik bankaya gitti konkordato varsa geçersiz dediler şimdi biz nasıl iş yapalım 2 milyona yakın borcu var bize hiçbir şey yapamıyoruz hiçbir şekilde firmadan birşey alamıyorsun güçlü bir firma olmasak direk batmıştık maalesef devlette işin içinde olan esnafa ve masum halka oluyor
  • Biz devlet ihalelerine giriyoruz devlet bile 60 günde ödeyeceğim dediği faturaları 200 günde ödemiyor. Para yok diyor. Devlette nasıl para olmaz ? Aklı olan adam şu devirde yatırım yapmaz kendi işine. Ülkede yarının garantisi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun inşallah çok fazla yara almadan bu badireyi geçiştirirsiniz.
  • 2019 ve 2020'de daha acı ekonomik tablo ve reçetelere hazır olun.. Bu daha başlangıç bir şey hissetmedik..
  • Bende mühendislik şirketi sahibiyim ve yönetiyorum. Konuyu açan arkadaşı çok iyi anlıyorum. Bizim ülkemizde hizmet verme süreci ve ödemeler yazılı olmayan saçma kurallarla yapılıyor. İş yaparken bütün kuralları uygulayan şirketler, ödeme konusunda kurumsallıktan çıkıyor. Burada dikkat edilmesi gereken durum iş yapacağınız şirketleri iyi seçmek gerek, sıkıntılı işe girerken en kötüsünü düşünmek gerek, bu ülkede iş ahlakını bilen sınırlı kişi ve kurumlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pepe7115 kullanıcısına yanıt
    Virgül, nokta vb. noktalama işaretlerini hayatından çıkardın galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasal islam köpek pisliğidir.

    Geçmiş olsun
  • Cok yakin bir aile dostumda sizin gibi insaat isleriyle ugrasiyor. Genelde yol, köprü, tünel vs. tarzı işler. Şuan taşeronluğunu yapmakta olduklari cok buyuk iki firmadan yaklasik 3 milyon TL alacağı var alamıyor. Bu firmalar Turkiye'nin tanıdığı çok ciddi firmalar. Bu adamlar bile ödemeleri yapamıyorsa İnşaat sektörü bitmiş okey dönüyor demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında suç biraz da firma sahiplerinde çünkü çekle,senetle iş yapıp daha fazla para kazanmak istiyorlar ama sonu ne yazık ki hüsran oluyor.firmaların hiçbiri çek,senet kabul etmese milyon liralık şirket sahipleri de işleri yaptırırken nakit çalışır ve kimse batmaz,zarar etmez.birkaç örnek anlatacağım:



    Bir kız arkadaş yeni bir işe girmişti.girdiği yer 3 katlı bir mağaza.mobilya da var elektronik ürün de.öyle bir firma ki bu çağda senetle mobilya satıyor,işçilerine yemek bile vermiyor. Kız arkadaşı yolda gördüm ve benim de işe ihtiyacım var dedim.bizim mağazaya gel dedi.bu mağazanın senetle satış yaptığını duydum ve ona "bu çağda senetle ürün satan yerden hiçbir şey olmaz yol yakınken sen de ayrıl ve kendine başka iş bul" dedim.

    6 ay sonra arkadaşı yolda gördüm,içeride birkaç ay maaşı kalmış ve ödememişler bu ve birkaç eleman birleşip firmayı dava etti.1.5 yıl oldu hala dava sonuçlanmadı.maaşını da alamadı sosyal haklarını da.firma da kapattı gitti. Yani bu devirde kredi kartı varken senetle ürün satan iş yerinin kendine hayrı yoktur ki işçisine,müşterisine olsun.bunları idrak etmek için zeki olmaya gerek yok.ortalama zekaya sahip herkes idrak eder.



    Ufak tefek harçlık çıksın diye 8-10 liraya sattığım ürünlerim var.evimden uzak bir yerden isteyen olursa yolum düşerse motosikletimle geçerken bırakıyorum. Geçen hafta biri aradı ben de akşama oradan geçeceğim ararım anayola iner alırsın dedim.adam" evde değilim sen söyleyeceğim markete bırak ben ürünü alırım 10 lira bırakırım sen bir dahaki geçişinde 10 liranı alırsın"dedi.

    10 lira değil 1 liralık ürün de olsa parasını almadan bırakmayacağımı bir daha beni aramamasını ona ürün satmayacağımı söyledim.belki de adam.gerçekten10 lirayı bırakacaktı ama malım başkasında olup kafam orada olacağına bende olsun gerekirse çürüsün daha iyi.



    Bunları şu yüzden anlattım: Atacağınız adımları mümkün olduğunca sağlam atın,daha fazla para kazanmak için risk almayın. Biraz az kazanın ama kafanız rahat olsun saçlarınız beyazlamasın. Pazarda elbise satan toptancıları görüyorum birçoğu dolandırılıyor.senetle,sözle ürün veriyorlar 1-2 ay sonra pazarcıdan ürün parasını istemeye geldiklerinde bir dayak yemedikleri kalıyor.



    MALINI VERİRKEN PARANI ALMIYORSAN O MALI VERMEYECEKSIN.YOKSA BAŞIN MUTLAKA AĞRIR.



    Konu sahibine ben dahil birçok kişi akp'lidir diye düşünerek hücum etti ama yazılarına bakınca mantıklı birine benziyor,akp'li olmadığını düşünüyorum.zaten akp'li olsa alacaklarını bir şekilde devletten alırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 100 TL lik bile cek almam vermem. Keş ondı teybil anam babam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun.
  • Mason verger yıllarca hannibalı parçalamak için beslediği domuzlara yem olmuştu.

    Atatürkçü ruhum son günlerde masonun yendiğini izleyen hannibal halet-i ruhiyesinde.




  • Bizene senin işinden bizene senin ailenden oğlundan bencilce bir başlık atmış adam hala kendini düşünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boltman34 B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Kısa yazayım avukatım, ticaret hukuku, icra ve iflas gibi konularla çok uğraşıyoruz. Prosedür gereği mecbur bekleyeceksiniz. İflas ertelemede de böyleydi. Dediğiniz gibi büyükler batmasın derken tedarikçiler taşeronlar perişan oldu.

    Size tavsiyem konkordato davasına müdahil olun süreci ve şirket mali durumunu gösteren raporları sıkı takip edip gerekli itirazları yapın. Firmaya yeni iş yapacaksanız da konkordato komiserinden onay almadan işe devam etmeyin. Tekrar geçmiş olsun. Maalesef sistem bozuk.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Konkordato ciddi anlamda suistimal edilmiş durumda. Çeteleşme bile var. Davası kabul olmayan bir tanıdığım itiraz edip konkordato ilan ettirdi. Nasıl yaptın dedim parasını verdik oldu dedi.

    Berbat sistemin getirileri.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.