Şimdi Ara

Konkordato Acı Tecrübesi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
14
Favori
56.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
604 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok üzüldüm gerçekten. Yıllardır ekonomik sıkıntılar çeken biri olarak söylüyorum bunu. Yıllardır dilimizde tüy bitti söylemekten usandık kimse anlamak istemiyor. Ama şunu herkez bilsin ki sıra sizede gelecek. ezecek öğütecek parçalayacak birşey kalmadığında bu düzene şakşak yapanları ezecekler. herşey yeni düzenin sahiplerini korumak için mübah...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arbak A kullanıcısına yanıt
    Sen git şişli belediyesine oy ver. Malum



    Ticarette iflas da vardır zenginlikte.



    Devlet firmayı korumasa başka başlık altında eleştiri yapardın.



    Kör muhalefetin kör seçmeni.



    Kafanıza kuş pislese hükümetten bilecek kadar dengenizi yitirmişsiniz.



    Allah elinize düşürmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arbak

    İşte bu yüzden, bu zamana kadar hükümete hiç oy vermemiş olan ben, bir sonraki seçimde ibb için AKP'ye oy vereceğim.



    Arkadaşlar, batmanız gerek. İşçilerinizin aç kalması gerek. Çünkü bu millet laftan anlamaz, haksızlıklara karşı sesini çıkarmaz. İnsanların sesini çıkarması için aç kalması gerek; yoksa düzen değişmez.



    Bu yüzden ekonomik krizin daha derin hale gelebilmesi için bundan sonra oyum hükümete. Aç kalmamız gerek.
    Hocam yureginize saglik bende sizin gibi düşünüyorum dahada kötü olsun dahada batsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok geçmiş olsun inşallah iyi olur hersey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili dostum 6 yildir piyasa is yapiyorum.Yaptigim islerin hic birini siyasi kimligimle almadim.Memur ve isci emeklisi bir ailenin cocuguyum.Okumaktan baska caremde yoktu.Okulumu bitirdim piyasa da calisip belli bir tecrube edindikten sonra kendi sirketimi kurdum.Aldigim islerim hic birisi kamu isi degil.Özel sektör isleri.Ülkede dogru durust is yapiyorsaniz kendi yaginizda kavrulabilirsiniz.



    Ilk mesajimda da isi alirken ne sartlarda aldigimi yazdim.Isi yapmak icin birden fazla isciye ihtiyaciniz var herkesi nasil siyasi goruslerine siniflandiralim yada farklilastiralim.



    Tek gayemiz var isimizi dogru yapip calisan arkadaslarimizin ucretlerini ödemek.%99 tamamladigim isi bitirme asamasinda adamlar konkordato ile ilan etti ve yerine getirmesi gereken yukumluluklerini yerine getirmiyor.



    Bunyemde calisan yada alt taseronlarimdan akplilere oh olsun , mualefette olanlara yazik olsun mu diyecegiz ?



    Akpli olsam bu durum basima gelmeyecek miydi ? Yapmayin Allah askina hukuk,eşitlik ve insan haklari hepimiz icin lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    +1 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkenin başına dünyanın en zeki yöneticisini getir yinede bu coğrafyada istikrar yakalayamazsın. Muhaliflerden yada iktidardan kim olursa olsun mevcut sistemde Avrupa yada Batı ortalamalarını yakalamak mümkün değil. Bizim tek kurtuluşumuz önümüzdeki 10-20 yılı kurtaracak petrol yada doğalgaz rezervi bulmak yada işgal ederek ambiyane tabirle çökmek. Bunu yapmak zorunda kalacağız başka yolu yok, her enerjinin ithal edildiği bir ülkede bütçe fazla veremez stabil büyüme gerçekleşemez. Teknoloji ar-ge yatırımları içinde, yenilenebilir sistem yatırımları içinde itici bir güç lazım bu da ancak geçmişten bugüne olduğu gibi değerli yerleri ele geçirmekle olabilir. Aksini düşünen gerçekçi argümanlar ile cevap versin.

    Sanayici girişimci arkadaşım sana da geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teonamel

    Ülkenin başına dünyanın en zeki yöneticisini getir yinede bu coğrafyada istikrar yakalayamazsın. Muhaliflerden yada iktidardan kim olursa olsun mevcut sistemde Avrupa yada Batı ortalamalarını yakalamak mümkün değil. Bizim tek kurtuluşumuz önümüzdeki 10-20 yılı kurtaracak petrol yada doğalgaz rezervi bulmak yada işgal ederek ambiyane tabirle çökmek. Bunu yapmak zorunda kalacağız başka yolu yok, her enerjinin ithal edildiği bir ülkede bütçe fazla veremez stabil büyüme gerçekleşemez. Teknoloji ar-ge yatırımları içinde, yenilenebilir sistem yatırımları içinde itici bir güç lazım bu da ancak geçmişten bugüne olduğu gibi değerli yerleri ele geçirmekle olabilir. Aksini düşünen gerçekçi argümanlar ile cevap versin.

    Sanayici girişimci arkadaşım sana da geçmiş olsun.
    Yüzde yüz haklısın.



    Bizim tarih boyunca uzman olduğumuz tek konu var o da dünyayı ele geçirip yönetmek vergi almak.



    Sömürmek ile alakası yok dediklerimin.



    Savaş kabiliyeti 100 üzerinden 100 olan bu millete tarihini ve genlerini unutturdular.



    Bize her sene havadan 200 yüz milyar dolar falan para lazım.



    İngiltere, abd, rusya vs. Hepsi nasıl yapmış!



    Zaten yakında 3. Dünya Savaşı çıkacak. Boşuna savaş teknolojisi geliştirmiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mako3e

    Sen git şişli belediyesine oy ver. Malum



    Ticarette iflas da vardır zenginlikte.



    Devlet firmayı korumasa başka başlık altında eleştiri yapardın.



    Kör muhalefetin kör seçmeni.



    Kafanıza kuş pislese hükümetten bilecek kadar dengenizi yitirmişsiniz.



    Allah elinize düşürmesin
    Burada mesele devletin şirketi koruması değil; inşaat balonunun oluşmasına destek vermesi ve ranta sebep olması. Hala akıllanmayıp düşük faizli konut kredisi dağıtıyor devlet bankaları, daha da batırmak ister gibi.



    Tartışmaya gerek yok. Siz anca aç kalınca ses çıkartırsınız. O yüzden oyum reise.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun. Konkordatodan once de iflas erteleme vardi yarim milyondan fazla paramiz gitti bir firmada. Devlet alacakliyi korumak icin yasa cikariyor ama borcluyu koruyor. Bu ulkede agzi laf yapan, cevresi olan, siyasi bagi olan degil de yetenegi, bilgisi, becerisi, girisimci ruhu olana insallah bir gun deger verilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam.
  • İşi almak için kimlere para yedirdiğini de anlatsaydın ihaleye fesat karıştırıp cukkaladığınız milyon dolarların faizi senin bırak cocuklarına torunlarına bile yeter, kimse buraya gelip ağlamasın. Yalnız yiyen yalnız ölür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sevgili dostum biz ihaleyi alan firmaya iscilik hizmeti verdik.Ihaleyi direk alan firma degiliz alt taseronuz.Sizin bahsettiginiz rakamlari işçilik yaparak kazanmak fizik kurallarina aykiri.



    Söylediklerinizi yapan ; ihaleyi alan ve bizi mağdur eden firma ne yazik ki.Konunun ilk mesajini tekrar okumanizi tavsiye ediyorum.Iscilik yapip milyon dolar kazaniyor olsaydim burada baska magdurlarin olmamasi icin degilde baska yerlerde senin gibi arkadaslara çok çalişman konusunda nasihat veriyor olurdum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden ticarette iflas eden adam tarlada yatardı, şimdi adam iflas ediyor, bırak borçlarını ödemeyi çocuğu isviçrede okuyor. bu derece bir ahlaki çöküntü daha önce hiç görülmedi, güçlü olan haksız bile olsa dilediği gibi at koşturuyor.
  • Bu kadar büyük işler yapıyorsunuz, boyunuzu geçen sularda yüzüyorsunuz. Ancak bir hukuki danışmanınız yok, şirketinizin avukatı yok. Üstelik sabit hukuki danışmanlık hizmetini 1.500-2.500 TL gibi rakama alabiliyorsunuz. Tabi avukatı arayıp hanımla kavga ettim, kayınço nezarette diye darlamazsanız.

    Ayrıca şu da sizin için kafa karıştırıcı değil mi; kredibilitenin yüksek olduğu ülkelerde dikey büyümeler suni olur. bir firma ihaleyi alıyor dikeyde 10 adım atıyor, işi size taşore ediyor ve sizin de 1 adım atmanıza yardımcı oluyor. Bu firma başarılı olunca 'ohh maşallah' ama başarısız olunca 'hırsız oluyor'. Sorarlar; bu ne perhiz ne lahana turşusu diye...

    Burada problem firmanın konkordato ilan etmesi değil, problem suni büyümeye zemin hazırlamak ve suni büyüyenleri alkışlamak ve iş birliği içinde olup pastadan pay kapmaya çalışmak. Çek gibi ticari kredi aracı olmasa ne siz o malzemeleri tedarik edebilirsiniz ne o işi yapabilirsiniz... Bu konuda umarım hem fikirizdir. Ayrıca yine çek olmasa o firma bu ihale gibi benzer 10-20 tane ihaleyi aynı anda alamaz..

    Maalesef ki Türk halkı bazı şeyleri ağır bedeller ödeyerek öğrenecek. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde gelecek resesyonla birlikte ağır ve acı tablolar göreceğiz. Umudumdur; bu bedellerden ders çıkarırız...
  • Akepe yandaşlarını krizden bu şekilde koruyacak ve kriz yok havası estirme derdinde kitleye kriz vurmasın yeter bunlar için .
  • Hükümetin en başarısız olduğu konu ticaret hukuku. Malesef namussuz tüccarı koruyan yasalar çıkıyor sürekli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketimizin bir avukati olmadigi sonucuna nerden vardiniz anlamadim.Burada yazdigim isin bedeli ve firmamim çapi ile ilgili tek bir kelime yazmadim , firmamin boyunu geçen su olduğunu sonucuna neye göre vardiniz bunuda anlamadim.



    Firmamizin çapinin buyuklugu ve hukuki islemlerimizi yapacak avukat kadrosuna sahip olsaydik mağdur olmayacak miydik ? Sorun şu dostum konkordato şemsiyesi altina giren firma eger konkardatosu basariya ulasacak ise alt tedarikcileri ve mal aldigi kimseler alacaklarini almak icin ortalama 4 yada 5 yil beklemeleri gerekiyor.



    Yüklenici firma belediyen yaptigi isin %70 bedelini benim yaptigim iscilik bedeli ile yapip parayi baska yerlerde kullaniyorsa , bana verdigi cekleri konkordato semsiyesi altinda odemiyorsa siraya gec min. 5 yil bekle deniyorsa ve bu bekleyisi firma olarak benim subvanse etmem gerekiyorsa is aldigim firma ohhh masallah mi diyor.



    Firmanin piyasa olan borclarindan dolayi adama 5 yil kimse dokunamazken firmanin vermis oldugu çeklerden dolayi dogan borclardan benim firmam ve elemanlarim etkileniyorsa memlekette hukuk yoksa , adalet herkes icin eşit degilse avukat ordum olsa napacagim ?



    Olaya ayni yerden bakamiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin adınıza üzüldüm , maalesef şirketlerimizin temeli iyi değil ve devamlı ileriye dönük ödeme araçları tercih edildiğinden birde devlet olarak bazı konularda yetersiz olmamızdan dolayı bu tarz şeyler oluyor . İnşallah bu durum sizi etkilemez ve başka bir kapı açılır .





    Yorumlara baktım , banane diyen olmuş siyasete bağlayan olmuş ,olmusta olmuş . Bu ülkede yaşamayı hak etmiyorsunuz maalesef , iyi gün dostu derler ya aynen öylesin iz . Azıcık ekonomi bilseniz veya ticaret yapmış olsanız Türkiye'de ki genel sorunun ne olduğunu bilir ona göre yorum yapardınız .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.