Şimdi Ara

Kondansatör Deşarj Süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 400 V 820 uF kondansatöre 340 V yükledim elektriği kesince dijital ölçü aleti ekrandaki voltaj çok yavaş bir şekilde 339 - 338 - 337 volt diye düşmeye başladı.Bir de haftalar sonra elime aldığım 10000uF bir kondansatörde 45 - 50 v ölçtüm. Yani deşarj etmeyince içindeki voltaj aylarca bekliyor.Şimdi bu kondansatörler bir köşede dururken dolu mu yoksa boş mu dursun?

• Sizin gibi ben de geçen gün deney yaptım.

3300uF/16V kondansatöre 12V yükledim ve boşalmasını izledim, yaklaşık 4 saniyede 0,01V düşüyordu. Bugüne kadar bütün kondları boş olarak beklettim. Dolu olarak bekletemem çünkü; kondların hepsi torbanın ya da kutunun içinde toplu halde bekliyor, dolu olsalardı kısa devre olup boşalırlardı.

Bunun cevabını ben de merak ediyorum.
  • Dolu veya boş olmasının kondansatör tarafında bir sıkıntı yaratmaz, ancak elinize aldığınızda çarpma riskine ve takılacağı yerdeki voltajdan daha fazla bir gerilim de şarjlı olması sonucu devreye zarar vermemesi için boş tutmakta fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arizali monitorun guc kartindaki 400v lik kondansitorde 1 sene gecmesine ragmen 230v elektrik vardi..carpildim ama parmaklarimdaki igne ucu gibi yaralardan baska bisi olmadi.kisacasi bos olmasi daha iyi..dolu olmasinin bir yarari olmayacagini dusunuyorum ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.