LGBT/feminizm konularında SJW'larla zıt düşüyor ama mülteciler/azınlık konularında en pembe saçlı SJW ile aynı görüşte tamamen. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 1 Mayıs 2021; 22:27:48 > |
Komünizmin zırva olması (2. sayfa)

-
-
insanlar eşit doğmuyor, onları zorla eşitlemeye çalışmakta adaletli sonuçlar doğurmuyor, komünizm ütopik bir sistem, mevcut dünyada ideal değil. bu demek değil ki salt sağ politakalar çok iyi, onlarda çok primitif kalıyor, sömürü düzenini daha çok körüklüyor. ortanın solu diyebileceğimiz iskandinav ülkelerinin sistemleri iyi ama oda her kültüre uygun değil. siz norveçe direk suriyelileri koyarsanız mesela oranında içine ederler. iyi eğitilmiş toplumda işin sağı solu çokda önem arz etmiyor, insana değer veren solcu yaklaşımla, haşere tipleri dışarda tutacak sağcı bir yaklaşımın karışımı tek uluslu ülkelerde iyi sonuç verir diye düşünüyorum.
-
Her yönetim sisteminde tepedeki kişi önemli. Mesela bakın Angela Merkel; marketine kendi gidiyor, yemeğini kendi yapıyor, apartman dairesinde yaşıyor, tek koruması var ve lüksü yok. Almanya dünyanın en iyi ekonomisine sahip şu an. (Genelleme yapacak olursak) Almanlar bireysel olarak da gayet dürüst insanlar. Almanya komünizm ile yönetiliyor olsaydı, şu an yine refah içinde olurdu. Çünkü öyle işte.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRainLGBT/feminizm konularında SJW'larla zıt düşüyor ama mülteciler/azınlık konularında en pembe saçlı SJW ile aynı görüşte tamamen.
Alıntıları Gösterbunun sebebi tamamen mültecileri vatandaşlığa alıp oy kazanma çabası hocam
-
O zamanki şartlara göre komünizmin yaşanması gerekiyordu ve yaşandı. Şu anki dünyaya uyum sağlayabilecek bir ideoloji değil. Kapitalist düzeni sabaha kadar eleştiririz ama tuttumu gayette tuttu. Eskiden zengin çok çok zengin fakir tamamen fakirdi. Ama şu an fakirin tanımı değisti yoksul da olsa karnı bir şekilde doyduğu için insanlar isyan etmiyor etmezde. En büyük sorun Abd ve Türkiye gibi ülkelerde makas çok fazla açılıyor ve orta kesim tamamen yok oluyor. Bir ülke tamamen fakir ve zengin olarak ayrilirsa orada isyan ve komünizme kayış kaçınılmaz olur. O yüzden bu devletlerin vergi politikasını değiştirip zenginin ilahlaşmasının önünü kapatıp orta kesime yönelik politika üretmesi lazım. Yani avrupa gibi bir sistem benimsemesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zırva olan sadece komünizm mi? Kapitalizmi gerçekten özgürlükçü bir sistem mi sanıyorsunuz? ABD'nin durumuna aldanmayın, kapitalizm de tıpkı komünizm gibi sömürüden ibarettir. Bu iki sistemden farklı bir şey gerekiyor ama ne?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En mantıklı ideoloji Sosyalizm.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisikomünizm adamdır.
biri mal mal konuşuyorsa hemen kafasına sıkıyorlar.
bundan daha güzel sistem var mı?
belki faşizm.
1- faşizm bir sistem değildir ideolojidir
2- komünizm doğası gereği buram buram faşizm içeren bir sistemdir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 2 Mayıs 2021; 16:42:12 > -
-
Vergileri hoplatmadan mı? Kaç yıldır sağcılar cumhurbaşkanı onlar hoplatıyor.
Vergi ne alaka solcular kaç yıldır cumhurbaşkanı olamıyor vergiyi neden onlara bağlıyorsun? Tayyip babanız ülkeyi vergiden mahvetti.
quote:
Orijinalden alıntı: Moredecai
Vergileri hoplatmadan mı? Kaç yıldır sağcılar cumhurbaşkanı onlar hoplatıyor.
Vergi ne alaka solcular kaç yıldır cumhurbaşkanı olamıyor vergiyi neden onlara bağlıyorsun? Tayyip babanız ülkeyi vergiden mahvetti.Ya AKP'yi sol parti olarak gördüğümü yazmışım, bana hala Tayyip babanız diyorsun.
Her solcu gibi kendini elit zannedip daha okuduğunu bile anlamayan birisin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 2 Mayıs 2021; 16:43:57 > -
Akp solcu mu ??? asdfdhanshiqkqjdi
Neyse sen konudan çok uzaksın. Boşver
Sağ/sol tanımını dincilik-sekülerlik üzerinden yapmaya devam et sen de.
İYİ forumlar
-
Solculuk bir siyasi görüştür. Akp ye solcu demek hayatımda duyduğum en saçma cümleydi.
https://www.youtube.com/watch?v=DysYIhdG0bo&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=8yAFWYGAEDw&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: olishernandez1- faşizm bir sistem değildir ideolojidir
2- komünizm doğası gereği buram buram faşizm içeren bir sistemdir
Alıntıları Gösterhocam lafın gelişi konuştum, oralara dalacaksak zaten
komünizm sadece teoride var olmuştur ve komünizmde devlet yoktur, yani faşizm falan içermez
faşizm içeren komünist düşünceye bağlı sistemin adı da sosyalizmdir
sosyalizm işçi diktatörlüğünün olduğu bir komünizme geçiş evresidir
-
Forumdaki çoğu kişiden aynı şeyi duydum.Adamlar ciddi ciddi Akp komünist diyor.Komünizmi de eleştirebilirsin Akp yi de,bunda sorun yok da azıcık araştır,oku da öyle konuş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisihocam lafın gelişi konuştum, oralara dalacaksak zaten
komünizm sadece teoride var olmuştur ve komünizmde devlet yoktur, yani faşizm falan içermez
faşizm içeren komünist düşünceye bağlı sistemin adı da sosyalizmdir
sosyalizm işçi diktatörlüğünün olduğu bir komünizme geçiş evresidir
Alıntıları Gösterfaşizm illa ayrımcılık demek değil. benim kazandığımın toplumun bütün bireylerine eşit paydada paylaştırılması bir faşizm değil midir? özel mülk sahibi olamamak başı başına bir faşizm zaten. bir doktorla bir temizlikçinin aynı kazanca sahip olmasını kabul etmem
ayrıca komünist sistemde devlet yok derken? komünist sistemde tek bir partinin egemen olduğu devlet anlayışı vardır. ikinci bir sesin çıkamıyor olması da işin diğer faşizm boyutu
kim ne derse desin modern devletler için ekonomik liberalizm en uygun sistemdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 2 Mayıs 2021; 18:43:19 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: olishernandezfaşizm illa ayrımcılık demek değil. benim kazandığımın toplumun bütün bireylerine eşit paydada paylaştırılması bir faşizm değil midir? özel mülk sahibi olamamak başı başına bir faşizm zaten. bir doktorla bir temizlikçinin aynı kazanca sahip olmasını kabul etmem
ayrıca komünist sistemde devlet yok derken? komünist sistemde tek bir partinin egemen olduğu devlet anlayışı vardır. ikinci bir sesin çıkamıyor olması da işin diğer faşizm boyutu
kim ne derse desin modern devletler için ekonomik liberalizm en uygun sistemdir.
Alıntıları Gösterbirincisi, faşizmin ayrımcılık olduğunu falan söylemedim zaten, faşizm devletin halktan üstün olduğu düşüncesidir
ikincisi, komünist sistemde tabii ki devlet yoktur, git marx oku gel, sosyalizm ve komünizm faklı şeylerdir
-
Kafanız karışmış sanırım. Komünizm de faşizmde ideolojidir. İkisinin de sisteminde farklı uygulamaları olmuştur. Mesela faşizm İtalya'dan çıkmış bile olsa,nasyonel sosyalistler faşizmdeki aşırı milliyetçi tavırları bir üst seviyeye çıkarıp "aryan" ırkını temel alan faşizmin bir başka "uygulaması". Veya aynı şekilde Sosyalizm için Marksist-Leninist,liberteryen ve demokratik sosyalizm gibi akımlar bulunuyor.
Komünizm aslen Marks'ın ciddi anlamda ütopyasıdır. Kendisi de bunun bir süreçten,sosyalizmden, geçerek olacağına inanmıştır. Fakat bir süreden sonra artık Marks'ın ne dediğine istinaden Lenin ,Stalin ve Mao gibi kişiler bunu kendileri yorumlayıp sosyalist devletler kurmaya çalışmışlardır. Fakat bunlar da pek verimli,çalışabilen sistemler olmadılar lakin bunların yaşanmasının sebebinin ben daha çok yanlış yönetimden kaynaklandığına inanıyorum. Çünkü doğrudan sosyalizmle bir alakası yok.
Komünizm faşist bir ideoloji değildir çünkü komünizm enternasyonel bir ideolojidir. Faşist ise daha kısıtlı bir ideoloji ve sadece kendi milletini ulusunu baz alır ,diğerlerini umursamaz. Daha da detaylı kıyaslamalarını yapabilmek mümkün tabi fakat ben faşizmde uygulanan ve yaklaşılan ekonomik politikaları tam bilmiyorum. Tabi faşizmin hedefi üretim araçlarını işçilere sunmak olmadığını düşünürsek ,ekonomik anlamda bile çok farklı olduğunu düşünerek faşizm ile komünizm arasında hiç bir alaka olmadığını görebiliriz. Anti-Faşist akımı zaten solculardan çıkmıştır.
Alıntı
metni:faşizm illa ayrımcılık demek değil. benim kazandığımın toplumun bütün bireylerine eşit paydada paylaştırılması bir faşizm değil midir? özel mülk sahibi olamamak başı başına bir faşizm zaten. bir doktorla bir temizlikçinin aynı kazanca sahip olmasını kabul etmem Böyle bir şey yok elbette. Faşizm özel mülk sahibi olmayı sunar. Bakın : Nazi Almanyasında da Faşist İtalya'da da özel mülkiyet vardı.
Bir doktorla bir temizlikçinin aynı maaşı alacağını kim söylemiş bu arada,Marks mı?
Alıntı
metni:ayrıca komünist sistemde devlet yok derken? komünist sistemde tek bir partinin egemen olduğu devlet anlayışı vardır. ikinci bir sesin çıkamıyor olması da işin diğer faşizm boyutu Üstte de yazdığım gibi komünizm Marks'ın ütopyasıdır. Öyle bir ütopya ki burada ne bir devlet yapılanması vardır,ne para vardır ne de ekonomik sınıflar. Burada daha çok tartıştığımız şey sosyalizmdir lakin, ikisi de sıklıkla aynı anlamda kullanıldığı için ayırmayı ve birisine özellikle sosyalizm de demeyi artık pek mantıklı bulmuyorum fakat aradaki farkın bilinmesi önemlidir.
Alıntı
metni:kim ne derse desin modern devletler için ekonomik liberalizm en uygun sistemdir. Modern devletler için ekonomik liberalizm uygundur çünkü piyasalarda eskisi gibi bir piyasa sistemi bulunmamakta. Aslında komünizm ,sade yaşamın olduğu yani sadece tarımın olduğu bir toplum için gayet mümkün olabilir. Fakat işin içine kompleks üretimler girince devletler bunu tek başına kontrol edebilecek yeterliliğe sahip olmayacaktır. Gerçek devletsiz komünizmde ise zaten olması mümkün değil.
Ekonomik liberalizm olsa bile Welfare yani Refah kavramı kesinlikle unutulmamalı. Çünkü eskisine oranla zengin ve fakir arasındaki fark uçuruma ulaşmış durumda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 2 Mayıs 2021; 19:50:53 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X