Şimdi Ara

Komünist Küba GERÇEKLERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hatior kullanıcısına yanıt
    bu ülkede aj lık var ajlık

• TR de ortalama 2300 TL asgari ücret .
    SGK Emekli maaşı 1900 TL
    ev kirası 1000 TL
    Pazarda 150 tl yetmez 600 TL
    Kömür yaksan ayda en az 300 TL

Emekli maaşı bitti

yol parası ayda 250 tl
    Elektrik 100 tl
    su 50 TL

asgari ücret bitti .. Daha yazayım mı ???

Açlık sınırı bizim ülkemizde 2600 TL
    Yoksulluk sınırı 6000 TL .

öğretmen ve polis yoksulluk sınırının altında yaşar.
  • Hatior kullanıcısına yanıt
    e bende bi sonraki mesajımda bu ülkede ajlık var ajlık dedim :D

bekarım hiç bir masrafım yok ama ben bile geçinemiyorum :D
  • kübayı örnek göstererek kapitalizmi aklayamazsın. ortada bir yanlış var yanlış varsa doğru da vardır kapitalizmin adil bir sistem olmadığını her türlü kanıtlarım. müslümanlar için sürekli kullandığım argüman, amerikada doğsaydın hıristiyan olacaktın aynı şekilde zengin bir ailede doğan çocuk doğuştan kazanan fakir ailede doğan doğuştan kaybeden oluyor. arasında hiç bir fark yok karşılaştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

kübayı örnek göstererek kapitalizmi aklayamazsın. ortada bir yanlış var yanlış varsa doğru da vardır kapitalizmin adil bir sistem olmadığını her türlü kanıtlarım. müslümanlar için sürekli kullandığım argüman, amerikada doğsaydın hıristiyan olacaktın aynı şekilde zengin bir ailede doğan çocuk doğuştan kazanan fakir ailede doğan doğuştan kaybeden oluyor. arasında hiç bir fark yok karşılaştır.
    Kapitalizm iyi diyen mi oldu, kapitalizm de kötüdür ama komünizmden iyidir.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    örnekteki haksızlığı ortadan kaldıracak çözümün varmı? zamanında kölelik de hak sayılıyordu. anormal olan komünizm değil kapitalizmdir anormal bir sisteme alışmışız haliyle normal olan anormal gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 21 Ocak 2020; 13:7:48 >
  • quote:

örnekteki haksızlığı ortadan kaldıracak çözümün varmı? zamanında kölelik de hak sayılıyordu. anormal olan komünizm değil kapitalizmdir anormal bir sisteme alışmışız haliyle normal olan anormal gözüküyor.
    Var, hakkından fazla para kimse almamalı. Almanya gibi ülkelerde düşük gelirli düşük vergi verir, büyük gelirli büyük. Bu tür bir sistem olmalı.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    dostum bu çözüm değilki zengin birinin çocuğu doğar doğmaz eğitim, iş, sosyal yaşam vs hepsi pat diye oluyor fakir bir ailede doğan çocuk aynı kalitede yaşamak için ömrünü harcamasına rağmen başarılı olma ihtimali çok düşük. çözümü yok demek niye zoruna gidiyor kapitalizm senin için dinmi?
  • quote:

dostum bu çözüm değilki zengin birinin çocuğu doğar doğmaz eğitim, iş, sosyal yaşam vs hepsi pat diye oluyor fakir bir ailede doğan çocuk aynı kalitede yaşamak için ömrünü harcamasına rağmen başarılı olma ihtimali çok düşük. çözümü yok demek niye zoruna gidiyor kapitalizm senin için dinmi?
    Evet istisnalar var bu konuda sadece ve hak veriyorum çözümü yok gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Evet istisnalar var bu konuda sadece ve hak veriyorum çözümü yok gibi.

Alıntıları Göster
    dur daha israf kısmına girmedim şuan harcanan enerjinin %10 ile daha rahat yaşanabilir.
  • Aslında burada anormal olan komünizm oluyor.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    neden?

küba konusuna gelince hangi ülke ihtiyacının yüzde yüzünü kendi üretiyor? amborgo uygulanırsa sonuç bu olur.

kapitalizmde israf
    1. bilinçli eskitme
    2. ticari kaygılar yüzünden bilginin paylaşılmaması

aynı sektörde iki ayrı firma olsun A ve B firması
    bu iki firmayı ilgilendiren iki formul olsun formülA ve formülB
    formülA ve formülB içerisinde 10 aşamadan oluşan problem olsun
    A firması formulA nın 5 aşamasını çözmüş B firması 1. aşamada
    B firması formulB nin 5 aşamasını çözmüş A firması 1. aşamada

iki firma bir olsaydı formüller çoktan bulunmuş olacaktı. örnekler çoğaltılabilir.
  • Doğal olanın işleyişine bakarsan doğal olan aynı bu şirketler gibi işler.

Doğada kurallı bir biçimde akıl ve mantığa dayalı olarak oluşmamıştır hiçbir şey. Doğanın işleyişinin detaylarına hakim olmadığın için komünizme doğal kapitalizme anti doğal gibi gerçeğin tam tersi bir tespitte bulunabiliyorsun.

Komünizm yapaydır. Kapitalizm ise doğaldır. Komünizm - sosyalizm ve marksizmin iflas etmesinin nedenide bu yapaylıktır. Kapitalizmin ise bir kurucusu bile yoktur. Kapitalizm kapitalizm adı ile onu adlandırmadan öncede vardı. Komunizm birileri tarafından kurulmuştur ama kapitalizm kurulmamış aynı doğada bir olgunun incelenerek belirlenmesi gibi gözlemlenerek doğal yasalarının keşfedilmesi ile tanımlanmıştır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Ocak 2020; 20:16:4 >
    o zaman kanunları kadıralım, hayvanlar alemindeki gibi gücümüz yettiğini alalım aşağı. oturduğumuz evler yapay ormanda yaaşayalım. kapitalizm evrimin bir parçası olabilir artık evrimini tamamladı.
  • Amacımız doğayı yoketmek değil onu olabildiğince kontrol altına almak olmalı. Doğayı kontrol edeceğim diye küresel ısınma ve kirlilikle onu yoketmeye benziyor marksizm...

Bizim amacımız doğayı ortadan kaldırmak değil onun bizim çıkarımıza olacak şekilde sağlıklı işlemesini sağlamak olmalı. Yani amaç sağlıklı ve sürdürülebilir bir kapitalizm oluşturmak onu reddetmek değil...
    yukarıda hem adil olmadığını hemde gelişime engel olduğunu boşa enerji harcandığını yazdım. doğayı kimin yok ettiği ortada.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141704569
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141710211
  • Kapitalizmin gelişime engel olması... Komünizmin gelişimi desteklemesi...

Bana kalırsa kapitalizm ve komünizm konusunda bilgin oldukça yetersiz detaylı bir araştırma yapmalısın.

Öte yandan kafandaki adalet kavramı da oldukça yüzeysel...

Bu konularda kitaplar okuyup bazı kavramların görünen anlamının altına inmeyi başardığında hiçbirşeyin göründüğü gibi olmadığını farkedeceğini umuyorum.
    dostum ben örneklerle koydum ortaya. karşı çıktığın mesajım varsa alıntılayıp sen de karşı tezini koy ortaya. sanıyorsunuzki 100 bin yıl geçse bile kapitalizm devam edecek. komünizm hakkında bilgim yok doğrudur benim için önemli olan bu sistemin yanlış olması, bu yanlışlar kalksında adı ne olursa olsun önemli değil.
  • kubanin sadece kizlari guzeldir.

bunu kubadan kacmak isteyen kubalilardan anlarsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.