Şimdi Ara

Komşum kuşlarımdan rahatsız oluyor ne yapabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle selam ben asla evcil hayvan almam ama kuşlara ayrı bir ilgim var evimde 2 adet sultan papağanı ve 2 adet muhabbet kuşu besliyorum sıcaktan bunalmasınlar diye balkona koyuyorum ama komşular sürekli kuşların sesinden şikayetçi böyle bir şey olabilir mi kuş ötüyor sana ne zararı ver hayvan düşmanı komşularıma karşı ne yapabilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kuştur öter, sizin kuşunuz ötmüyor mu diye sorabilirsin.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • Başkaları rahatsız oluyorsa özellikle komşularınsa o kuşlara bakmamalısın komşunla aranı bozma

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: fahrii11

Başkaları rahatsız oluyorsa özellikle komşularınsa o kuşlara bakmamalısın komşunla aranı bozma

Komşular için neden kuşlarımdan vazgeçeyim ki zaten kuşlar öyle çok ses çıkaran canlılar değil sultanlar genellikle sessiz arada bi ötüyolar muhabbetler çok geveze ama sesleri az çıkıyo zaten

kuşların gündüz çıkardığı sesler dışarıdaki seslere karışıyor akşam-gece zaten içeri alıyorum yani benim kuşların sesi komşuya muhtemelen bir fısıltı kadar veya bir tık daha yüksek gidiyordur

ben bunu daha çok şahsi algıladım bir insan neden kuş sesinden rahatsız olur aynı şeyi düşünürek onlar benimle arayı bozmamak için ses etmeyebilirlerdi

onların bebekleri gece vakti ağlarken ben ses etmiyorum mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphicus hollandicus -- 22 Temmuz 2026; 20:1:41 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nerede oturduğun da önemli. hani benim oturduğum evde komşum söylese %100 haksız ama en son İstanbul'da misafir olarak kaldığım evde komşu söylerse haklı. Ses bakımından diyorum yani, İstanbul'da ezan sesi bile yoktu mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 22 Temmuz 2026; 21:21:57 >

İlk defa kus otmesinden rahatsiz olan birini duyuyorum. Ne kadar otebilir 7/24 araliksiz ciyak coyak otecek degil herhalde ayrica kus sesi guzeldir yaw. İnsana doga huzur hissi verir

evet iyi fikir biraz da korku vermesi lazim onlar allah'in sessiz klu her bir otmede zikrediyorlar eger onlara dusmanlik ederseniz seytanlrla haşrolursunuz ve ebabiller evinizi h3lak eder demesi gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Temmuz 2026; 21:36:37 >

Eviniz demonlar tarafından mühürlenir ve sonsuz uyku felcine girersiniz de denilebilir   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4533F5845 -- 23 Temmuz 2026; 0:43:39 >
  • bende eskiden lise yillarinda demonik mhbt kuşu vardi. sytani bir kußtu gercekten. parmagi uzatinca once gurruururuurruu diye hirlayip sonra isirirdi, yakalayinca eli yumusak yerden isirirdi.. onu bu sekliyle seviyordum

• buna clsscal sampler audio cd calardim, nornal zamanlarda cak cak cak, diye cirkin oterdi ama cls sampler caldigimda, muzigi dinleyip, daha hos oterdi, cilik cilik vicik vicik diye oterdi, gercekten vivaldi mozart ve beethoven seven bir elemandi. bayagi da uzun yaßadi ben azkerdeyken, uzun yola gitmis, gelmis ishl olup, demonlara kavusmus, ateßi bol olsun, kranliklar icinde yatsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Temmuz 2026; 6:33:45 >
  • Kuş beslemek tek başına yasak değil ama komşuları sürekli ve ölçüsüz şekilde rahatsız eden ses hukuken şikayet konusu olabilir Kat Mülkiyeti Kanunu da komşuları rahatsız etmeme yükümlülüğü getiriyor. Özellikle sabah erken saatlerde ve gece balkonda tutmamanız sesi azaltacak önlem almanız iyi olur aksi halde yönetim zabıta veya polis üzerinden işlem yapılabilir. Komşulara hayvan düşmanı diyerek tartışmak yerine yazılı şikayet varsa somut saatleri isteyin ve çözüm üretin hukuki destek için yardımcı olabilirm.

• ayrı balkonlara koy, tek balkon varsa sırayla koyarsın. sultan papağanlarının sesi gür olur ama dışarıdan uyarılmadıkça pek ses yapmazlar. büyük ihtimalle sürekli ses yapan muhabbet kuşlarından etkilenip coşuyor sultanlar.

• Uzun yıllar sultan papağını beslemiş biri olarak evet rahatsız olabilir. Sultan papağanları yüksek ses çıkarabilir. Şöyle düşün; sen nasıl kuşları seviyorsan sesleri sana ninni geliyorsa başkasına da rahatsız edici gelebilir.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.