Şimdi Ara

Komşudan gelen kabloluyu kablosuza çevirdim ancak çevirdiğim routerin şifre değişimi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Komşudan kablolu internet geliyor wireless router sayesinde bunu kendi evimde kablosuz yaptım ancak bendeki wiriless routerin şifresi benden önceki sahibinin şifresi bunu nasıl değişcem?192.168.2.1 giriyorum ancak komşunun modem arayüzüne girmiş oluyorum o arayüzden de benim router hakkında herhangi bir şey göremedim nasıl yapacağım?



  • Router'ı o networke takmadan direk pcnize takıp, ip adresini farklı bir ip girin örneğin 192.168.1.250 gibi. Sonra o networke taktığınızda o ip üzerinden erişim sağlayabilmeniz gerek.
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    gelen kabloyu bilgisayara tak diyorsun taktım sonra farklı ip girin derken o işlemi nasıl yapcam direkt 192.168.1.250 yazamam heralde nasıl yapcam onu
  • Seckinq S kullanıcısına yanıt
    Şöyle, sizin Airties'i direk bilgisayarınıza bağlayın. Arayüzüne bağlanıp modemin ip adresini oradan ayarlayacaksınız. DHcp 'yi kapatıp ip aralığını ilk modemin ip aralığında vermeniz gerekli. Örneğin ilk modem 192.168.1.1 ise siz de 192.168.1.100 1.200. farketmez dhcp aralığının dışında olması gerekli çakışma olmaması için. Sonrasında da o cihaz o ap üzerinden bağlanıldığında internete çıkışı ana modem üzerinden çıkartması gerekli.
  • hiç kablo sök tak yapmana gerek yok ip scanner programı indir tarat, gelen listede senin routerinin ip sini tarayıcına gir oradan ayarla
  • Cihazi router olarak degil access point olarak ayarlamissiniz. cihazin marka modelinden standart ip adresinin ne oldugunu ogrenebilirsiniz. yapmaniz gereken kendi bilgisayariniza statik olarak ayni ip blogundan bir ip girmek.

    oyrnegin; cihaziniz asus rt-n12 ise standart olarak ip adresi 192.168.1.1 olur. bilgisayarinizin ag ayarlarina girip ipv4 adersi olarak 192.168.1.100 , netmask 255.255.255 ayarlamaniz yeterli olacaktir. gateway, dns vs girmenize gerek yok. ayarlari yaptiktan sonra tarayicinizin adres kismina 192.168.1.1 yazip girersiniz, kullanici adi ve sifresi de yine urun dokumanlarinda vardir. eger standart ayarlar calismaz ise bir onceki kullanici ozel bi konfigurasyon yapmis olabilir, cihazi fabrika ayarlarina sifirlamaniz gerekir ki hemen tum cihazlarda 30-60 saniye arasinda reset tusuna basili tutmak fabrika ayarlarina donmesini saglar. ise yaramaz ise 30-30-30 diye bir yontem daha var, farkli cihazlar icin sureler degismekle birlikte genelde ise yariyor.

    yeniden ayarlayacak olursaniz; komsunuza guveniyor iseniz (ki paylastiginiza gore guveniyorsunuz) access point olarak ayarli kalsin. sanirim sizin amaciniz sadece wireless adi ve sifresini degistirmek .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.