Şimdi Ara

Kombinasyon Listelemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1-54 arasındaki sayılardan rastgele 6 adet seçilmesi ile oluşturulan süper loto kolonları ile alaklı bir kombinasyon listesi oluşturmak istiyorum. İnternette biraz araştırdım, bu konu ile alakalı yazılmış programlar var veya excelde bu listeleri oluşturabilenlar var. Ancak hiç biri benim istediğim gibi değil.

    Ben tüm olasılıklara ulaşmak istiyorum. 25,827,165 adet farklı kombinasyon oluşuyor. Bunu normal bir bilgisayar excel ile yapamıyor. Amacım tüm olasılıklar içeresinden filtre işlemi uygulamak. Örnek olarak bana sadece bu 6 rakamın toplamının 160 olduğu kombinasyonları göstersin gibi. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.



  • Doğru mu anlıyorum teyit eder misin lütfen. 1 ile 54 sayısı arasında, hangi 6 rakamların toplamı X eder onun kombinasyon listesini istiyorsun öyle değil mi ? Mesela sen toplamı 160 etsin diyeceksin, program sana 6 rakamın toplamı 160 eden sayıların kombinasyonlarını dökecek sana. Doğru mu anladım ? Buna göre toplamları 21 ile 309 arası sayıların kombinasyonlarına ihtiyaç olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.