|
Evet arkadaşlar artık bu kombi arızalandığında usta çağırmayıp kendim yapmaya çalışıyorum. En son kombi ateşleme yapmadığından ne petekleri ısıtıyordu ne de sıcak su veriyordu. Usta diye birini çağırdım ve geldi. İçini bile açmadan prosestat arızalı dedi peki ne kadara yaparsın dediğimde 500 TL ye yaparım deyince Bi bahane ile gönderdim. Çünkü içini açmadan hemen 2 dk de 500 TL istemesi açıkça kazıklanacağımın belirtisiydi. Böyle olunca biraz araştırdım kombinin içini açtım fanı söktüm güzelce temizleyip taktım ve artık çalışır hale geldi. Ve bunun için ne parça değişti ne de para verdim sadece temizledim. Bundan cesaret alarak kayınpederin yıllarca basınç sorunu vardı çalışırken içini açtım genleşme tankının sibobuna basıp su gelince bozulduğunu anlayıp yenisini aldım. Çünkü bunun için servis 600 TL istemişti. Ama beklenmedik durumlar oluştu genleşme tankı yanda değil arkada idi ve hermatik bacasıda içeri doğru biraz çıktığından direkt söküp yukarıdan çıkaramıyordum Kayınpederin ne olursa olsun artık demesi ile cesaretlenip kombiyi komple söktüm ve yerde genleşme tankını söküp tekrar duvara monte ettim ve sorun çözüldü artık kusursuz çalışıyor. Eminim böyle olduğunu gören servis daha fazla para isteyecekti. Artık iyice kendime güvenip anne bababın evinin ,aldıklarından beri sorun yaşadıkları ve her yıl düzenli olarak kombici gelip yaptık deyip para alıp sonra tekrar eski sorunun baş göstermesi ile ben yaparım dedim ve araştırmalarıma göre sorun plakalı eşanjör de dedim ve fiyat araştırdım bu arada yetkili servis 1000tl özel servislerde 500tl istedi bu işlem için. 140 TL ye internette uygun eşanjör aldım ve taktım yıllardır düzenli olarak aynı sorundan evi bazen su basardı ve her yıl kombicilere para verirdik ve her biri şu değişecek bu değişecek falan der para alır giderdi. Hatta bu sorunu çözmek için kombiciler den biri resmen eşanjöre hasar verip gitmiş. Bence eli tornavida tutan herkes az bir araştırma ile kendi sorununu kendisi halledebilir. Bu kazıkçılardan kendini korumuş olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt