Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (311. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.149
Cevap
529
Favori
1.261.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hakklo kullanıcısına yanıt
    İki kombinin kapasitesi farklı bosch 24kw,vaillant 20kw kalorifer devresi gücünde
    Kullamım suyu devresi gücü olarak ikisi de 24kw
    İki kombide de kullanım suyunda ön ısıtma modu var
    Vaillant minimum ısıl güç 5.7kW,bosch 7.3kw
    İki kombinin modülasyon aralığı aynı vaillant %29, bosch %30
    İki kombiye de modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensörü bağlanıyor
    İki kombide sessizdir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakklo

    İzmir' den merhabalar. Menderes' de bulunan daireme yakın zamanda kombi taktırıp doğalgaz tesisatı çektirmek istiyorum. Binamız 3 yıllık bina, yalıtımı iyi. Evim 2+1, ara kat, 75m2 net kullanım alanı mevcut, Kuzey-Güney-Batı olmak üzere 3 cepheli etrafı açık, doğu cephesi tarafında bitişiğimde daire var. Evde kalorifer tesisatı çekili. Yapılacak işlemler; petekler takılacak, doğalgaz tesisatı çekilecek, katlanır sistemli tek cam ile kapatılmış doğu cephesindeki balkona kombi yerleştirilecek, proje,onay,gaz açtırma vs işleri yapılacak, Aşağıda tek tek yazacağım maddelerde tercihlerimi sıralayacağım ve bu tercihlerime istinaden sizlerden bu işlemleri aşağı yukarı ne kadara yaptırabileceğimi ve İzmir' de ikamet edip işini ciddiye alıp düzgün iş yapan firma tavisyelerinizi(özel mesajla yazabilirsiniz) bekliyor olacağım. Evimin planını aşağıya resim olarak ekliyorum. Odaların yerleşimi, metrekareleri, kombinin yeri resimde açık bir şekilde görülmekte. Peteklerin takılacağı kalorifer tesisat boruların yerlerini kırmızı ile işaretledim.

    1-Petekler Demirdöküm Plus olacak, reglaj vanası kullanılacak.
    2-Kombi olarak ilk tercihim Bosch Condens 2500w yoğuşmalı kombi ( bu ayarda başka marka kombi önerileriniz olursa öğrenmek isterim)
    3-Koridor ve Banyo hariç her peteğe gaz sensörlü Danfoss ra2000 termostatik vana taktırmak istiyorum. Oda Termostatı taktırıp taktırmama konusunda kararsızım. En çok kullanılan oda salon, kombiye en uzak oda da salon olacak. Yatak odası ve çocuk odası sabah saatlerinden öğleden sonraya kadar güneş görmekte. Küçük çocuğumuz olduğundan gün içerisinde güney cephede olan çocuk odası 22-23 derece civarında tutulacak. Buna göre sizce termostatik vana + oda termostatı kombinasyonu mu yapsam daha iyi olur yoksa sadece termostatik vana taktırsam mı daha iyi olur. Bunun kıyasalaması benim için çok önemli. Sadece termostatik vana kullanarak konfor sağlanabilinir mi ?
    4-Kombi dolabı olması gerektiği gibi düzgün bir dolap olacak, kombi altı filtre ve vanalar plastik olmayacak.

    Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Bu konuda bilgili ve tecrübe sahibi arkadaşların yardım ve önerilerini bekliyorum.
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]


    Öncelikle ilgilenip cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Evime kombi seçme konusunda henüz kesin bir karar vermiş değilim. Bu sebepten bir karşılaştırma yapmanızı istemiştim. Şimdi doğal gaz sarfiyatı olarak aynı tesisatta Bosch mu yoksa Vaillant mı daha avantajlıdır ? Bir de daha önceden bana önermiş olduğunuz bir diğer kombi ECA scot var ve açıkçası aklım bu kombiye de kaymıyor değil fakat daha çok yeni bir kombi olmasından ve İzmir' de servis durumu hakkında pek bir bilgi sahibi olmadığımdan aklımda soru işaretleri var. Siz olsaydınız hangi kombiyi tercih ederdiniz acaba ?




  • hakklo kullanıcısına yanıt
    Üç kombide tercih edilebilir bosch ve vaillant ın modülasyon aralığı aynı ama ikisi kapasite olarak farklı cihazlar
    Eca scot ise modülasyon aralığı olarak ikisinden de geniş
    Bu söylediklerim hepsi kağıt üstünde veriler kombiye bu kadar takılmayın bu başlığın ilk sayfasında anlattım tasarruflu ısınmada kombi en son sıradadadır
    Önce yalıtım sonra tesisat kalitesi sonra yeterli petek metrajı sonra sıcaklık kontrol elemanları kullanmak sonra işçilik en son ise kombi
    Kombiden önce 5madde yazdım bunlar daha önemli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Artık birinde karar kılacağım, dediğiniz gibi kombiden daha öncelikli dikkat edilmesi gereken başka şeyler var. Bir de size daire içerisine çekilen GFS esnek doğal gaz tesisatını sorsam. Bugün bir firma ile görüştüm ve tesisat olarak GFS çektiklerini, bu tesisatın demir tesisata göre kaynak vs. yapılmadığından gaz kaçırma ihtimalinin çok çok düşük olduğunu ve estetik olarak da çok şık durduğunu söyledi. Bu tesisatı önerir misiniz ?
  • hocam selamlar, Baymak Duotec 28 alacakken kombi tesisatcisinin yogun israrlari ile VAILLANT VUW 346/5-5 ECOTEC PLUS ile kafam karisti.

    Arada 1500 lira civari bir fark var bu parayı hakedecek bir fark var mı, ev kendi evim yıllarca kullanacagim sartlari zorlayip vaillant almak ne derece mantıklı?

    Birde kombiyi, termostatik vanalari, oda termostatini ben alacagim.

    Geri kalan 11 adet olan toplam 12 metre demirdokum plus petek ve 2 havlupan ile yapılacak sıva altı tesisata 5250 lira fiyat aldım bana cok geldi acikcasi sizce nasıl?
  • gunaydın
    dün önerdiğiniz kombiler (bosh class 6000) için satıcı ile görüşürken ariston genus 30k önerdi. bu kombi için düşünceniz nedir?
  • hakklo kullanıcısına yanıt
    Öneririm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drend kullanıcısına yanıt
    Ariston genus evo piyasadan kaldırılacak ariston un sitesine girin X serisi hermetik kombileri piyasaya çıktı örneğin genus x serisi var
    Bir de servis olarak ariston, bosch un yanına yaklaşamaz ısısan servisleri çok daha yaygındır ve de en önemlisi bosch class 6000w yerli üreimtidir uzun vadede sıkıntı çekmezsiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drend kullanıcısına yanıt
    Ariston kombi rezaleti

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=113141404&p=1&anchorToGo=113141404#113141404

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zuhx Z kullanıcısına yanıt
    Valla performans açısından hiçbir fark olmaz bu soru bana yıllardır soruluyor inan pahalı premixlerle (vaillant,viesssmann,buderus)
    Benim önerdiğim cihazlar aynı performansta çalışır çünkü yıllardır denendi örneğin 28kW baymak duo tec 160m2 çatı dubleksine yıllar önce taktım aynı performansta çalışıyor sıkıntı yok
    Verilen fiyat normal gibi görünüyor ama yapılacak işleri teker teker yanında rakamıyla yazman gerekiyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman son sorum hocam, oda termostati alacagim ya duotech modulasyonlu oda termostati ile sadece on/off seklinde calisir gibi birsey yazmıstınız daha once.

    Bu verimlilikte azalma yaratır mı kafaya cok takmayayim mi?
  • zuhx Z kullanıcısına yanıt
    modülasyonlu oda termostatı biraz avantaj sağlar,tasarruf olayı göreceli ama konfor sağlar,doğru baymak duo tec'e modülasyonlu oda termostatı takılamıyor on off oda termostatı takılıyor
    eğer senin için önemliyse eca confeo premix 30kW yanında eca lago fb modülasyonlu oda termostatı alabilirsin
  • Hocam merhabalar oturduğumuz yerde servis kalitesi iyi olduğu için eca scot yerine buderus gb062 almaya karar verdik. Yanında rc10 oda termostatı almayı düşünüyoruz, bu termostatla birlikte dış hava sensörü taktırmayı önerir misiniz? Rc10 ile uyumlu dış hava sensörü var mı acaba?
  • Tuco Benedicto Pacifico kullanıcısına yanıt
    buderus rc 10 taktırırsan dış hava sensörü çalışır ama oda termostatından bağımsız olarak kazan sıcaklığını dışardaki havaya göre yükseltir veya alçaltır
    ısıtma eğrisi menüsü buderus rc20 rf de var kablosuz modülasyonlu oda termostatı,ama pahalıdır,yani en uygun ısıtma eğrisini oda kumandasının ekranından seçip kombiyi iç/dış sıcaklık farkına göre modülasyonlu çalıştırmak
  • Anladım hocam fiyatlara bakınca bütçeyi aşıyor o yüzden dışhava sensörü yerine sadece rc10 kullanmak daha mantıklı geliyor. Yorumlarınız icin teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuco Benedicto Pacifico -- 28 Ekim 2016; 16:34:13 >
  • Hocam merhaba 1.5 aylık halen yeni durumda olan doğalgaz tesisat suyunu boşaltınca siyah su altı. Tesisatçı 250 TL lik bazı kimyasallar alıp temizlenip 5 yıl koruması olan bir koruyucudan bahsetti. Başka bir yere sorduğumda böyle bir şeye gerek olmadığını siyah suyun nedeninin radyatör içindeki yağ olduğunu söylediler. Ne yapmam gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musatt M kullanıcısına yanıt
    ikinci kişinin söylediği gibi, radyatörün içindeki koruyucu yağdır
  • Yani ilaç işlemi gereksiz mi diyorsunuz hocam. Tesisatçı ya sipariş vermiş bulunduk. Herhangi bir işlem yaptırmayalım mı? Ve ya sadece koruyucu antifiriz mi koyduralım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musatt -- 28 Ekim 2016; 20:51:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musatt M kullanıcısına yanıt
    Tesisat ve petekler yeniyse temizletmeye gerek yok,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bu iki ürün hakkında düşünceleriniz nedir kooçtaşta BK 20 Y PRMX 1800 tl kurulum dahil

    http://www.beko.com.tr/premix-yogusmali-kombi-BK-20-Y-PRMX-Kombi.html

    kablosuz oda termostatı

    http://www.beko.com.tr/kombiler-oda-termostadi-bk-10-w-ot-kablosuz-oda-termostati.html




  • 
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.