Şimdi Ara

Kombi / Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam....

    İzmir 5 katli binanin son kati çati izolasyonu var 3 tarafi açık kat... net kullanim alani 165 m2...ısıcam pencereler... izo tuğla kullanilmiş...
    bilenlerden ricam 282-5 Plus-Hermetik (24.000 kcal/h) / KOMBİ / VAİLLANT ile toplamda 12 metre petek kullanimi yeterli olurmu ?
    izmirde yoğuşmalı kombiye gerek yok diyorlar ama her satici farkli birşey söylüyor.. bilgisi olanlarin yardimci olamsini istiyorum.. Teşekkür...



  • Yaklaşık ısı kaybınız 11-12 bin kcal/h olur. Size ülkemizdeki en küçük kapasite olan 20 Kw (17 bin kcal/h) Vaillant turbotec 202/5 yeterli gelir. Sıcak kullanım suyu debisi 9.6 lt/dk olup aynı anda 2 banyo sürekli kullanılmayacaksa yeterli olur. Yok, aynı anda 2 banyo sürekli kullanılacaksa, sıcak su debisi 11,4 lt/dk olan 242/5 daha uygundur. 282/5 ihtiyaç duyulandan çok fazla olan 28Kw gücüyle size hem alırken hem kullanımda yüksek fatura ödetir. Aslında, eğer günısı sistemi kullanıyorsanız veya düşünüyorsanız, size Buderus u062 veya u052, Bosch Exclusive veya Classic Plus, Ferroli Domitech cihazlardan bütçenize uygun olan herhangibirini öneririm. Bu cihazlar güneş enerjisi sistemleriyle, opsiyonel alınacak bir entegrasyon kitiyle uyumlu çalışırlar. Örneğin kombiden 45 derece kullanım suyu istediniz, günısıdan gelen su 45 derece veya üstünde ise kombiniz çalışmayacak, 45 'in altında ise aradaki farkı kapatıncaya kadar çalışacaktır. Dolayısıyla günısı sistemleriyle entegre çalışabilen kombiler, güneşli gün sayısının fazla olduğu illerde avantaj sağlayacaktır. (Kombiyi aldıysanız sadece hayırlı olsun dediğimi kabul edersiniz artık...)

    Toplamda 8 metre, pkkp 60 cm yüksekliğinde petek size yeterli gelecektir. Satıcıların yoğuşmalıya gerek görmemeleri, aradaki farkın geri dönüşünün ılıman illerimizde uzun zaman almasından olsa gerek. Yoksa yoğuşmalı kombi, Sahra Çölü'nde bile, uygun ortam sağlanırsa yoğuşma yapacaktır. Eğer bütçeniz yeterliyse tercihinizi yoğuşmalı kombiden yana kullanmanızda engel yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.