Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (750. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
16.251
Cevap
313
Favori
1.446.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 748749750751752
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arızaya geçmiyor.Ekranda arıza kodu görünmüyor.Şimdiye kadar ekranda bir arıza kodu gösterdiğini görmedim.

  • Doğal gazı kesip sıcak su musluğunu açınca kombi devreye girdi.Arızaya geçmedi.Kullandığım diğer kombide arızaya geçerdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: irfaniye

    Arızaya geçmiyor.Ekranda arıza kodu görünmüyor.Şimdiye kadar ekranda bir arıza kodu gösterdiğini görmedim.

    ekrandaki derece kaç, kaçta başlayıp kaça düşüyor veya düşüyormu,

  • Kalorifer sıcaklığını yükselterek kombiyi devreye aldığımda herhangi bir sıcaklık ekranda görünmüyor.Sıcak suyu devreye aldığımda sıcak su verdiği müddetçe ekranda =H yazısı çıkıyor.Sıcak suyu kapatınca ekrandaki sıcaklık 56 dereceye kadar çıkıyor,yavaş yavaş 30'a kadar düşüyor.

  • hocam hatanızı kendiniz söylediniz kombi uzak olduğu için yapıyormuş onun çaresi kombinin yerini değiştirin .(

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Kapak kapalı iken 80 hatası veriyor. Kapak açıkken 60 hatası veriyor. Bugün gelen yetkili servis ateşlemenin olduğu yerde alevi algılayan prob ucu var onda da arıza olabilir dedi. Ama test etmedi. Önce fanın değişmesi gerektiğini söyledi. Bu probu gaz kapalıyken ucuna çakmak ile alev tutarak multimetre ile ne şekilde test edebilirim.

    Gaz valvinşn markasına bakacağım. Hava bacasınında içine tekrar bir bakacağım. Bu fanın dar ağzının bacaya girdiği noktadaki conta ölmüş, bundan kaynaklı egzozu içeri sızdırıyor olabilir mi? Bu contanın bir adı var mıdır şehirde nerelerde bulabilirim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. Evimde Viessmann Vitopend 100 kombi var. Kombi açık-kapalı fark etmeksizin bar yükseltiyor ve 3'ü geçince de tahliyeden su akıtıyor. Sorunun kaynağını bulamadık. Servisler içerdeki siyah borudan yapar diyor ve astronomik bir fiyat çekiyorlar. Buraya da yazmak istedim. Sorunumun kaynağı nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markolla -- 13 Temmuz 2021; 17:20:23 >
  • markolla M kullanıcısına yanıt

    Siyah boru derken?

    Vitopend 100 ün ekranlı modeli mi ekransız modelmi

    Eğer ekransız modelse ya eşanjör delik yada doldurma musluğu bozuk

    Eğer ekranlı olan modelse 1.doldurma musluğu bozuk

    2.eşanjör delik

    3. Doldurma musluğunun olduğu blok çatlaktır. Fiyatı pahalıdır ama tamirde edilebilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • markolla M kullanıcısına yanıt

    Ekransız modelin musluğu kolay test edilir. Musluk sağlamsa eşanjör delik.

    Eğer ekranlı modelse eşanjör test edilir, musluk görsel olarak bakılır, bloğun testi yoktur fakat iyice kurutulduktan sonra çatlak olan yer bastırınca görünür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinanaksu S kullanıcısına yanıt

    Bacaya iyice bak, eğer bacada sorun yoksa

    alev algılama çubuğu temizlenir ve kablosuna buzerle bakılır eğer sorun yoksa kart arızalı(alev algılamıyor)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Hocam iki farklı sevis geldi biri yetkili viesmann diğeri normal 2500 3000 tl fiyat çekiyorlar afedersiniz ama kafayı yemişler. Biz de yeni kombi alalım dedik vaillant ecotec intro 24/28 aldık. Yine de yardımların ve zamanını ayırdığın için teşekkür ederim.

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    • Bugün yeni fan motoru kargo ile geldi. Eskisi ile birebir aynı hızda aynı ses de çalışıyor. Taktıktan sonra hiç bir değişiklik olmadı. Hala 5 saniye yanıyor sonra alev'i kapatıp 80-alev yok hatası veriyor. Kapak açıkken denersem 60-baca hatası veriyor.
    • Alev algılama çubuğunun ucu ile kart üzerindeki bağlantısını multimetre'nin buzzer kısmı ile kontrol ettim. Multi metre ötüyor. Çubuğu uç tarafı yan tarafı her yanını kontrol ettim hatta yine de ucubu ve kenarlarını törpüledim.
    • Kapak açıkken hava termostatını ağzımla çekerek tetikledim. Yine alev söndü ve 80 hatası verdi.
    • Kartı açıp üzerinde bir yanma vs. var mı diye kontrol ettim. Fotoğraflarını ekliyorum. Çakmak probunun bağlandığı noktanın çevresi biraz siyah ama sanki yanma değil bana kirlenme gibi geldi.
    • Multimetre, havya ve sıcak hava havyam, lehimim vs. mevcut. Kart üzerinde nereleri kontrol etmeliyim, ölçmeliyim ve ne değerler almalıyım? Dileyen arkadaşa whatsapp numaramı verebilirim.
    • Bu arada yeni fanı takmadan önce aklıma geldi ve fan'a gelen kablolara 220 volt geliyor mu diye ölçtüm. Su açılıp kombi çalışmaya başladığında 209-210 volt ölçtüm. Fiş ilk takıldığında ve su açılmadığında, yani kombi çalışmıyorken 17-19 volt gibi de bir değer vardı. Kombi çalışmıyorken bu 17-19 voltun motora gelmesi normal mi?



    Bacayı da bu akşam komple indirip söküp bakacağım.





  • 80 arızasının fan yada prosestatla alakası yooook.

    İlk yazdığın yazıda arada yanıyor dediğin için fiş yönünden bahsetmedim. Trendy kombiler fiş yönü ters olursa 80 arızası verir ama her seferinde verir. Kapak açıkken Alev oluştuğu halde 80 yanıyorsa iyon çubuğu kablosu yada kart arızalı, bazen yanıyor dediğin için fiş yönünü söylemiyom


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Kapak açıkken önce fan çalışıyor sonra doğrudan 60-baca hatası veriyor. Kapak açıkken ben hava prestatını kendim ağzımla çekmediğim sürece alev yanmıyor. Fiş yönünün tersi düzü nasıl belli oluyor. AC akımda ters düz mü var?

  • sinanaksu S kullanıcısına yanıt

    bazı kombilerde alev algılama devresi faz ile yapılır. yani faz yönü önemlidir. nötr bağlanırsa alevi görmez ama ilk yazında 5-6 seferde bi yanıyor dediğin için bunu söylemeye luzum görmedim. kart arızalı görünüyor. en üstteki sarı led bekleme modunda 4 saniyede bir yanar, alev oluştuğunda ise sabit yanar. eğer kombide alev oluşunca o ışık sarı sabit yanmıyorsa 5-6 saniye alev için bekler eğer alevi göremezse kombi kendini kapatıp 80 ledi yanar, alev algılamada bi sorun var demektir(çubuk,kablo,anakart), eğer sabit yanıyor sonra sönüyorsa gaz valfinde sorun var

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Bu akşam bacayı komple söktüm. İçi temiz hiç bir şey yok. Ben yinede sökmüşken yıkadım takmadan önce kurumaya bıraktım. Anlaşılan sorun kartta çıkacak. Kartı az önce söktüm. Myanıma multimetre yi de aldım. Sorun hangi devre elemanına bakmalıyız ve nasıl bir sonuç çıktısı almalıyım bunu bilmiyorum. En kötü devre elemanlarının isimlerini internete yazıp olağan almam gereken değerlere bakacağım. YouTube daki bir video da bir kişi iyonizasyon sorunu nedeniyle kutu şeklindeki mavi devre elemanlarını ölçtüğünü ve değerleri normal olmadığı için değiştirdiğini, sorunu bu şekilde çözdüğünü belirtmiş. Kartımın fotoğrafını da yüklüyorum. Kırmızı probun ucuyla gösterdiğim yer alevi algılayan çubuğun takıldığı yer. Onun yanındaki iki beyaz kutu içine de bir topraklama bir çakmağa giden kablo bağlanıyor.



     KOMBİ ARIZALARI BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanaksu -- 15 Temmuz 2021; 0:56:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkürler. Bildiğiniz yedek parça sitesi var mıdır dediğiniz parçalar ile ilgili? Galiba bahsettiğiniz blok çatlamış bizim.

  • önce test edilip kesinlikle arızalı parça tespit edilmesi lazım.

    digital ekranlı modellerde musluğu(uzatmalı çubuklu musluk) kapatırken 2 tur önce suyu kesmiş olur, sen musluğu sıkmaya çalıştıkça musluğu kapatmaz(2 tur önce kapattıysa kapattı) sen zorladıkça musluğun oturduğu incecik boruyu çatlatıyor, o borunun içine bakır boru preslenerek kesin çözüm oluyor. hiç satın alma gereği duymadım, ben tamir ettirip takıyorum, tamir edilince bi daha musluk problem yapmıyor. dediğim gibi önce eşanjör test edilecek yada blok kurutulup çatlayan yerin gözle görülmesi lazım. rastgele teşhisle hem sorun çözülmez hemde parasal olarak üzer..

    bildiğim kadarıyla orjinal sadece sağ blok satılmıyor komple aqua blok diye satılıyor 1500-1800tl

    yan sanayi 600-900 arası satılıyor.

    pompa bloğu

  • Arkadaşlar bu soketten nerede bulabilirim temassızlık var burda değiştirirsem çözülür mü sorun ?

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir sounum daha ortaya çıktı. Yeni kombi taktırdık eve (vaillant ecotec intro), daha ilk açılışı bile yapılmadı ama bu kombinin de tahliyesinden damlatmaya başladı. Sıcak su vanası kapalı, soğuk su vanası açık konumda şu an. Sorun ne olabilir?

  • 
Sayfa: önceki 748749750751752
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.