Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (640. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.243
Cevap
313
Favori
1.444.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 638639640641642
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 19yusuf05 kullanıcısına yanıt
    Kombinize yıllık bakım yaptırarak genleşme tankınıza da gerekli müdahaleyi yaptırmış olursunuz ama bakım esnasında sizde evde bulunun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ecaservisi kullanıcısına yanıt
    kombi eca ne kadar oluyor bu bakımlar. ben birkere gittim eca servisine adam çok cahil geldi. durumu anlattım bilemeyiz ama bakarız gibi birşey söyledi bende cahillerle uğraşmak istemedim malesef ülkemizde hiç birşey yapmadan hiç bir bilgi sahibi olmadan iş yapılabiliyor. herkes kolay para peşinde. doğal olarak bunu söyleyen servislere güvenemiyorum. çağırırım düzelmez diye çağormadım bende.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 19yusuf05 kullanıcısına yanıt
    Elazığ servisi yeni bir servis muhtemelen amatör bir çalışana denk geldiniz emarservis.com.tr buranın iletişim bölümünden sorunu içeren bir mail atarsanız direk servis sahibi size hizmet verir.

    Bakım ücreti 120 TL diye hatırlıyorum yetkili serviste onunda bilgisini zaten mail ulaştıktan hemen sonra sizi arayan yetkiliye sorabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cozali C kullanıcısına yanıt
    @ebu abdillah ustaya ulaşsaydınız keşke kendisi Ankara da sanırım uygun ve referanslı bir çözüm olurdu sizin için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ustalarım benim de bir kombi arıza sorunum var
    * Kombiyi açtığımda ateşleme yapıyor. ( musluk ya da petek veya her ikisi birden) su çok ısınıyor. Sıcaklık ayarı en düşükte. Petek de musluk suyuda çok ısınıyor ve petekde 10-20 sn sonra, sadece musluk açınca (petek kapalı) musluğu kapatıncaya kadar yanıp sonra arızaya geçiyor (su aşırı ısınıyor) Ve artık çalışmıyor.
    * Reset atmak işe yaramıyor
    * Kombiyi anahtardan kapatıp açınca yukarıdaki ilk çalışma yine oluyor ve yine arızaya geçiyor
    * Arıza göstergesi: Eca calora analog 4 ledli kombi Alev üzeri / işareti olan 2. sıradaki led kırmızı yanıp sönüyor. diğer ledler yeşil yanıyor.
    * Fan motoru içinde kurum yok sadece is var çalışıyor.
    * Su pompasını söktüm pervane tertemiz. Su doldurup çalkaladım su temiz aktı.
    * Plakalı eşanşör bu modelde yok sanırım.
    * Basınç su soğuyunca düşüyor Muhtemelen genleşme tankına hava gerekiyor. Fakat bu çok ısınmaya sebep olmasa gerek
    Sizce sorun ne olabilir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde Viessmann Vitopend 100 (düğmesiz, çevirmeli modeli) F5 arızası vermiş idi.
    https://cdn.istanbulbilisim.com/p/0/627-viessmann-vitopend-100-hermetik-kombi_64435.jpg

    Yetkili servisin telefonda yönlendirmesi sonucu ilk olarak Reset işlemini yaptık ancak sorun düzelmedi. Ardından yetkili servis ertesi gün bir çalışan yolladı. Çalışanın tespiti cihazın elektronik kartının bozulduğuydu. Bu işlem için sabit olan 70 lira servis ücreti verdik Çözüm olarak kartın yenisiyle değiştirilmesi gerektiğini söyledi ve yetkili servisin fiyatı 1050(bin elli) lira idi.(26.03.2019 itibarıyla)

    Durumu araştırırken bu konuya da yardım amacıyla birşeyler soracağım esnada internetten bir usta ile irtibat kurdum ve tarafından onarım yapıldı 2 gün itibarıyla bir sorun yok. (Gelişme olursa arızanın tekrarı farklı bir arıza vs. mesajımı güncelleyeceğim.)

    Burdan sonrasını ileride bu problemi yaşabilecek arkadaşlar için bir fikir oluşması amacıyla ulaştığım bilgileri yazacağım.

    Öncelikle Viessmann Vitopend 100 cihazının F5 arızasının kombinin kullanım kılavuzundaki açıklamasından başlıyayım.
    Türkçe ön tarafı düğmesiz çevirmeli modeli bulamadım,denk gelmedim İngilizcesini buldum.Tercüme hataları olabilir zaten direk F5 hatası yazdığınızda da şurdan da ulaşabilirsiniz.
    https://kombihocasi.com/viessmann-f5-arizasi/

    Sorun Ateşleyici(Yakıcı) Kontrol Birimi Hatası olarak isimlendirilmiş kullanım kılavuzunda.

    Sebep olarak Hava Basınç Anahtarı'nın ateşleyicinin başlangıcı esnasında kapalı olması ya da ateşleme yüküne ulaşıldığında kapanmaması(Hava Basınç Anahtarını kastediyor sanıyorum) gösterilmiş.

    Baca ve havalandırma sistemlerini, hortumları, hava basınç anahtarını ve kombinin bağlantı kablolarını(ön paneldeki elektronik karta giren muhtemelen) kontrol etmeniz gerektiği söylenmiş.

    Bizim kombide ki sorun fanın çalışmaya başlayamaması imiş. Bu da fanın elektronik kart üzerindeki ilgili bölümünden kaynaklanıyormuş. Gelen ustamız o bölüme yeni bir röle lehimledi. Şundan :https://www.direnc.net/aldp124-panasonic-role--24v-5a

    Ayrıca cihazın içindeki kartta birebir şuydu sonrasında onu da buldum :https://www.dogalgazyedekparca.com/productdetails.asp?id=1616

    Fanın bağlantısı anladığım kadarıyla kırmızı olan soket.

    Şu attığım linkte 29.03.2019 itibarıyla 295 lira. Tabii yetkili servisin tedarik edeceği kart ile arasındaki menşeii farkı ve malzeme kalitesi hakkında kombi ustası olmadığım için ahkam kesmek istemiyorum ama elektronikten az çok anlayan biri devre elemanlarına bakıp kartın değeri hakkında fikir yürütebilir.

    Görüştüğüm usta da telefonda F5 arızası olduğunu söyleyince ne yapacağını, ücretini direk verdi ve söylediği saatte ulaşıp onarımını yaptı. Arıza için 1 sene güvence verdiğni söyledi. Buraya linkini bırakıyorum rahatsız olursanız söyleyin kaldırabilirim.
    https://servisiiz.com/karsiyaka-klima-servisi/

    Ayrıca takip ettiğim kadarıyla @ecaservisi ve @ebu abdillah herkese yardımcı olmaya çalışıyor teknik olarak hatalı birşey yazdıysam söyleyin düzelteyim lütfen bildiğim bi konu değil. Ve arıza hakkında yapıp yapmamamız gerekenler varsa tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.

    Ekleme: Ayrıca kombinin yaşı 8 idi ve daha önce doğalgaz tesisatımızda herhangi bir arıza olmamıştı bu ilk. Usta da mevcut kartın onarımını ,yetkili servisin kartı değiştirme fiyatının yaklaşık onda birine yaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Essentiel -- 29 Mart 2019; 22:8:19 >
  • myheart70 M kullanıcısına yanıt
    ikinci sıradaki kırmızı yanıp sönüyor diğer 3 tane yeşil led sürekli yanıyorsa kart arızası.
  • Essentiel kullanıcısına yanıt
    yan sanayi kart, menşeisi farkı kart falan filan yoktur. 3 çeşit kart vardır
    1- sıfır kart(yetkili servis dışında hemen hemen kesinlikle bulunmaz)
    2- tamir edilmiş ikinci el kart
    3- ikinci el kart
    internetteki kart ikinci el yada tamir edilmiş ikinci el, yetkili servis sıfır kart takar.(yetkili firmaların sıfır diye ikinci el kart taktıklarınada şahit olduk)
    viessman yetkili servisi ve parçası pahalıdır(aynı parçayı yaklaşık yarı fiyatına veya daha aşağı bulunur)
  • Essentiel kullanıcısına yanıt
    Merhaba @Essentiel Öncelile benim ile alakalı görüşünüz için teşekkür ederim. Buradan birçok insana yardımcı oldum yerinde gidip tamirini yaptığım kombileri de oldu telefon ile destek sağladığımda oldu güvenen insanların da memnun kaldığına inanıyorum diyerek diğer görüşlerinizi yanıtlayacağım.

    1)Viessmann satışsonrası değerleri çok yüksek her zaman fiyat performans odaklı olduğum için tanıdığım insanlara kombi seçiminde buna odaklanarak seçmeleri konusunda destek sağlamaya çalışıyorum 1/8 modülasyon falan bunlar olay değili tasarrufa etkisi ise göründüğü kadar değer kapitalist sistem bunları uygulamanız için size bunlara uygun ek ürün almaya davetiye veriyor.

    2)Kombi kartlarının tamiri firma kalitesine göre değişkenlik göstererek 100 TL İLE 150 TL arası değişiyor gidip 50 TL ye de tamir ettirebilirim ama oda bana göre değil ben elektronik temelli olduğum için test ekipmanı basit bir avometre olan ustaya kart götürmem yatırım yapıp osilaskop kullanan ustaya giderim çıkış dalgalarına bile baktırırım ki memnuniyeti hem kendime hemde sorumlu olduğum kişiye aktarabileyim.

    3)Viessmann yetkili servis arkadaşlarımdan bazılarının arızalı kart toplayıp tamir ettirip tekrar müşteriye taktıklarına çokça şahit oldum buda viessmann sorunu PCB üzerinde üretim tarihi ve seri numaraları yazılı olmadığı için olan yine müşteriye oluyor. (BU konuda E.C.A inanılmaz bir atılım yaptı son dönemler de resmen servislere adam olun yoksa kapı orada gözdağı ile servisler epey toparlanmış durumda)

    4)Maaşların düşük olması sektörde o kadar minik maaşlar dolaşıyor ki personellerin bir kısmı her türlü hile ve karaktersiz tavır ile prim sınırını yakalayıp 100 TL daha fazla KAZANMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR bir yetkili servis tarafından genleşme tankının 900 TL gibi bir tutara değiştirildiğini gördü bu gözler. Diğer konu ise bir personele 25 servis yükü verilerek git bitir gel kardeşim mantığı ile mesaisiz fazla çalışma yükü yükleniyor kim ne derse desin kimse memnuniyet sağlayarak 25 servisi bitiremez bitirmesi ise yara bandı ile mümkün...

    5)İnternette 0 kart satılmaz hepsi atıl durumdaki kombilerden sökülüp revize edilen kartlar aman diyeyim yetkili servis dışında 0 kart takıyorum diyenlere aldanmayın.

    6)Yeni nesil kombilerde firmalar daha fazla para hırsı uğruna kombilere gerçek zaman saatli elektronik kart takıyorlar kombi 365 günü doldurduğu zaman basit bir arıza simgesi vererek müşteriyi servisi aramak zorunda bıraktırıyor servis ise SÖZDE bakım yaparak basit bir kaç parametreyi düzeltip bakım yaparak 125 TL alıp gidiyor ne bakım var ne kontrol var.

    7)Bakım düzgün olmalı sensörler ölçülmeli insanlara bakım esnasında bu sensör şu sıcaklıkta 12 kohm okumalu ama sizinki 9 okuyor değiştirmem lazım yoksa arızalanacak diyorum ilk başta hali ile bana yok usta kalsın o diyerek aslında sadece parça ücretini ödeyerek yaptırabileceği arızayı sezon esnasında daha yüksek bedele yaptırıyor.

    8)Bakım işlemleri standarttır siz siz olun muhakkak sıralamayı öğrenin merak eden olursa sorsun özelden ya da buradan ben hepsini anlatayım... Elinde pompa ile genleşme tankına hava basana yok bastı demeyin sibobu açık bırakıp iki gün sonra su akıtma olursa tank değişmeli abi diyene aldanmayın.


    ASLINDA YAZILACAK ÇOK ŞEY VAR AMA BAZEN KENDİ İYİLİĞİM İÇİN SUSMAM GEREKLİ... İYİ KUSTUM VE RAHATLADIM KUSURA BAKMAYIN DAHA FARKLI YORUMDA BULUNACAKTIM AMA YAZDIM YAZDIM SİLDİM BUNLARI YAZDIM :)
  • myheart70 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba @myheart70 size özelden yazdım ama ulaşmadı sanırım ilk baştaki ledi belirtmediğiniz için aşağıda bir kaç seçenek yazıyorum bana ulaşabilirseniz daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.

    1)En baştakı sönük kırmızı yanıp sönüyor sağdaki iki led yanıp sönüyorsa cihazın su basıncı düşüktür.

    2)Tüm ışıklar sabit yanıp sönüyor kartı arızası yahut nadir olsa da iletişim kablosu arızalı. yetkili servis ana kart fiyatı 550 TL ekran kartı ise 300 TL diye biliyorum...

    3)En baştaki yanıyor kırmızı yanıp sönüyor sağdaki iki yeşil sabit yanıyor ana kart arızası Cihaz bitermik olduğu için her kartçı düzgün tamir edemez kartı muhakkak bir özelliğinde sorun yaşarsınız.sıcak su dalgalanması v.b

    4)Aşırı sıcaklık kilitlenmesi ve sensör arızaları da söz konusu olabilir o yüzden sizin kombinizin arızalarında net bir veri veremeyip sadece varsayımlar ile hareket ettim.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Bazende hiç sorun olmadan çalışıyor. Anlam veremedim. Ne yapmamı önerirsiniz?
  • Arkadaşlar iyi akşamlar, titreşim ve bu hatayı bilen var mı acaba?
    Bu hatayı daha önceden yaşamıştım, sifon kaynaklıydı sanki ama titreşim ilk defa oluyor ve biraz gaz kokusu alıyorum kombiden...
  • Pcwolf cihaz proteus premix alev kaybı hatası veriyor baca tam oturuyor mu? Bir kaç kere resetleme işlemi yaptınız mı? Gaz vanası açık mı?

    Eğer bunlarda sorun yoksa servis çağırmanız gerekli fan arızalı olabilir ya da elektronik kart veya gaz valfi arızalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ecaservisi kullanıcısına yanıt
    2 3 kere resetleme yaptım şu an düzelmiş gibi görünüyor, ama o titreşimin sebebi ne onu anlamadım.
    Gaz vanası açık, zaten hiçbir değişiklik yapmadık çalışmasına engel olacak bir durum yoktu, birden bire hata verdi.
  • Ses ya da titreşim yoğun olarak sol bölge mi sağ bölge mi yoksa üst kısımdan mı geliyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ecaservisi kullanıcısına yanıt
    Sol taraftan geliyordu sanki, çok dikkat etmedim
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Muhtemel fan arızalı sol bölgeye yakın sadece fan var ya da sol askıdan yerinden çıkmış olabilir kombi oda ses yapar Giresun servisi iyi bir ustadır garantiniz devam ediyorsa destek isteyin  KOMBİ ARIZALARI BURAYA

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecaservisi

    Muhtemel fan arızalı sol bölgeye yakın sadece fan var ya da sol askıdan yerinden çıkmış olabilir kombi oda ses yapar Giresun servisi iyi bir ustadır garantiniz devam ediyorsa destek isteyin
    Cevaplar için teşekkürler, memleket Giresun ama orda oturmuyorum, Sakarya'da oturuyorum.
  • ottomanj O kullanıcısına yanıt
    denemek istiyorsan prosestat. arıza yaptığı anda prosestat şöntlenecek. eğer değilse kart arızası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 31 Mart 2019; 2:29:51 >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Yani demek istediğiniz şu mu?
    Presestat içerisinde çok düşük hava akımı ile devreyi tamamlayan bir switch var ve yanla esnasında bu switch devreyi tamamlıyor. Eğer sorun bundaysa arıza olduğunda prosestata giren kabloları birbirine değdirdiğimde kombi sorunsuz çalışacaktır.
    Doğru mu anladım?
    O kadar açtıktan sonra fanı ve bacayıda söküp temizlemiş olurum en azından.
  • 
Sayfa: önceki 638639640641642
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.