Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (632. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.251
Cevap
313
Favori
1.446.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebu abdillah

    Marka model nedir
    Baymak luna hocam çok eski vidalar bile düşmüş motor sesine geçerken titreşiyorda artık tamamen kapattık şarteli yarın çağıracaz bakalım kiracı olmasak değiştiririz kombiyi işte
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    fan zamanında temizlenmezse balanstan kaynaklı böyle durumlar oluyor. fanın bağlandığı çatı kırıksa çatı bulmakta epey zor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyigun

    1-
    Fan motorunu temizletin, fan motoru bilyalarına baktırın, gerekiyorsa değiştirin. (Evi isitiyorken de aynı fan çalışacağı için, sadece kullanım sıcak suyunda yapıyorsa, fan problemli değildir.)

    2-
    kombinin altında sıcak su tesisat ve kalorifer tesisat filtrelerini temizletin,

    3-
    Sirkülasyon motor titreşimi var mı, var ise sökerek milin yataklarının aşınmasına baktırın; (Evi isitiyorken de aynı sirkülasyon motoru çalışacağı için, sadece kullanım sıcak suyunda yapıyorsa, sirkülasyon motoru problemli değildir.)

    4-
    3 yollu vana tam kapatıyor mu, motoru söküp bir şey ile vana mili ileri geri hareket ettirince ses kayboluyor mu, bunlara baktırın.

    5-
    Ev tesisatında (kullanım suyu tesisatında, bataryada vs.) bir problem olup, kombi ile ilgisi olmayabilir.

    Yukarıdan aşağıya,
    en sık olan sebepten, en zayıf ihtimalli sebebe göre sırasıyla yazdım. Ses ve titreşim Probleminiz bu aşamaların birindeki sıkıntı sebebiyledir.
    Usta geldi fan motorunu suya tuttu temizledi (Sıcak su yoktu soğuk suda yaptı kimyasal vb bile kullanmadı gerek yok dedi.)

    Sonuç : SES %90 kesildi. Kombi 20 yıllık isterseniz fanı değiştiririm 375 TL olur ama ses bundan bir tık daha azalır dediği için gerek yok dedik 2 yıldır var olan sesin bile çok altında bir ses var şimdi en ufak rahatsızlık vermiyor.

    100 TL işçilik aldı sadece onuda kiradan düşeceğiz 2 yıldır ev sahibini görmedik aynı ilde bile değiliz 9 dairesinden kirayı günü gününe ödeyip bina aidatında sorun yaratmayan tek kiracıları olduğumuz için ikiletmiyor bile o konudan şanslıyız tabi kombi çok eski onunda farkında bu 3. tamirat işi diğer 2'si de basitti onları da kiradan düşmüştük. Dürüst kombici bulmak zor bize gelen hep aynı kişi biz tanımıyoruz ev sahibinin önceden işini yapmış hep onu gönderiyor istese 500-600 TL alır giderdi ev sahibi ne derse tamam diyecek bizde üstelemeyiz sonuçta kiracıyız sağolsun neyse sorun onu halletti.




  • Arkadaşlar merhaba vaillant turbotec plus kombim petekleri hiç ısıtmıyor. Sıcak su açınca kombi çalışıyor fakat peketlerin ısısını açtığımda hiç birşey olmuyor cihazı sfh yapınca çalışıyor petekler ısınıyor. video
  • Turksah kullanıcısına yanıt
    kırmızı ve sarı sürekli yanıyorsa kart arızası
  • Sorter47 S kullanıcısına yanıt
    oda termostatı bağlantılarını kontrol et
  • Merhabalar

    Viessman Vitontes t50 model kombi kullanıyoruz. Basınç her gün kendiliğinden düşüyor. Biraz araştırdım peteklerde kaçak olabilir denmiş. Hepsini tek tek gezim pamukla kontrol ettim fakat kaçak yok. Sıva içi tesisatta sorun olabileceğini düşünmüyorum. Bu sorunu başka türlü nasıl çözerim?
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    üstad çok sağolun yaptım sayenizde fakat yaparkende epey bi kurcaladım ayarlarını d0 d1 d2 .. ve diğeri 1-2-3-4-5 diye artan felan bi yerlere girdim. Sanki kombi sürekli çalışıyor gibi ara vermiyor gibi. +,- tuşlarına basılı tutup sfh ye girip ordanda - ile i tuşuna basıp birşeyler yaptım aynısını + ile i tuşuna basıp yaptım ayarları ne olmal9 normalde nasıl yapacağım bir fikriniz var mı?
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorter47 -- 11 Şubat 2019; 22:46:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorter47 S kullanıcısına yanıt
    D. 96 fabrika ayarına dönme bu modelde de aynı olması lazım d. 96 yı 1 yap fabrika ayarına gel
    Sürekli yanmasının sebebi d0 düşük tutylmuş olabilir. D0 9-10 yaparsan çabuk ulaşır set sıcaklığına. Kw
    D. 1 alev söndükten sonra pompanın çalışma süresi. Dk
    D. 2 alev söndükten sonra tekrar ateşlemeye başlama. Dk süresi. Diğer parametreler önemsiz. En azından bunu kullanıxılar bilmeli
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 12 Şubat 2019; 2:12:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CaptainJack kullanıcısına yanıt
    öncelikle hemen her tesisatta az yada çok su eksiltme olur. genleşme tankında hava yoksa yada patlaksa en ufak sızıntılarda(aşağı damlamayabilir) basınç düşer. kaçak kontrolü pamukla değil parmakla yapılmalı bütün ek yerleri ve petek vanaların içlerine(kaçak az olup sıcaktan kurur;tankdada hava yoksa basınç düşmesi daha belirgin olur) bakılmalı, sıva içinde kaçak olması ihtimali çok çok azdır. eğer varsa tek çare kaçak giderici ilaç kullanmak. ama o kombide kaçak giderici kullanmak için tesisata başka pompa ile ilaç verilmeli ve 1-2 gün sonra tesisattan ilaç atılmalı.
    not: kombide kaçak olup olmadğına da bakılmalı
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler üstadım son bir sorum var affınıza sığınarak kombide d096 yok. d097 den d091 e düşüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Peki genleşme tankında hava olmazsa, basınç yükselmez mi normal şartlarda? Kombide kaçak yok çünkü herhangi bir ıslaklık veya nem göremedim.
  • CaptainJack kullanıcısına yanıt
    Genleşme tankında hava olmayınca basınç sürekli yükselmez. Petekler soğukken düşer, ısınınca yükselir. yoğuşmalı ve sürekli yanan tesisatta genleşme tankı arızaları pek belli etmez. Ama basınç düşmelerinde hemen su eksilmeler belli olur. eğer tankda hava yoksa tesisata doldurduğun su miktarı; peteklerin, kombinin ve boruların genleşmesi kadardır.(sıvılar sıkıştırılamaz).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Tamda dediğiniz gibi oluyor. Şöyle açıklayayım: Basınç 1'in altındayken (kombi çalışmıyor ve ekranda uyarı veriyor) su ilave ediyorum. 2 civarında bırakıyorum ve kombi çalışmaya başlıyor. Belli bir süre sonra (yani termosta istenilen sıcaklığa ulaştığında) basınç barının 2,5 - 3'e yakın olduğunu görüyorum. Yani otomatikman yükseliyor.Sonrasında soğumaya geçtiğinde bar 1-5 civarında oluyor. Sonrada 1 in altına iniyor. O halde sorun genleşme tankında.
  • CaptainJack kullanıcısına yanıt
    yinede az da olsa kaçak var biyerlerde
  • arkadaşlar merhaba, bizim doğalgaz dedektörü arızalandı. yenisini almak gerekiyor. acaba sizin önerebileceğiniz bir marka model var mı? işini yapsın yeter. ikon md 401 miş eskisi. kombi takılırken adamlar takmıştı. 40 liraya da var 150 liraya da. alırken neye dikkat etmeliyiz? yardımlarınızi bekliyorum. teşekkür ederim.
  • Viessman vitopent 100 kombim var kombi sıcak su kullanılırken devreye giriyor yani gazı ateşliyor devreden çıkıyor gazı kesiyor ac kapa aç kapa yapıyor bu arada su kullanma ışığı devamlı yanıyor uzun süre sonra arızaya geçiyor. Fikirlerinize ihtiyacım var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ado74 A kullanıcısına yanıt
    sadece kullanım suyundamı yapıyor kalorifer nasıl.
    3 tane led lambanın kombinasyonlu yanmasıyla 12 adet çeşitli arıza kodları verir.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Merhaba kombi manüel digital değil sıcak su kullanırken sıkıntı yaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ado74 A kullanıcısına yanıt
    Zaten bende hangi arıza kodu çıkıyor demedim. Hangi ledler yanıyor dedim. 12 farklı arıza bu lede göre belirlenir
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.