Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (596. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.248
Cevap
313
Favori
1.445.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 594595596597598
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erol.star E kullanıcısına yanıt
    deyişimi maks 350tl burdaysan yardımcı oluruz 700 tl uçmuşlar biraz
  • bestfrht B kullanıcısına yanıt
    tamiri yapan kişi parametreleri silmedi ise gerek yok tak kullan tip kart vardır ha silmişse tüm parametreler tekrar girilecek cihaza min max kapasite ayarı kw vs
  • merhaba

    alarko serena kombimde,diyafram piminin dibinden su damlatıyordu.Ayrıca işaretlediğim çelik boru rakorundan da su sızdırıyordu.
    fan da ses vardı.sırası ile diyafram piminin dibindeki küçük oringi değiştirdim.rakorun arasına bakır pul taktım.fan temizliğini yaptım.montajı tamamlayıp çalıştırdım.Fakat cihaz ledi arızası verdi.sıcak suda da ,kaloriferde de aynı durum var.
    Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?teşekkür ederim.
  • ayrıca bu arızaya çözüm olur diye sirkülasyon pompasını devir yönünde biraz çevirdim.fakat arıza devam ediyor. bu arada her  KOMBİ ARIZALARI BURAYA
  •  KOMBİ ARIZALARI BURAYA KOMBİ ARIZALARI BURAYA KOMBİ ARIZALARI BURAYA
    s.pompasının KOMBİ ARIZALARI BURAYA kondansatörü arızalı olabilir mi?
    eşanjörle alakalı olabilirmi?




  • ahmettekcan A kullanıcısına yanıt
    basınç arızası yokken pompayı döndüreceksin, yani en az 0,8 bar olacak. arka delikten su fışkırabilir dikkat!!!
    senin sorunun zaten sirkülasyon. pompa dönmüyor, dönüyor ama hava varsa suyu basmaz(şırıltı sesi vardır). dönüyorsa ve hava sesi gelmiyorsa pompa swichi sıkışmıştır.
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    İst- Yenibosna dayım üstat ben uygunsa görüşelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebu abdillah

    Bu yazdığın temizleyiciler hiçbir işe yaramaz eşanjörü temizlemez. Eşanjörün içindeki kireci HCL(tuz ruhu) ve HNO3(nitrik asit-kezzap., halk dilinde porçöz) içerikli ürünler temizler. Uzun süre bekletmelerde (10dk) eşanjörü delebilir.

    Dediğim gibi kartların modeline göre az bi fark var. Kablo grubunun bağlantısında bi terslik yok. Bırak f1 f2 f3 yerinde kalsın karıştırma. Zaten soketlerin kalınlığı farklı, başka yere takamazsın. 3 çizgi topraklama sarı-yeşil kablodur.

    Pompa ile bi sorun kesinlikle değil, eğer ölye olsa kombi su kaynatıp takır tukur sesler çıkarır zaten suyu biderece bil ısıtmaz. 40 (ünlem) arızasına geçer.

    Gaz basıncı yüksekliğinden yapabilir ama ocakta belli olur, gürültülü ve yüksek alev yanar. Zaten gaz ayarı yaptıysa yüksek basınçtaki gaza göre yapmış olur bişey değişmez yani. Gaz valfinde arız olsa ya hiç gazı açmaz yada alev olusunca alevde kesik kesik gözle görülür titremeler yapar.

    Kombicini değiştir. Burdan gaz ayrı nasıl yapılacağını tarif edemem.

    Plakalı eşanjör temizlenecek/değişecek, gaz ayarı yapılacak, ntcler ölçülecek/değişecek. Bütün bunlardan sonra birazda sen gayret edip kullanım suyunu çok kısmayacaksın

    Alıntıları Göster
    Kullanilan banyo temizleyicisinin icinde kirec sokucu vardi, porcoz ile benzer urun, ayrica urune camasir suyu da eklendi, uygulandiktan sonra 5 dk kadar beklenildi ve bu islem birkac kez tekrarlandi. Temizlenmistir diye dusunuyorum.

    Burada aklima takilan soru su, esansor bozuk/kirli olsa neden kaloriferde sorun cikarmazken sicak suda sorun cikartiyor? Mesela kalorifer modunda ilk atesleme sirasinda alev boyu max degil, ayarlanan derece ile uyumlu, mesela 40 C icin minimuma yakin alev boyu ve o sekilde devam ediyor. Ama sicak suyu acinca max atesle basliyor, baslarken birkac kere parlama sesi geliyor, arabada ara gazi verir gibi. Bunlar esanjorle ilgili olabilir mi?

    Karta gelince, benim sordugum soru F3 baglantisinin ne oldugu? Ve sorun da F3'e baglanacak bir kablonun bende olmamasi. Yoksa yerlerini karistirayim mi, ters mi takilmis demedim. 3 F soketi de birebir ayni kalinlikta ama zaten yanlis takilma, yer degistirme gibi bir konu yok. Sadece resimlerde gorulen, internette de Luna 240 Fi ile ilgili resim ve video'larda herkeste olan ve F3'e takili olan kablo bende yok. Merak ettigim sorunun bu kablonun eksikligiyle bir ilgisi olup olmamasi. Aslinda ayni kombiden olan biri F3 baglantisini sokup, sicak suyu denese, sorunun o olup olmadigini anlardik.

    Soylediklerinizden anlasilan, sorunun dogal gaz sayacinin yanindaki regulatorle ilgili de olmadigi. Ek olarak gaz ayarini gaz valfinden minimum olacak sekilde ayarladik. Gaz valfinden de degilse sorun onu da degistirmeye gerek yok. Bosuna ona da 200 TL vermeyelim.

    Esanjor dedigim gibi temizlendi ama degisecek diyorsaniz ona bakayim. Duydugum kadariyla piyasada 0 esanjor de yok bu modele uygun, eski kombilerdekileri sokup, asitle temizleyip, parlatip sifir diye satiyorlarmis. Gaz ayari da yapilmisti dedigim gibi en kisikta su an. NTC'leri ve switch'leri de degistirdik. Aklima gelen degisen yeni parcalarda da mi sorun oldugu. Bu kombiyi bildigim icin kullanim suyunu hic kismiyorum, musluklar full acik. Tesisattaki su regulatoru de standart basinc ayarinda.




  • O temizleyiciler işe yaramaz dedim sende benzer ürün diyorsun. Onlar yüzrysel kireç ve banyo kalıntılarını temizler, pahalı olması veya pazulu iri adam resmi olması güçlü anlamına gelmez. Sıcak suyun dalgalanmasının en büyük sebebi ısınan kalorifer suyunu kalorifere göndermeyip içinde çevirir ve üzerindeki ısıyı kullanım suyuna plakalı eşanjör sayesinde iletir. Eğer kireç varsa ısı transferi yapamaz ve gazı da kısamazsa alevi kapatır ve tekrar devreye girme sürecinde su soğur(baymakta süre uzundur ve max üstalt limit arası çoktur, o yüzden baymak tercih edilmez diyorum) gaz ayarı yapılırken max gaz basıncıda düşürülmeli(ilk ısınma yaklaşık 1 litre gecikebilir.). F3 soketiyle alakası yok dedikçe hala ısrar ediyorsun. Eğer hata olsa 30 ledi yanar.

    Ntcler değiştiyse plakalı eşanjör temizlenecek ve gaz ayarı yapılacak. Çok az bi ihtimal limit termostat kaçırıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Senelerdir her markayı elden geçirmiş bir uzman olarak siz, Bosch, Airfel veya Demirdökümün yoğuşmalı kombilerinden hangisini sıkıntısız, uzun ömürlü görüyorsunuz.@kombiustası
  • Kombi su damlatıyordu . Servisi çagırdık sol grup denilen parça delindiği için damlatıyor değişecek dedi . Fiyatı 450 tl dedi. Siyah renk plastik bir parçaydı.



    Kombi ariston genius marka . İnternette yedek parça fiyatlarında 250 civarı fiyat yazıyordu.



    Şimdi servisten kazıkmı yemiş oldum.



    Niye bukadar fark var acaba yan sanayimi internetteki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erol.star E kullanıcısına yanıt
    ayrı yakaların insanlarıyız
  • condorcondor C kullanıcısına yanıt
    3 markanında uzun ömürlü bir cihazı yok buderus deseydın gb022 derdim oda nefit üretimi birde vaillant ecotec veya atmotec ömürlük cihazlar birde baxi eski duotec serisi
  • fiyatta fazla abartı yok deyişimi işçilik isteyen bir onarım
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler, eca'yi saymadığınıza göre oda Demirdöküm, Bosch ile aynı ayarda olsa gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi condorcondor -- 24 Ekim 2018; 21:03:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kombiustası kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bugün kart geldi silinen bişey Yok reset düğmesine bastık ve çalıştı şükür Eskişehir de viessmann servisi var ismi lazım değil adamın bir ısırmadığı var özel servise 350 tl ile düzeldi. Viesman servisi 3000 tl sadece karta para istemişti. Allah a havale ediyorum. Rabbin fırsatçıları bildiği gibi yapsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bestfrht B kullanıcısına yanıt
    yalnız şöyle bir durum var fiyatı afaki olsada viessman servisi sıfır kart takar tamirli kullanamaz
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Baymak servis elemaninin soyledigini iletiyorum ben, temizlemez diyorsaniz temizlenmis veya sifir bir esanjor bakayim.

    Sicak su dalgalanmasiyla neyi kastettiginizi anlamadim, suyun debisinde bir degisiklik olmuyor. Kaynatip sogumasindan bahsediyorsaniz eger, merak ettigim icin soruyorum, peki kis modunda radyatorleri isitirken neden dur kalk yapmiyor, 10 dk boyunca, ornekse radyatorlerdeki suyu 40 C'ye getirinceye kadar ortalama 10 dk kadar calisiyor ve alev boyu da max degil.

    Yaz modunda detay vermem gerekirse sorun su sekilde: muslugu actik, kombi devreye giriyor, atesleme sirasinda arabadaki ara gazi benzeri 2-3 kere parlama sesi ile birlikte isinma basliyor, birkac saniye icinde 30 C isigi yaniyor, yine birkac saniye icinde 40, 50, 60, 70, 80 ve kombi alevi kesiyor. Suyun isisi hizla dusmeye basliyor, ortalama 15-20 saniye sonra kombi 30 veya 40 C'den tekrar calismaya baslayip bu surec musluk kapanana kadar devam ediyor. Fikir yurutuyorum, sebeke suyunun basinci 5 bar'a kadar cikabilirken, kombi tesisattaki radyoterlere giden suyun basincini 1,5 - 2 bar arasi kendi ayarladigi icin olabilir mi? Bu arada bu bolgede sebeke suyu basinci cok yukseldi bir donem, ECA su regulatoru vardi, patladi yerine daha ucuz bir marka alip takmistim. Yeni regulator ile de basinci dusurmesine ragmen birkac kez musluklarin bozuldugu olmustu, bulasik makinasinin su alma unitesi bozulmustu, sonra regulator uzerinden goz karari basinci tekrar dusurdum. Regulatorun markasinin bir onemi var mi? Su an hala bir muslugu ilk kez acarken acma kolu kismen zor aciliyor ve anlik yuksek basincta su gelip sonra duzeliyor.

    F3 soketiyle bu sorunun bir baglantisi yok, tamam. Peki bu F3 baglantisi ne ise yariyor? Merak ettigim icin soruyorum.

    2 NTC de degisti mi emin degilim, servis degistirdim dedi ama heralde dogru olani degistirmistir diye umuyorum. Su alttaki resimdeki 2 numara mi suyun NTC sensoru? Bunlari test etme sansimiz var mi?

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archangelic -- 25 Ekim 2018; 2:46:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    ayrı yakaların insanlarıyız
    Ustam günaydın.

    Protherm leopard için hangi devir daim pompasını almam lazım. Bütün pompalar her markaya uyuyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 594595596597598
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.