Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (558. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
16.251
Cevap
313
Favori
1.446.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 556557558559560
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Viessmann vitopend 100 bir kombim var illallah ettirdi. Canı istediği zaman çalışıyor. Ve inatla ne zaman servis gelse çalışıyor. Çalıştığı zaman herşeyi normal çalışıyor servis geliyor orasına burasına bakıyor hiçbişey yapmadık dememek için fan filtre falan temizliyor bir arıza görünmüyor diyor gidiyor.



    Genelde petek kısmında sorun yaşıyorum. Yakın petekler alev gibi ısınmasına rağmen uzak petekler anca ılıyor. Petekler ve filtre temizlendi. Vanaların denemediğim kombinasyonu kalmadı. Tam açık tam kapalı yarım/bir tur açık kapalı onlardan olduğunu sanmıyorum. Düzgün çalışmadığı zaman kombi ateşliyor 10-15 saniye yanıp hemen sönüyor. Termometreden ısı yükseliyor düşüyor 1-2 dakika sonra tekrar aynı şekilde 10-15 saniye yanıp sönüyor.



    Nadiren de olsa sıcak musluk suyu da düzgün çalışmıyor. Aynı şekilde yanıyor erken sönüyor. Bir sıcak bir soğuk geliyor su.ama bunu ayda 1-2 anca yapıyor. Genel sorunum petekler.



    Gelen bi servis pompada çok hafif bir ses var gidici ama daha değiştirilmesine gerek yok şimdilik dedi. Pompa sadece petekler için mi yoksa musluk suyu için de kullanılıyor mu? Bir de bu pompalar takım halinde mi değişiyor yoksa salyangoz kısmı ayrı motor kısmı ayrı mı? Çünkü motorun çalışmasında bir sıkıntı yok düzgn çalışmadığı zaman önündeki civatayı açıp bakıyorum motor düzgün dönüyor, mekanik bilye dağıtması, mil sıyırması gibi bir ses de gelmiyor sadece sus sesi servisin bahsettiği az ses.



    Sıkıntım nerde olabilir bir yardım çok makbule geçer. Havalar iyice soğumadan bu kombiyi halletmem gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var.

    Ferroli bir kombimiz var. Sabah kombinin her yerinden su akıttı bir anda. Sonradan kesildi. yukarısından aşağıya doğru. Bir şey patlamış gibi ama ben çözemedim. Kombi ışığı yanıp sönmeye başladı. Acaba arızası nedir?
  • dodh D kullanıcısına yanıt
    detaylı bakılması lazım
  • turklucky kullanıcısına yanıt
    eşanjör delinmiş akış şalteri takılmış olabilir durum servislik maaleseff
  • yukarı
  • Iyi aksamlar usta,

    aksam eve geldim, kombinin sicakligini 35 den 55 e cikarttim, ve bir ses farkettim.
    kombi normal calisiyor, atesliyor, devir daim calisiyor .. ses su sekilde

    cit cit cit ... cit cit ... cit ..

    dusensiz bir sekilde devam ediyor. arada 20-30 saniye kesiliyor, sonra tekrar. kombinin fisi cekince de ayni ses gelmeye devam ediyor. bazan bu cit sesi esnasinda alevde anlik sonukluk olup duzeliyor. gaz basinci ile ilgili mi diye gaz vanasini kapattim, ses gelmeye devam ediyor. su basinc vanasi 1.5 barda. simdi oncelikle sistemdeki suyu tamamen tahlye edip ses gelmeye devam ediyor mu diye bakacagim.

    neden kaynaklidir acaba? kendim halledebilir miyim, yoksa servis mi mudahale etmelidir, tamir edilene kadar calistirmada sorun olur mu?

    kombi suslerin 2007 den kalma bir modeli, bayagi eski bir cihaz.

    ekleme: sistemdeki tum suyu tahliye ettim, ancak ses kesilmedi. kombinin ic kapagini cikarttim, bir sure bekledikten sonra sadece 30-40 saniyede bir kere cit sesine dustu. bir yandan role sesine benziyor, diger yandan da sanki isininca genisleyen aletler gibi ses cikrartiyor. bu arada halen daha sebekedeki su akmaya devam ediyor. tamamen bitmemis.

    ekleme2 : en son suyu kapattigimda halen daha az da olsa akiyordu. su anda ses kesildi, cihazi dinlemeye calistim, ancak nerden geldigini tam anlayamadim sesin. yanma odasindan sanki . ayrica bir seyi farkettim, gaz kesilince normalde hata kodu verirdi, su anda vermiyor, ayrica basinc cok dusunce de keza hata kodu verirdi. onu da vermiyor. aslinda uzun suredir bu iki durum ile ilgili hata verdigini hatirlamiyorum, yeni bir durum mu yoksa ben mi yeni farkina vardim bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 16 Aralık 2017; 20:40:54 >




  • zengier Z kullanıcısına yanıt
    genleşme sesi veya karttan geliyor gibi cihazdan kurtul kısa zamanda tehlike arzetmez bu arada
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    kiraciyim, bu bakimdan degisim su an icin mumkun degil. aslinda cihaz cok basit, ben bile mudehale edebiliyorum, o bakimdan iyi. cit cit sesi gitti, ancak fan cok sesli calismaya basladi. yerinde rahat donuyor, temizlige ihtiyaci var galiba. fani sokmeye calistim, ancak baca baglantisinin oradan bir turlu cikartamadim, sanirim biraz kaba kuvvet gerekli, ama cok zorlamak istemedim. simdi bu hali ile biraktim, fan bu sesli hali ile calismasinda (yarina kadar) sorun olur mu acaba ? yoksa komple kapatayim mi? cit cit yaparken fan bu kadar gurultulu calismiyordu..

    yarin servis cagiracagim, ancak ne ile karsilasacagim konusunda fikrim olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 16 Aralık 2017; 22:40:49 >
  • fandan gelen sesi de cozdum. ilk denememde baca dirsek baglantisini unuttugum icin fani yerinden cikartamamistim, ikinci denemede fani soktum. rulmanlara biraz wd40 uyguladim, ayrica ic fani da eski bir dis fircasi ile supurdum (yikayanlari gordum, ancak o kismin su gecirmez oldugunu dusunmedigimden yapmadim oyle bisi) . son olarak da titresim sonumleyicileri temizledim. su anda ses filan kalmadi. bir sure daha calistiracagim. yarinki is peteklerdeki suyu tekrar bosaltip filtreleri yikamak olacak,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    fandan gelen sesi de cozdum. ilk denememde baca dirsek baglantisini unuttugum icin fani yerinden cikartamamistim, ikinci denemede fani soktum. rulmanlara biraz wd40 uyguladim, ayrica ic fani da eski bir dis fircasi ile supurdum (yikayanlari gordum, ancak o kismin su gecirmez oldugunu dusunmedigimden yapmadim oyle bisi) . son olarak da titresim sonumleyicileri temizledim. su anda ses filan kalmadi. bir sure daha calistiracagim. yarinki is peteklerdeki suyu tekrar bosaltip filtreleri yikamak olacak,

    ))) wd40 sıktıysan yakında fan yolcu
  • Demirdöküm atron kombimsu akıtıyor. 3 yollu vana tarafından su akıtıyor.videodaki gibi damlama standart

    https://www.youtube.com/watch?v=Qa1YGKRUAYQ
  • KIZILÖTESİİ kullanıcısına yanıt
    3 yollu vana tamir takımı acil deyişecek yoksa yön motorunada su gider oda kartı patlatır arıza büyür
  • üstad burdaki parça gibimi
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
  • evet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebu abdillah


    quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    fandan gelen sesi de cozdum. ilk denememde baca dirsek baglantisini unuttugum icin fani yerinden cikartamamistim, ikinci denemede fani soktum. rulmanlara biraz wd40 uyguladim, ayrica ic fani da eski bir dis fircasi ile supurdum (yikayanlari gordum, ancak o kismin su gecirmez oldugunu dusunmedigimden yapmadim oyle bisi) . son olarak da titresim sonumleyicileri temizledim. su anda ses filan kalmadi. bir sure daha calistiracagim. yarinki is peteklerdeki suyu tekrar bosaltip filtreleri yikamak olacak,

    ))) wd40 sıktıysan yakında fan yolcu

    wd40 i elektronik kisimlara boca edilirse tabii olur, sadece bilye kismina. diyelim bilye mahvoldu, bilye degistiginde fan tekrar calisir. kombinin kontrol karti zaten akilli, fan kanalinda hava akimi algilamaz ise fani zorlamayi birakiyor, bu nedenle ana kart bozulmadigi surece fani zorlayip yakmasi da zor. ha varsin gitsin. 120 TL bu aletin baca fani, surtuyordu, biraksam sabahina pert olacakti, ki basima da geldi. fan degisimi icin 250 tl istediler, sonra tamir icin sifir fandan fazla para aldilar yine. kisacasi; sogukta yatip zatre olacak degildim ya :) benden kiymetli mi fan?




  • Allah rızası için beni bu beladan kurtarın. Uç uca getiriyorum su akıtıyor. Ne yapmam gerek?

     KOMBİ ARIZALARI BURAYAor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonyukuk76

    Allah rızası için beni bu beladan kurtarın. Uç uca getiriyorum su akıtıyor. Ne yapmam gerek?

     KOMBİ ARIZALARI BURAYAor

    Elim kombiyi kaparken buraya çarptı. Su akıttı. Bakırı içeri sokmak için biraz eğdim. Sonra dikiş tutmadı. Ağız ağıza getiriyorum ama yine damlatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tonyukuk76 T kullanıcısına yanıt
    ek yeri temizlenmeli ve oring değişmeli, klipsi duruyor mu
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Oring dediğiniz resimdeki ise duruyor ama sanki özelliğini yitirdi.

    Sıvı conta ile içini doldursam tutar mı? Çünkü boruyu az eğdim. Ağız tam oturmuyor. Bombeli biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tonyukuk76 T kullanıcısına yanıt
    oring; siyah halka conta, kesin değişmeli.
    resimdeki metal; klips, olmazsa olmaz.
    eğer boru yada eşanjör zarar gördüyse sızdırma kesilmez.
    sıvı conta çok zor. bugün tutsa yarın ne olur meçhul.
  • 
Sayfa: önceki 556557558559560
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.