Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (547. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.251
Cevap
313
Favori
1.446.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 545546547548549
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MARCO kullanıcısına yanıt
    turgay bey ile görüşün oralarda ise fiyat sorun uyguna yapar 0554 740 06 20
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebu abdillah


    quote:

    Orijinalden alıntı: hceb

    Günaydın.


    Baymk 240Fi kombi kullanıyorum.

    Sorunum şu;


    Banyo için su ısıtmak istiyorum fakat musluk suyunu ısıtma problemi var.Kombiyi kullanım suyu tarafına çevirerek açıyorum, gaz ışığı aniden yanıp sönüyor, gaz alamıyor.

    Fakat petek kısmında hiç bir problem yok, petekler ısınıyor ve gaz alabiliyor.





    Daha önce başına bu tarz problem gelen aradaşlar yardım ederse sevinirim.



    Eğer kendim halledemezsem sizlerden Istanbul Anadolu yakasında işini düzgün yapan dürüst bir servis önerisi bekliyorum.



    eski baymak kombilerde verdiği arızaya göre 5-10 sn geçmeden arıza veriorsa sensördeki kısa devre veya kart arızasından kaynaklanır. 30 dereçedeki arıza hemen veriorsa iyon veya alev yokluğu değildir. 30 dereçe arızası bu arıza ortak arızadır kaloriferdede aynısını yapsa alev yokluğudur

    Cevap için teşekkürler.

    Arızayı hemen veryor. Yani gaz lambası ışığı hiç yanmıyor.

    Kombinin içini açtım. Sıcak suyu açınca , pim siviçi ittiriyor. Siviçle ve ya diyaframla ilgili bir problem değil sanırım.

    Bu arada kalorifer tarafı sorunsuz çalışıyor. Sorun sadece kullanımsuyu tarafında.




    Cevabınızda problemin sıcak su sensöründe ve ya karttan olduğunu yazmışsınız.


    Sormak istediğim; sıcaklık sensörü bu mesajda yolladığım resimde sol üstte yeşil yuvarlağa aldığım ,kırmızı kablolu sensör müdür?









    2. resimde çıkardım. sanırım sensör bu?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hceb -- 21 Ekim 2017; 19:50:25 >




  • hceb H kullanıcısına yanıt
    bu sensörün aynısı yeşil kablo bağlantılı olan. ölçülmesi şart. kalorifer sensörünün soketini ona tak bakalım ordan nasıl bişe olaçak. kaloriferde başka arıza gösterebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 21 Ekim 2017; 22:48:17 >
  • Dediğiniz gibi yeşil kablolu sensörü söktüm. Diğer sensörün aksine oldukça oksitlenmiş, yeşil renkteydi.


    Sensörlerin yerlerini değiştirdim. Artık sıcak suyu açınca gaz alıyor ve su ısınıyor.


    Bu sefer dediğiniz gibi başka bir arıza gösterdi.Onu da fotograf olarak ekliyorum. Pazartesi günü yeni sensörü alıp kırmızı kabloya bağlayınca bu arıza da gidecek sanırım. Dediğiniz gibi sensör kaynaklıymış.


    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.




  • Merhaba ECA CONFEO PLUS kullanıyorum. Bir süre önce arızalandı. Sıcak su vermemeye başladı. Ama petekleri ısıtabiliyor. Servis çağırdım.(GENEL HEPSİN BAKAN) Servis arıza büyük 800 tl üzeri 2 tane kart değişmesi lazım yeni kombi bakıın dedi. Giderken bi ayar çekti. "Şimdilik sıcak su için soldaki musluk ikonlu knob u çevirin alın işiniz bitince kapatın. Petek içinse sağdakini çevrin" dedi ama 2 gün sonra o da çalışmaz oldu. Şimdi sıcak su hiç alamıyoum. Aynı dertten muzdarip bu marka model kombiyi kullanıp sorunu çözen arkadaş var mıdır?

    Ya da ustam ne önerirsiniz? bu kombi çöp mü oldu yani yeni kombi mi bakayim artık kendime?
  • risedx R kullanıcısına yanıt
    kombinizin kart arızalı parametre siliyor tamiri mümkün 200 civarı iyi cihazdır
  • Nasıl tamir ederiz hcm? Gelen tamirci tamir olsa da yine sorun çıkartır kendine yeni kombi bak dedi. Tamir oldujtan sonra yine aynı arızadan kaynaklı sorun lursa ücretsiz tamir olur mu?
  • risedx R kullanıcısına yanıt
    problem çözüldü
  • Merhaba hocam çok eski bir Buderus kombi var evimde. 3 yıldır kiracı olduğum evde ittir kaktır aynı kombiyle devam ediyoruz. Orjinal oda termostatı artık beni çaresiz bıraktığı için yakın zamanda kablosuz general marka termostatı kendim taktım. Termostat görevini yapıyor ama kombi kafasına göre çalışıyor. 5 numaralı arıza kodu ile durup kalıyor biraz sonra tekrar çalışıp tekrar aynı duruma düşüyor. Ayrıca kombi basınç göstergesi de kafasına göre çalışıyor. Geçen hafta baktım yarım bar altına düşmüş alttan su ekledim basınç artmadan overflow hattı fazla suyu attı. Sonraki gün yine ara ara böyle biraz çalışıp biraz ikaz verirken baktım 1 kova su akmış ama basınç bu sefer normalin bir çizgi üstünde. Sonra basınç düzeldi havalar ısındı. Bugün hava sogudu baktım basınç yine 1 bar altına düşmüş ve arıza devam ediyor. Kombi kafasına göre takılıyor. Değişim yaptığım termostat buna neden olmaz gibi geliyor ama nedeni nedir onu da bilmiyorum. Bu arada sicak su kullanıminda en ufak bir sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt.kaya -- 26 Ekim 2017; 18:32:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • orjinal energymetre takman lazım bir iki komfort termostat arızalı gözüküyor cihazı deyiştir 300 tl civarı masraf tutar
  • Hocam termostat mantığı farklımı bunlarda, sistemi kandırmanın bir yolu yokmudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cümleten iyi akşamlar bugün benim kombi su koyverdi sıcak su alamıyorum cihazdan bi türlü sıcak su derecesi 45 Di 50 yaptım gene aynı ekrandaki Alev işareti çıkmıyor çesmeyi açtığımda kombiyi kapatıp açtım gene düzelmedi bi türlü ekrandaki alevi göremiyorum çeşmeyi açtığımda lakin petekler için termostadı ayarladım zmn kombi de alev çıkıyor sizce sorun nerden kaynaklanıyor kombi buderus gb062 ilk çıkanlardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • entegre boylere takılı olduğun için yok
  • ŞAVKÇI09 Ş kullanıcısına yanıt
    bakılması lazım ?
  • dün birara reklamlarda kombinin -hangi marka olduğunu anlamadım- sadece ısıtmada değil soğutmada da kullanılacağını söylüyordu. benmi yanlış anladım yoksa kombiler aynı anda klima gibi ev soğutmasında da kullanılabilecekmi bilgisi olan varmı?
  • canoka C kullanıcısına yanıt
    fizik kurallarına göre yanan alevin yakıcı değilde soğutma özelliği varsa mümkün
  • Merhaba,

    ECA confeo premix kombi ateşleme yapıyor 2-3 sn sonra ekranda 5 yazıyor ve kırmızı uyarıya geçiyor. Bazı forumlarda ntc sensör arızası olarak gösterdiği için bunu değiştirdim. İlk bir çalıştı ancak bugün elektrik kesilip geri geldiğinde ekranda yine 5 rakamı vardı. Benzer sorunu yaşayan yada bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini iletebilirler mi? Herkese saygılar
  • cyberguy kullanıcısına yanıt
    elektronik kartınız arızalı tamir edilip tekrar emprom yazılacak düzelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombiustası -- 27 Ekim 2017; 23:46:38 >
  • Teşekkürler, kendi soruma kendim cevap vereyim ateşleme bölümünün ön kapağını açtığımda cihaz çalışıyor kapağı geri vidaladığımda tekrar sorunu oluşturuyordu. Kapak kapanırken acaba kablo vs sıkışıp irtibatsızlık mı yapıyor diye düşündüm bu değilmiş. sonrasında kombinin sağ tarafında gri bir havalandırma borusu var. Kapak kapanınca bir şekilde oksijen gelmiyor diye düşündüm üzerini elimle kapattığımda 5 nolu hatayı verdi bacayı kontrol edip temizledim şimdi oksijen gelişi düzgün olduğu için kombi çalışıyor. İhtiyacı olan arkadaşlar sensörler ve karttan önce bunu da göz önünde bulundurabilirler saygılar
  • Viessmann Vitopend 100 kombi sahibiyim, sürekli olarak basınç kaybı yaşıyorum. Su basıp basıncı 2,5 civarına getiriyorum. Ancak 1 hafta sonra tekrar 1 civarına düşüyor. Bu en az 2 yıldır devam ediyor. Bir kaçak olsa alt komşudan şikayet gelirdi diye düşünüyorum (borular zemine gömülü). Yaptığım araştırmalarda genleşme tankı arızası olabilir bilgisine ulaştım. Hem bu sorun için hem de kombinin kış öncesi genel bakımı için bir ustaya ihtiyacım var. İzmir/Karşıyaka'dayım. 100 TL lik parça değiştirip 300-400 TL fatura çıkartmayacak (bir yakınımın başına geldi) bir servis arıyorum. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 545546547548549
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.