Şimdi Ara

Komando Eğitimi Alan Bir Subay İçin En İyi Beslenme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. TSK da komando olmak için eğitim almaktayım. Çok aşırı yoğun bir programın olduğu için araştırma imkanım yok malesef ( günde 5 saat uyuyunca seviniyorum gerisini siz düşünün.) O yüzden sizlere danışmak istedim.
    Yaptığımız spor programının mantıkla pek alakası olmadığını düşünüyorum ama burada mantığa yer olmadığı için garipsemiyorum. Kısaca genel programımızı anlatayım.
    Dağ intikali olmayan her gün sabah 5 de uyanıp 1 - 1,5 saat spor yapıyoruz. İlk başta 4-5 km hafif tempoda koşu ardından 3 er set olacak şekilde 20 şer şınav, squad, curby ( yazımı doğru mu emin değilim), komando dansı ve 150mt sürünme yapıyoruz. Hocanın keyfine göre bazen bu program daha ağır yada hafif olabiliyor.
    Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir konu spor yapılan günden sonra dinlenilmelidir fakat bizde öyle bir durum yok her gün tekrar ediyor sistem.
    Dağa çıktığımız günler spor olmuyor. O günlerde de sırt çantası tüfek vs toplam 25-35 kg yük ile 10 - 40 km tepelerde ve dağlarda geziyoruz.
    Yemek olarak hiç yemek seçmem verilen yemeği genelde bitiriyorum fakat 1.78 boy ve 74 kilo ile başladım buraya 40 gündür buradayım ve 6 kılo verdim. Geldiğimde nizami 4 barfiks çekebilirken artık 1 barfikse düştüm. Kas yıkımı içinde olduğumu hissediyorum.
    Sağlıklı bir işleyiş olmadığının farkındayım ama sistemi değiştirme imkanım yok. Elimden gelen tek şey fiziksel olarak kendimi ileriye atmaya çalışmak.
    BB den çok anlamıyorum. Ayrıntı olarak soru sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplarım. Ürün olarak da fiyat performans veya ona yakın seviyede ürün tavsiye ederseniz çok mutlu olurum.
    Şimdiden okuyan cevaplayan arkadaşlara selamlar.







  • Yoğun Kalori kaybı olan bir Eğitim süreci. Protein, Kaliteli Karbonhitrat ve yağ ile vücuttaki yıkımı en aza indirmeyi çalışabilirsiniz. İmkanınız varsa Eğitime başlamadan önce Protein yada Protein Tozu almaya çalışın.

    Eğer imkan varsa bütün gücünüz ile Kalori açığını kapamaya ve Vücuttaki Yıkımı önleyecek temel ihtiyaçlara önem verin.

    Mesela Sabah Eğitim öncesi
    3-4 Yumurta
    Zeytin
    Yulaf + Muz
    Beyaz peynir
    Lor + Süt + meyve ile Power Shake.

    Yada Eğitim öncesi ve sonrası

    Lor + Süt + Yulaf + Muz karışımı.
  • Cevabınız için teşekkür ederim fakat burada ne yiyeceğimizi biz malesef seçemiyoruz önümüze konan yemek neyse onu yiyoruz.
    Protein tozunu olarak kafam çok karıştı örneğin 500-200 tl arası 2kglık tozlar var ikisi de whey ama hangisini almam gerektiğini bilemiyorum arada bu farka değen bir performans artış farkı gösteriyor mu? Bir de çok kalori yaktığım için acaba dozu artırsam dengeleme yapabilir miyim kalori kaybını onu merak ediyorum.

    Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın çünkü o kadar yoğun geçiyor ki her şey akıllı telefonu elimize alamıyorum.
  • profiteroldoktor kullanıcısına yanıt
    Eğer yemek tercihi yoksa o zaman protein Tozu ile dengeleme şansı olur. Özellikle diyet + Spor yapanlarda, yada aşırı hareket edenlerde Protein Tozu iyi alternatif. Tabiki Doğal yiyeceklerden protein almak daha iyi ama sizin durumunuza protein tozu dışında çözüm zor görünüyor.

    Eğer imkanınız varsa Nutrition Whey Protein alın. Optimum Nutrition gold standard Whey diye geçiyor.

    İçinde Glutamin ve BCAA da bulunduruyor ve tanınan ve göz önünde olan bir Marka olduğu için içeriği ile oynamak gibi birşey yapamazlar. Ucuz markaların içeriğinin tutmadığı oluyor.
  • Şimdi baktım 300 tl fiyatı görünüyor. Peki bu malum sitede kombinasyonlar kısmında farklı ürünlerle beraber satılan markalar da var sadece toz yeterli olur mu yoksa ek ürünlerden almalı mıyım?
  • Konu ile ilgili bilgim yok ama ayrı bir konuda hatıralarını yazarsan okumaktan keyif alırım. Allah kolaylık versin.
  • profiteroldoktor kullanıcısına yanıt
    Toz yeterli olacaktır. Sizdeki yaşanan Katabolik Faz. Yani Kas Yıkımı. Vücudu aşırı strese sokmak, Yıkıma uğratmak ama Yıkım sonrası Kasları besleme imkanı olmadığı için. Yeterli Protein ve Aminoasit almadığı için Vücudun kas kaybı yaşaması.

    Eğer maddi imkan var ise, Protein Tozu, Omega 3 ve Kaliteli Multivitamin tavsiye ederim. Tabiki imkan dahilinde olsa Doğal ve kaliteli yiyeceklerden alsanız daha iyi olurdu. Ama durumunuz gereği, yıkımı en aza indirmek ve hatta Kas yapmak mümkün Komando eğitiminde.

    Uyku, Dinlenme, Makro İhtiyaçlar. Protein, Karbonhitrat, Kaliteli yağ. Ben 2007 de asker iken, Usta birliğinde baya iyi yemekler vardı.

    Mümkün olduğunca Proteinli Yemek bulursanız hiç acımayın yiyin.
  • Malesef makro ihtiyaçları karşılayamıyoruz burada işte...
    Benim hangi vitamin kaliteli diye araştırmaya vaktim hiç yok Batuhan bey. Rica etsem ürün ismi söyleyebilir misiniz?
  • Bu fiziksel tempoyu dinlenme olmadan suplement'in tek başına karşılayacağını düşünmüyorum fakat destek olsun diye kaliteli protein tozlarından birini alabilirsin.
  • profiteroldoktor kullanıcısına yanıt
    https://www.amazon.de/Multivitamin-Vegane-Tabletten-Hochdosiert-VERGLEICHSSIEGER/dp/B075RCPZ3P/ref=mp_s_a_1_3?crid=34NJFX28ZAGCK&keywords=multivitamin&qid=1552841436&s=gateway&sprefix=Mult&sr=8-3

    Türkiyede varmı bilmiyorum.

    + Zararlı katkı maddesi olmaması
    + Laboratuvar da Kontrol edilmiş olması.
    + Uygun fiyata 450 Günlük.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.