Şimdi Ara

Koltuklarin altindaki kablolar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 model astra enjoy 1.3 cdti aracimin surucu ve on yolcu koltuklarinin
    altinda kirmizi ve siyah renkli kablo ve soketler var. Acaba ne ise yarar?
    Benim aracimda emniyet kemeri uyarisi yok sanirim. ikinci el aldigim icin
    ilk sahibi rahatsiz olup kablolari cikarmis olabilir mi diye dusundum.
    Herkese tesekkurler

• O soketler koltuğa oturduğun zaman ağırlığı algılayıp araçta kemer takmadın uyarısını devreye sokar. 30 KM/H'yi geçtiğin zaman ya da takmadığınsa sadece uyarı ışığı yanabilir diye biliyorum. Sesi kesmek için olabilir. Dikkatli bakmak lazım göstergelere.

Kaç model araç. Makyajda bu uyarı sistemini kapatmışlardı sanırım.
    benim arabada yolcu koltuğunda kemer ikaz sesi yok. sürücününki içinde öyle bir şeye gerek yok nasılsa sürücüsüz gidemez araç. o kablolara kemerin takılı olup dereyi tamamladığını iletiyordur. ayrıca koltuklardaki yan havayastıklarına enerji taşıyor olabilir. sesi kescem diye kabloyu çıkartmayın ses diye havayastığını kapayabilirsiniz:)
    2005ten sonra gelenlerde sesli uyarı yok astralarda tekrar belirteyim
    • 2013 VW Golf 1.4 TSI ACT DSG Highline BEYAZ Sunroof, U Led, Led Stoplar, 18" Durban, Adaptif Şasi, ErgoAktive Koltuk, Elektrikli Katlanır Yan Aynalar, Geri Görüş Kamerası, Discover Media, Renkli Yol Bilgisayarı.
    • Yazlık 225/40/18 Potenza S001 Kışlık 205/55/16 WinterContact TS850

• Iphone 8 plus
  • hava yastıklarının kablosu onlar. yandan çarptıysa yan şiddet algılayıcalar sayesinde sadece perde havayastıklarının, önden çarpma varsada koltuğa gelen yüke göre öndeki havayastıklarının açılmasını sağlıyolar.

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

ağırlık algılama opel koltuklarında yok bildiğim kadarıyla?
    sürücü koltuğunda emniyet kemeri uyarısı var yolcular da varmı astrada? zaten 2005ten sonra astralarda kalktı.
    benim arabada yolcu koltuğunda kemer ikaz sesi yok. sürücününki içinde öyle bir şeye gerek yok nasılsa sürücüsüz gidemez araç. o kablolara kemerin takılı olup dereyi tamamladığını iletiyordur. ayrıca koltuklardaki yan havayastıklarına enerji taşıyor olabilir. sesi kescem diye kabloyu çıkartmayın ses diye havayastığını kapayabilirsiniz:)
    2005ten sonra gelenlerde sesli uyarı yok astralarda tekrar belirteyim

Ağırlık algılama Emniyet Kemeri İkaz Sistemi olan Astra'larda var. Benim aracım makyajlı ama başka bir arkadaşınkinde giderken kendimi biraz yukarı kaldırınca sinyal sesi kesiliyordu. ( arkadaşı bütün yol bi aşağı bi yukarı biraz sinir etmiştimde )

• Bizdekinde ağırlık algılama var. Kemer takmazsanız eğer ya 30 KM/H'den sonra ya da ortalama 1 dakika(tam hesaplamadım düz hesap söylüyorum) sonra ötmeye başlıyor ya takacaksın düzgünce ya da arkadan takacaksın sesi kesmek için. Bizdekinde hem sürücü hem yolcu da var ağırlık algılama.
  • Bende de 2006 Astra var. Bizim modellerde koltuk algılayıcısı yok. O kablolar yalnızca koltuk yan hava yastıklarının kablosu. Yalnız o kablolar ile ilgili bir tavsiyem var size; Aracı ilk aldığımda araç yolda giderken koltuğun öne-geriye doğru ayarını yapıyordum tam o sırada aracın ABS arıza lambası yandı. Servise götürdüğümde araç hareket halindeyken koltuk ayarlarıyla oynayınca o kablolar da oynar, böyle arıza lambası yanabilir dedi adam. Gerçekten de o günden sonra bir daha araç hareket halindeyken koltuk ayarlarıyla oynamadım ve arıza lambası da bir daha hiç yanmadı. Siz de sakın yapmayın...
    22 yıl önce açıldı
    Paspas alti islaklik yardim
    10 yıl önce açıldı
    ic Dikiz ayna ayari?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Bizdekinde ağırlık algılama var. Kemer takmazsanız eğer ya 30 KM/H'den sonra ya da ortalama 1 dakika(tam hesaplamadım düz hesap söylüyorum) sonra ötmeye başlıyor ya takacaksın düzgünce ya da arkadan takacaksın sesi kesmek için. Bizdekinde hem sürücü hem yolcu da var ağırlık algılama.

Yolcu koltuğunda vardır onu anlarım ama, sürücü koltuğuna ağırlık algılama neden koyarlar aklım ermedi valla..

Ünal bey sizinde bahsettiğiniz gibi o sistem belli bir hızın üzerine çıktıktan sonra davreye girer ve bir aracın belli bir hızın üzerine çıkması için bir sürücü gerekir . Sürücü koltuğunda ağırlık algılama olduğuna eminmisiniz.
    DESKTOP :INTEL P4/3.0 LGA775Ghz 2mbCACHE - ASUS P5GD2X SC775 i915p FSB800 - KINGSTONE DDR2 533mhz 1x1024MB - ASUS EXTREME AX700PRO 256MB PCIEX16 - SAMSUNG 80GB 7200RPM SATA HDD - ASUS 16xDVDRW - ASUS 52xCDROM - LG 17� L194WT LCD 2000:1 - FEEL HURRICANE KASA
    CAR:2007 Ford Mondeo 2.0 Ghia-X Otomatik
    MOBILE PHONE:SAMSUNG İ8510

• quote:

Orjinalden alıntı: arsenik123

quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Bizdekinde ağırlık algılama var. Kemer takmazsanız eğer ya 30 KM/H'den sonra ya da ortalama 1 dakika(tam hesaplamadım düz hesap söylüyorum) sonra ötmeye başlıyor ya takacaksın düzgünce ya da arkadan takacaksın sesi kesmek için. Bizdekinde hem sürücü hem yolcu da var ağırlık algılama.

Yolcu koltuğunda vardır onu anlarım ama, sürücü koltuğuna ağırlık algılama neden koyarlar aklım ermedi valla..

Ünal bey sizinde bahsettiğiniz gibi o sistem belli bir hızın üzerine çıktıktan sonra davreye girer ve bir aracın belli bir hızın üzerine çıkması için bir sürücü gerekir . Sürücü koltuğunda ağırlık algılama olduğuna eminmisiniz.

Ağırlık algılama olmasa koltukta kimse yokken yanmayan lamba sürücü koltuğuna biri oturduğu zaman neden yansın ve hareket ettikten sonra uyarı vermeye başlasın. Sizin mantıktan gidersek eğer emniyet kemeri uyarı lambasının yanmaması gerekiyor.

30. KM/H'yi geçin ve koltuğa oturmamaya çalışın bi kaç saniye. Uyarı sistemi aktif olanlara söylüyorum. Boş yolda denesinler. Koltuktan kalktığınız anda uyarı sesi kesilecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.