Hocam geçmiş olsun, cerrahi maskelee ne kadar iyi olursa olsun gene de virüstwn çok daha büyük partiküllerle test edilip sertifikalandırılıyor, hemen hemen bütün markaların bakteri filtrasyonu %98, %99 diye ifade etmeleri de hep algı yaratma üzerine kurulu, meltblownlu bir maske ancak su damlacığı ile büyümüş bir virüsü kısmen engelleyebilir ya da herkes kaliteli maske taktığında maruz kaldığımız virüs yükünü azaltabilir, maske ve mesafeyle tabi.Virüse karşı koruyabilen tek maske standartı n99'dur, yani ffp3. 3M başta olmak üzere bir çok maske var tabi, ne kadar güvenilir bilmiyorum ama ben lcw'nin ürettiği ffp3 maskelerden aldım(yoğun,kalabalık ortamlar için) normalde medikal maskelerden de kullanıyorum tabi.Online satışta stok yoktu şimdi yine stoklara girmiş.https://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun/LC-WAIKIKI/erkek/Maske/4730007/1049221?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tam nedendir bilemiyorum ama hastalığın ağır veya hafif geçmesi, alınan mikrop sayısına ve vücut direncine, bağışıklığına bağlı sanırım. Aldığım tedbirler sayesinde belki fazla mikroba maruz kalmadım diye hafif geçiriyorum. Muhtemelen havadan aldım diye düşünüyorum. Markete girerken kesinlikle herkesin dokunduğu yere dokunmam, illa dokunmam gerekirse anında cebimdeki fısfıs ile dezenfekte ederim. Market arabasının tutacağına hışır poşetlerden birini sarar ve bağlarım bazen Ama şunu unutmayın nasıl olsa yakalanıyoruz diye tedbiri elden bırakmayın, yakalansak bile bu tedbirleri aldığımız sürece hafif atlatmamız yüksek olasılık. Bizim buradaki konuşmalar olmasa, maske incelemesi yapmasak belkide saçma maskeler alıp kullanacaktık ve daha fazla virüse maruz kalacaktı , dolayısı ile ağır geçirecektik belki de. Milletin dikkat etmediği bu zamanlarda maskeye önem versin herkes. Özellikle koruyucu tabakası olsun, havadan alma konusu artık ciddi ciddi gündemde. Maske ye verdiğiniz parayı acımayın, maske yüzünüze tam otursun. Mümkünse cebinizde fısfıs taşıyın. Ben öyle fazla zorluk yaşamadım, ilk birkaç gün biraz ağır geçti PC ye bile bakamıyordum, ama genel olarak hafif geçiyor diyebilirim. Bunun nedeni de tasarruf edeceğim diye maskeden kısmamak diye düşünüyorum. Şuanda kadar sürekli b-good taktım. şükürler olsun ağır geçirmiyorum. Sağda solda görüyorum insan konuşamıyor, nefes alamıyor. |
o tür maskeler yüze oturmuyor sanki, takanları görüyorum şaka gibi takıyorlar. Hatta bazılarının takışını tabir etmek gerekirse burnuna fes takmış gibi veya takma burun takmış gibi duruyor, hiçbir korunaklılığı olmuyor. En önemli etken yüzü tam sarması bence. Cerrahi maskelerde en büyük sorunda bu. Bunun için ataş ı pense ile dümdüz yapıp maskenin en üst kanalına takıp şekil veriyorum, üst taraftan sıfır hava akışı oluyor. Hava tamamen maskenin içinden geçiyor. Kısaca maskenin cinsi bence bu konuda çok önemli değil, korsun ve düzgün takılsın yeter. Tabi birde herkes takması lazım. Sen bu maskeyi taksanda , açık ağzıyla ortalığa virüs yayan biri bu hastalığı sana gözden bile bulaştırır. Maske takmayanlara ciddi yaptırım olmadan bu iş bitmez bence. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Happy'nin kendi ürettiği maske elime geçti bugün. Bu da kıf çıktı. Evony'nin kalitesini bozmadan önceki hali gibi maske bulamıyorum. Bayağı gevşek oldu. Yahu zaten kulaklar elastik. Daralt kardeşim şunu devasa kafan da olsa sıkmıyor zaten kulakları. La havle... iade edeceğim maalesef. |
Bende bunu demeye çalışıyorum işte, aldığım tedbir sayesinde hafif atlattığıma inanıyorum. Aslında gribe göre ağır sayılır ama koronaya göre hafif geçiriyorum. Amaç şuanlık bu, tedbir al ki yakalansan bile hafif atlat. Bana derlerdi çok titiz davranıyorsun diye, bende bu korunma için değil, yakalanırsakta hafif atlatırız diyedir. |
Konuyu çok dağıttık ama söyleyeyim aynı sorunlar bende de var(dı) . Testlerde bazen tutarsızlık olabiliyor. İlk test ile ikincisi arasında farklılık olabiliyor maalesef. |
Dikkat edersen konuda daha önceden bahsedildi demişim. Konunun neredeyse başından bu güne yazışarak geldim. Bir arkadaş bir araştırma görseli de koymuştu. Virüsün hangisinden daha kolay geçtiği konusunda. Bulursam mesaj linkini koyarım. |
Bende n11 11.11 kampanyasından almıştım bugün geldi kargo, siyahı açtık denedik 2-3 kişi beğendi herkes baya kaliteli bence. Eczanelere ne zaman gireceği belli olsa paparayla are alırım şu an, blackfriday için n11 kampanya yaparsa toplu bi are daha alıp epey bi süre maske işi düşünmem. |
Birinde firma ortaya 25gr meltblown koyuyor ve EN AZ %98 FİLTRELEME diyor Otekinde 3 kaya da puskurttum diyor kaç Gr diyosun yetecek kadar diyor Peki ya koruyor mu diyosun Ohooo korumaz mi hem de %99a kadar diyor Kaçtan 99a kadar diyosun Yav işte koruyor diyor Seçim sizin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kaçtan 99a kadar? Tamamen aldatmaca bence Öteki firma 25gram meltblown diyor en az %98 filtreler diyor Bunlar da puskurttuk yokkaristirdik 99a kadar falan filan < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pore -- 17 Kasım 2020; 22:2:3 > |
Geçmiş olsun < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 17 Kasım 2020; 22:8:51 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
İsterse Sabancı olsun ben şunu kabul edemem Adamlara evony de üretim hatası var açıklık oluyo diyosun Biz ofiste ters takıyoruz siz de öyle yapın diyolar Aynı 99 liradan başlayan fiyatlar aldatmacasi gibi 99a kadar demek Ötekiler büyük eşit 98 yazıyor Bunlar neden yazamıyor? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Selamlar, bu maskeler nasıl acaba? yüze oturuyor mu? tek kullanımlık mı yoksa yıkanabiliyor mu? Yaşlı annemle birlikte yaşıyoruz,dışarıyla tek teması benim... işim gereği kalabalık ortamlarda bulunuyorum,bu maske kullanışlıysa almayı düşünüyorum. |