Şimdi Ara

KOLONYA DOGAL GAZ ALARMINI ÇALDIRIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
21.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu gun yerdeki seramiklerdeki lekeleri kolonyalı pamukla eşim silmek istediğinde dogal gaz alarmı sürekli çalmış.bir turlu durduramamışlar. evin pencereleri açıp havalanınca gaz alarmı susmuş.böyle bir şey olab,lir mi..
    dogalgaz alarm markası sekma...



  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    Bu gun yerdeki seramiklerdeki lekeleri kolonyalı pamukla eşim silmek istediğinde dogal gaz alarmı sürekli çalmış.bir turlu durduramamışlar. evin pencereleri açıp havalanınca gaz alarmı susmuş.böyle bir şey olab,lir mi..
    dogalgaz alarm markası sekma...

    bu cihazlar çok hassasdır,sadece gaz kokusuna değil,yoğun yemek kokusu,sarımsak gibi keskin kokularda devreye girebilir..panik yapmadan cihaaz durdurulabilir..hatta bunu deneyebilrisiniz..elinize bir çakmak alıp,cihazın ızgaralı kısmına biraz gaz salın hemen ötecektir,durdurmak için de cihazın o ızgaralı kısmına kuvvetli bir şekilde üfleyin muhtemelen cihaz duracaktır,ya da odayı havalandırın..dediğim gibi cihaz öterse durdurmak için kuvvetlice üflemek gerek..bende bubu takan kişi göstermişti..tabi bu arada sayaçtaki vana gazı otomatik olarak kesecektir,butonu geri çekmek gerekir..bu arada tüketiminiz ve ısınmanız ne durumda.memnunmusunuz?
  • sağolun alı bey.
    daha öncede dediğim gibi biz çatı katında oturuyoruz.iyi bir çatımız var,altına da 4-5 yıl önce izocam şilte sermiştik. amaı % 100 tam izalosyonlu değil binamız,kısmen izalasyon diyelim buna rağmen bizim ev biraz s0ğuk oluyor,sanki .ama tüm odalarımız kombi çalışmaya başladıktan sonra ısındı artık.klimalı odaya mahkumiyetımız bitti diye düşünüyoruz.
    .diğer yandan evin içerisinin ısısı 21 derece az geliyor gibi, digital termometre nem ölçer aldım ısı 22 derece daha iyi gibi.. bu gun hava ılık diye, kombi ısısnı 30 dereceye düşürmüştuk.ama kombi çalışmıyormuş durmuş..sonra 35 dereceye getırdık çalışmaya başladı.çagrı merkezini arayıp sordum.kombinin kullanım klavuzunda 30 derecede çalışmaz diye bir cümle bulamadım.akşam 40 dereceye getirdik.ayın 13 nde saat:15.00 den bu saata kadar gaz harcamamız 17 m3 civarı.bilmiyorum normal mi...(bu arada babam ve kızkardeşim de öğretmen,emekli oldular.sülalede çok ögretmen var).sevgilerimle..
  • Aynı markadan bende de var, ama iyice çıldırtmaya basladi bizi. Durup dururken oturuyor, ufak bi yemek kokusunda otuyor, kafayi yedirtecek bize. Acaba icinde pili filan var da o mu zayifladi. Çünkü gaz kapaliyken filan bile otuyor artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaz alarm cihazları ilk üretildiklerinde TSE standardına göre ayar kalibrasyonları yapılır.Daha sonra çok yoğun bir kokuya maruz kaldıklarında yada ani bir voltaj dengesizliği yüzünden cihazın içinde bulunan sensör ( MQ4 )
    hassasiyet seviyesi en üst noktaya çıkar ve orada kalır.Bu durumda cihazınız en küçük bir kokuda dahi alarm verir.Yerli yersiz sizi rahatsız eder.Bu durumda cihazın değişmesi gerekmektedir.

    Cihazınızın hassasiyet seviyesinin sağlıklı olup olmadığını anlamak için çakmağı yakmadan gazını cihazın üzerinde bulunan ızgaralara tutun ve 1-2 saniye gaz verin..Alarm çalmaya başlayacaktır.Çakmağı geri çektiğiniz de cihaz maksimum 7-8 saniye alarm vermelidir.Daha fazla alarm çalmaya devam ediyorsa cihazınız çok hassaslaşmış demektir.Tekrar ayar kalibrasyon yapılmalıdır.

    Alarm çaldığında selonoid vanadan gazı kestiği için vanayı açmayı unutmayBu cihazlarda kullanılan sensörlerin ömrü 4 yıl dır.Eğer cihazınız takılalı 4 yılı geçmişse cihazı değiştirmeniz gerekmektedir.

    insan hayatı herşeyden değerlidir.
    Bu tarz cihazları alırken mutlaka internet sitelerini inceleyin ve tüm belgelerini kontrol edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay1210 -- 18 Aralık 2014; 19:21:06 >
  • Annemlerede taktırdık hiçbir sorun yok. Şimdi burayı okuyunca acababizim ki çalışmıyor mu? Malum temizlik, yemek filan derken evde koku oluşuyor çünkü beni rahatsız ettiği için sürekli camı açarım ve annemle tartışırız. O yüzden sizin dediğinize göre alarm bizde sürekli sinyal vermesi lazım
  • BİM' den 5 liraya satın aldığım alarm durup dururken alarm vermedi hiç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk kez karsilastim korkumu tahmin edemezsiniz megersem yogun yemek kokusundanmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam 2 yil 1 ay sonra tekrar karsilastim. Bu sefer temkinliydim yine internete yazayim dedim kendimi buldum garip bir mutluluk var su an ustumde 😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bualarmcihazlarının hiç biri % 100 kaliteli hizmet vermiyor.
  • Evdeki doğalgaz alarmı herşeye ötüyor. Bulaşık makinesi her açıldığında, fırın çalışınca, mutfakta ıslak mendil kokusuna bile ötüyor. Bıktırdı artık. Acaba söksem bir idari bir yaptırımı var mıdır? Bir süre gaz riski almayı bu işkenceye tercih edeceğim. İlerde basit başka bir prizli dedektör alırım. Tak çalıştır tipi varsa hrmen e alabilirim. Var mı bilgisi olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.