Şimdi Ara

Kolin İnşaat'a özel davetle 2 Milyarlık ihale verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hasdal'a taşınması planlanan Çapa Tıp Fakültesi'nin ihalesi özel davetle Kolin İnşaat'a verildi.


    Kolin İnşaat'a özel davetle 2 Milyarlık ihale verildi


    İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için, kapalı kapılar ardında ihale yapıldığı, ihaleden 4 ay sonra açıklandı. 2 milyar liralık ihale özel olarak davet edilen Kolin İnşaat’a verildi. Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağı konuşuluyor.

    2 milyarlık hastane yapım ihalesinin bildik şirketlerden birine verildiği, ihaleden 4 ay sonra yılın ilk resmi iş gününde Kamu İhale Kurumu tarafından kamuoyuna duyuruldu.

    "İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi 1. Etap Hastane Binası İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi" için Kamu İhale Kanunu'nun esas olarak kabul ettiği rekabetçi, şeffaf "açık" usül tercih edilmedi.

    İhale, kanunun olağanüstü ve önceden öngörülemeyen haller için istisna olarak belirlediği "pazarlık" usulünü düzenleyen 21b maddesine dayandırıldı.

    24 Ağustos'ta gerçekleştirilen ihaleye, 6 şirket, duyuru ilanı yayınlanmadan, kamuoyundan habersiz özel olarak davet edildi.


    İmzalar 1 Eylül'de atıldı


    Sözcü gazetesinden Yusuf Demir'in haberine göre; yaklaşık maliyeti 2 milyar 51 milyon TL olarak belirlenen ihale, 1 milyar 920 milyon TL'ye Kolin İnşaat'a verildi. 11 Eylül'de imzalanan sözleşmeye göre inşaatın 990 günde bitirilmesi öngörüldü. Buna göre inşaatın 7 Haziran 2023 günü bitirileceği kaydedildi.


    Kolin İnşaat dünyada en çok ihale alan 5. şirket


    Kolin İnşaat, Limak, Cengiz, Kalyon ve MNG ile birlikte AKP iktidarı döneminde aldığı yüzlerce milyarlık kamu projeleriyle dikkat çekiyor. Dünya Bankası'nın "Altyapı Yatırımlarına Özel Sektör Katılımı Veri Tabanı"nda 1990-2020 yılları arasında en çok ihale alan şirketler listesinde Türkiye’den 5 şirket ilk 10’da yer alıyor. 

    Limak, dünyada en çok altyapı yatırımı ihalesi alan 2’nci şirket olurken, Cengiz 4, Kolin 5, Kalyon 6 ve MNG 7’nci sırada bulunuyor.


    Erdoğan açıklamıştı


    Projeyle ilgili ilk işaretleri Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 yılında vermişti.

    Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde birçok binasın deprem riski nedeniyle yıkılması gerektiğini kaydeden Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'ne Hasdal'da yaklaşık 700-800 dönüm bir arazi tahsis ettiklerini belirterek, "Orada İstanbul Üniversitesi'nin asli kampüsü veya külliyesi olacak" demişti. Öğretim üyeleri, Çapa Tıp Fakültesi'nin şehrin içindeki mevcut yerleşkesinden Hasdal'a taşınmasına tepki gösteriyor.


    Kaynak:https://www.patronlardunyasi.com/haber/Kolin-Insaat-a-ozel-davetle-2-Milyarlik-ihale-verildi/245101








  • Arkadaş benim neredeyse 40 senelik inşaat firmam var babadan gelme inşaat ve taahhüt işlerinin içindeyim sen kime ne anlatıyorsun? 2 milyarlık işte acil işlere girmez girse bile davetiye kapsamına girmez ihalesi acil yapılır sadece. Ne iş yaptığın belli değil, mühendis bile değilsin muhtemelen, belki Türkiyede bile yaşamıyorsun gelip işkembeden sallayıp burada milletin aklını bulandırma.

    Arkadaş bilgin yok zikrin olmasın bari. Özel davetiye diyor ekap a sadece sonucu çıkar. 3 firmadan teklif almaları yeterlidir bu tür davetiyeli işlerde de zaten firmalar kendi arasında paslaşır. Safmısın, cahilmisin yoksa bilerekmi yapıyorsun anlamadım.21/b dediğin işlerde maksimum 150-200 bin liralık işlerdir ve hiçbir şekilde yeterlilik aranmaz.

  • Bu patronlardünasının trollere malzeme vermek için öyle esrarengiz haber yapmalarına bayılıyorum ya Kolin İnşaat'a özel davetle 2 Milyarlık ihale verildi 

  • Rabbim verdikçe veriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Bu patronlardünasının trollere malzeme vermek için öyle esrarengiz haber yapmalarına bayılıyorum ya  





  • bu ihaleyi verenlerin hepsi bir gün yargılanacak ülkeden kaçmazlarsa. devletin hafızası silinmez.

  • O kadar çok şirketin hakkı yendiki bu adrese teslim ihalelerden, bir hukuk düzeninde Türkiye bu olay yüzünden ihale verilmeyen şirketlere 200 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır arkadaşım o yönden yani kaynak yönünden değil.


    Sanki gizli kapaklı iş yapılmış tarz da anlatımı var haber metninde. EKAP'da ihale tarih ve no'su kabak gibi belli olan bir ihale zaten.


    Türkiye'de 2 milyarlık iş yapacak kaç tane müteahhit firma var zaten. 5-10 tane . Onlarda ihaleye çağrılmış.


    Ayrıca bu dayanıksız yapıların dönüşüm kaynaklı ihaleler 21/b den yapılıyor zaten. Sanki ilk defa yapılıyormuş lanse edilmiş.


    DH trollleri şöyle sanıyor herhalde. Devlet şırankk 2 milyarı müteaahite verip tamam diyor zannediyor herhalde. Kolin İnşaat'a özel davetle 2 Milyarlık ihale verildi 


    Bu ihaleyi almak için en az %15-20'si kadar öz kaynak gerek ve ya kredi gerek. 400 milyon TL cebinden para harcayarak başlıyorlar.


    Dh trollleri size sesleniyorum toplanıp girin ihaleye 4 bin lira ile başlarsınız. Kolin İnşaat'a özel davetle 2 Milyarlık ihale verildi 





  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Arkadaş bilgin yok zikrin olmasın bari. Özel davetiye diyor ekap a sadece sonucu çıkar. 3 firmadan teklif almaları yeterlidir bu tür davetiyeli işlerde de zaten firmalar kendi arasında paslaşır. Safmısın, cahilmisin yoksa bilerekmi yapıyorsun anlamadım.21/b dediğin işlerde maksimum 150-200 bin liralık işlerdir ve hiçbir şekilde yeterlilik aranmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkcirak -- 4 Ocak 2021; 20:36:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende EKAP da sonucu çıkar diyorum zaten öyle devlet sırrı bulmuş gibi haber metni yazanları kast ettim.


    Eski ve depreme dayanaksız bir hastanenin yıkılıp yapılması ve ya yeniden ivedilikle yapılması 21/b'yi kapsar. (1)


    2 milyarlık ihaleyi kimse arasında paslaşmaz sallama burada şimdi. (2)


    21/b dediğin işlerde maksimum 150-200 bin liralık işlerdir ve hiçbir şekilde yeterlilik aranmaz. Kolin İnşaat'a özel davetle 2 Milyarlık ihale verildi  (3)


    Gene burada sallamışsın ihale kanununda böyle bir sınırlandırma yok. 21/b 'de firmaların yeterlik vermeleri esastır ayrıca.


    Hadi yürü git şimdi sıradaki gelsin.


    @cenkcirak

  • cenkcirak C kullanıcısına yanıt

    Kıdemli aktroll e laf anlatmaya çalışıyorsun... Anlamaz. 12 yıl inşaat imalat ve taahhüt firmalarında çalıştım böyle bir rakama ne ihale alan gördüm ne duydum nede kanunda böyle bir madde var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Arkadaş benim neredeyse 40 senelik inşaat firmam var babadan gelme inşaat ve taahhüt işlerinin içindeyim sen kime ne anlatıyorsun? 2 milyarlık işte acil işlere girmez girse bile davetiye kapsamına girmez ihalesi acil yapılır sadece. Ne iş yaptığın belli değil, mühendis bile değilsin muhtemelen, belki Türkiyede bile yaşamıyorsun gelip işkembeden sallayıp burada milletin aklını bulandırma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yegenim adamlar calisiyor ya, bunlar hep dij gucler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkahn kullanıcısına yanıt
    Kolin İnşaat'a özel davetle 2 Milyarlık ihale verildi
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Kolin İnşaat'a özel davetle 2 Milyarlık ihale verildi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

    Rabbim verdikçe veriyor.

    Asıl olay burada gizli


    "Kolin İnşaat dünyada en çok ihale alan 5. şirket"


    Adamlar dünya çapında. DÜNYA. ulan resmen içinden geçtiler memleketin akp ile el ele.


    akp'den kurtulduğumuz gün derhal istiklal mahkemeleri kurulmalı ve bu adamların hepsi yargılanmalı.


    cengiz, kolin, limak bilmem ne...

  • Daha durun eski araziyi de Cengiz'e verirler Rezidans yapsın diye. Kolin İnşaat'a özel davetle 2 Milyarlık ihale verildi 


    Reisin o kadar değerli bir konumdaki araziyi bırakacağını mı sandınız

  • quote:

    Orijinalden alıntı: melek12345x

    Boyuk oyun yigenim, hep dij mikraklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt

    Hiç bir şey olmayacak hocam. Çark büyük. İktidar tam tersi bir partiye geçse bile anlaşacaklar.

  • 21b ile yapılmış bir ihale.


    Gelmiş burada partizanlara anlatmaya çalışmayın. 21b bu dönemde aşırı derecede suistimal edilmiş durumda.


    Peki sorarım partizanlara, başka firma ya da iş ortakığı içerisinde olan gruplar yok muydu? Neden kolin? Neden cengiz? Neden Kalyon? Neden Limak?


    Ahlaksız partizanlar sizi. Bu çark sizleri de besliyor hepsini çok iyi biliyorum. Ama bu devrin sonu geliyor. Çok ağlayacaksınız "Biz bir şey yapmadık" diye.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.