Japonca yada yeni bir şeyler arayanlar için sizlere japon alfabesi olan Hiragana'yı kodladım(Da Vinci metodu). Japonların birden fazla alfabesi olmaktadır. Bunlardan Hiragana en yaygın olanıdır. kanji - her kelimenin bir işaret ile simgelendiği alfabe romanji - latin harflerin bulunduğu katana - yabancı kökenli kelimeleri yazmak için Kanji ile yazılan bir dergiyi Japonlar %70 ni anca anlamakta , bazen parantez içinde hiragana ile ne olduğundan bahsedilir. Ekstra olarak kelimeler ayrılmaz, noktanın içi boştur çember Türklerin en kolay öğrenebileceği dillerden biridir. Boş vaktimde davinci metodu ile kodladığım Hiragana alfabesini aşağıdaki uygulamayı indirerek görebilirsiniz, inceleyebilirsiniz. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rzmobile.davinciilejaponca Evet Çizimler Paint ile yapıldı, uygulama hakkında görüşlerinizi Play Store ve aşağıdan yorum bölümünden iletebilirsiniz.
POWERED BY PAINT |
Bizim en kolay öğrenebileceğimiz dil mi? Bir senede ingilizceyi sökmüş biri olarak söylüyorum: Japon alfabe sistemi dünyanın en zor sistemlerinden biridir. Okumayı ve yazmayı öğrenmeniz çok zor. Yaklaşık 3 senedir düzenli olarak kelime ve kanji çalışırım buna rağmen çizgi romanları bile okumakta zorlanıyorum. Hiragana(japonca kelimeler için), Katakana(yabancı kelimeler için) ve üstüne kanji diye çin alfabesinin sözde basitleştirilmiş versiyonunu kullanıyorlar. En az 5 yıl emek verecek sabrınız yoksa bu işe hiç girmeyin derim. O genki desu ka ve konnichiwa ile kalırsınız ortada. |
Hocam romaji ile öğrensek nasıl olur ? En azından konuşma ve dinleme kısmını çözsek. Gramer olarak benzediğini söylüyorlardı. Bir de ortak dil ailesi mevzusu var ancak profesörler vs ikiye bölünmüş durumda. Japonca, alfabe ve harf sistemi dışında Türkçe'ye benziyor mu ? Gramer yapı vs. ? |
Romaji ile bir noktaya kadar kendini geliştirirsin. Grammar da benzer noktalar var doğrudur. Yalnız alfabeleri işi aşırı zorlaştırıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |