Şimdi Ara

Kol ve Bacak Nakli Yapılan Adam Öldü !!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
13.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gelde üzülme ya, yürümeyi umut etmek.. anlayamayız belki ama tahmin edebiliriz o büyük eksikliği. tüm yakınlarının başı sağolsun
  • çok üzüldüm...
    bana biraz sidik yarıştırmasının sonucu bir insanın hayatının karartılması gibi geldi. akdeniz üniversitesi ilk yüz naklini yaptı, biz de 4 organı bir anda nakledip daha iyisini yapalım gazına mı geldiler nedir?
    allah rahmet eylesin. şehit haberleri kadar üzücü bir olay.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    diğer konudan alıntı;

    http://forum.donanimhaber.com/m_58087369/tm.htm
    quote:

    Orijinalden alıntı: Engin.K

    Anlamıyorum hemen hemen tüm ülkelerin gözü üzerimizde dünya çapında ameliyat yapıyoruz herkes bizi izliyor ama şunlrın yaptıgına bak karton kutuda organ taşıyorlar ve sonuç

    Hacettepe Üniversitesi büyük bir başarıya imza atarak Türkiye'deki 2. yüz naklini gerçekleştirdi. Rektör Tuncer, 'operasyonun başarılı geçtiğini' söyledi. Ancak aynı kişiye nakledilecek olan bacaklar hastaneye karton kutu içinde getirilmeye çalışılınca, kutunun altının açılması sonucu, bacaklardan biri yere düşmesi operasyona gölge düşürdü



     Kol ve Bacak Nakli Yapılan Adam Öldü !!!



    200 doktordan biri galiba

    Videosu:





  • Haberi okuyunca bogazim dugumlendi sanki bir yakinim olmus gibi uzuldum buyuk umutlarla girilen ameliyatin sonunda olum olmasi cok aci.
  • Oha çok üzüldüm ya Adam yürüyerek hastaneden çıkmayı hayal ederek yattı masaya,ama geri dönüşü olmayan bir yola girdi.
    Allah rahmet eylesin. Doktorlar nasıl bir açıklama yaptı veya yapacak çok merak ediyorum. Ameliyattan önce şartlar konuşuldu mu ölüm riski göz önüne alındı mı?
    Aile buna ne cevap verdi merak ettim şimdi. Yüz nakliyle ne kadar çok sevindiysek bu habere de bir o kadar üzüldük.
  • bi doktor olmadığımız kalmıştı maaşallah forumda onlarca doktor var. 200 kişi adamın başında ecel teri döküyor burda üç beş dengesiz yok reklam yok cart curt diye ötüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertanunver

    bi doktor olmadığımız kalmıştı maaşallah forumda onlarca doktor var. 200 kişi adamın başında ecel teri döküyor burda üç beş dengesiz yok reklam yok cart curt diye ötüyor.

    bu ülkede hangi konuda tartışma çıkarsa herkes o konuda uzmandır.
  • Evet daha da risk artıyor.Vücüt kabul etmeyebiliyor.Sonuçta takılan organın kanlanması uyuşması gerekir ve tek organ bile çok ağır ama bunlar 4 tane birden
    yüklendiler vücüda.Karaciğer,kalp gereğinde çok daha fazla zorlanıyor.Daha bugün dersimizde geçti bi prof dedi.Yabancılar kol,bacak,yüz nakli yapmayı bilmiyodamı
    bizimkiler yapıyo diye.Adamlar nakilden sonra olabilecekleri falan hesapladıkları için yapmıyorlar dedi.Nakilden sonra yapılan
    ilaç uygulamaları diğer organlara çok fazla hasar veririmiş.Kısaca bizim doktorlar gaza gelip düşünmeden hareket ettiler.Ellerine yüzlerine bulaştırdılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertanunver

    bi doktor olmadığımız kalmıştı maaşallah forumda onlarca doktor var. 200 kişi adamın başında ecel teri döküyor burda üç beş dengesiz yok reklam yok cart curt diye ötüyor.

    Neden ter döktüler ki o adam o hastaneye girerken ciddi bir hayati riski mi vardı.
  • Hacettepedeki doktorların alası gelse böyle birşeyi yapamayacakları belliydi. Türkiyede gelişmemiş falan değil her önüne gelen hacettepe gibi "şunu da nakledelim olur mu olur" diye atlarsa olacağı budur. Ha elbette ki risk vardır kabul edilir sonrasında birşey söylemek düşmez. Ama emin olun ki hacettepe bunu yapabilecek hiçbir yeterliliğe sahip değildi.
  • Allah rahmet eylesin. Gerçekten çok üzücü ya. Yürümeyi hayal ederek ameliyat masasına yatmak. Ama kalkamamak...
  • Olacak ile öleceğe çare bulunmazmış. Allah rahmet eylesin.


    Ayrıca şu "bu forumda herkes şöyle herkes böyle" şeklinde ki yorumları da anlayamıyorum doğrusu. Burası bir forum sitesi ve herkes doğru veya yanlış kendi görüşünü belirtebilir. Tartışarak bir yere varılır , söylenen sözü direk kabul ederek değil.
  • düşünce yapısına bak insanımızdaki.yabancılar kol bacak takmayı bilmiyorda mı biz takıyoruz

    helal olsun ne diyim bi doktor olmadığınız kalmıştı onuda oldunuz.

    şunuda atlamayayım ameliyatın riskli olduğunu baştan herkes biliyordu

    bugün hastanın sağlığı iyi olsaydı bunu anca Hacettepe yapardı zaten derdiniz

    çok kıymet bilmez insan var ülkemizde
  • Allah rahmet eylesin. Tıp doktoru değilim 6 yıl okumadım ama 4 organın birden nakil edilmesi bana biraz saçma geldi. Sonuçta tek organ naklinde bile çok problem çıkabiliyor.Kaldı ki 4 organ bilemiyorum yani. Sadece bacaklar yada sadece kollar nakledilip diğerleri başka insanlara umut olabilirdi. Yine de hekimlerimizin elinden geleni yaptıklarına inanıyorum.
  • Allah rahmet eylesin... Mekanı cennet olsun....

    Onun ki bi umuttu ama olmadı.

    Onun ne yaşadığı ancak o bilirdi.

    Hergün 2 bacağı 2 kolu olmadan yaşamanın acısı o bilirdi.

    Silahında tek mermi vardı, o şansını denedi ama olmadı.

    Bence doktoralara kızmak ta çok saçma , orda kimseye zorla bi şey yaptırılmıyor.

    Şu an yüzlerce ona benzer engelli ameliyat olmayı bekliyor ancak masada kalma ihtimalinden dolayı bi çok doktor bu riski göze almıyor.
  • Nakil olmasaydi olmeycekti evet ama bunu kendiside biliyordur. Adam kobay degil sonucta. Allah rahmet eylesin. Tip boyle gelisir keske olmeseydi ama bunu goze almistir.
  • Allah rahmet eylesin
  • arkadaşlar lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım. Şu an hepimiz medyanın söylediklerine inanıyoruz ama ülkemizde medyanın hali ortada. Türkiye'nin en iyi doktorları da herhalde en az bizim kadar düşünmüşlerdir operasyondan önce. Ne olup ne bittiğini bilmeden, yeterince bilgi sahibi olmadan yorum yapmayalım, doktorlarımızı suçlamayalım. Mekanı Cennet Olsun...
  • insanlar bilgisiz ilgisiz cahilce konuşuyor... Sağ duyulu arkadaşlara teşekkür ederim..

    sizler gerçekten yiğidi öldürüp hakkını yemeyen insanlarsınız.. diğerleriyse c.cühella !

    2 kol 2 bacak nakli ! hayal edebiliyor musunuz.. idrak edemediniz değil mi.. damar sinir lenf kas doku kemikte tıkandınız kaldınız.. yüz op. ile kıyaslanmaz dahi..

    akdenizde nakli yapan doktor, hacettepe mezunu.. uzmanlığınıda orda yapmış bunu biliyor muydunuz? cahil cahil konuşun ancak !

    Akdenizi hacettepe kıskanmışmış.. yahu bi insan ölmüş vefat etmiş, dua etmeden sitem ve küfür ediyorsunuz..

    ben de tıp okuyorum, siz hayatı boş yaşarken gece gündüz gezip tozarken.. onlar insan sağlığı için çabalıyor ders çalışıyor ! gelipte böyle insafsızca yargılamanız çok yanlış ve haksız !

    dünyada yapılmamış bizde niye yapılıyor diyen aklı ileri arkadaş, o doktorlar eğitimlerni muhtelemen yurtdışında almıştır merak etme.. hem diğer türlü olunca, bizde yapılmıyor böyle oplar diyen siz değil misiniz..


    yemin eidyorum, ölüm haberini alınca üzüldüm.. sonra bir kaç haber sitesinde yorum okudum.. üzüntüm geçti sinir kapladı !

    bi b*ktan çakmıyorsunuz !




  • Demek ki bu işi yapan heyet yeterince uzman değil, adlarını duyurmak adına bir insanı canından ettiklerini düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.