Şimdi Ara

Kokulu Kedi Kumu Almayın, Alerji Yapıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kokulu kedi kumlarında dikkat etmeniz gereken bir durum var. Misal bir süre önce yeni bir kedi sahiplendik. Tesadüf o ki yeni bir kedi kumu da aldık. Aslında bizim evcil hayvana alerjimiz yok benim özellikle kokuya ve ev tozuna alerjim var. Neyse eskiden ölen kedimiz hep kokusuz kedi kumu kullanıyordu ve alerjim hiç olmadı. Yeni kokulu kedi kumumuz ve yeni kedimiz ile yaşarken bende alerji belirtileri başladı. Kediye ne zaman dokunsam veya kucağıma alsam hapşırmaya burnum tıkanmaya başladı. Alerjilerimin içinde evcil hayvan olmamasına rağmen yeni kediden olduğunu düşünmeye ve kediyi sahiplikten çıkarmaya kadar gidiyordu iş. Ama birden kokulu kedi kumunun hayvanın tüylerine ve patilerine bulaşan koku moleküllerinden alerjimi tetiklediğini fark ettik. Ve kumu kullanmayı bırakıp kokusuz kedi kumu kullandığımızda alerjimiz son buldu.


    Bence kimse kokulu kedi kumu kullanmasın yanılgı ile kediye alerjisi olduğunu sanıp faturayı kedilerine çıkartan ve evden atan bir çok insan olacaktır. Bu yazıyı bu kedileri kurtarma günahına girilmemesi için yazılmıştır.


    Ayrıca bu kedi kumlarında kullanılan kimyasal kokuların ileride alerjisi olmayan insanların bile sağlığını etkileyeceğine hatta kedinizde de alerji belirtileri başlayıp, hapşırmasına, gözlerine yaşarmaya veya ileride astıma döndürmeye başlamasına neden olabilir.


    Boş yere veterinerlere onca para bayılmayın kendi ve kedinizin sağlığı ile oynamayın, kokulu kedi kumu kullanmayın nokta net.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.