Şimdi Ara

__Kodak Z Serisi Kullanıcıları__ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
510
Cevap
0
Favori
16.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yakında bende katılacagım aranıza :) Pek yakın sayılmaz aslında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amasseia

    Evet hocam tripod titreşimi büyük ölçüde azaltır. Yani ne kadar sabit dursa o kadar iyi. Video işleme derken hocam bir program falan mı var?

    Mesela Adobe Premier var. Kullanması zor değil ve basit bazı düzenlemeler kolay yapılıyor (Yapması kolay ama aşırı uzun sürüyor video işlemek)
  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak z990 da video çekerken zoom yaptığımızda videoyu izlerken zoom sesi geliyor mu ?
  • [quoteMesela Adobe Premier var. Kullanması zor değil ve basit bazı düzenlemeler kolay yapılıyor (Yapması kolay ama aşırı uzun sürüyor video işlemek)]
    Sağolun hocam. Aklımda bulunsun belki sonra lazım olur.

    Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak z990 da video çekerken zoom yaptığımızda videoyu izlerken zoom sesi geliyor mu ?
    Evet hocam otomatik zoomu olan cihazlarda mutlaka ses gelir. istisnası var mı bilmiyorum tabi. Z990 ile kaydedilmiş videoları izleyerek zoom sesinin miktarı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz:http://www.youtube.com/watch?v=ur7cQPaEcLw&feature=related
  • Zoom sesi, elle lensin zoom halkası çevrilen modeller dışında kaçınılmaz olarak gelir. Çünkü zoom motoru çalışmaktadır. Elle zoom yapılan bazı Fuji modellerinde o ses mantık olarak olmamalı.
  • fujinin s3300 modelini kullanan bir arkadaşım hiç ses gelmediğini söylemişti
    o yüzden sorayım dedim. teşekkür ederim cevaplarınız için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arandur

    Zoom sesi, elle lensin zoom halkası çevrilen modeller dışında kaçınılmaz olarak gelir. Çünkü zoom motoru çalışmaktadır. Elle zoom yapılan bazı Fuji modellerinde o ses mantık olarak olmamalı.

    ses kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın.. bende bu makineden alacam büyük ihtimalle
  • Bende ya bundan yada fuji s3300 alıcam ama s3300ün elektronik vizörü hiç hoşuma gitmedi bunda durum nedir arkadaşlar? Kamerayı oynatınca diye tabir edeyim nasıl? düşük mü yoksa aynalıya yakın mı?
  • S3300'ın vizörünü bilmiyorum, bilmediğim için de z990'ın vizörü ile karşılaştıramam.
    Z990' ın vizörü lcd ekrana oranla daha aydınlık, ekranda beliren görüntü vizörde biraz daha aydınlık olarak görünüyor. Aynadan yansıma ile lcd ekran görüntüsü arasında bir şey :)
  • Özellikle gündüz parlak ışık altında en kaliteli lcd ekranlar bile görüntüyü iyi gösteremeyebiliyorlar. Bu zamanlarda elektronik vizör çok işinize yarayacaktır. En azından her türlü ortamda tutarlı fotoğraf çekmenizi sağlar. Ama bu tip ucuza modellerin vizör görüntü kalitesi düşük olduğundan fotoğraf kalitesini tam yansıtamazlar. Sony A-77 gibi üst modellerin elektronik vizörleri ise muhteşemdir.
  • hs20inkine bakmıştım çok hoşuma gitmişti sonra s3300de hylş kırıklgna uğradım. bakalım kısmet:) sağolun teşekkr ederim:)
  • bu makineye filtre takmak için adaptör alacağım ama alacağım adaptör kaç mm olmalı? 49-52mm? 43-52mm? 52-58mm? bu adaptörlerden hangisi olmalı? üzerinde kesinlikle hiçbirşey yazmıyor. nettende bulamadım kaç mm olduğunu?
  • arkadaşlar yarın vatanın indirimi var 2 kişi bu makineyi alırsak %20 indirim olacakmış almak isteyen bekleyen varsa 450-460 liraya tekabül ediyor fırsatı kaçırmayalım derim ankaradayım.
  • Stoklarda yoktur hocam netten almak isterseniz alamazsiniz. Anlasacaginiz arkadaş olursa mağazadan alırsınız direkt. Fiyatı da bayağı uygun hani...
  • zaten mağazalardan alımlarda geçerliymiş
  • Keşke video çekerken flaşı da yansaydı... Dün düğün için video çektim bunun sıkıntısını yaşadım.
  • Bu tip kameralarla karanlık ortamda video çekemezsiniz. O işi çok açık diyaframlı lenslerle ancak yapabiliyorlar.
  • Hali hazırda 5 yıllık bir z (710) serisi kullanıcısıyım. aslında makinamdan memnunum (iyi kötü çok anımızda yanımızda o vardı) ancak yavaş yavaş yenilemeninde vakti geliyor.
    z990 da ilgi alanıma girdi.
    örnek fotolarını falan inceledim gündüz açık hava çekimleri benim makinamdan çok farklı değil (zaten benim makinamın en beğendiğim tarafıda bu) ancak gece çekimlerinde bariz daha iyi sonuçlar (benim makinamın en kötü tarafı) bunun yanında optik zoomda zaten kendini aşmış (gerekli olurmu bilmiyorum çünkü benim 10x zoom um bile çoğu zaman gerekli olmuyor)
    neyse uzatmayayım benim asıl merak ettiğim şey HDR konumu bu konumda çekimler nasıl bir kaç örnek foto paylaşabilirimisiniz.
    tek çekimde fotoğrafı hdr yapıyor değilmi.
    gerçekten merak ediyorum aynı kareyi hem normal hemde hdr çekip buraya koyabilecek arkadaş olursa çok sevinirim.
    birde benim makinamda panaromik çekim modu yok ancak benim makinamdan daha sonra çıkan bir çok kodakta panaromik çekim var acaba z990 da da bu varmı?
    son sorum da kutudan pil çıkıyormu




  • Evet hdr işini tek çekimde hallediyor, kutulardan dört adet kodak marka pil ve şarj cihazı çıkıyor ve panaromik çekimde mevcut. Ayrıca 1080 hd ve raw çekimde destekliyor.
  • hdr moduna aldıgınızda makine 3 farklı pozlama değerinde foto çekip sonra tek foto da birlestiriyor. hdr çekerken makineye yaklasip dinlersenız 3 kere çekim yaptığını göreceksiniz. hdr çekmek için elinizin hiç titrememesi lazım veya tripod kullanacaksızın. titreme olduğunda makine zaten uyarı veriyor kayıt yapmıyor makineye sabitleyin diyor. p-a-s-m den birine alıp ayarlardan poz taramasını açarsanız fotoğraf çekmek için obtüratör tuşuna basılı tuttuğunuzda 3 farklı pozlama değerinde fotoğraf çekip üçünü de ayrı ayrı kaydediyor. çok gereklimidir bilemem. ben hiç gerek duymadım. gelelim hdr performansına ben 4-5 kere denedim fakat hiç beğenmedim. normal fotodan pek fark göremedim. (tripod ile akşam gün batımında denedim.) panoramık moda gelince hiç kullanmadım. panoramık fotoları hiç sevmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.