Şimdi Ara

KOCAELİ KAYALAR KİA TARAFINDAN KANDIRILDIM.(Lütfen öne çıkar) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
4
Favori
22.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
414 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • hekimoglu19 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • hagiosmann kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • ÜmitATMACA kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • webco W kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • denizgoren kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • Anvil_4 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Bol bol kitap okumanı tavsiye ederim özelliklede cümlede anlam bilgisi eksikliğini tamamlarsınız....

  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • cem_23 C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • artemisbd kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • bende345 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • 207m kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • etkinus kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • cem_23 C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar olayın tüm detaylarını aşağıya ekliyorum.

    İyi günler. Ben İstanbulda yaşıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde KİA’nın müşterisi oldum ve KİA 2020 model KİA Sportage Prestij paket bir araba aldım. Fakat bu arabayı aldığım Kocaeli Kia Kayalar Bayisi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşadık. Biz bu bayiden aynı anda biri kendime diğeri babama olmak üzere 2 araba almıştık, fakat bu bayi tarafından parasını ödediğimiz babamın aracı bizden habersiz bir şekilde başkasına satılmış durumda.

    Öncelikle başımızdan geçen olayı en başından en sonuna kadar anlatmak istiyorum.
    Öncelikle ben engelli bir vatandaşım. Engel durumuna göre bazı engellilere tanınan ÖTV muafiyetli araç alımı gibi bir hak mevcut. Bu hakka göre belirli şartlardaki araçları ÖTV’sini ödemeden alabiliyorum. Benim babamda aynı hakka sahip. Ben ve babam 2020 model KİA SPORTAGE PRESTİJ paket bir araç almaya karar verdik. Bunun için öncelikle İstanbuldaki KİA Tek Kar Bayisine gittik. Ben kendime orada bir araç beğendim, almaya karar verdim ama beğendiğim aracın siyah koltuklusu olmadığı için oradan almadım. İstanbulda bulamadığımız istediğimiz araçları Kocaeli Kia Kayalar Bayisi’nde bulduk. 9 Mart 2021 Salı günü Kia Kayalar Bayisi ile konuştuk. Daha araçları dahi görmeden iki araç için 20.000 TL kaparo gönderdik. (Banka dekontları mevcut). Daha sonra araçlarımızın geldiğine dair Kia Kayalar Bayisi satış müdürü Berna hanım tarafından araçların fotoğrafları 10 Mart 2021 Çarşamba günü bize atıldı. (Whatsapp yazışmaları ve fotoğraflar hala duruyor). Biz de 11 Mart 2021 Perşembe günü aracımızı görmek ve parasını ödemek için İstanbuldan kalktık ailecek kocaeliye gittik. Aldığımız iki aracın parasını da ödedik. SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILDI. İKİ ARABANIN DA FATURASI KESİLDİ. 5-10 bin eksik bıraktıkki o da usulen, aracı teslim aldığımızda o kısmı da ödeyecektik. Buraya kadar her şey 3 gün içerisinde oldu. Biz bu süreçten sonra hem ben hem babam engelimize uygun olarak araçlarımıza tertibat taktırdık, 16 Mart 2021 Salı tarihinde araçlarımız TSE’nin onayından geçti ve KİA Kayalar Bayisi satış müdürü 17 Mart 2021 Çarşamba günü beni aradı. Bana benim aracımın ÖTV muafiyetinin kabul edildiğini, fakat babamın aracının kabul edilmediğini şu an gelip bir aracı teslim alabileceğimi söyledi. Biz de hemen İstanbuldan kalktık gittik Kayalar Bayisine. Ben o gün kendi aracımı teslim aldım. (ha bu arada benim aldığım araçta rezalet bir haldeydi, sıfır bir arabanın camlarında içten kalmış leke mi dersiniz, paspas yerlerinde bi dolu kir mi dersiniz artık siz düşünün) Daha sonra ben aynı gün içinde babamın hem oğlu hem de avukatı olarak vergi dairesindeki müdür yardımcıları ile görüşmeye gittim. Açıkça hukuk aykırı iş yaptıklarını, kanunu uygulamadıklarını belirttim. Onlarla konuştum, tartıştım. Israrla bizden babamın ehliyetinde 10.04 kodu bir kod istediler. Sonuç olarak ÖTV muafiyeti kabul edilmedi. (Bayiye vergi dairesine dava açma hakkım olduğu için kesinlikle vergi dairesinden gelecek resmi ret yazısını tarafıma ulaştırmalarını söyledim. Bugün 06 Nisan 2021, hala elime ulaşan bir belge yok.)

    ASIL KISIM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR. LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. Biz 19 Mart Cuma günü Kia Kayalar Bayisine gittik.Satış müdürü Berna hanımla karşılıklı oturduk. Yanımda annem, babam, abim vardı. Ötv muafiyetimiz kabul edilmedi, hukuka aykırı iş yapıyor vergi dairesi ama biz sorunu 2 ila 4 hafta arasında çözeceğiz dedik. Süre istedik. Berna hanım da bize yardımcı olacağını, aracı en fazla 1 ay bekletebileceğini söyledi. Ama vergi dairesi aracı onaylamadığı için satış faturasını iptal etmesi gerektiğini, bu yüzden bizden imza alacağını, sorunu halledip geldiğimizde tekrar fatura kesileceğini, aracımızı beklettiğini söyledi. Biz de tamam dedik, imzamızı attık. Bakın aracımızda babamın engel durumuna ait aparatlar takılıydı ve bu aracın sigortası dahi tarafımızca yaptırılmıştı. BİZ DAHA 2 GÜN ÖNCE BU BAYİDEN ALIŞVERİŞ YAPIP BİR ARABA ALMIŞ MÜŞTERİYDİK, ALACAĞIZ DEDİĞİMİZ 2. ARABANIN DA NEREDEYSE TÜM PARASI BAYİDEYDİ. TÜM BU DURUM İÇERİSİNDE BİZE KARŞI BİR YANLIŞ YAPILMAZ DİYE DÜŞÜNEREK ARACIMIZI BIRAKTIK VE İSTANBULA DÖNDÜK.


    Öncelikle babamın ehliyetine kod ekletebilmek için durumu anlatır bir dilekçeyi Sağlık Bakanlığına yazdık, tekrar rapor almak istediğimizi belirttik.(hepsi resmi kayıtlarda mevcut) Daha sonra da beklemeye başladık. 2. Yol olarakta mevcut ehliyet ve sağlık raporumuzla bu aracı alıp alamayacağımızı 23 Mart Salı günü, Sakarya Vergi Dairesine sorduk. Vergi müdürüyle konuştum, bize aracı alabileceğimizi söylediler.(Resmi bir kurumla resmi bir hattan konuştuğum için telefon kayıtları mevcuttur). Ben de bu durumu derhal Kia Kayalar Otomotiv bayisi satış müdürü Bernaya ilettim. (güya aracı bekleteceklerini söyledikleri günden 4 gün sonra). Çünkü kendisi aracın ÖTV muafiyetini Sakarya Vergi Dairesine de sunabileceğimizi söylemişti (Konuşma kayıtları mevcut, firma yetkilileri yaptıkları rezaletle ile ilgili yapılan yorumlara verdikleri cevaplarda bizim araçtan vazgeçtimizi iddia ediyorlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz vazgeçtimiz araçla ilgili niye satış müdürünüzle görüşmeye devam edelim, neden Sakarya Vergi Dairesine gidip araştırma yapalım?) .

    Aynı gün(23 Mart Salı), Kia Kayalar Bayisinden abİme bir telefon geldi. Babamın aracının parasını gönderen abimdi. Arayan Melek isimli bir çalışandı. Burada bir araç olduğunu, faturasının iptal edildiğini bu yüzden de parayı geri iade etmek zorunda olduklarını söyledi. Abim de aracı alacaklarını, bir sorun olmadığını, paranın kalabileceğini söyledi. Onlarda bu konuda bir sorun olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu ifade etmişler. Ben bunu öğrenir öğrenmez derhal Kia Kayalar Bayisini aradım. Parayı neden iade ettiklerini sordum. Fatura iptali sebebiyle dediler. Ben kesinlikle para kalsın, biz aracı alacağız, sorunu çözdük, arabaya yeniden fatura kesilecek hiç parayı iade etmeyin dedim. Tamam dediler, arkadaşlara da söyleyeceğiz dediler. BAKIN TAMAM DEDİLER, BANA SATIŞIN İPTAL OLDUĞUNU, ARACI BAŞKASINA SATTIKLARINI, BİZE ARAÇ SATAMAYACAKLARINI VS.. HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİLER. Bu konuşmanın telefon kayıtları mevcuttur. Fakat bu konuşmadan bir gün sonra parayı iade etmişler abimin hesabına. (Bugün farkettimki; bize parayı iade ettikleri gün bizim aracımızı başkasına satmışlar, onun da fotoğrafını Kia Kayalar Otomotiv instagram sayfasına koymuşlar.) Bize para yatınca ben, herhalde mecburlar parayı iade etmeye, demekki fatura iptali olunca böyle yapmak zorundalar, bi yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Çünkü biz daha geçen hafta bu bayinin müşterisi olmuşuz, araba almışız, diğer arabanın parasını yatırmışız, bize niye bir yanlış yapsınlarki diye düşünüyorum. Biz 27 Mart 2021 Cuma günü ehliyetimize gerekli kodu eklettik, ötv muafiyeti hakkında sorunu çözeceğim bekleyin dedikten sadece 1 hafta sonra, bayiye parayı iade etmeyin sorunu çözdük tekrar fatura kesilecek dediğim günden sadece 3 gün sonra bunu yaptık ve ben bayiyi aradım. Sorunu hallettik arabayı alıyoruz, tekrar fatura keselim dedim. Bana satış yetkilisinin döneceğini söylediler. Kimse dönmedi. Arayan soran kimse olmadı. Karşımda yetkili bile bulamadım. Zor bela oradaki güvenlik görevlisiyle konuşabildim. Ertesi gün tekrar aradım, yine karşıma güvenlik görevlisi çıktı. Artık kızdım, bağırdım çağırdım. 1 saat sonra güya aracı bekleteceğini söyleyen satış müdürü beni aradı, aracınız satılmış dedi. MEĞER ÇOKTAAN BİZİM SİGORTASINI YAPTIRDIĞIMIZ, ÜZERİNE BABAMIN ENGEL DURUMUNA GÖRE APARATLAR TAKILMIŞ OLAN ARACI BAŞKASINA SATMIŞLAR, BİZE HABER VERME GEREĞİ DAHİ DUYMAMIŞLAR. Ben hayatımda böyle rezil, böyle ahlaktan yoksun, böyle insanları mağdur eden bir firma görmedim. KİA Sportage aracımı çok sevdim ama bu bayiden araba aldığıma bin pişmanım.
    Şu an biz istediğimiz aracı ÖTV muafiyetli olarak hiçbir bayide bulamıyoruz. Ve bütün bayiler gelecek araçların ÖTV muafiyetinde olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Babam engelli bir insan ve gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Kia Kayalar Bayisi eğer bize aracı bekletemeyeceklerini söyleyip paramızı da hemen iade etselerdi biz başka bir bayiden hemen hafta araç bulup, onun kaporasını vererek opsiyonlar ve kodu eklettiğimiz Cuma gününe kadar bekleterek aracımızı alırdık. Fakat Kocaeli Kia Kayalar Bayisinin yaptığı düzenbazlık ve ticari ahlaksızlık sebebiyle bunu yapamadık.

    Olayın tamamı bundan ibarettir. Benim anlattıklarımın hepsinin tarihi saati belli, hepsini belgeyen konuşmalar, kayıtlar, şahitler vardır. Zaten hukuki yola da başvurduk. Buraya da insanlar bu bayinin yaptığı rezil ve ahlaksız işi bilsin diye yazıyoruz. İsteyen istediğine inansın. Diyecek lafım yok.




  • Olayı, parayı gönderdiğin belgeleriyle birlikte dilekçe oluşturarak ayrılık şekilde Kia TR Distribütör'ü olan Çelik Motor'a yaz. Dişe dokunur sonuç çıkmaz ise Şikayet var sitesine de yaz.


    Dil biliyorsan yada yakınlarında bilen varsa Kia'nın uluslararası merkezine de eğer ki Çelik Motor'dan sonuç alamazsan bildirmen bundan sonra böylesi etik dışı olayların önüne geçmesi için vesile olur kanaatindeyim.



    Saygılar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.